Scholieren lopen warm voor Techniekdag

Twello- Basisscholieren kregen afgelopen vrijdag een uitgelezen kans om zich te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die de hedendaagse techniek als toekomstig vak te bieden heeft. Tijdens deze dag heeft de schooljeugd op verschillende manieren kennisgemaakt met de wereld van de techniek. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was wederom in handen van de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Allerlei activiteiten

Jongeren konden ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door zo’n 20 bedrijven. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in allerlei sectoren. Aan de Techniekdag werd deelgenomen door 270 leerlingen van de Voorster basisscholen.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Een tekort aan (technische) vakmensen speelt al enkele jaren, de roep om meer jongeren op te leiden voor het bedrijfsleven wordt steeds luider. Ook bij het lager onderwijs is men ervan overtuigd dat een goede opleiding in de toekomst grote kansen biedt bij het vinden van een goede baan.

De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Zoals gebruikelijk kwamen de groepen 6 en 7 op het sportcomplex van SV Twello bijeen om te ervaren wat de technische bedrijven in het dagelijkse leven presteren. Tevens werd er volop de gelegenheid gegeven om zelf de handen uit de mouwen te steken, te experimenteren, zelf iets te maken of te onderzoeken. Veel jongeren kwamen deze dag er achter dat de techniek onnoemelijk veel mogelijkheden biedt in het bedrijfsleven. Het hedendaagse bestaan kan niet meer zonder techniek, dus een goed geschoolde technicus is (vrijwel) zeker van een baan. Technici komt men overal tegen, zij zijn te vinden in de bouw, fabrieken, woninginrichting, onderhoud van cv-ketels, maar ook overal waar computers worden toegepast.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht

NETSCHRIJVEN

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je deadline van je column nadert. Dit is mijn laatste krantencolumn van 2017 en zonder melancholisch te neuzelen, het was me nogal een jaartje. Ik nam vorig jaar oktober ontslag, begon voor mijzelf en had in mijn kop dat ik ofwel cabaretière ofwel columnist wilde worden. Dat laatste leek me voor iedereen het beste en in maart begon ik met schrijven voor het Voorster Nieuws. Eng? Doodeng!

Ik ben fan van cabaret en van één persoon in het bijzonder. Na een voorstelling van mijn grote held Youp van ’t Hek had ik de eer hem te ontmoeten. We hebben afgesproken dat hij het kunstje van de oudejaarsconference nog twee keer flikt zodat hij de tien keer aan kan tikken en dat ik dan het stokje overneem. Om dat gegeven hebben we ons die avond al de ballen uit onze broeken gelachen. Ik heb diezelfde avond lang met Youp mogen praten. In een bar, met veel bier en goeie grappen. Hij vond mijn columns leuk, zei ‘ie. Een paar dagen later mailde hij dat hij er meerdere had gelezen. Technische foutjes. Meer schrijven. Maar één tip die hij me dagen later mailde zal ik nooit vergeten: hou je humor, blijf scherp en ga nooit of te nimmer netjes, politiek correct en keurig schrijven. Rens, word géén netschrijver.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als het wel in je hoofd zit maar je de woorden niet vinden kan. De hele dag door draait mijn hoofd als een soort carrousel rondjes, van grap naar beeldspraak naar bruggetje naar clou. Mensen vinden dat ik wel gezellig in het leven sta, maar dat komt omdat alles wat ik zie of hoor één grote cabaretshow is. Wij mensen zijn een raar ras. We menen het vaak niet zo slecht maar we pakken dingen af en toe zo verdomde verrot aan. De enige remedie is om het leven met een dikke pollepel zout te nemen. En te lachen. Je te verwonderen en ons kapot te brullen om onszelf. We zijn allemaal een beetje Trump. Die denken het heel goed te weten, maar ondertussen als een kleuter-oempaloempa staan te scanderen. Vaak als het wel in mijn hoofd zit maar ik de woorden niet gevonden krijg, wacht ik net zo lang totdat mijn uiterste deadline nadert. U weet dat niet, maar dat is voor mij op zondagavond, 23.59 uur. En dat is verdomd spannend bier drinken in de kroeg op zaterdagavond, kan ik vertellen. En het perfecte moment? Dat komt nooit.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn. Je met man en macht grappen bij elkaar grabbelt die leuk zijn om te lezen en belangrijker: met juist gekozen woorden. Ik kreeg afgelopen november mijn allereerste haatmail. Volkomen terecht. Ik roep dingen en dat vindt men ofwel om te grinniken, ofwel bloedirritant. Kan ik inkomen. De grap was alleen dat het commentaar over één van mijn best geschreven columns ging. Met fluwelen handschoentjes gekozen woorden met af en toe wat scherpte en een snufje peper. Ik had gebouwd en gegrinnikt, gefoeterd en geklungeld… Maar uiteindelijk stond ‘ie: de perfecte column. Maar de hater vond het verschrikkelijk. En dát, dat vond ik dan weer verschrikkelijk.

Ik wil u als lezer bedanken. Voor het feit dat u de tijd neemt even te gaan zitten en mijn woorden rijmelarij tot u neemt. Zonder lezers zijn columns nutteloos. Dan is zweten met een blanco vel en een dreigende cursor nutteloos. Dan is schrijven nutteloos. Ik wil u bedanken voor het feit dat u me haat of juist guitig vindt. Ik wens u een fantastisch kerstfeest. Dat er maar vele katers mogen heersen op de 27e. Dat de hele gemeente Voorst slingerend over de wegen rijdt, nog nahikkend en lallend van de rode wijn. Ik wens u een nog fantastischer nieuwjaar, met hetzelfde kater recept voor 2 januari.

Maar het allermeest wens ik u een hagelwit document, met een schitterend, flikkerend cursorstreepje. Doe de dingen die je al zo lang in je kop had. Doe de dingen die vragen om gedaan te worden. Het document en de cursor zijn er. Het is aan jou welke grappen je maakt. Word geen netschrijver. Wacht niet te lang tot je deadline. Want de perfecte column? Die bestaat niet.

RK

www.renskekruitbosch.nl

‘Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn.’

woensdag 20 december

Deel dit bericht

Voorst 200 jaar voor en door Voorsternaren

Regio- Nieuwjaarsdag wordt een feest door en voor Voorsternaren, dus u wordt uitgenodigd dit mee vieren. De hele happening krijgt steeds meer vorm. De werkgroep is van mening dat het beslist iets anders dan anders wordt. Oud en Nieuw en toekomst gaan elkaar ontmoeten op 1 januari, vanzelfsprekend zijn kinderen ook van harte welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Er is op diverse plekken wat te doen, rondom de Dorpskerk, restaurant Swinkels en het oude gemeentehuis wordt als ‘feestterrein’ bestempeld. Vanaf zondag 10 december zal het oude gemeentehuis sfeervol aangekleed worden, zo zal er o.a. op het dak in grote letters ‘200 jaar Voorst’ komen te staan. Vanaf Swinkels naar het oude gemeente huis zal de straat sfeervol versierd worden. Maré Elizen en stichting Dorpsverfraaiing dragen hier aan bij. Ook de ouderen worden niet vergeten op 1 januari. Voor hen is er aparte ruimte gereserveerd in restaurant Swinkels en zal er een hapje en drankje worden geserveerd.

Heeft u iets leuks te laten zien of te melden? Iets wat al b.v. 100 jaar oud is, of zo nieuw dat u er over wilt vertellen? Iets waar een ander geen weet van heeft? Dan nodigen wij u graag uit op 1 januari. Heeft u een speciale lekkernij of een “kunstje” wat niemand anders kan en bent u een Voorsternaar? Kom gezellig langs.

De werkgroep 200 jaar Voorst is op zoek naar vrijwilligers

Wie kan er een paar uurtjes helpen op nieuwjaarsdag ? Het zal variëren van stoelen klaar zetten, koffie en thee schenken, verkeer regelen etc. Wellicht ten overvloede: op 1 januari 1818 is de gemeente Voorst getekend en dat gaan we precies op 1 januari 2018 nog eens feestelijk overdoen. Het zal echt de moeite waard zijn om langs te komen. Op 27 december verschijnt er een jubileum krant met het volledige programma. Wel alvast noteren in uw agenda.

woensdag 6 december

Deel dit bericht

Uniek buurtonderzoek door studenten: Jong ontmoet oud!

Twello- Bent u 75 jaar of ouder? Studenten vinden het leuk om langs te komen voor een gezellig praatje!

Sinds enige tijd werken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn mee binnen het Buurtsportcoach project ‘Langer Vitaal, Veilig, Meedoen!’ van Mens en Welzijn Voorst. Binnen dit project gaan zij een buurtonderzoek uitvoeren onder alle 75 plussers in een bepaald gedeelte van Twello. Dit doen zij middels een enquête die bij de 75 plusser thuis wordt afgenomen. De vragen die gesteld worden gaan onder andere over vitaliteit, sociale activiteiten, een voorzieningencheck en vrijwilligerswerk. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft hierover een brief ontvangen.

Vanaf 6 december 2017 zijn de studenten iedere woensdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur ergens in Twello te vinden om de enquêtes af te nemen. Voor vragen en/of informatie over het project kunt u terecht bij Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is telefonisch of per mail te bereiken via: 0571-277941 of g.protzman@mensenwelzijn.nl.

U kunt het project ook volgen via de website en Social Media-kanalen van zowel Mens en Welzijn Voorst en Voorst Actief.

woensdag 29 november

Deel dit bericht

Inzameling oude metalen voor Vakantie Speelweek Klarenbeek

Klarenbeek- Al vele jaren worden er in het dorp Klarenbeek en omgeving oude metalen ingezameld. Met de opbrengsten van deze acties heeft het actiecomité, inzameling oude metalen, al vele goede doelen in Klarenbeek financieel kunnen ondersteunen.

Sinds januari 2016 waren de opbrengsten van de oude metalen voor Het Hertenkamp.Deze actie werd op 30 september afgesloten met een grote inzameldag, waar ruim 60 vrijwilligers aan deelnamen.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook de bijdrage van de sponsoren en de vele oude metalen die door de bewoners van in-en buiten het dorp Klarenbeek zijn ingeleverd, werd het een zeer geslaagde dag.

De opbrengst van deze dag bedroeg € 10914,19. Hiermee werd de inzameling voor Het Hertenkamp afgesloten.

Het actiecomité heeft in overleg met de Vakantie Speelweek besloten om met de opbrengst van de eerstvolgende inzameling, hen financieel te ondersteunen.

De Vakantie Speelweek Klarenbeek vermaakt tijdens de zomervakantie, in de week voorafgaand aan de Klarenbeekse Kermis, ruim 200 leerlingen van de basisscholen met allerlei activiteiten.

Deze groep werkt met ± 50 vrijwilligers. Naast de gebruikelijke onkosten hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe tent; de grote oude tent is aan vervanging toe.

Inleveradres

Bij de familie Brugman, Polveensweg 25 staat permanent een container waar de oude metalen en dergelijke ingeleverd kunnen worden.

Als men niet in de gelegenheid bent de spullen zelf te brengen, geef het comité een seintje en zij halen deze graag op.

Materialen

Wat kan er ingeleverd worden:

• Metalen: ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen(zo mogelijk zonder banden)

• Witgoed: zoals wasmachines, drogers en vaatwassers

• Accu’s en elektriciteitskabels.

Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies ingeleverd worden.

woensdag 15 november

Deel dit bericht

Crescendo toverde de Dorpskerk Wilp vol

Wilp- De belangstelling voor het concert van muziekvereniging Crescendo, afgelopen zaterdag in de Dorpskerk, was overweldigend. Crescendo had een speciale avond in het teken van betovering, licht en magie. Tovenaarsleerling en goochelaar Jan Kosters en tovenaar Andre de Jong hebben zo’n 180 mensen vermaakt met hun magische toverkunsten. Een groot aantal kinderen werden beloond met een diploma. Via getoonde silhouetten kon iedereen zien en horen hoe de tovenaar zijn drankjes brouwde. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door harpiste Lotte de Jong. Er hingen tekeningen en er waren pompoenen met lichtjes op de tafels gezet. Zowel de tekeningen als ook de pompoenen waren door leerlingen van basisschool de Hagewinde gemaakt. Door de leuke samenwerking met de Hagewinde stond de muziek al een paar weken op het schoolprogramma.

Jubilaris

De workshops die gegeven werden door Crescendo heeft veel leuks gebracht. Het is mooi om te zien hoe kinderen verbonden raken door de muziek . De leerlingen van de workshop mochten aan het eind van de avond op een instrument meespelen met het nummer `A Kind of Magic`. De allerkleinsten hadden op school een eigen instrumentje gemaakt en mochten meedoen met het nummer `Als ik kon toveren`. Tussen door werd er nog voor Jubilaris Wiel Smits een speldje uit de grote hoed getoverd voor 50 jaar muzikant zijn. Geheel in stijl van de avond te blijven speelde Crescendo nummers uit de Magie films zoals Harry Potter, The Wizard of Oz, Lord Of The Rings en Alice In Wonderland. Na afloop konden alle kinderen het drankje van de tovenaar proeven en kregen ze een lampion met lichtje mee naar huis. Crescendo kan terug kijken op een mooi project en muzikale avond.

woensdag 15 november, foto door Max Photography

Deel dit bericht

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

Tijdens de Nationale Sport Week organiseert de gemeente Voorst (Team Voorst Actief) in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders zijn van harte welkom in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Presentaties

Team Fit geeft een presentatie over ‘Rendement met de gezonde sportkantine’ waarbij VHC Twello als ambassadeur het goede voorbeeld is van de gezonde sportkantine in de gemeente Voorst.De energieadviseur van het energieloket gemeente Voorst licht de stimuleringslening duurzaamheid toe. De NOC*NSF verzorgt een presentatie over ‘een veilig sportklimaat’ en de Verklaring Omtrent Gedrag.

Na deze presentaties is er de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het nieuwe clubgebouw VHC Twello met hun gezonde sportkantine. In de horeca afdeling van SV Twello is er gelegenheid om kennis en kunde te delen met ervaringsdeskundigen op bovenstaande thema’s en sluiten we af met een netwerkborrel.

Informatiemarkt

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere: Jeugdsportfonds, Onze Clubkracht, Horesca Lieferink, JOGG, De Koepel.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!

Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Vragen

Op de website www.voorstactief.nl staat het programma van deze avond.

Mocht u vragen hebben over dit event neemt u dan gerust contact op met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, i.decroon@voorst.nl.

woensdag 6 september

Deel dit bericht

Zomerkriebelsfair 2019 ZGA locatie Twello wonen en dagbesteding de Barnte!

Twello- Zaterdag 22 juni 2019 is het weer zover! De 4e editie van de zomerkriebelsfair van Zorggroep Apeldoorn locatie Twello wonen en dagbesteding de Barnte.

