Winterwandeling Klarenbeek, de 5e editie!

KLARENBEEK- Op zaterdagavond 25 januari 2020 wordt in Klarenbeek alweer de 5e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema “Over de grenzen”.

De wandeltocht begint bij het MFC aan de Bosweg 12 en komt langs verschillende locaties in Klarenbeek. Dit keer doet de route Het Boshuis (de voormalig Katholieke kerk), basisschool De Kopermolen, een buitenlocatie aan de Heideparkweg, de boerderij van de familie Elskamp en de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan, om uiteindelijk weer bij het MFC te eindigen. De hele avond staan lokale kunst en cultuur centraal en de route zal sfeervol worden aangekleed met vuurkorven en verlichting in allerlei varianten. Kijk onderweg om je heen en laat je verrassen!

Lokale kunst & cultuur

In Het Boshuis verzorgen Muziekvereniging Klarenbeek, Kinderkoor Klarenbeek en Popkoor Break Out voor de muzikale invulling. Comité Dorpsverfraaiing is daar ook aanwezig met een stand met bloemstukken, een verloting en zij laten zien wat zij allemaal doen voor het dorp Klarenbeek.

In basisschool De Kopermolen zijn de werken van diverse kunstenaars, die allemaal een link hebben met Klarenbeek, te bewonderen:

Atelier Ludiek (www.atelierludiek.com, gevestigd aan de Traandijk in Klarenbeek) is er met schilderijen en beeldhouwwerk. Sandra Bartels (www.portretinbeeld.eu) maakt prachtige portretten

van huisdieren. Anne Elijzen maakt de meest bijzondere ontwerpen van ijzer en bestek, ook te zien op haar facebookpagina Anne’s kunstige kunst. Oud Klarenbeekse Annemarie Revenberg-Mulder exposeert haar abstracte en realistische schilderijen en beeldend werk. Ammy Bedaf toont haar tekeningen van dieren die zij met pastelkrijt maakt.

Naast deze exposanten treedt in de multi-functionele ruimte van De Kopermolen “Theater zonder grenzen” uit Apeldoorn op. Deze groep bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven en uit amateurspelers die zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht brengen.

Onderweg, in de Heideparkweg, zorgt dorpskapel “De Spekboeren” uit Voorst voor een vrolijke noot. Zij maken muziek voor jong én oud. Blijf kijken en geniet, een dansje maken is uiteraard toegestaan!

De tocht gaat verder naar de boerderij van de familie Elskamp, waar naast de koeien en kalfjes, rockband Messed Up en de muzikale Klarenbeekse familie Schiphorst (bekend van Vuur en Good Things End) te bewonderen en te beluisteren zijn.

Bij de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan de Hoofdweg zorgen de Steierische Muzikanten voor de sfeer.

In het MFC tenslotte zorgt DJ Alfonso (Alfons Worm) ervoor dat de avond ook muzikaal wordt afgesloten, hij neemt zijn platenspelers en grote collectie singles en elpees mee. En onder het genot van een hapje en drankje kun je daar even gezellig napraten.

Starttijd en deelnamekosten

De route is in twee richtingen opgesplitst (een Engelse en Duitse route), zodat niet iedereen tegelijk bij de locaties aankomt. Starten is mogelijk tussen 18.45 en 19.30 uur bij het MFC. De kosten voor deelname bedragen € 3,- per persoon en € 1,- per persoon voor kinderen tot 16 jaar. De verschillende locaties zijn “geopend” van 18.45/19.00 uur tot 21.30/22.00 uur. Onderweg kunnen (tegen betaling) verschillende versnaperingen worden gehaald.

Kortom, een leuke avond, voor jong en oud, om het dorp eens op een andere manier te leren kennen. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het ook mogelijk om per auto de verschillende locaties te bezoeken, vergeet dan niet eerst een stempel als bewijs van deelname te halen bij het MFC.

Het is altijd handig om zelf een zaklamp of iets van verlichting mee te nemen. Uiteraard dient - voor je eigen veiligheid en uit respect voor flora en fauna - niet van de paden afgeweken te worden.

Volg voor meer info over deze bijzondere winterwandeltocht de facebookpagina Winterwandeling Klarenbeek.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht