Wethouder Cultuur ontvangt eerste nieuwe brochure Kunstkring

Twello- Harjo Pinkster, wethouder van Cultuur, nam afgelopen zaterdag de nieuwe brochure van de Kunstkring in ontvangst. Deze ontving hij van voorzitter Joop de Leeuw die hieraan voorafgaand een pleidooi hield voor het belang van kunst en cultuur in het algemeen, maar vooral ook in de gemeente Voorst. Dit was op de open dag waarop het 10-jarig bestaan gevierd werd en de nieuwe expositie Grenzeloze Kunst is geopend.

Voorzitter De Leeuw gaf aan ook nieuwe partijen te willen betrekken en met zijn stichting mooie nieuwe initiatieven te blijven ontwikkelen. Hij benadrukte dat dat tot nu toe zonder gemeentesubsidie te doen, maar dat het wel steeds moeilijke wordt om ‘de eigen broek op te houden’.

De heer Pinkster beantwoordde met een eigen toespraak waarin hij uitsprak de Kunstkring en alle cultuurinitiatieven een warm hart toe te dragen. Hij nodigde de voorzitter uit om weer eens met elkaar bij te praten, zodat hij helemaal op de hoogte is en beloofde de aangekondigde Kunst- en cultuurquiz van 14 juli bekend te maken in de Raad. De Leeuw opperde dat een deelnemend quizteam vanuit het College een geweldige uitdaging zou zijn.

De brochure staat bol van de activiteiten die vanaf september deel uitmaken van het programma van de Kunstkring. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en men hoeft niet per se lid te zijn. De brochure is op te halen bij galerie de Statenhoed aan de Dorpsstraat 11 A in Twello, die elke vrijdagmiddag (15.00-18.00 uur) en zaterdag- en zondagmiddag (14.00 -17.00 uur) geopend is .

Meer informatie via inof@kunstkringvoorst.nl of kijk op de website: www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 4 juli

Deel dit bericht