Dagbesteding de Barnte biedt dagopvang voor mensen met dementie. Hier worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de behoefte van de cliënten. Denk aan geheugentraining, samen de maaltijd nuttigen en verschillende doe- en bewegingsactiviteiten. Locatie Twello wonen is een verpleeghuis waar woonruimte wordt geboden aan mensen met de ziekte dementie die een veilige woonomgeving nodig hebben omdat thuiswonen niet meer gaat. Locatie Twello wonen biedt verschillende activiteiten in het dagprogramma zoals volksdansen, gym, filmavond, een maandelijkse bingo, een schilderclub en nog veel meer. De afdeling geeft ook veel aandacht aan het normale dagelijkse levensritme. De maaltijden en het samen koffie drinken zijn belangrijke onderdelen in het leven van de mens met dementie. Samen met familie en vrijwilligers ondersteunen de medewerkers de mens met dementie in een zinvol dagritme waar wonen en welzijn een belangrijk thema is, en dat alles met passie, betrokkenheid en liefde! Regelmatig worden er uitjes georganiseerd voor de cliënten, zoals een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant, een bloemkwekerij, een zandsculpturenfestijn en heel veel meer.

Op de jaarlijkse zomerkriebelsfair in Twello worden er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo is er een kleine markt met verschillende standhouders, diverse lekkernijen en een bloemenkraam. Er is een verloting met prachtige prijzen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan gewone en bijzondere activiteiten voor onze cliënten. Voor de kleintjes is er onder andere een springkussen en verschillende kleine spellen. Ook is er een mogelijkheid voor een rondleiding door onze locatie. We willen de inwoners van Twello en omgeving graag kennis laten maken met wie we zijn en met onze mooie locatie. Tevens wordt er allerlei informatie gegeven over wonen, werken, vrijwilligerswerk en leren binnen Zorggroep Apeldoorn.

De zomerkriebelsfair vindt plaats op locatie Twello wonen, parkeerplaats aan de Jupiter(achterzijde Martinushof, Sint Maartenserf 85). We hopen u graag te zien tussen 10.30 uur en 15.30 uur

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Vijfde editie wandelvierdaagse succesvol

Wilp- Schitterende routes, sportieve gezelligheid , bijzondere ontmoetingen en veel plezier. Dat waren de ingrediënten voor de vijfde avondvierdaagse, die vorige week gehouden werd. De mooie routes van 3, 6 of 10 kilometer, slingerden over het terrein van Zozijn, over landgoed de Poll, de Noordijk door de schitterende bossen. Medewerkers en cliënten van Zozijn, liepen samen met leerlingen van basisscholen de Hagewinde (Wilp) OBS Wilp-Achterhoek, St. Martinus (Bussloo) en buurtbewoners. De week begon heerlijk zonnig, bijna te warm voor sportieve prestaties. Maar zoals we in Nederland gewend zijn is het weer soms behoorlijk onvoorspelbaar. Donderdag was het dan ook ‘ploeteren door de regen’. “Ach, het hoort wel een beetje bij”, mompelde één van de wandelaars. Een team van vrijwilligers en medewerkers van Zozijn zorgden er ook dit jaar weer voor dat alles vlekkeloos verliep. Er waren verkeersregelaars, EHBO’ers en mensen die de stempelposten langs de route bemannen. Enkele sponsors hebben voor een versnapering voor onderweg gezorgd. Monika klein Haar (dorpscontactpersoon Posterenk) merkt dat het veel saamhorigheid geeft. “Saamhorigheid tussen de bewoners van Zozijn en daarbuiten. Maar ook met de omringende dorpen en buurtschappen. Zo ontmoeten we elkaar allemaal weer in Wilp.” Volgens traditie werd de laatste wandeldag afgesloten met feestelijke muziek en een medaille. En voor de lopers ter ere van het jubileumjaar was er een heerlijk Italiaans ijsje.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Veilig Verkeer Terwolde timmert hard aan de weg

Terwolde- De werkgroep Veilig Verkeer Terwolde is tevreden over de wijze, waarop de zaken momenteel verlopen. Er zijn ontwikkelingen en er is progressie, al is er nog wel een lange weg te gaan en zal er nog menig drempel moeten worden genomen. Tijd voor een update én daarbij het moment, om zaken nóg meer inzichtelijk te maken.

De werkgroep is ontstaan na een door de gemeente Voorst georganiseerde bijeenkomst in het najaar van 2018. Een interactieve bijeenkomst in Terwolde, waarbij de knelpunten pijnlijk zichtbaar werden. Gemotiveerd door de aansporingen vanuit de gemeente om met concrete ideeën en plannen te komen, ontstond de werkgroep. ‘Na het vorige artikel in het Voorster Nieuws, hebben wij onder meer contact gehad met Veilig Verkeer Nederland. Deze heeft stickers geleverd voor op de afvalbakken, de bekende 50 km/u stickers. Om de maandagochtend staan ze prominent aan de weg, voor de forensen goed zichtbaar’ aldus de werkgroep.

En hoe zichtbaar zijn de verkeersproblemen bij de instanties die er wat over kunnen zeggen?

‘Op uitnodiging van gemeente Voorst, hebben wij in het gemeentehuis een gesprek gehad met een afvaardiging van de provincie. Daarbij hebben we alle opties kunnen bespreken. De provincie zegt daarbij al snel, dat ze aanpassingen van snelheden naar 30 km/u niet hun voorkeur heeft en zeker niet op korte termijn te realiseren is. Echter, het is duidelijk dat de huidige situatie verre van optimaal is, en dat de alternatieve oplossingen beperkt zijn. In 2023-2024 zal er groot onderhoud worden gepleegd waarbij wordt bezien, wat de mogelijkheden zijn. Dat zijn in ieder geval plannen voor de lange termijn.’ De werkgroep zal dan ook blijven inzetten op snelheidsreductie.

Maar de problemen dienen zich nu in toenemende mate aan, wordt er op de korte termijn meer zichtbaar dan alleen een sticker op de kliko? ‘Er zijn (kleinere) aanpassingen mogelijk op de korte termijn. Zo wordt de belijning van de drempel op de Twelloseweg aangepast, om daarmee de versmalling ervan beter aan te geven. Een ander punt is de stoep langs de weg welke tot tweemaal toe wordt onderbroken, maar waarbij géén oversteek is gesitueerd.’

Veiligheidsmaatregelen zijn op komst, maar hoe zit het met de snelheid?

‘Metingen zijn uitgevoerd. Bij de molen (50 km/u toegestaan) werd gemiddeld 61 gereden. Dus waar de een 50 rijdt, wordt door de ander 70 gereden. Op de Dorpsstraat is gemiddeld 57 km/h u gemeten en dat zijn serieuze snelheden, omdat het een gemiddelde is.

Gesprekken zijn er geweest met wijkagenten Gea en Wilco. Zij vinden ook dat meer handhaven essentieel is en gaan er meer aandacht aan geven. Er is door Gea gesproken met de directie van OBS De Bongerd aangaande publieksvriendelijke, ludieke acties. Een voorbeeld zou zijn om een projectweek te organiseren. ‘Kinderen kunnen meer leren over verkeer, we kunnen acties uitvoeren en daarmee ook gedrag van bestuurders beïnvloeden. Geef die automobilisten een pluim of een duim van de kinderen! Daarmee geef je ook een gezicht aan de redenen waarom veiligheid zo belangrijk is.’

De werkgroep doet een dringende oproep aan alle bewoners van Terwolde, om incidenten en/of bijna-incidenten bij hen te melden. ‘Vanuit het dorp is iedereen ervan overtuigd dat er wat moet gebeuren. We willen het breed gedragen hebben in het dorp’ aldus de werkgroep. Er zijn redenen om aan te nemen dat er veel meer gaande is dan nu zichtbaar is dan wel geregistreerd wordt. Het gaat vrijwel altijd goed en dan spreek je van bijna-incidenten. Februari dit jaar ging het echter ook een aantal keren flink mis. Binnen één week werden er driemaal spiegels van de auto’s gereden én was er een aanrijding op de kruising Roosendaalseweg/Twelloseweg.

Vanuit het gemeentehuis is er volledige ondersteuning van het project, wordt er meegedacht en meegekeken. Wethouder Hans van der Sleen geeft desgevraagd een aantal aanvullingen op de positieve ontwikkelingen. Allereerst wordt er projectgericht gewerkt. Zo worden de Schoolstraat en Schotanusstraat eenrichtingsverkeer en dit zal al ver voor 2023/2024 gaan plaatsvinden. Dat is weliswaar niet de angel voor het doorgaande verkeer, maar draagt wel degelijk bij aan verkeersveiligheid voor de schoolkinderen. “We hebben het idee dat de werkwijze van nu wel invloed heeft” aldus de wethouder. “Er wordt geluisterd, het is anders dan voorheen. Nu is het andersom; het signaal ligt er al. En een positieve benadering geeft positieve uitslagen.”

De wethouder resumeert voorts, dat het gesprek met provincie en werkgroep goed was, van alle kanten. Uitgangspunt is om te kijken wat wél kan en de werkgroep wordt serieus genomen.

Een kritische noot is er ook vanuit het gemeentehuis. De intenties zijn goed, de speelruimte voor ‘onderhandelingen’ met provincie is beperkt. Het betreft onderhoud aan de weg. Teveel veranderingen zijn wellicht niet mogelijk. “Misschien moeten we als gemeente ook wel een duit in het zakje doen om zaken te realiseren. Een versmalling hoort bijvoorbeeld bij gemeentebeleid, dus dat komt op ons conto” en daarmee geeft de wethouder aan, dat veranderingen op kleine schaal mogelijk binnen direct handbereik liggen.

Wie meldingen van (bijna)incidenten wil melden, kan hiervoor contact leggen met de werkgroep via het e-mailadres veiligverkeerterwolde@gmail.com

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Teugkijken op mooi feest

Voorst- Het zit er weer op: drie dagen feest vieren. In de feesttent werd het Volksfeest geopend met het kidsfestival. Een dolle boel, waar zelfs burgemeester Penninx even kwam kijken.

Aansluitend vond de vrijdagmiddagborrel en barbecue plaats. De 166 deelnemers waarvan 28 kinderen, genoten in de zon van een heerlijke barbecue op het buitenterras: iets nieuws bij het Volksfeest. Het terras was aangekleed met parasols en een buitentap. Later op de avond verplaatste men zich naar binnen waar de avond werd voortgezet met machtige muziek van de vrouwenband Steam.
De zaterdag ging van start met de oldtimertrekkertoertocht. Om 13.30 gevolgd door het vogelschieten. Schutterskoningin Jolanda loste het eerste schot. De band Slamm en het DJ team Deftagh zorgde voor de muziek in de overvolle feesttent (ruim 700 bezoekers)
De seniorenbingo met lunch trok wat minder deelnemers dan het voorgaande jaar. De morgen werd afgesloten met een lunchconcert door Fanfare Korps Voorst, gesponsord door Marcel Bril.

Dorpsspel
Intussen werd buiten het terrein in gereedheid gebracht voor het dorpsspel. Hier was de opzet wat anders dan voorgaande jaren. De twaalf deelnemende teams waren verdeeld in twee poules, zodat de deelnemers wat meer in een eigen competitie speelden. Dat is leuker voor de teams maar ook voor het publiek. Doordat er steeds twee wedstrijdonderdelen tegelijk plaatsvonden, ging het ook wat sneller. Winnaar van poule 1 (de ‘ervaren’ dorpsspelspelers) werden de Puinbrekers. Poule 2 werd gewonnen door: Drommels, drommels, drommels en nog eens drommels. Twee dj’s van B&B Partyshow zorgden tot 20.00 uur voor een knotsgekke afsluiting van het Voorster Volksfeest.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Ruim 150 kinderen actief aan het volleyballen

Twello- Tijdens het “Vier Hofsteden Toernooi” heeft de buurtsportcoach van sv Voorwaarts in samenwerking met de afdeling volleybal het 3e schoolvolleybaltoernooi van de gemeente Voorst georganiseerd. Afgelopen vrijdagmiddag melden zich maar liefst 30 enthousiaste teams van de basisscholen in de gemeente Voorst zich op de velden van sv Voorwaarts. Klokslag 16.00 uur werd er gestart met het toernooi voor leerlingen van groep 5-6 en 7-8.

Sportiviteit
Het enthousiasme voor het 3e toernooi was enorm, de sfeer was goed en met name de sportiviteit viel op. Bij groep 5-6 gingen ‘De Volleybalgirls’ Martinus Twello, ‘Four Stars’ De Wingerd en ‘SMASH’ Martinus Twello er met de eerste plaats vandoor. Bij groep 7-8 wonnen ‘De Voetballers’ Martinus Twello, ‘De Kopergirls’ De Kopermolen en ‘Martinus girls’ Martinus Twello de beker. In 2020 zal er een 4e editie plaats gaan vinden, hopelijk met nog meer enthousiaste jongens en meiden.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Kermis in Oosterhuizen groot succes

Oosterhuizen- Afgelopen pinksterweekend was er weer kermis in Oosterhuizen. We waren bang door de slechte weersvoorspellingen en code oranje dat alles in de soep zou lopen, maar gelukkig viel het reuze mee, een de maandag was zelfs zonovergoten. Er was weer veel te beleven, en de kermis was weer goed gevuld. De vrijdag hebben de kinderen van OBS Oosterhuizen weer een mooie dag vol spelletjes gehad onder het thema “beroepen”. De avond stond in het teken van vogelschieten. Er is een nieuwe schutterskoning aangewezen en zijn naam is Bart van den Beld. De zaterdagmiddag was een intensieve dag met waar veel werd gevolleybald, getoerd met klassieke tractoren en zelfs de brandweer kwam uitrukken om leuke spelletjes te organiseren. De volleybal kampioenen van dit jaar zijn "Gang is alles”. En voor het eerst had Johan Rovers een “Oosterhuizens kampioenschap” frikandellen-eten georganiseerd. De kampioen is daarbij niemand minder dan Wim Hertgers met 10 frikandellen. Op de zaterdagavond hebben de PPM Band een weergaloze show neergezet waarbij iedereen stond te hossen en te springen op de verschillende muziekstijlen die je zelf kon aanvragen. De maandagochtend begon vroeg voor de liefhebbers van de rommelmarkt. Die konden met het mooie weer gerust een wandeling maken over een uitgebreide markt waar ze van alles verkochten, van fietsen tot antiek. En in de middag was de kermis geopend en hadden de Paloma’s er een mooi feest neergezet terwijl iedereen kon genieten van het heerlijke weer. Over het gehele weekend hebben we muzikale ondersteuning van DJ Stefan van Hunen gehad die met zijn installatie de boel op stelten heeft gezet.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Grote aanloop en enthousiasme bij open dag Dijkhof Bouw

Klarenbeek- Op 15 juni vond de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag stellen leden van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland projecten open voor het publiek. Dijkhof Bouw in Klarenbeek besloot echter om niet een project, maar haar vorig jaar gemoderniseerde en uitgebreide kantoor en timmerfabriek (Dijkhof Kozijnen) met trots open te stellen voor jong en oud. Duidelijk werd hoe Dijkhof Bouw letterlijk en figuurlijk actief bouwt aan een betere toekomst voor haar opdrachtgevers.

Nog voor 14.00 uur stonden de eerste geïnteresseerden van de ruim 700 bezoekers, voor de deur om een kijkje in de ‘keuken’ te nemen van Dijkhof Bouw en Dijkhof Kozijnen. Na een hartelijk ontvangst volgden de bezoekers een route door het bedrijf. Hier werd enthousiast door alle medewerkers uitleg gegeven over de verschillende disciplines van de bouw en het produceren en restaureren van houten kozijnen, ramen en deuren en monumentale timmerwerken.

