Werkgroep 200 jaar gemeente Voorst goed op dreef

Gemeente Voorst- De werkgroep, Voorst 200 jaar, is volop bezig met het plannen van activiteiten. Op 1 januari 1818 werd de gemeente Voorst getekend in de vorm zoals deze nu is. Dit word precies op 1 januari 2018 opnieuw beleefd rondom de Dorpskerk, het oude gemeentehuis, en restaurant Swinckels. Ondanks dat 1 januari (Nieuwjaarsdag) een dag is om met familie en dierbaren bij elkaar te zijn, is er nu al flink belangstelling om te kiezen voor deze bijzondere gebeurtenis. Rond 14.00 uur zal burgemeester Penninx, vergezeld van een aantal raadsleden, in een spectaculaire optocht arriveren en opnieuw zijn handtekening zetten. Dit keer gericht op de toekomst. Na het officiële moment gaat men elkaar Nieuwjaar wensen en zijn er allerlei activiteiten die variëren van een goed muziekstuk beluisteren tot een gezellig bandje wat optreedt. De oudheidkundige kring zal zich ook presenteren. Er zullen diverse kraampjes met hapjes en drankjes aanwezig zijn.

Voor de eerste jongen en meisje die worden geboren in de gemeente Voorst zal er op een later tijdstip een boom geplant worden. Meer hierover later in het Voorster Nieuws. Het is meer dan de moeite waard om op 1 januari dit mee te beleven.

Extra krant

Op 27 december zal er extra krant uitgekomen geheel gewijd aan de activiteiten en het volledige programma. De werkgroep benadrukt dat het een middag gaat worden door en voor Voorsternaren. Noteer deze middag vast in uw agenda.

woensdag 29 november

Deel dit bericht