Vrolijkheid met Hinterecke Musikanten en Brook Duo

Voorst- De Dialectmuziekmiddag op zondag 19 november in het Dorpshuis in Voorst belooft een vrolijke middag te worden. De werkgroep Cornelis Hissink gaat er voor zorgen dat het publiek dat van gezellige muziek houdt, volop aan zijn of haar trekken komt. Het Brook Duo uit Markelo is er weer met toppers maar ook de Hinterecke Musikanten in de vernieuwde samenstelling met zangeres Annelies.

Door het grote succes van vorige jaren komen Gerrit Jan Oplaat en Henny Tijink, die samen het Brook Duo vormen, weer naar Voorst. Het duo heeft in deze regio veel fans die houden van de vrolijke muziek van de gasten uit Markelo. Oplaat en Tijink maken zelf hun liedjes. Vaak met een melodie van een bekende Duitse schlager. Maar soms ook liedjes met een serieuze ondertoon zoals over Sander de blinde jongen. Alles in het Twents dialect. Zo brengen zij voor elk wat wils. Ter afwisseling houdt Gerrit Jan Oplaat tussendoor nog een gezellig komisch praatje.

Hinterecke Musikanten presenteren zich

Deze muziekmiddag wordt geopend door de Hinterecke Musikanten uit Wilp Achterhoek. Even was het wat stil rond de kapel maar in Voorst gaan zij weer presenteren in een gewijzigde samenstelling. De kapel onder leiding van Gert Jacobs wordt nu gevormd door Dik Berk drums, Gert Jacobs tenorhorn, Bart Werkman bas, Wim Groot Roesink harmonica en Ton Boerkamp klarinet. Drummer/zanger Casper Benne heeft de kapel verlaten. De zang neemt de nieuwe zangeres Annelies Ruiz Guzman voor haar rekening. De kapel laat in Voorst weer volop van zich horen met een aantal bekende en nieuwe nummers. De kapel gaat twee keer optreden.

De dialectmiddag begint om 13.30 uur en duurt tot rond 16.30 uur. Kaarten kosten zes euro en zijn te verkrijgen bij bakker Bril, Rijksstraatweg 24 (tel. 0575-501271), het Dorpshuis aan de Schoolstraat 14, bij Cornelis Hissink, Tuinstraat 2 en zover voorradig nog aan de zaal.

woensdag 8 november

Deel dit bericht