Opmerkelijk was het grote contrast van de meest moderne werkmethoden zoals het 3D / BIM tekenen, Virtual Realtity, CNC-gestuurde houtbewerking en het bouwen van nieuwbouwwoningen tegenover het ambachtelijk met historische werkmethoden restaureren van monumenten en kozijnen. Hetgeen bij Dijkhof Bouw gecombineerd wordt om duurzaam, toekomstgericht en vooral klantgericht te werken.

In de timmerfabriek en op het buitenterrein was er voor jong en oud de mogelijkheid om diverse demonstraties te bekijken en zelf de handen uit de mouwen te steken. De kinderen mochten zelfs onder het toeziend oog van Bob de Bouwer en begeleid door onder andere leerling bouwkrachten van BouwMensen uit Apeldoorn een vogelhuisje timmeren, dakpannen leggen en een muurtje stapelen.

Tot slot konden de bezoekers zich 40 meter omhoog laten hijsen in een bouwkraan om te genieten van het prachtige uitzicht over Klarenbeek en omgeving, waarbij ze uitzicht hadden op het in middels vergevorderde nieuwbouwplan “De Grote Wetering”.

Gezien de ruime hoeveelheid geïnteresseerde bezoekers, de lovende reacties en het enthousiasme van alle aanwezigen, kijken zowel de bezoekers als alle medewerkers van Dijkhof Bouw en Dijkhof Kozijnen terug op een leerzame en geslaagde dag.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Zaterdag 6 juli Open Dag PPSV Bussloo

Bussloo- Op zaterdag 6 juli zal PPSV Bussloo een open dag organiseren. In de ochtend vindt er een Bixie-wedstrijd plaats. Een Bixie-wedstrijd is een wedstrijd speciaal georganiseerd voor de aller jongste kinderen. Kinderen kunnen starten met deze wedstrijd vanaf de dag dat ze vier jaar worden. Tijdens de open dag zal er Bixie dressuur en Bixie springen zijn. Tevens zijn er Bixie-spelletjes. Je mag bij PPSV Bussloo mee doen als je een eigen- of verzorgpony hebt. Een startkaart is niet verplicht. Neem voor het aanmelden een kijkje op www.startlijsten.nl (Wilp) of ga naar onze Facebookpagina www.facebook.nl/ppsvbussloo.

De Bixie-wedstrijd is niet het enige wat deze dag wordt georganiseerd! Ons viertal, bestaan uit Chloë Middelburg, Lineke Velderman, Renée Schefczyk en Vera van der Sluis, zal onder leiding van commandante Meerte Hekking een demonstratie verzorgen. In de middag zal Jordy Wilken een cross clinic verzorgen! Wil je hieraan mee doen? Neem dan ook een kijkje op onze Facebookpagina voor meer informatie. Chantal de Haan van Chantal laat je zien en Paddock Paradise Stedendriehoek zal middels thermografie een interessante lezing verzorgen. En wat is nou een open dag van een pony- en paardensportverenging zonder ponyritjes? Ook daar wordt voor gezorgd! Je kan ons vinden aan de Kneuterstraat 16 in Wilp (7384 CM) Tot 6 juli!

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Netwerk event ‘Boost je marketing in 4 stappen!’

Twello- Hét IJssel Netwerk in Twello is een actief, zakelijk en betrokken netwerk voor ondernemers rondom de IJssel. Een netwerkclub waarin wij elkaar iets gunnen, relaties onderhouden, samenwerken en nieuwe contacten opdoen in een informele sfeer.

Inspirerend en verbindend event
Hét IJssel Netwerk organiseert jaarlijks met veel enthousiasme een inspirerend en verbindend event. Vol informatie voor en door ondernemers. Dit jaar staat het Netwerk opnieuw garant voor een ochtend vol praktische tips waar je als ondernemer daadwerkelijk iets aan hebt. Reken op een wervelende ochtend met het thema ‘Boost je marketing in 4 stappen!’

Naar huis met eigen marketingplan
Stroop je mouwen alvast op want met relevante marketingtips en opdrachtenmaak je op deze ochtend je eigen marketingplan. Doe je voordeel met interactieve workshops van vier doorgewinterde sprekers.

Stef Bloo van Claim Your Aim
Échte verbinding met je klant door aandacht voor ‘het waarom’

Arco Bergman van Conversie Marketeers
Laat je online vinden door efficiënte SEO

Rene Schipper van Fidene
De juiste kanalen voor binding met je klant

Marieke van Dulmen Fotografie
Beeldmateriaal dat de kern van je bedrijf vertelt

Deze ervaren ondernemers staan garant voor concrete voorbeelden, échte tips en handvaten, jouw eigen 4 stappenplan en last but nog least een gratis werkboek!

Waar & Wanneer
• donderdag 27 juni
• 8:15 tot 12:00 uur
• Rijksstraatweg 25 in Twello

Toegang gratis, aanmelden verplicht! Mis het niet en meld je nu aan via https://hetijsselnetwerk.nl/agenda/boostjemarketing/

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Muziekvereniging Klarenbeek klaar voor groots concert in Schouwburg Orpheus

Klarenbeek- Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zo ver, na maanden repeteren geven wij 22 juni ons jubileum concert ‘RYTHEM OF THE PROMS’. De repetitietijd op dinsdagavond is de afgelopen tijd zelfs verlengt en ook waren er extra repetities. Maar alles niet voor niets, het klinkt fantastisch. Onze vereniging bestaan maar liefst 111 jaar. Op deze avond heeft het orkest de hoofdrol onder leiding van dirigent Inge lage Venterink. De presentatie ligt in handen van Klarenbeker Frits van Dijk. Het orkest wordt uitgebreid en aangevuld met een uiteenlopende variatie aan artiesten. We zullen hieronder de optredende artiesten aan jullie voorstellen!

Charly Luske

We trappen af met zanger Charly Luske. Charly komt uit een muzikaal gezin en begon eerder met zingen dan met praten. Hij acteerde al in een televisiefilm toen hij 11 jaar was en op zijn zeventien werd hij leadzanger van de band ‘Velvet’. Later zong hij in de band ‘Boyband’ waarmee o.a. de single ‘Driving me Crazy’ uitgebracht werd. Daarnaast speelde hij in de gelijknamige musical ‘Boyband’. Na deze bands volgden er meerdere musicals, waaronder ‘Turks Fruit’ en ‘The Wiz’. Begin 2004 deed hij mee aan het Nationaal Songfestival. In 2007 krijgt hij de hoofdrol in de Duitse versie van de Queen musical ‘We Will Rock You’. Weer terug in Nederland kruipt hij in de rollen van de musicals ‘Op Hoop Van Zegen’, ‘Full Monty’ en uiteindelijk ook hier in Nederland in ‘We Will Rock You’. Ook was Charly te zien op tv, zo speelde hij in ‘Zoop’, ‘Meiden van De Wit’ en ‘Costa’ en wordt hij als presentator gevraagd voor o.a. ‘Het Beste Idee van Nederland’ en ‘De Leukste Thuisvideo’s’. Toch ligt zijn hart primair bij muziek: hij schrijft, componeert en treedt op. Wij hebben al erg veel zin om samen met Charly op te treden. Hij zingt deze avond voor én na de pauze meerdere nummers, natuurlijk ook een aantal samen met ons orkest!

Kinderkoor Klarenbeek

Sinds augustus 2017 bestaat het Kinderkoor Klarenbeek. Elke dinsdagavond wordt er fanatiek geoefend in het MFC. Onder leiding van Alette van den Brul worden er liedjes o.a. uit musicals of van Kinderen voor Kinderen gezongen. Samen met ons orkest zal het koor een wereldberoemde hit zingen op deze avond! Wij verklappen het nummer nog niet, maar dit wordt té gek!

Studio DanZo

Als je aan muziek denk, denk je aan dansen… graag stellen wij jullie voor aan DanZo! Op deze avond wordt er medewerking verleend door de dansgroep van Studio DanZo, dé dansschool uit Deventer. DanZo is een professionele dansschool waar ruim 300 kinderen en volwassenen dansen. Een selectie van de Studio zal optreden samen met ons. De dansers op deze avond zitten allemaal in de talentklas, echte toppers! De stijl die wordt gedanst is jazz/modern en is passend op de muziek die wordt gespeeld. Wie weet werkt het zo aanstekelijk dat het publiek in de finale zelf staat te swingen?!

Solisten en het combo

Aan ons orkest van ruim 60 muzikanten wordt een pianist, bassist en een gitarist toegevoegd. Een mooie aanvulling om alle nummers waanzinnig te laten klinken. Van klassieke piano tot aan scheurende gitaren, het komt allemaal voorbij! Het is ook ontzettend gaaf dat meerdere leden uit ons orkest solo’s spelen. Als je goed luistert op 22 juni komt elk instrument wel aan bod! Daarnaast zal er zelfs een instrumenten sectie een geheel nummer solo spelen, dit houden wij verder nog even geheim! Ook hebben wij een ‘eigen Kyteman’ in ons midden: Lauran Neerincx op Bugel. Onze getalenteerde Alette van den Brul zal een western klassieker zingen.

DJ

De laatste artiest van ons voorstelrondje is DJ Mees Rutgers. Mees is 22 jaar en al sinds 2010 bezig met het produceren van muziek. Hij is afgestudeerd als Artiest Muziek in Arnhem en heeft als DJ al op meerde plekken ter wereld gedraaid. Sinds 2018 heeft hij zelfs zijn eigen digitale platenlabel. Een DJ samenwerkend met een harmonieorkest zul je niet snel zien, maar 22 juni wel! De combinatie van orkest en DJ klinkt erg gaaf. Speciaal voor deze avond hebben wij een nummer van de wereldberoemde DJ Avicii laten arrangeren.

Wil jij er ook bij zijn zaterdag? Kaarten zijn te koop via www.orpheus.nl. Wij hopen jou te zien om samen met ons dit jubileum groots te vieren.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Moestuintjes op de maan door gastspreker Dr. Wieger Wamelink op de Volkssterrenwacht Bussloo

Bussloo- Op vrijdagavond 21 juni wordt op de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale presentatie gehouden over moestuintjes op de maan door dr.ir. Wieger Wamelink. Hij is werkzaam bij Alterra Wageningen UR en een expert op het gebied van klimaatverandering, milieubeheer, landschapsecologie, natuurbeheer en plantenecologie. Tijdens deze presentatie zal hij de bezoeker vertellen over zijn onderzoeken naar plantengroei op de maan.

Als ruimtereizigers in de toekomst langere tijd op de maan willen verblijven, dan zullen ze daar voedsel moeten gaan verbouwen. Maar kan dat wel? Is plantengroei mogelijk op de bodems van de maan? Kan er iets groeien zonder de essentiële bouwstoffen zoals stikstof, koolstof en water? Dat onderzoekt dr.ir. Wieger Wamelink bij Alterra, een onderzoeksinstituut van Wageningen UR. Hij heeft een experiment opgezet met kunstmatige maan- en Marsbodems waarop zaden van verschillende plantensoorten te kiemen zijn gelegd en gevolgd in hun groei.

Dankzij de ruimtevaart weten we veel van de samenstelling van de bodem op de maan en Mars en op basis van die informatie worden de onderzoeken uitgevoerd. De eerste radijsjes en tomaten zijn allang geoogst. Er wordt volop onderzoek gedaan naar de kweek van verschillende kruiden en specerijen. Dr.ir. Wieger Wamelink zal het publiek op de hoogte brengen van zijn recentste onderzoeken en behaalde resultaten.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Midzomerfeest in het Worpplantsoen

De Worp- Op zondag 23 juni vindt in het Worpplantsoen het Midzomer Multicultureel Muziekfestijn plaats. Vorig jaar was de eerste editie en dat bleek meteen een schot in de roos. Daarom besloot het Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS) voor een vervolg. Naast attractieve muziek uit diverse landen is er ook een speciaal kinderprogramma. Ook komt er een danspodium waar verschillende dansgroepen gaan optreden. Verder wordt het aangevuld met leuke kraampjes met ambachtelijke artikelen uit diverse landen en gezellige eettentjes. Om 13.00 uur wordt het festijn officieel geopend door wethouder Thomas Walder.

In de muziekkoepel presenteert Hanneke Evink als Hollandse Han een kleurrijke groep internationale artiesten: Katy Too uit België is een op Americana gestoelde singer/songwriter, de Indorockband Because uit Enschede, uit Eritrea komt zanger en krar speler Werede Tesfamichael, uit Armenië de tar-solist Arcadi Bogossian, het Wereldkoor uit Deventer en het duo Sinan Arat & Alper Kekeç uit Turkije.
In de Kids Pleziertent staan Raster en Colorful Circle met creatieve kleurrijke knutsel workshops. Schrijfster Juliëtte Rosenkamp leest voor uit haar nieuwste boeken en er worden demonstraties gegeven.
Op het danspodium staan: Nawarasadancing; Indiase Bollywood dance, De Iesselschotsers met hun oer Hollandse klompendans, Molukse Meisjes Bloemendans, het Indonesische Potjo-Potjo en American Linedance.
Het randgebeuren nodigt uit om te genieten van demonstraties, bijv. Ebru schilderkunst en Indonesische trommels maken. Verder worden er onder andere Ugandese houtdrukkunst, Armeense sierkaarsen, Turkse sierraden van glas verkocht. Maar nog meer plezier beleef je als je gaat proeven wat de culturen zoal brengen. Specialiteiten uit Soedan, de Molukken en Turkije, een Eritrees koffieritueel, drankjes uit Indonesië en de Hollandse pannenkoeken gebakken door het Volkshuis mogen natuurlijk niet ontbreken. Neem gerust je picknick kleedje mee. Het Midzomerfestijn is voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Programma informatie kun je vinden op www.muziekkoepelneringbogel.nl en op https://www.facebook.com/Centrum-Diversiteit-en-Samenleving-1591191824335363/

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Meld je nu nog aan voor het VHC Hockeytoernooi

Twello- Uitgestrekte prairies, in het heetst van de strijd, tenues met kleurrijke tooien, cowboyhoeden en dansjes om de totempaal. Waar denk je dan aan? Juist! Het VHC Hockeytoernooi. Op zondag 7 juli 2019 organiseert VHC Twello alweer de zevende editie van dit legendarische zes-tegen-zes toernooi. De hockeyclub aan de Zuiderlaan wordt eenmalig omgetoverd tot het Wilde Westen. Ga met jouw team de sportieve uitdaging aan en laat je meeslepen in wilde achtervolgingen vol spectaculaire acties. Was je er de afgelopen jaren niet bij? Geen probleem, dit jaar kun je het allemaal goedmaken. Met een geweldig toernooi, een relaxte vibe en een onvergetelijk eindfeest is dit dé plek om de zomer in te luiden. Misschien heb je nog nooit gehockeyd of zelfs nog nooit een hockeystick vastgehouden. Ook geen probleem. Het VHC Hockeytoernooi draait namelijk vooral om de gezelligheid. En mocht je nog wat laatste tips kunnen gebruiken, dan ben je van harte welkom bij de clinic voorafgaand aan het toernooi. Ben je 18+ en heb je zin in een sportieve dag? Trommel je vrienden, familie, buren, collega’s, kennissen en teamgenoten op om er samen een wilde dag van te maken. Meld jouw team snel aan via www.vhchockeytoernooi.nl. Blijf up to date, bekijk onze Facebookpagina en Instagram om niks te hoeven missen.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

“Kraanmachinist” schutterskoning Volksfeest

Voorst- Afgelopen zaterdag werd onder ideale weersomstandigheden het vogelschieten tijdens het Voorster Volksfeest gehouden. Hierbij liepen verschillende zaken anders dan de afgelopen jaren. In de eerste plaats was er een “gepimpte” vogel, in de nationale kleuren rood, wit en blauw aanwezig op verzoek van de schutterskoningin van 2018 (Jolanda Kooistra). Op de tweede plaats was de vogel bij de jeugd veel taaier dan bij de senioren. De jeugd, met 21 deelnemers, was langer aan het schieten dan de senioren, hetgeen nog niet is voorgekomen in de geschiedenis van het vogelschieten in Voorst. Er waren 228 schoten nodig om de (jeugd)vogel naar beneden te krijgen. Schutterskoning 2019 werd Tom Le Poole, Joost Slijkhuis schoot de kop eraf, de vleugels vielen door schoten van Yara Mulder en Elise Pas en de staart sneuvelde door het schot van Jens van der Pol.

