Vrolijk zangprogramma in de streektaal in het Boshuis

Klarenbeek- Het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen gaat zich op zaterdag 21 april om 20.00 uur met een nieuwe uitvoering presenteren in het ontmoetingscentrum Het Boshuis in Klarenbeek. Het publiek kan genieten van een serie nieuwe liedjes maar ook een aantal succesliedjes uit de vorige jaren. Daarnaast is er ook nog een gastoptreden van de vrouwenzanggroep Siloam. Drie jaar geleden traden ze ook op met het koor het veel succes.

Vocalgroep Siloam te gast bij Oosterhuuzens Dialectkoor

Het Oosterhuuzens Dialectkoor is opgericht op 8 maart 2005. De vereniging telt ruim 65 leden en wordt veel gevraagd in de regio voor optredens. Het koor is een vereniging waarbij vooral de gezelligheid de boventoon voert, maar waar wel getracht wordt de liedjes zo goed mogelijk te brengen. Het koor heeft inmiddels een repertoire van tachtig liedjes, waarvan de tekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt. Voor begeleiding zorgen vier mannen, drie accordeonisten , een mondharmonicaspeler een gitarist en een slagwerker. Jaarlijks wordt ongeveer 25 keer opgetreden.

Het koor brengt deze avond ook liedjes van de CD Mag d’r best wezen die kort geleden werd gepresenteerd. Deze CD is ook te koop.

Er is ook een gastoptreden van de vrouwenzanggroep Siloam uit Arnhem, hetgeen ‘Gezondene’ betekent. Acht Indonesische vriendinnen vormen elf jaar een koor en treden regelmatig op. Zij zingen Indonesisch, maar zingen samen met het mannenkoor over de Beken van Gelderland. Het bestuur van het koor kreeg vele verzoeken om de vocal group nogmaals te laten optreden.

Kaarten (6 euro) voor deze uitvoering zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar bij Primera De Damper, Dorpsstraat Beekbergen, M. Kobussen, Droefakkers 3a Loenen, Bike Wolters, Klarenbeekseweg 102 Klarenbeek, Bakkerij Gerrits Tullekensmolenweg Lieren , Gert Weijers, Kievitsweg 7, Wilp-Achterhoek en penningmeester Ton Tijhof, telefoon 055-5062289.Informatie ook via internet www.dialectkoor.nl

woensdag 28 maart

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws