Welsumer hen van Harrie Pelgrim in de prijzen

Voorst- Tijdens de Oneto-Show in Enschede is een Welsumer hen van Harrie Pelgrim in de prijzen gevallen. De show werd gehouden van 30 november tot en met 3 december. De Oneto is een grote tentoonstelling waar 710 grote hoenders en 1800 dwerghoenders zijn tentoongesteld. Bij deze grote tentoonstelling was dit jaar voor het eerst de Europese show Nederlandse hoenders en dwerghoenderrassen te bewonderen. Omdat deze Europese show dit jaar gehouden werd bij de Oneto in Enschede, had de Nederlandse Welsumer club dit jaar daar zijn clubshow ondergebracht met Welsumer hoenders en Welsumer krielhoenders. Bij de Welsumer hoenders waren er 9 hanen en 18 hennen ingezonden. Bij de krielen 16 hanen en 29 hennen. Ere-lid van Kleindieren-sportvereniging Twello en Omstreken Harrie Pelgrim had enkele van zijn Welsumer hoenders en krielen tentoongesteld.

Europa Meister

Harrie Pelgrim behaalde het predicaat uitmuntend (97 punten) met een grote Welsumer hen, tevens de op een na mooiste grote hoender van alle grote hoenders van de gehele tentoonstelling van de Oneto.

Met zijn 6-tal mooiste Welsumer hoenders werd hij Europameister 2017 met 575 punten. Daarnaast behaalde Harrie ook een predicaat fraai met 96 punten met een Welsumer hoender haan en een Welsumer kriel hen. Voor deze beide dieren en omdat Harrie op deze 1ste Europashow Nederlandse hoenders en dwerghoenders Europa Meister werd, kreeg hij mooie vaandels, medailles en certificaten uitgereikt.

woensdag 13 december

Deel dit bericht
Advertentie