Volwassenen
Hier waren 260 schoten nodig door 91 deelnemers om de vogel naar beneden te krijgen. Schutterskoning werd Tonny Ilbrink en de kop werd er afgeschoten door Harry Schurink. De vleugels zijn door Martin Udink en Meinhard Mulder en de staart door Hans Weerdestein.
Nadat de schutterskoning in zijn toespraak aangaf dat hij al meer dan 30 jaar deelnam aan het vogelschieten, was de reactie van de KOV dat het zijn “eigen” schuld is geweest dat het zolang heeft geduurd voordat hij koning werd! Tonny heeft er namelijk jarenlang voor gezorgd dat hij met een kraan van zijn werkgever Hofmeijer de kogelvanger tijdens het vogelschieten heeft opgehangen. Hij was er dan ook verantwoordelijk voor, dat de vogel deugdelijk werd opgehangen! Dit jaar heeft Tonny geen bemoeienissen gehad met kogelvangen en het ophangen van de vogel en maakte hij dus meteen van de mogelijkheid gebruik om schutterskoning te worden!
Ook gaf hij aan dat er eigenlijk weer een oude traditie van stal gehaald moet worden: De schutterskoning met een koets ophalen van huis met de muziek voorop. Hierop heeft de vogelschietcommissie van de KOV direct geantwoord dat hier invulling aan gegeven zal worden.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

De Kledingbank Voorst e.o.

Twello- Onder leiding van de initiatiefneemster(s) Els Bosscher, Thea Bouwmeester en Aard van Duijn, zijn er de afgelopen maanden al de eerste stappen gezet om een kledingbank op te zetten in de gemeente Voorst. Deze vrijwilligers kunnen uit eigen ervaring spreken hoe lastig het kan zijn om met weinig financiële middelen te moeten leven. Vaak blijft er geen geld over voor kleding of een paar schoenen, wat tevens ook een primaire levensbehoefte is.

Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers die als zzp’er werkzaam zijn. De premie voor een arbeidsongeschiktheid verzekering als zzp’er is vaak erg hoog, waardoor veel ondernemers onverzekerd zijn. In geval van ziekte of een ongeval zal de ondernemer mogelijk noodgedwongen moeten stoppen met hun bedrijf. Met financiële problemen als gevolg.

Zoals eerdergenoemd is kleding 1 van de primaire levensbehoefte van de mens. Gezien er geen andere instanties zijn die deze mensen wil helpen met het vinden van passende kleding wil de kledingbank graag voorzien in deze behoefte. De kleding zal kosteloos worden gegeven aan deze bovengenoemde doelgroepen.

Kledingbank Voorst geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet meer kunnen betalen. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan de armoedebestrijding binnen de gemeente Voorst. De kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers. Om inzage te krijgen in de doelgroepen die in aanmerking komen voor de kledingbank, is er een onderzoek uitgevoerd binnen de gemeente Voorst. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal mensen met een uitkering in de gemeente Voorst ongeveer 270 mensen bedraagt. Hierin zijn alleenstaande, alleenstaande ouders maar ook gezinnen inbegrepen.

Vermoedelijk zal het aantal personen dat op of net boven het bijstandsniveau (AOW-ers zonder aanvullend pensioen, mensen die een WAO of WIA-uitkering hebben of het minimumloon verdienen) leeft, groter zijn. Daarnaast zijn er vanaf 2015 200 vluchtelingen gehuisvest binnen de gemeente Voorst. Daaronder zijn mensen zonder status of statushouder die de taal niet beheersen waardoor zij geen werk krijgen maar ook geen pensioen opbouwen. Zij dienen te leven op het minimum inkomen.

Wij hebben contacten gelegd met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Voorzitter Hiske van den Heuvel heeft ons verteld dat er in november 2018 meer dan 4000 kinderen in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst in verborgen armoede leven. De contacten met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst zijn gelegd om samen te werken zodat er voor beide partijen een doorverwijzing plaats kan vinden naar de hulpverleende organisaties. Met deze samenwerking kunnen wij ervoor zorgen dat eraan heel veel mensen gratis kleding kan worden geschonken.

Wij werken samen met de kledingbank Apeldoorn en de Kledingbank Deventer. Alleen al het gevoel dat je met elkaar hebt om iets moois weg te geven aan een behoeftige, dat geeft je een goed gevoel. De kledingbank is al begonnen met verzamelen van kleding, schoenen en linnengoed. Op dit moment slaan wij de spullen op bij ons thuis maar we merken dat het echt te vol wordt. Gelukkig hebben wij in het buiten gebied een huur ruimte gevonden die veel mogelijkheden biedt. Mensen kunnen op een toegankelijke manier naar de Kledingbank Voorst komen zonder aangekeken te worden.
Gezien de ruimte op agrarisch grondgebied gevestigd is er een omgevingsvergunning noodzakelijk. De gemeente heeft eerder aangegeven mee te willen werken met het verlenen van deze vergunning.

Dankzij de oproepen binnen de kranten en de mond tot mondreclame is er al veel kleding ingezameld. Waar de doelgroepen enorm mee geholpen kunnen worden. Het is geweldig om te zien dat mensen binnen en buiten de gemeente Voorst graag willen helpen met het ondersteunen van dit mooie doel.

Binnenkort gaan de initiatiefneemsters, gemeente Voorst, de kerken en de sponsoren om tafel om te bespreken of het financieel haalbaar is om de Kledingbank van de grond te krijgen.

Om de kledingbank binnen de gemeente Voorst mogelijk te maken hebben we nog erg veel steun en financiële middelen nodig om ons uiterlijke doel te bereiken.
Helpt u mee om samen met ons de schouders eronder te zetten? Wanneer u graag wat zou willen bijdragen (financieel of door het doneren van kleding) of wanneer u meer informatie wil krijgen, neem dan contact op met Els Bosscher van de Kledingbank Voorst (06-23380200), Koningin Julianastraat 48 Twello.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Jongeren en rouwverwerking

Een dierbare komt te overlijden. Er is verdriet, er is het gemis. Emoties hebben de overhand en daarbij moet er ook van alles worden geregeld. Kinderen hebben hun eigen beleving bij het verwerken van een overlijden, maar hebben vooral veel vragen. Vragen die soms onbeantwoord blijven, bewust of onbewust. Terwijl het juist belangrijk is, dat kinderen vanaf het begin worden betrokken bij alles dat met het overlijden en de uitvaart heeft te maken.

“Waar kinderen geen beelden of ideeën hebben, gaan ze die zelf invullen. Dat kan zó anders zijn dan de werkelijkheid. Als het kind niets weet, wat gaat er dan door dat kind heen?” We praten met Ilse Hemmes, ervaringsdeskundige in de uitvaartzorg. “Het begin van rouwverwerking vangt aan op het moment van overlijden. De uitvaartverzorger is dan een van degenen die wat kan overbrengen van het kind op de ouders. Neem bijvoorbeeld de ouders die te beschermend zijn en het kind het liefst overal buiten houden. Dan zie ik het als mijn taak om de ouders te informeren en te stimuleren om met de kinderen in gesprek te gaan. Soms probeer ik juist de kinderen erbij te krijgen, om zelf te voelen en te horen wat ze willen.” Het is een gegeven dat ouders soms in dubio over wat ze de kinderen al dan niet vertellen of laten zien. De dood en uitvaart hebben soms nog dat ongrijpbare, waarbij de ouders vaak hun eigen voelen en denken als leidraad aanhouden.

Volgens Ilse moet je juist altijd uitleggen aan het kind waarom iets zo is. Bij hele kleine kinderen doe je dat in Jip & Janneke taal. Wat gaat er gebeuren, wat ga je zien? “Neem bijvoorbeeld een grote kerk. Hoe zijn is het dan om van tevoren daar een keer heen te gaan en alles uit te leggen? Kinderen gaan zich anders een beeld vormen en dat beeld kan heel anders zijn dan de werkelijkheid. Het kind ziet ouders huilen, het kind ervaart verdriet, zóveel indrukken welke het kind moet verwerken! Door het kind voor te bereiden, door het als het ware vooraf van alles te laten beleven én te vertellen wat het gaat zien, kan het kind op de dag van de uitvaart de indrukken beter vertalen.”

De intenties van de ouders zijn zonder meer goed en het is logisch om je kind te willen beschermen tegen verdriet, tegen het onbekende maar feitelijk tegen hetgeen ook een probleem vormt voor de ouder zelf. Wellicht de onzekerheid over je eigen emoties? “Ik kan met de kinderen praten over begraven, we kunnen bijvoorbeeld het kerkhof bezoeken. Ook vraag ik soms naar de geloofsachtergrond. Als ik bijvoorbeeld vraag; wat denk jij dat er gebeurt? Er kan een geloofsovertuiging in de familie zijn, maar die beleving is er misschien bij het kind niet.” In de goede bedoelingen komt soms een vorm van overbezorgd zijn voor. Ilse noemt als voorbeeld, dat familie stelt dat kinderen of kleinkinderen maar niet in de rij moeten staan bij het condoleren. Ouders geven een eigen invulling, maar onderschatten de beleving van het kind en de invulling ervan. “Een ander voorbeeld is, dat ouders tegen kinderen zeggen dat de overledene slaap. Al ligt zo’n opmerking voor de hand, het kind kan juist gaan denken, dat wanneer het slaapt, ook niet meer wakker kan worden. Het kind kan denken; ga ik ook dood? Of kunnen mijn ouders dood gaan?

Een andere, hele belangrijke factor is school. Hoe gaat een klas om met het overlijden van een klasgenoot? Ilse vervolgt; “Vraag je af wat kinderen nodig hebben. Ik bespreek dat bijvoorbeeld met de ouders maar zo nodig ook met de school. Wanneer zich iets afspeelt op de middelbare school, dan stem je dat altijd af met de school. Een overlijden kan zóveel impact hebben! Op een lagere school is het overlijden van een kind vaak het gevolg van een ziekte. Een middelbare school wordt vaker geconfronteerd met een ongeluk of ‘eigen hand’. Dat heeft impact op het gezien, leerkrachten, leerlingen, vrienden en vriendinnen.” Ilse heeft dan overleg met school, wordt er bijvoorbeeld een hoekje ingericht waar kinderen naar toe kunnen in de pauze? Is er een boekje waar in geschreven kan worden? Blijft dat hoekje ook bestaan na de uitvaart? “Hebben de leerkrachten een kalender hangen waarop het overlijden van een kind of ouder van een kind staat genoteerd? Neem bijvoorbeeld het kind waarvan de moeder is overleden. Houdt je er rekening mee, wanneer het een jaar later Moederdag is, welke aandacht besteed je aan het kind dat geen moeder meer heeft?”

“Maar ik ben vaak jongeren en jongvolwassenen tegengekomen die een plotseling verlies van nabij hebben meegemaakt. Ook hoor ik soms van ouders of van de jongeren zelf, dat ze er dan nog mee zitten. Aan jongeren waarmee ik in contact kom vraag ik ook; heb je al eerder een overlijden meegemaakt? Door daarover vragen te stellen en antwoorden te krijgen, weet je hoe kinderen in het leven staan, hoe ze erover praten en hoe hun beleving is.” Het is bekend dat op de latere leeftijd van het kind iets terug kan komen uit het verleden. Met andere woorden, een later overlijden kan een ervaring uit het verleden naar boven halen. Volgens Ilse is het dan ook juist zo belangrijk, dat het overlijden uit het verleden alsnog een plek kan krijgen. En het kan heel goed zijn om dan in gesprek te gaan met bijvoorbeeld een rouwbegeleider.

Ilse is ervaringsdeskundige vanuit haar professie, maar wat heeft ze zélf meegemaakt in het verleden? “Vroeger op de kleuterschool was er een meisje waarmee ik een speciale band had. Beiden bleven we tussen de middag op school terwijl andere kinderen naar huis gingen. Op enig moment moet ik op het schoolplein hebben opgevangen, dat ze samen met haar zusjes in haar hun woning was verbrand. Haar ouders waren niet thuis. Maar er werd op school tegen mij en anderen kinderen die haar kenden niets gezegd. Haar overlijden werd doodgezwegen.

Als ik een klassenfoto tegenkwam uit die tijd, kreeg ik altijd een knoop in mijn maag. Als volwassene heb ik pas ontdekt wat er precies is gebeurt en hoe ze heette. Ik ging via de site van Schoolbank vragen stellen; over haar naam en de achtergronden. Een lerares van toen reageerde en heeft mij toen uitleg gegeven. Dat meisje heb ik toen op het kerkhof kunnen opzoeken” en daarmee heeft Ilse alsnog haar vragen beantwoord gekregen alsmede een naam gevonden.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Ivo Gerritsen: directeur obs de Hietweide

Twello- Na het vertrek van de vorige directeur van OBS de Hietweide, heeft Ivo Gerritsen m.i.v 1 april j.l. het stokje overgenomen. De kersverse directeur is bezig in zijn derde maand en ziet niet alleen binnen zijn eigen school fantastische dingen gebeuren, maar zeker ook binnen “de Fliert” aan het Jachtlustplein. In dat gebouw zitten naast een kinderopvang ook drie basisscholen gehuisvest. Eén daarvan is de Hietweide, de enige Openbare basisschool in Twello.

Dhr. Gerritsen is inmiddels 25 jaar werkzaam in het onderwijs en is met zijn team volop in beweging. Zo wordt er o.a. gewerkt aan een nieuw schoolplan 2019-2023. Samen met het team wordt meerjarig beleid gemaakt en wordt invulling gegeven aan een breed scala van kwaliteitsaspecten. Naast o.a. aandacht voor 21ste eeuwse vaardigheden, het pedagogisch en didactisch klimaat, wordt binnenkort gestart met invulling van het domein Wetenschap & Techniek. Recent zijn er tevredenheidspeilingen afgenomen. De resultaten daarvan laten zien dat de school op alle fronten hoog scoort. Ook is er aandacht voor ouderbetrokkenheid en communicatie en staat sociale veiligheid hoog op de agenda. “Een kind dat lekker in zijn/haar vel zit en zich veilig en gerespecteerd voelt, gaat met plezier naar school en komt daardoor makkelijker tot goede (leer)prestaties.”

Goede leerprestaties:
Dat er sprake is van goede leerprestaties blijkt wel uit de meest recente uitslag van de eindtoets. Kinderen, maar zeker ook het team is trots op het behaalde resultaat, dat ruim boven het landelijk gemiddelde ligt. Voor de school is dit de bevestiging dat de onderwijskwaliteit, met daarbij de doorlopende leerlijnen binnen de school, op orde is.

