Wieken en Wielen

Terwolde- Aanstaande zaterdag 11 september is het Open Monumentendag en vindt tevens het evenement “Wieken en Wielen” plaats.

De molen van Terwolde is hiervoor opnieuw het prachtige decor. De naam van het evenement zegt het al; de zaterdag staat geheel in het teken van de molen en van alles in- en rondom auto’s. Garage de Smederij en Tanke Taxaties & Car Consultancy zijn op het molenterrein aanwezig om tegen een aantrekkelijk tarief uw oldtimer te laten taxeren. U krijgt hiervan een officieel taxatierapport dat geldig is voor de verzekering van uw klassieker. De taxatie dag duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur en de toegang is geheel gratis.

Vanwege het coronavirus zal het evenement net als vorig jaar wat kleinschaliger zijn opgezet. Ook liefhebbers die niet in het bezit van een klassieke auto kunnen aanstaande zaterdag volop genieten van diverse verschillende klassieke auto’s die op het molenterrein staan opgesteld. Uiteraard is hierbij ook de korenmolen te bewonderen. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u de molen zien draaien en is er de mogelijkheid voor een rondleiding door één van de Terwoldse molenaars.

In de molen is het molenwinkeltje net als iedere zaterdag geopend en hier kunt u terecht voor brood, streekproducten en leuke ‘molen cadeaupakketten’. Veel bezoekers weten de molen wekelijks te vinden voor een kopje koffie of thee, met wat lekkers.

Wilt u uw klassieker zaterdag laten taxeren, neem dan vrijblijvend contact op met Garage de Smederij. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden voor taxatie, reparatie en restauratie van uw klassieker. Mail naar: hendri@garagedesmederij.nl of bel: 0571 292 944.

woensdag 8 september 2021

Deel dit bericht