Wieken en Wielen 2020 Terwolde

Terwolde- Aanstaande zaterdag, 12 september vindt het evenement “Wieken en Wielen” weer plaats. De molen van Terwolde is hiervoor opnieuw het prachtige decor. Bijzonder dit jaar is dat dit evenement wordt gecombineerd met de open monumentendag. De naam van het evenement zegt het al; de zaterdag staat geheel in het teken van de molen en van alles in- en rondom auto’s. Hewi Classics, Garage de Smederij en Tanke Taxaties & Car Consultancy zijn op het molenterrein aanwezig om tegen een aantrekkelijk tarief uw oldtimer te laten taxeren. U krijgt hiervan een officieel taxatierapport dat geldig is voor de verzekering van uw klassieker. De taxatiedag duurt van 9:30 uur tot 16:00 uur en de toegang is geheel gratis.

Vanwege het coronavirus zal het evenement wat kleinschaliger dan andere jaren zijn opgezet. Natuurlijk kunt u volop genieten van diverse verschillende klassieke auto’s die op het molenterrein staan opgesteld, maar vanwege open monumentendag zijn ook de Terwoldse molenaars aanwezig en kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door de geheel herstelde korenmolen.

In de molen is het molenwinkeltje net als iedere zaterdag geopend en hier kunt u terecht voor brood, streekproducten en leuke ‘molen cadeaupakketten’. Veel bezoekers weten de molen wekelijks te vinden voor een kopje koffie of thee, met wat lekkers.

Zoals al genoemd is de toegang voor dit evenement geheel gratis. Wilt u uw klassieker op deze dag laten taxeren, neem dan vrijblijvend contact op met Garage de Smederij. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden voor taxatie, reparatie en restauratie van uw klassieker. Mail naar: hendri@garagedesmederij.nl of bel: 0571 292 944.

U vindt de Terwoldse molen “De Ooievaar” aan de Wijkseweg 3 te Terwolde.

woensdag 9 september

Deel dit bericht