Kleine(re) groepen:
Op dit moment worden ook de voorbereidingen getroffen voor volgend schooljaar. Hierbij liep de school al direct tegen het probleem aan van een onevenwichtige groepsverdeling. Dit betekende het indienen van een verzoek voor een extra groep. Het schoolbestuur - stichting Archipel - heeft dit verzoek gehonoreerd, waardoor de Hietweide in september zal starten met 7 groepen. Gerritsen: “Over het algemeen zien we in onderwijsland groepen van rond en zelfs boven de 30 leerlingen. Het is bekend dat nieuwe ouders kritisch kijken en altijd op zoek zijn naar de school die het beste past bij hun kind. Met kleinere groepen hopen we hier op een positieve manier aan bij te dragen. De school werkt niet met een wachtlijst en met 7 groepen is er in alle groepen dan ook plek voor iedere nieuwe leerling. In de basis betekent dit dat er sprake zal zijn van de gewenste aandacht voor alle kinderen, in een omgeving van kwalitatief goed onderwijs, toegespitst op de kerndoelen van het primair onderwijs.”

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Informatieavonden VHG-Brancheopleiding Hovenier

Regio- Werk je in de branche Hoveniers en Groenvoorzieners en wil je een branchediploma halen? Of wilt u zich omscholen tot hovenier? In samenwerking met Zone.college organiseert Groeipunt informatieavonden over het aanbod VHG-Brancheopleidingen Hovenier voor alle geïnteresseerde individuen, scholen en bedrijven. In Twello vindt er een informatieavond plaats op 25 juni in het gebouw van Zone.college, Meester Zwiersweg 4 te Twello. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur .

De VHG-Brancheopleidingen
De VHG-Brancheopleidingen worden in de avonduren gegeven en richten zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Omdat de opleidingen in de avonduren en op zaterdagen worden gegeven is dit uitstekend te combineren met een fulltime baan, ook buiten de groensector. Als toelatingseis geldt dat u minimaal 18 jaar bent.
De opleidingen bestaan uit vak theorie en praktijk. De opleiding wordt jaarlijks afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van de Stichting Onderwijs Groenvoorziening, onderdeel van de VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).

Niveaus
De opleiding tot Vakbekwaam Hovenier duurt drie jaar en is opgebouwd uit drie afzonderlijk te behalen niveaus: Aankomend Hovenier – Hovenier - Vakbekwaam Hovenier. Voor wie wil doorgroeien naar een leidinggevende functie in de groene sector is er de opleiding Aankomend Projectleider (2 jaar). Daarnaast is de opleiding Assistent Hovenier in het leven geroepen (1 jaar), speciaal voor de instromende doelgroepen (Praktijkscholen, SW, Wajong etc.).

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Gastvrouwen en gastheren gezocht voor huisje Sonnenberg

Voorst- Voor het nieuwe seizoen met rondleidingen in ruïne De Nijenbeek is men op zoek naar mensen die de gasten willen ontvangen in huisje Sonnenberg voor en nadat ze rondgeleid worden door de gids. Het is een leuke en afwisselende activiteit waarvoor u natuurlijk wordt ingewerkt. Het seizoen loopt van juli tot en met oktober en de rondleidingen zijn veelal in de weekenden. Aanmelden kan op rondleidingen@denijenbeek.nl of telefonisch op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.30 uur en 15.30 uur via 0571-277090.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Vereniging Dorpsbelangen Terwolde gered van bestuurlijke impasse

Terwolde- De vereniging Dorpsbelangen Terwolde, die middels een brandbrief haar leden had opgeroepen om in actie te komen, omdat door een bijna volledig afkalvend bestuur de club dreigde te worden opgeheven, is voorlopig weer gered. De vereniging die offici3eel met een ruim bemeten bestuur haar veel omvattende werkzaamheden verrichtte had, door uiteenlopende omstandigheden, een zodanige leegloop ondervonden dat er slechts drie bestuursleden restten. Een volgens secretaris Gerard Leenders (en zijn collega bestuursleden) onwerkbare situatie. De leegloop was bepaald niet te wijten aan de onderlinge verhoudingen, maar aan het feit dat enkele bestuursleden waren opgestapt om de Accommodatie Stichting van de ondergang te redden en anderen door verhuizing noodgedwongen afscheid namen.

Gedreven nieuwe bestuursleden
Dat het voortbestaan van de vereniging Dorpsbelangen Terwolde eigenlijk alle Terwoldenaren na aan het hart lag bleek wel uit de verscheidene reacties na het verschijnen van de “Brandbrief” in de lokale media. Gelukkig bleven die reacties niet bij woorden alleen. Leenders kon tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van de club een drietal potentiële bestuursleden aanmelden, die allemaal unaniem gekozen werden, waarmee de eerste bestuurlijke nood geledigd is. Angelique Blok, een nieuw bestuurslid met een financiële achtergrond werd hartelijk verwelkomd, evenals Nikky de Hoog, die zich meer in juridisch opzicht heeft bekwaamd, terwijl Jos Bosch het nieuw aantredende trio completeert, als, zoals hij zelf memoreerde, herintreder in de Terwoldse gemeenschap. Een verdubbeling van het zittende bestuur, waarmee voor de toekomst weer heel veel lopende én nieuwe zaken kunnen worden afgerond dan wel opgepakt, zoals onder andere de viering van het veertig jarig bestaan, wat volgend jaar op de agenda staat.

Afscheid van een bijzondere penningmeester
Tijdens deze algemene vergadering werd op gepaste wijze afscheid genomen van Pieter Nijhof. Pieter is gedurende de laatste jaren niet alleen een bevlogen penningmeester geweest van de vereniging Dorpsbelangen Terwolde, maar vulde of assisteerde dit werk bij bijna iedere organisatie in het dorp. De meeste bekwame boekhouders zitten graag en met elan met hun hoofd in de boeken en/of de cijfers, zo niet Pieter. Hij had voldoende energie om te helpen bij de meest uiteenlopende activiteiten en ontwikkelingen. Maar, zoals dat soms gaat, alles gaat voorbij. Pieter gaat verhuizen en hoewel men in Terwolde hoopvol uitkijkt naar de aanstaande regelmatige bezoekjes van de familie Nijhof aan Terwolde, stopt zijn werk als penningmeester noodgedwongen. Hij werd door Gerard Leenders met mooie woorden en passende cadeaus uitgezwaaid

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

De Dag van de Kampvuurmuzikant 2019

Voorst- Natuurkampeerterrein De Haverkamp (Hooistraat 6, Voorst) is een van de 20 terreinen waar je aan kunt schuiven om te luisteren naar diverse optredens van kampvuurmuzikanten.

Op zaterdag 22 juni beginnen de optredens om 20.00 uur, in onderstaande volgorde:

Rooftop - Den HaagLiz - Zwolle
Homemate - Deventer
Simon’s Case - Twello
Boekanier - Halle

Tevens is het mogelijk om aan te schuiven aan de Italiaanse buffettafel vanaf 17.00 uur.
Diverse hapjes warm en koud, tapas, soep, salades, vegetarisch gerechten en ijs als toetje.
Kosten zijn € 10,= per persoon (volwassenen & kinderen). Koffie/thee/drank is bij ons te koop.
Zelf bestek, borden, kopjes, glas meenemen. Opgave hiervoor via info@campingdehaverkamp.nl.

Publieksfavoriet
Op elke locatie is één publieksfavoriet, die wordt gekozen door de bezoekers.
De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival op zaterdag 7 september 2019 op Groeps Natuurkampeerterrein Scoutinglandgoed Zeewolde.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Hartverwarmende kunst- en cultuurroute Teuge

Teuge- Zondag 2 juni 2019 vond de Kunst- en Cultuurroute Teuge plaats. Het was niet alleen warm, maar ook hartverwarmend om te zien dat de vele attracties druk werden bezocht. Vooral het vierspan mennen met pony’s door Jan de Boer was in trek en werd bewonderd. Ook de cultuur was goed vertegenwoordigd.

Op de foto is de foto expositie bij de Ecotribe te zien die heel bijzonder was en daardoor zeer gewaardeerd. De route werd vaak per fiets afgelegd en op verschillende locaties onderweg werd koffie en thee gedronken. Op veel plekken kon naar live gespeelde muziek worden geluisterd, wat op prijs werd gesteld.

Op de website www.kucult.nl is uitgebreide informatie te vinden over de route en de deelnemers. Ook zijn hier foto’s te zien van de deelnemers.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Gezellig muzikaal Beekzicht Weekend door Fanfare Voorst

Voorst- Het Fanfare Korps Voorst nodigt alle muziekliefhebbers uit voor twee prachtige concerten tijdens het Beekzicht Weekend op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli op het Landgoed Beekzicht in Voorst. De goede band tussen het Fanfare Korps Voorst en het stichtingsbestuur van Landgoed Beekzicht heeft er toe geleid dat het Fanfare Korps Voorst na 3 fantastische edities opnieuw een geweldig concertweekend kan organiseren op dit fraaie landgoed.

Wie wordt de eerste Egerländer Maestro dirigent van Voorst?

Zaterdagmiddag 6 juli zal in het teken staan van het welbekende televisieprogramma ‘Maestro’. Deze keer in Voorster sferen, waarbij de Slanina-Cesta Musikanten en zangkoor Zingt den Heer op zullen treden. Drie bekende Voorsternaren zijn gevraagd om deze muzikale uitdaging aan te gaan. De bekende Voorster bakker Paul Bril, de voorzitter van Dorpshuis Voorst Marien Ruijsch en Wilma Bosvelt, bekend van dameskoor Zanglust Empe, zijn de kandidaten. Zij zullen beoordeeld worden door een vakkundige muzikale jury uit regio Voorst.

Slanina-Cesta Musikanten is een blaaskapel en maakt muziek voor liefhebbers van Tsjechische- en Oostenrijkse volksmuziek. Ondanks de jonge leeftijd van de blaaskapel hebben zij een grote naamsbekendheid in de regio opgebouwd.

Zangkoor Zingt den Heer is een Christelijk gemengd koor. Zij zingen een breed werelds repertoire. Zingt den Heer is een actieve vereniging. Hun motto is: “Van zingen word je blij en als je dit samen kunt doen geeft het nog meer vreugde!”

Deze gezellige muzikale middag, waarbij geheel in stijl ook een broodje braadworst is te nuttigen, begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Beekzicht concert met Fanfare Voorst en Vaassens Fanfare Corps

Zondag 7 juli is de 4e editie van het Beekzicht Concert in Voorst. Een parkconcert door het Fanfare Korps Voorst en het Vaassens Fanfare Korps. Dit unieke concert wordt een fijne combinatie van natuur en lichte muziek!

Het Voorster fanfare orkest staat onder leiding van Alfred Willering. Het orkest zal het publiek trakteren op een licht en gevarieerd muziekprogramma waaronder twee medleys uit de films ‘The Polar Express’ en ‘Frozen’. Een prachtig licht concertwerk ‘Excalibur’. Ook is er Klezmer- en Jazzmuziek te horen in twee swingende composities. Rocken doet het fanfare orkest met Innuendo van de Engelse band Queen.

Traditiegetrouw zal ook de ‘Bosch van Rosenthal Marsch’ te horen zijn. Dit muziekstuk is gevonden in het familiearchief van jonker Bosch van Rosenthal, de grondlegger van Stichting Beekzicht Voorst. De oorspronkelijke compositie is voor piano geschreven en inmiddels voor fanfare bewerkt door haar eigen dirigent Alfred Willering. Een unieke mars voor het dorp Voorst die je zeker gehoord moet hebben!

Als speciale gast musiceert het Vaassens Fanfare Corps onder leiding van Patrick Dieperink. Op het programma staat onder meer het feestelijke muziekstuk ‘Van Oranje’ en filmmuziek uit Planes. Swingende Latin muziek met trompetsolo en muziek van Coldplay, Bløf, Lou Bega met Mambo nr 5. George Bakers ‘Little green bag’, ‘Bad Leroy Brown’ en ‘Nights in White Satin’ van de Britse band The moody blues.

Fijne mix van natuur en lichte muziek

Het belooft een gezellige middag met fanfare klanken te worden. Het concert op zondag 7 juli begint om 14:00 uur. De overdekte concertlocatie op Landgoed Beekzicht is te vinden aan de Rijksstraatweg 42 in Voorst en bij beide concerten vanaf 13:30 uur toegankelijk voor het publiek. Er is parkeergelegenheid in de omgeving. De concerten zijn gratis te bezoeken. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje en om het landgoed te verkennen. Twee prachtige concerten op een unieke locatie in het dorp Voorst dat je zeker niet mag missen! Graag tot ziens tijdens het Beekzicht Weekend!

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Arno Dolman schutterskoning

De Vecht- Afgelopen weekend vonden de Pinksterfeesten weer plaats in de Vecht. Rond de klok vier begon vogelschieten met een leuk aantal deelnemers en rond een uur of zes was het toen Arno Dolman die de romp van de vogel eraf schoot.

Daarvoor hadden Ilse Overvelde al een vleugel en Walter Overvelde al een kop van diezelfde romp geschoten. Arno komt de eer toe van een jaar Schutterskoning van De Vecht zijn! Bloemen en een vat bier te verdelen hoort ook daarbij. Dj Bart en de band X Plain zorgden voor leuke sfeer in de gezellig ingerichte feesttent op het V en L terrein. De maandagochtend, Tweede Pinksterdag was het tijd voor het 43ste familievoetbaltoernooi met dit jaar 8 teams die om de eer voetbalden. De families P(W)eultjes, Berenschot, Haarman, Klumper, Overvelde, Drost, Kamphorst en Anders streden om de beker. Om 11.00 startten de poule wedstrijden. De finale ging tussen De Kamphorsten en Anders. Dit jaar ging (fam?) Anders er met de beker vandoor. Proficiat namens V en L. Nadien werd er nog lang en gezellig nagebierd in en om de tent. V en L maakt zich nu klaar voor het volgende evenement, de avond vierdaagse. Start aanstaande woensdag 26 juni bij cafe De Groot. Voor meer info zie website www.svvenl.nl

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Aanschuiftafel met tapas-buffet

Voorst- Als afsluiting van het voorjaar en lonkend naar de zomer organiseren Gerard Koopmans en Bert Nollen op vrijdag 21 juni in de Nieuwenhof in Voorst een tapas-buffet. Bij mooi weer wordt het terras feestelijk ingericht. De inloop is vanaf 18.00 uur en de kosten bedragen € 12,50. Drankjes kosten € 2,00 (wijn) en € 1,00 (bier en fris).

Met deze activiteit proberen zij mensen uit het dorp bij elkaar te brengen, die zich op culinair gebied willen laten verrassen en in een ontspannen sfeer (nieuwe) buurt- en dorpsgenoten willen ontmoeten. Een activiteit die deel uitmaakt van meerdere activiteiten op dit gebied vanuit de Benring. Iedereen is van harte welkom.

Laat snel horen of je van de partij wil zijn. Door een antwoord via 06 - 1258 0489 (Bert Nollen) of mail naar: gnollen@online.nl

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Zwembad kan weer jaren vooruit

Twello- Na een grootscheepse renovatie, waarbij de toegangspoorten noodgedwongen enkele weken op slot moesten, is zwembad de Schaeck weer klaar voor de toekomst.

Directeur Lugo Schooman kon dan ook opgelucht ademhalen toen bleek dat de geplande werkzaamheden op tijd werden afgerond en de zwemlessen, doelgroepen, zwemmers enz. weer van het bad gebruik konden maken. Als verantwoordelijke prijst Schooman zich gelukkig met de goede samenwerking met de eigenaar van het zwembad, de gemeente Voorst. Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers en de verzekering dat de bezoekersaantallen blijven groeien is goed onderhoud van het complex een must. Maar daar is (veel) geld voor nodig. Dit bleek ook nu weer bij de investeringen die werden aangewend voor de noodzakelijke aanpassingen. Zo was de vervanging van het puntdak met thermopane beglazing een direct in het oog springende renovatie. De beweegbare bodem van het wedstrijdbad en het doelgroepenbad waren aan groot onderhoud toe. Minder zichtbaar maar o zo noodzakelijk waren de werkzaamheden in de ‘machinekamer’. Het al 27 jaar oude (klimaat)beheerssysteem is door de huidige technische vooruitgang en mogelijkheden achterhaald en moest daar flink ingegrepen worden. De douches werden voorzien van drukknoppen en alle 350 kluisjes kregen nieuwe sloten. Ook de horeca werd niet vergeten en werd voorzien van een nieuw likje verf. Medewerkers en vrijwilligers hebben in deze periode ook een flink steentje bijgedragen. Het z.g. klein onderhoud is zelf ter hand genomen en een aantal vrijwilligers namen de z.g. ‘natte bar’ op zich. Alle zitjes en banken werden stijlvol in steigerhout vervaardigd. Ook de tuinen bij het buitenbad liggen er kleurig en fleurig bij en zijn zo ingericht dat er een beter zicht over het buitengebeuren gecreëerd wordt. Al met al een megaklus waar de bezoeker maar ten dele zicht op heeft maar de komende jaren wel volop kan van profiteren.

Duurzaamheid

De afronding van deze renovatie betekent geenszins dat er op de lauweren kan worden gerust. De duurzaamheid staat bij de Schaeck volop in de belangstelling. Er wordt door bestuur en deskundigen gekeken naar de ontwikkelingen die plaats vinden op het gebied van b.v. waterstof of alternatieven om het gasverbruik een halt toe te roepen.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Gezocht: oud(ere) volleyballers

Twello- Wij vormen met negen gezellige oudere mannen het roemruchte volleybalteam "de Knalpotten". Veelvuldig hebben we onze opwachting gemaakt op het VierHofstedenToernooi. Wij spelen van september tot juni elke donderdagavond een leuk en fanatiek potje volleybal (geen competitie) in de Wassenaar Obdam zaal. In de zomer wordt er uitgeweken naar een buitenveld bij een van de oud-leden.

Omdat we niet elke week volledig zijn, zoeken we aanvulling met oud(ere) volleyballers, die met ons een lekker potje mee willen ballen. Wij spelen op donderdagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de Wassenaar Obdam zaal en in de zomer van 19:30 tot laat op het buitenveld. De gezelligheid erna is voor ons minstens zo belangrijk en we zijn dan graag bij een van de horecagelegenheden in Twello. Heb je/jullie interesse, neem dan contact op met Marcel Maatman via 06-19012993 of via de mail naar mmaatman@hotmail.com en kom dan lekker een keertje mee ballen.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Steun voor Leeuwinnen

Twello- Ook de bewoners van het Sint Maartenserf leven intens mee met onze leeuwinnen er wordt volop gevlagd en zijn de ‘’oudjes’’ aan de buis gekluisterd.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Spetterende opening PlantXperience Schoneveld Breeding

Wilp-Achterhoek- Op vrijdag 14 juni vond in Wilp de officiële opening plaats van het gloednieuwe complex van Schoneveld Breeding, PlantXperience genaamd. Het bedrijf was tot eind vorig jaar gevestigd aan de Dernhorstlaan in Twello en kampte al jaren met ruimtegebrek. Op de nieuwe locatie is veel geïnvesteerd in duurzame groei, zowel bij de bouw als in alle productieprocessen én in de toekomst.

Op vrijdag waren er klanten, kwekers en relaties vanuit alle werelddelen uitgenodigd en aanwezig. Na de ontvangst opende directeur/eigenaar Peter van de Pol met een welkomstwoord, in het Nederlands, Engels en zelfs een stukje in het Swahili, want ook was er een delegatie aanwezig vanuit de productielocatie in Tanzania, die deze dag zelf het 10-jarig bestaan vierde. De gehele openingsceremonie was er een online verbinding met Korfovouni Tanzania. Ook werd er een compilatie vertoond van, zoals Peter verwoordde, “mijn team”, korte shots van alle medewerkers in Wilp, de locatie in Twello, en in Tanzania, samengebracht in anderhalve minuut.

Na dit eerste welkom was er een programma onder leiding van Pepijn Schoneveld, zoon van oprichters Patty en Rens Schoneveld en een inmiddels bekend cabaretier en acteur.
Op humoristische wijze leidde Pepijn het programma en hield verschillende interviews met medewerkers die nog maar kort of heel lang werken bij het het bedrijf. Tijdens die interviews kwamen onderwerpen aan bod zoals betrokkenheid, betrouwbaarheid, ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, veredeling toen en nu en moderne research. Aansluitend gaf Pepijn nog een hartverwarmende en hilarische terugblik vanaf zijn jeugd in de kassen van toen tot en met de overname van het bedrijf door Peter van de Pol in 2007.

Daarna werd de nieuwe bedrijfsfilm getoond die opgenomen is door de ogen van een jong meisje dat zich afvraagt waar planten eigenlijk vandaan komen. Het slot van deze film was het begin van de eigenlijke opening. De slotscène was opgenomen bij de Jumbo in Twello waar het meisje een cyclaam kocht. Op hetzelfde moment was ook Mels van de Pol daar, zoon van Peter en Danielle van de Pol. Ook hij kocht een cyclaam. De film eindigde met die scène, waarna tijdens het applaus van alle aanwezige gasten Mels het bedrijf binnenfietste zonder cyclaam, want die was hij “vergeten”. Op het scherm werd een online bestelling geplaatst waarna de vergeten cyclaam met een drone de kas werd binnengevlogen. Op het moment dat Danielle van de Pol de cyclaam van de drone pakte klonk er een knal en kwam er een regen van confetti vanaf boven naar beneden, een kippenvelmoment voor de aanwezige gasten en alle medewerkers die bij de opening aanwezig waren.

Na deze prachtige openingsact werden de gasten in groepen rondgeleid langs verschillende informatiepunten door de corridor rondom de kassen waarbij ze uitleg kregen over de gewassen, duurzaamheid, gesloten waterkringloop, research en opleidingsmogelijkheden. Daarna was het tijd voor bijpraten met feestelijke hapjes en drankjes, waarbij ook hier weer het accent lag op puur natuur en gezond.

Personeels- en familiedag zaterdag 15 juni
Op Zaterdag 15 juni was er een speciale personeels- en familiedag om alle medewerkers in de gelegenheid te stellen hun familie het bedrijf en hun eigen werkplek te laten zien. Na het welkomstwoord van Peter waren er cadeaus van de familie van de Pol, vanuit Tanzania en van de familie Schoneveld met wederom een speech door Pepijn. Persoonlijke cadeaus en persoonlijke woorden met de nadruk op het familiaire karakter van dit zo groot geworden bedrijf. Daarna was er ruimte voor persoonlijke rondleidingen door het bedrijf, waarna er heerlijke broodjes werden geserveerd in onder andere de “ballenbar”.

Bijzonder familiebedrijf
Zowel op vrijdag als op zaterdag was het familiegevoel duidelijk voelbaar en waarneembaar.
Zoals Pepijn het verwoordde: “een grote-mensen-familiebedrijf..”
Zoals Peter van de Pol het verwoordde: “mijn mensen”
Zoals medewerkers het verwoordden: “ons bedrijf”

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Zomeravond muziek bij molen de Ooievaar

Terwolde- Met de wind van de wieken nog in de rug geeft muziekvereniging Ons Genoegen Terwolde een zomeravondconcert op het terrein van molen de Ooievaar in Terwolde. Neem zaterdag 22 juni je kleedje mee of ga lekker zitten op de Molentribune en geniet van het zomeravondconcert.

Het orkest van Ons Genoegen, onder leiding van Alike Jonkman, heeft een ideale mix van verschillende muziekgenres samengesteld. Rock, disco, bigband, de muzikanten waaien met alle winden van de molen mee. Jong en oud, voor iedereen wat wils. Bij uitstek een aangenaam programma voor een zomeravondconcert op een bijzondere locatie.

Het Molenconcert is onderdeel van het eenmalige uniek evenement, het Molendiner, voor het behoud van de muziektent Terwolde.

Na afloop van het concert kan de bezoeker nog een drankje doen in de Ontmoetingstent. Het Molenconcert begint om 19:00 uur en de toegang is gratis!

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Midzomerfeest in het Worpplantsoen

De Worp- Op zondag 23 juni vindt in het Worpplantsoen het Midzomer Multicultureel Muziekfestijn plaats. Vorig jaar was de eerste editie en dat bleek meteen een schot in de roos. Daarom besloot het Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS) voor een vervolg. Naast attractieve muziek uit diverse landen is er ook een speciaal kinderprogramma. Ook komt er een danspodium waar verschillende dansgroepen gaan optreden. Verder wordt het aangevuld met leuke kraampjes met ambachtelijke artikelen uit diverse landen en gezellige eettentjes.

Om 13.00 uur wordt het festijn officieel geopend door wethouder Thomas Walder. In de muziekkoepel presenteert Hanneke Evink als Hollandse Han een kleurrijke groep internationale artiesten. In de Kids Pleziertent staan Raster en Colorful Circle met creatieve kleurrijke knutsel workshops. Schrijfster Juliëtte Rosenkamp leest voor uit haar nieuwste boeken en er worden demonstraties gegeven. Het Midzomerfestijn is voor alle leeftijden en de toegang is gratis. Programma informatie is te vinden op www.muziekkoepelneringbogel.nl

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Bezoek de bijenstal van imkervereniging Voorst

Twello- Als je aan bijen denkt, denk je aan honing. Maar hoe zit het nou precies met zo’n bijenvolk? Darren, werkbijen, doppen en een koningin, een bijenvolk is een bezig gebeuren. Wil jij weten hoe het verzorgen van bijen in zijn werk gaat, kom dan op zaterdag 29 juni tussen 10.00 uur en 12.00 uur naar de bijenstal van Imkersvereniging Voorst. (Burgermeester van der Feltzweg 2a in Twello.)

Niet alleen de wilde bijen maar ook de honingbijen hebben het zwaar. Onze imkers weten bijna alles over bijen en kunnen je vertellen wat je zelf kunt doen om ze te helpen. Natuurlijk kun je ook verschillende soorten honing komen proeven en een potje meenemen als je het lekker vindt. En als klap op de vuurpijl kun je een (veilig) kijkje in een bijenkast nemen, waar het altijd een drukte van jewelste is. Dit alles onder genot van een kopje koffie/thee of een glas limonade. Heb jij interesse in om imker te worden? Imkervereniging Voorst verwelkomt graag nieuwe leden. Ben je al imker? Dan komen we graag met je in gesprek. Als imkervereniging zetten we ons niet alleen in voor de bijen, maar helpen graag ook nieuwe bijenhouders op weg. Voor meer informatie of contact kan je terecht op de website: www.voorst.bijenhouders.nl

woensdag 19 juni

Deel dit bericht

Americana Unlimited

De Worp- Op zondag 16 juni speelt “Americana Unlimited” in de koepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Van 14.30 tot 16.30 uur is het genieten van deze authentieke blues, country en folk muziek!

Het begrip “Americana” is erg breed en reikt veel verder dan muziek alleen. De muziekstijl Americana is een verzamelnaam: authentieke blues, country en folk in een (vaak) moderne uitvoering. Ook (roots-)rock en bluegrass worden gezien als onderdeel van de ‘Americana-mix’. Door de combinatie van deze muziekstijlen (of het versterken, verzwakken en/of weglaten van bepaalde elementen) ontstaat een bijzonder genre waarin veel artiesten en bands een plaats hebben.

Americana Unlimited wordt gevormd door Belinda van Delden (leadzang en gitaar), Rob Steneker (gitaar/zang), Tom Kuyper (basgitaar en contrabas), Martin van Noort (leadgitaar/zang), Aad van Stijn (drums en zang) en Harry Kaal (accordeon en hammondorgel).

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Rembrandtjaar in De Kleine Wereld

Twello- Basisschool De Kleine Wereld (onderdeel van De Fliert) is vanwege het Rembrandtjaar in april j.l. in de groepen 5 en 8 gestart met het project ‘Rijkswereldmuseum’. Het initiatief is genomen door de leerkrachten Yvette Webers en Leonie Berends van groep 5. Het project bestaat uit de volgende onderdelen: een verslag over De Gouden Eeuw, topstukken of het Rijksmuseum, per leerling een topstuk voor de tentoonstelling, een bezoek aan het Rijksmuseum op 3 juni, een speciale fotosessie met Michelle Maxim Reints (studente Fotovakschool uit Apeldoorn) en de speciale tentoonstelling in de hal van De Fliert.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

De Kledingbank Voorst e.o.

Twello- Onder leiding van de initiatiefneemster(s) Els Bosscher, Thea Bouwmeester en Aard van Duijn, zijn er de afgelopen maanden al de eerste stappen gezet om een kledingbank op te zetten in de gemeente Voorst. Deze vrijwilligers kunnen uit eigen ervaring spreken hoe lastig het kan zijn om met weinig financiële middelen te moeten leven. Vaak blijft er geen geld over voor kleding of een paar schoenen, wat tevens ook een primaire levensbehoefte is.

Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers die als zzp’er werkzaam zijn.

De premie voor een arbeidsongeschiktheid verzekering als zzp’er is vaak erg hoog, waardoor veel ondernemers onverzekerd zijn. In geval van ziekte of een ongeval zal de ondernemer mogelijk noodgedwongen moeten stoppen met hun bedrijf. Met financiële problemen als gevolg.

Zoals eerdergenoemd is kleding 1 van de primaire levensbehoefte van de mens. Gezien er geen andere instanties zijn die deze mensen wil helpen met het vinden van passende kleding wil de kledingbank graag voorzien in deze behoefte.

De kleding zal kosteloos worden gegeven aan deze bovengenoemde doelgroepen.

Kledingbank Voorst geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet meer kunnen betalen. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan de armoedebestrijding binnen de gemeente Voorst. De kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers. Om inzage te krijgen in de doelgroepen die in aanmerking komen voor de kledingbank, is er een onderzoek uitgevoerd binnen de gemeente Voorst. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal mensen met een uitkering in de gemeente Voorst ongeveer 270 mensen bedraagt. Hierin zijn alleenstaande, alleenstaande ouders maar ook gezinnen inbegrepen.

Vermoedelijk zal het aantal personen dat op of net boven het bijstandsniveau (AOW-ers zonder aanvullend pensioen, mensen die een WAO of WIA-uitkering hebben of het minimumloon verdienen) leeft, groter zijn. Daarnaast zijn er vanaf 2015 200 vluchtelingen gehuisvest binnen de gemeente Voorst. Daaronder zijn mensen zonder status of statushouder die de taal niet beheersen waardoor zij geen werk krijgen maar ook geen pensioen opbouwen. Zij dienen te leven op het minimum inkomen.

Wij hebben contacten gelegd met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Voorzitter Hiske van den Heuvel heeft ons verteld dat er in november 2018 meer dan 4000 kinderen in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst in verborgen armoede leven. De contacten met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst zijn gelegd om samen te werken zodat er voor beide partijen een doorverwijzing plaats kan vinden naar de hulpverleende organisaties. Met deze samenwerking kunnen wij ervoor zorgen dat eraan heel veel mensen gratis kleding kan worden geschonken.

Wij werken samen met de kledingbank Apeldoorn en de Kledingbank Deventer. Alleen al het gevoel dat je met elkaar hebt om iets moois weg te geven aan een behoeftige, dat geeft je een goed gevoel. De kledingbank is al begonnen met verzamelen van kleding, schoenen en linnengoed. Op dit moment slaan wij de spullen op bij ons thuis maar we merken dat het echt te vol wordt. Gelukkig hebben wij in het buiten gebied een huur ruimte gevonden die veel mogelijkheden biedt. Mensen kunnen op een toegankelijke manier naar de Kledingbank Voorst komen zonder aangekeken te worden.

Gezien de ruimte op agrarisch grondgebied gevestigd is er een omgevingsvergunning noodzakelijk. De gemeente heeft eerder aangegeven mee te willen werken met het verlenen van deze vergunning.

Dankzij de oproepen binnen de kranten en de mond tot mondreclame is er al veel kleding ingezameld. Waar de doelgroepen enorm mee geholpen kunnen worden. Het is geweldig om te zien dat mensen binnen en buiten de gemeente Voorst graag willen helpen met het ondersteunen van dit mooie doel.

Binnenkort gaan de initiatiefneemsters, gemeente Voorst, de kerken en de sponsoren om tafel om te bespreken of het financieel haalbaar is om de Kledingbank van de grond te krijgen.

Om de kledingbank binnen de gemeente Voorst mogelijk te maken hebben we nog erg veel steun en financiële middelen nodig om ons uiterlijke doel te bereiken.

Helpt u mee om samen met ons de schouders eronder te zetten? Wanneer u graag wat zou willen bijdragen (financieel of door het doneren van kleding) of wanneer u meer informatie wil krijgen, neem dan contact op met Els Bosscher van de Kledingbank Voorst (06-23380200), Koningin Julianastraat 48 Twello.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Excelsior gooit hoge ogen in Oostenrijk

KIRCHBERG – OOSTENRIJK.- Vorig weekend heeft muziekvereniging Excelsior uit Twello deel genomen aan het 6e internationale musikkapellentreffen in Kirchberg – Oostenrijk. Vorige week woensdagavond is de groep muzikanten en supporters vertrokken richting de Alpen. Na en reis van 13 uur werd er eerst goed ontbeten, de kamers geïnspecteerd en de omgeving verkent.

Omdat Excelsior gevraagd was om het openingsconcert te verzorgen werd er op de donderdagmiddag een repetitie ingelast om alle puntjes nog even goed neer te zetten voor het concert dat die avond plaats zou vinden.

Na diverse openingswoordjes van de burgemeester en andere hoogwaardigheidsbekleders kon het openingsconcert beginnen. Zeer veel toehoorders hadden inmiddels het dorpsplein in Kirchberg betreden. Het weer was opgeklaard en het werd uiteindelijk een aangename avond. Excelsior heeft in Oostenrijk een zeer gevarieerd programma gespeeld zoals wij dat in Nederland kennen. De Twellose muzikanten hebben niet geprobeerd om ‘de muziek van daar’ te spelen. Juist door deze keuze heeft het orkest hoge ogen gegooid.

Na het spelen van de Ruetz mars, dit is overigens een originele Oostenrijkse mars, volgde er een minutenlang applaus en werd diverse malen het woord ‘zauber’ naar het orkest geroepen. Wat zoiets betekend als; geweldig.

De organisatie van dit treffen was grotendeels in handen van het Turismusverband Kirchberg, onder hun leiding werd op vrijdag een mooie wandeling gemaakt op de Hahnenkamm. Helaas zorgden laaghangende wolken voor een iets minder mooi uitzicht.

Wederom werd die avond muziek gemaakt, alle deelnemende orkest gaven een kijkje in hun eigen muzikale keuken, een soort voorproefje voor wat er op zaterdag op het programma stond.

Ieder deelnemend orkest kreeg op zaterdag ruim 45 minuten om haar programma ten gehore te brengen. Tijdens het optreden van Excelsior stond weer het plein helemaal vol met toehoorders, dit gaf de Twellose muzikanten een zeer tevreden gevoel.

De dag werd afgesloten met een grote feestavond voor alle deelnemende muzikanten.

Tot in de late uurtjes werd er gefeest en contacten uitgewisseld.

Zondagochtend vond de officiële afsluiting plaats en kreeg Excelsior een mooi aandenken aan deze reis mee naar huis.

Voorzitter Jasper Esselink is zeer tevreden over de organisatie en het verloop van de reis. “Het is toch een hele uitdaging om met het orkest op reis te gaan, wat we gehoopt hadden is werkelijkheid geworden. We hebben een ontzettend leuke en fijne tijd met elkaar mogen beleven en we hebben de fanfare muziek goed gepromoot.”

Op de facebook en Instagram pagina van Excelsior is een uitgebreid beeldverslag te zien over deze muzikale reis. Excelsior is te vinden onder de naam; Excelsior Twello

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Voorst gaat weer drie dagen feest vieren

Voorst- De tent staat, het feestterrein ingericht en bestuur en overige vrijwilligers van de stichting Kermis en Oranjefeest Voorst staan klaar om de dorpsbewoners een mooi feest te bezorgen. Naast de festiviteiten in en om de feesttent zal ook dit jaar weer een leuke kermis Voorst bezoeken. De kermis is open op vrijdag van 14.00 – 1.00, zaterdag van 13.00 – 01.00 uur en zondags van 12.00 – 20.00 uur.

Het feest begint op vrijdag 14 juni met om 13.15 uur - KidsFestival

voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit het dorp Voorst met allerlei verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Uiteraard is er drinken en iets lekkers en krijgen alle basisschoolkinderen twee bonnen voor de kermis.

Trap het weekend samen af op het mooie terras! Kom vanaf 17.00 uur een heerlijke vrijdagmiddagborrel halen in de feesttent! DJ Leon Weijenberg zal voor muzikaal vermaak zorgen. In samenwerking met keurslagerij Aalpoel wordt om 18.00 uur weer een gezellige barbecue georganiseerd. Voor slechts € 12,50 ontvang je een waardebon voor een heerlijk compleet barbecuepakket en twee gratis drankjes. Speciaal voor de kinderen komt er een kinderpakket tegen gereduceerd tarief. Koop dan uiterlijk 12 juni jouw waardebon bij Aalpoel in de slagerij.

Vanaf de BBQ om 21.00 uur in een keer door, ‘s avonds barst het feest los onder leiding van de vrouwenband STEAM. Verwacht geen brave liefdesliedjes of ingestudeerde danspasjes. Cheesy guilty pleasures, langharige rock classics, dampende meezingers en happy hardcore worden door deze dames niet geschuwd.

Op zaterdag 15 juni gaat voor de 15e keer de Oldtimer toertocht van start.

Verzamelen vanaf 08.45 uur in de feesttent, de tocht vertrekt om 10.00 uur.

Om 13.00 uur begint op het terrein het Vogelschieten met muziek van Vuur & Vlam

Inschrijven kan vanaf 13.00 uur en om 13.30 uur wordt het eerste schot gelost door Jolanda Kooistra. Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar is een eigen competitie, hier is de deelname gratis en het startschot wordt gelost door Lucas Mulder. Tijdens het vogelschieten zal – net als vorig jaar – het akoestische trio Vuur&Vlam buiten de muziek verzorgen.

Om 21.00 uur gaat het feest verder onder leiding van Slamm. Een allround coverband vol afwisseling en enthousiasme met een opzwepende combinatie van show, muzikaliteit en feest. In de pauzes zorgt het DJ Team Deftâgh ervoor dat het geen moment stil zal zijn. Op zaterdagavond bedraagt de entree voor 14 jaar en ouder € 7,-

De zondag is vooral bedoeld als familiedag, er is voor elke leeftijdsgroep wat leuks te beleven!

Om 10:30 uur begint de Seniorenbingo & geeft Fanfare Korps Voorst een lunchconcert. Koffie en koek, bingo, een advocaatje en een lunchconcert. Klinkt dat niet gezellig? De ochtend is vooral bedoeld voor senioren maar ook zeker de iets jongere bingoliefhebbers zijn van harte welkom. ‘s Middags vanaf 13.00 uur vindt het dorpsspel plaats. Wederom wordt er weer een waar spektakel neergezet! Kom meedoen of kijken naar deze leuke, uitdagende en actieve middag. DJ Leon Weijenberg zal de middag met zijn muziek opzwepen.

Hiernaast is voor de kinderen ook nog extra vermaak. Er is een springkussen, tekentafel, pingpongtafel en een reuze-sjoelbak.

Met de twee Dj’s van de B&B’s Partyshow wordt het vanaf 17.00 uur een knotsgekke avond! Om dit fantastische weekend perfect af te sluiten is er ook nog een gastoptreden van een “Mystery Guest”. Onze special guest is graag gezien in Voorst en maakt er 100% feest van.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Pupillentoernooi bij sv Voorwaarts

Twello- Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang op sportpark De Laene aan de Kerklaan, dit ondanks het feit dat dit jaar de weergoden minder gunstig gestemd waren dan andere jaren. S.V. Voorwaarts organiseerde voor de 30e keer het Brinta Boy’s pupillen toernooi.

Het 30ste Brintaboystoernooi had een recordaantal van maar liefst 86 deelnemende teams. Onder het motto ‘voor iedereen is er een beker, dus waren er alleen winnaars’ waren er zaterdag ruim 800 jeugdvoetballers en begeleiders actief aan de Laene. De weersomstandigheden waren stormachtig met soms een bui, waardoor de bal regelmatig geholpen werd door de wind.

Opa, Oma’s, vaders en moeders, broertjes en zusjes, allemaal genoten ze van dit knusse toernooi op de velden van Voorwaarts.

Het toernooi heeft dit jaar afscheid genomen van Harry Weijn, na meer dan 25 jaar inzet in de Toernooicommissie voor zowel het Herman Beekman Toernooi als het Brinta Boys Toernooi vond hij het genoeg geweest en draagt hij het stokje over aan de nieuwe generatie. Voor zijn inzet is Harry tijdens het toernooi nog even in het zonnetje gezet.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Huisartsenpraktijk Spijker 3 weken gesloten

Twello- Huisartsenpraktijk Spijker te Twello is 3 weken gesloten en wel van maandag 17 juni t/m vrijdag 5 juli. Telefonisch is de praktijk bereikbaar en in het geval van spoed verwijst de assistente u door naar een praktijk die dienst heeft. Afspraken bij de assistente en de praktijkondersteuner gaan gewoon door.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Team Klarenbeek naar de top in Alpe d’HuZes

Klarenbeek- Na maanden van training was het donderdag 6 juni eindelijke zover: de Alpe d’HuZes! Team Klarenbeek stond met 5 wandelaars en 3 fietsers om 4:30 uur aan de start van de beklimming. Annie, Diane, Dinie, Erna, Joke, Léon, Susan en Roos leverden een topprestatie, en daarnaast was het een indrukwekkende dag om nooit meer te vergeten. Een dag met een lach en een traan. Verdrietig omdat Bertie er niet meer bij kon zijn, maar gelukkig omdat ze hem in hun hart mee naar boven konden nemen. Ze voelden zijn kracht waardoor ze hun doelen konden behalen. Hun deelname heeft het KWF-fonds maar liefst €26.831,- opgebracht, wat gebruikt wordt voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Mocht je dit doel een warm hart toe dragen, doneren kan nog steeds via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/teamklarenbeek

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Afwisselend programma voor 28ste editie Dorpsfeest

Wilp-Achterhoek- Bij velen staat het al groot in de agenda geschreven, het Dorpsfeest in Wilp-Achterhoek. Op 21, 22 en 23 juni zal het dorp weer bol staan van de activiteiten in en om de feesttent aan de Zwarte Kolkstraat. Ook voor deze 28ste editie is het de organisatie weer gelukt om een leuk en afwisselend programma in elkaar te zetten. Het feestweekend begint vrijdag 21 juni om 17.50 uur met Vogelschieten voor de jeugd. Aansluitend mogen de volwassenen een poging doen om te laten zien of ze de `vogel` weten te raken. Vanaf 20.00 uur zal de band Broadway spelen in de tent. De toegang voor deze feestavond is gratis.

Trekker toertocht

Zaterdag 22 juni begint het programma met een gezellig ontbijtje voor de kinderen. Hierbij mag iedereen tot 10 jaar aanschuiven. Aanmelden voor het ontbijt kan nog tot 21 juni bij Kristy Boerkamp via e-mail: kristymenkveld@hotmail.com. Als de buikjes vol zitten kan er heerlijk geknutseld worden, waarbij het thema circus centraal staat. Natuurlijk zijn op het feestterrein de draaimolen, het springkussen, de schminktafel en de skelterbaan er. Wie wil mag nog een rondje rijden op pony Fopke. Nieuw tijdens het dorpsfeest is de trekker toertocht. Een grote stoet trekkers vertrekt om 11.30 uur vanaf het feestterrein en zal rond 16.00 uur weer terug zijn. Er is een mooie route uitgezet richting pauzeplaats ’t Schol in Wilp, waar de Grasdag wordt georganiseerd. Opgeven kan tot 14 juni via: dorpsfeestwilpachterhoek@gmail.com De kosten bedragen 5 euro per persoon.

In de middag start in de tent de zesde editie van Wilp-Achterhoek Got Talent. Iedereen mag op het podium, onder toeziend oog van een vrolijke en deskundige jury, laten zien wat hij kan. Ook hier is circus weer het thema. Bea en Marcel zullen deze middag presenteren. Aanmelden kan nog steeds bij Bea Broekhof: dcp@abwa.nl

Na de show is het tijd voor ‘The Afterparty” met DJ Niels.

De avond gaat keihard en energiek van start met de band Kraakthelder. Met hun vertrouwde meezingers, krachtige rock-covers en quilty pleasures belooft het een swingende avond te worden. Samen met DJ Sander Uenk staan ze garant voor een topavond. Entree 10 euro.

Matrozenkoor

Zondagmorgen is traditioneel de seniorenochtend, ditmaal met Matrozenkoor Apeldoorn. Van 11.00 uur tot 13.00 uur treden zij voor u op. Aan hun optreden hebben ze een meezingscherm toegevoegd, dus er kan volop worden meegezongen. Aansluitend is er een kleine verloting. De zondagmiddag staat vanaf 13.00 uur bol van de activiteiten. Zo zijn er twee demonstraties honden africhten, staan er vier banen klaar waar je de hele middag kunt boogschieten en is er een photobooth, een fotohokje waar je gratis op de foto kan. Goochelaar Marco Royal zorgt deze middag voor verbazing, humor en magic entertainment. Voor de kleintjes staan de draaimolen en de springkussens er weer. DJ Remco zorgt de hele zondag voor veel gezellige muziek. Na de grote verloting zal Dennis Wiltink vanaf 19.00 uur met twee optredens zorgen voor nog meer sfeer. Dat wordt volop meezingen met de leukste nummers. Om 21.30 uur zal het Dorpsfeest worden afgesloten.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

55 ste Avondvierdaagse in De Vecht

De Vecht- In de laatste week van juni, om precies te zijn van 26 juni t/m 29 juni , organiseert Sv V en L voor de 55ste keer de avond (wandel)vierdaagse in De Vecht. Vanaf woensdagavond 26 juni 18.30 uur kunt U inschrijven bij Café de Groot op de kruising in De Vecht en daarna 4 avonden wandelen langs de mooiste paadjes en weggetjes door de omgeving. Er kunnen 3 verschillende afstanden worden gelopen nl. de 5, 10 en 15 km per avond. De laatste avond ,zaterdag 29 juni , lopen alle deelnemers dezelfde route om na de medaille uitreiking gezamenlijk te worden ingehaald door de fanfare.

Deze medaille uitreiking vindt ,net zoals vorig jaar, jaar plaats op het Sportcomplex ’t Hul . Dit om alle deelnemers eens kennis te laten maken met de voetbalvereniging Sv V en L die de vierdaagse elk jaar weer mogelijk maakt! U kunt onze velden en kantine met jeugdhonk bekijken en het gezellige terras en buitenbar, en zo een idee krijgen wat deze kleine vereniging u te bieden heeft. We hopen met z’n allen dat de weergoden ons dit jaar opnieuw goed gezind zijn . Na de medaille uitreiking ,vindt het jaarlijkse “blarenbal” plaats bij Café de Groot met muziek verzorgd door Ben Biesterbos.

Mocht u op een van de avonden verhinderd zijn om te wandelen, zijn dan kan deze avond vooraf worden ingehaald op dinsdag 25 juni. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht op www.svvenl.nl of volg ons op facebook Avondvierdaagse De Vecht.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

“Don Quichot verliefd” gezongen en verteld

Wilp- De Deventer bariton Jos Smeets zingt op vrijdagavond 14 juni om 20:00 uur in de Dorpskerk van Wilp een romantisch Frans liederenprogramma met als thema “Don Quichot verliefd”. Pianist Yaroslav Kolpakov begeleidt hem en verteller Nils van Beek leest fragmenten uit het beroemde boek. De in Deventer wonende zanger Jos Smeets is een fan van Don Quichot, de edelman die na het lezen van veel te veel ridderromans besloot zelf een dappere dolende ridder te worden. De hele wereld bekeek hij door ridderogen. Zo werd ook de lokale boerendochter zijn aanbeden kasteelvrouw.

Kaarten

Klassieke Franse liederen zijn een andere passie van Jos Smeets. De componisten Maurice Ravel en Jacques Ibert schreven er enkele waarin Don Quichot zijn toewijding aan Dulcinea bezingt. Deze vormen het uitgangspunt voor deze voorstelling over de verliefde Don Quichot. Verder worden er toepasselijke fragmenten uit het boek gelezen. Ook klinken er amoureuze liederen van andere Franse componisten: Fauré, Roussel, Duparc, Bizet, d´Indy, Hahn en Satie. Want gedraagt niet iedere verliefde zich een beetje als Don Quichot? Samen met pianist Yaroslav Kolpakov en verteller Nils van Beek voert Jos Smeets op vrijdagavond 14 juni om 20:00 uur het programma “Don Quichot verliefd” uit in de Dorpskerk van Wilp. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de kassa of via https://quixote.nl.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Lyke Bellert uit Terwolde in topvorm tijdens de Gelderse Kampioenschappen

NIJMEGEN/TERWOLDE.- In vier hele dagen, verspreid over de afgelopen twee weekenden, werd in Gelderland beslist wie de snelste wedstrijdzwemmers van dit seizoen zijn op de lange baan. Hiertoe werd het vijftig meter zwembad van Nijmegen ingericht door de KNZB Regio Oost. Vaassense zwemvereniging ZVV maakt een indrukwekkende balans op.

Topscoorder

ZVV’s topscoorder van het toernooi was onmiskenbaar Lyke Bellert (2007). Op negen afstanden ging zij te water, op al haar afstanden zwom zij een persoonlijk record én tikte zij als eerste aan. Met haar negen gouden medailles won zij bovendien het totaalklassement van de provincie in de categorie ‘meisjes junioren’ en kreeg zij de titel ‘all-in kampioen’. De complete serie overwinningen: 50 meter en 200 meter vrije slag, 50 meter, 100 meter en 200 meter rugslag, 50 meter, 100 meter en 200 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag.

Goud

Lyke was niet de enige die goud mee naar huis nam. Lianne Beekman (2005) stond op het hoogste podium voor haar 100 meter schoolslag. Robyn Hulleman (2006) stond er voor haar 200 meter en 400 meter vrije slag en voor haar 100 en 200 meter rugslag. Luuk Hulleman (2003) haalde goud op de 400 meter vrije slag en Larissa de Vos (2005) overdonderde iedereen met een overtuigende overwinning op de 50 en de 200 meter rugslag.

Zilver

Knap zilver was er voor Stefan van der Hoeve (2004) met een prachtig persoonlijk record van 1:00.31 op de 100 meter vrije slag. Christèl Manuela (2006) maakte indruk met haar persoonlijk record van 00:39.17 op de 50 meter schoolslag, ook goed voor een zilveren medaille. Larissa won zilver op de 100 meter rugslag en Luuk scoorde zilver met een tijd van 2:05:96 op zijn 200 meter vrije slag race. Lianne oogstte zilver op maar liefst drie afstanden, namelijk op de 50 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag en de 200 meter vlinderslag. Robyn deed datzelfde op de 50 meter en de 100 meter vrije slag, op de 50 meter rugslag, de 50 en de 100 meter vlinderslag en op de 200 meter wisselslag.

Brons

Ook brons werd volop verdiend. Stijn van den Berg (2003) stapte ervoor op het podium na zijn race op de 50 meter vrije slag. Zo ook Stefan, na dezelfde race, maar dan tegen zijn jaargenoten uit 2004. Feline Slijkhuis (2005) pakte brons na een beduidend langere race, de 400 meter vrije slag. Luuk maakte voor zichzelf de kleurenreeks aan medailles compleet en pakte brons op de 100 meter rugslag. Lianne Beekman kreeg maar liefst vijf keer brons overhandigd, namelijk voor haar 50 meter vrije slag, 50 meter rugslag, 100 meter rugslag en 50 en 100 meter vlinderslag.

Zwemtop van Gelderland

Het feit dat de zwemmers van ZVV limieten hadden weten te behalen voor deze wedstrijd was de beloning voor een seizoen lang stevig trainen. In een sterk deelnemersveld als Gelderland is, is meedoen een hele grote uitdaging. Cedi van der Beek (2007), Levi Faber (2004), Bloem Muijlaert (2006) en Ilse Wild (2004) zwommen in respectievelijk drie, vijf, zeven en negen races hun afstanden. Zij lieten een enorme motivatie zien en verbeterden stuk voor stuk hun persoonlijke records. Voor hen was er helaas geen eremetaal, maar deze zwemmers kunnen met recht zeggen dat zij bij de zwemtop van de provincie horen van hun leeftijd.

Estafettes

In de afgelopen twee weken kwamen de ZVV’ers uit in vijf estafettes, en hoe. Goud werd gewonnen op de 4 x 100 meter wisselslag Dames, 4 x 100 wisselslag Gemengd en 4 x 100 meter vrije slag Dames. Zilver op de 4 x 100 meter vrije slag Gemengd en brons op de 4 x 100 meter vrije slag Heren. Het maakt een dorpsvereniging extra trots zich te kunnen meten met de gerenommeerde verenigingen uit de grotere Gelderse steden.

De balans voor ZVV

Als de zwemvereniging de balans afleest, staan er na dit kampioenschap 87 nieuwe persoonlijke records genoteerd. In zes van deze records ging het zelfs om de snelste tijd van een clublid sinds de oprichting van de vereniging in 1962. 44 individuele medailles werden gewonnen: 20 x goud, 14 x zilver, 10 x brons. Voor de estafettemedailles stond de teller op 3 x goud, 1 x zilver, 1 x brons. Al met al sloot ZVV af met de derde plaats in het Gelderse medailleklassement.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Promovendus Voorwaarts neemt het op tegen Go Ahead Eagles

Twello- Op dinsdag 2 juli 2019 wordt, om 19.00 uur, afgetrapt bij de voetbalwedstrijd tussen de hoofdmachten van Voorwaarts en Go Ahead Eagles. Een jaarlijks terugkerend evenement op het prachtige sportpark ‘de Laene’. De samenwerking tussen Voorwaarts en Go Ahead Eagles is de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid en is zeer hecht. Ook dit jaar is het weer een groot feest om alle zaken rondom deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Tijdens deze wedstrijd wordt er bij Voorwaarts afscheid genomen van Niels Pereboom en Matthijs Straatman. Oud-Voorwaartsspeler Samuel Wakana is definitief opgenomen in de selectie van Go Ahead Eagles en zullen we 2 juli dus ook terugzien aan ‘de Laene’.

Voorwaarts Twello is een OMNI-vereniging die met haar sportieve en sociale wortels diep verankerd is in het maatschappelijke leven in Twello en omstreken. Vierhonderd vrijwilligers zetten zich geregeld in om dit in stand te houden. Daar mogen we trots op zijn!

Deze dag kan alleen worden georganiseerd wanneer bestuursleden, vrijwilligers, sponsors en supporters zich samen inzetten om van deze dag een groot succes te maken. Kaarten zijn alleen beschikbaar op de wedstrijddag aan de kassa’s, gelegen bij de hoofdingang en bij de ingang ter hoogte van de Martinuskerk. De kassa’s zijn open vanaf 18.00 uur.

Graag zien wij u op 2 juli op ons sportpark ‘de Laene’ aan de Kerklaan in Twello.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Voetbalteams Veluws College Twello behalen mooi resultaat tijdens de landelijke finale Olympic Moves

Twello- De dag waar de jongens uit klas 1 en klas 3 zo lang naar uit hadden gekeken was eindelijk daar. Vrijdag 7 juni, The School Final van de Olympic Moves, een groot landelijk sportevenement voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Dit keer was de inzet niet om je te plaatsen voor de landelijke finale, dit was namelijk de landelijke finale. Nu stond er een grotere titel op het spel, Nederlands Kampioen Schoolvoetbal.

De dag begon met een grote opening op Sportcentrum Papendal te Arnhem. Alle sporters van verschillende scholen die zich hadden geplaatst, verzamelden zich daar. Totaal waren er ongeveer 5000 sportende leerlingen aanwezig. Een grote happening met een mooie en gezellige opening, veel muziek, optredens en sporters. Na de openingsceremonie was het tijd om af te reizen naar de locatie waar de wedstrijden werden gespeeld, de velden van voetbalvereniging ESA in Arnhem.

Aangekomen bij ESA konden de spelers beginnen aan het toernooi. Er werd gespeeld tegen alle regiofinalisten, die allemaal voor de landelijke titel streden. Een lastige opgave dus. Dat bleek wel tijdens de eerste wedstrijd van beide teams. De spelers van klas 1 en van klas 3 maakten beide een valse start door te beginnen met een verliespartij. Klas 3 kon dat verlies helaas niet recht trekken; ook de tweede wedstrijd ging verloren en de derde wedstrijd werd gelijk gespeeld. Dit resulteerde in een derde plek in de poule, hetgeen betekende dat de jongens uit klas 3 uitgeschakeld waren.

De jongens uit klas 1 konden hun tweede en derde wedstrijd gelukkig wel omzetten in winst. Dit betekende dat ze tweede werden in hun poule en door gingen naar de kruisfinales. Ze behoorden tot de laatste acht teams van Nederland! Helaas werd de kwartfinale nipt verloren met 1-0 en ook dit team was daardoor uitgeschakeld voor het verdere toernooi.

Al met al was het een geslaagde en mooie dag. Hoewel ze gingen voor de winst, het hoogst haalbare, de landelijke titel, waren spelers en begeleiders toch tevreden over de geleverde prestaties. Zowel klas 1 als klas 3 wisten zich als regiofinalist te plaatsen. De eersteklassers schopten het tot een gedeelde 5e plek van alle teams uit geheel Nederland. Een fantastische prestatie en een groot compliment is op zijn plaats voor beide teams. Heel Twello – en zeker het Veluws College Twello - is trots op deze spelers.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

6-juni. Ski-Day voor V&L Jo-12-1

De Vecht- Het voetbalseizoen zit erop voor de Jo-12 van V&L uit de Vecht. De competitie in de 2-de klasse KNVB werd knap afgesloten met een tweede plek op de ranglijst. Een mooie aanleiding om de jongens (en dame) te trakteren op een teamuitje. Nu heeft de Jo-12 een bijzonder lid in de gelederen. Sam Eindhoven voetbalt niet alleen maar komt tevens uit voor het Nederlands Skiteam. De J0-12 mocht daarom zelf een ski-training op het hoogste niveau meemaken.

Hiervoor gingen ze naar ML Sport & Snowcenter in Apeldoorn alwaar het hele elftal per toerbeurt kon zien, voelen en proberen hoe een topskiër tegenwoordig traint. Op een rollende tapijtbaan bleken meerdere spelers naast voetbaltalent ook ski-talent te bezitten. Met vallen en opstaan kregen in ‘no time’ ook de ‘ ewbies’ het ‘pizzapunt-skiën’ onder de knie. Zelfs één van de coaches waagde met gevaar voor eigen leven een poging. Het liep met een sisser af. De andere coach had van huis uit een skiverbod opgelegd gekregen. Al met al was het een superleuke ervaring en een zeer geslaagd uitje. Speel je in de toekomst tegen de V&L-Jo-12-1? Pas dan maar op want ze slalommen voortaan overal tussendoor.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Stormachtig Kampioenschap van Mendistrict Oost succesvol Voor Linda en Rein

VOORST/NEERIJNEN.- Zaterdag 8 juni werden in Neerijnen de District kampioenschappen dressuur en vaardigheid van het mendistrict oost gehouden op de terreinen van de fam. Van Tuil .Onder barre omstandigheden, kwamen de meeste deelnemers toch naar de wedstrijdlocatie toe. Er moesten op het wedstrijdterrein verschillende aanpassingen worden gedaan om, door de stormachtige omstandigheden, de wedstrijd toch door te laten gaan. Zo moesten er zwaardere ballen op de kegels in het vaardigheidsparcours gehaald worden, door de wind werden ze er gewoon afgeblazen en de markeerkegels in de dressuurbanen moesten vastgezet worden omdat ze anders omwaaiden. Uiteindelijk kon het kampioenschap verreden worden, maar de zware windstoten en de regen en hagelbuien gaven toch veel problemen bij het goed rijden van de proeven. Dat Linda Voskamp en Rein Hazelaar met de hulp van Geraldine Stuivenberg, toch naar Neerijnen afgereisd waren ondanks de slechte weersomstandigheden werd beloond met mooie resultaten .

Linda Voskamp wist in de dressuur een 5e plaats te behalen en een derde plek met de kuur op muziek. Rein Hazelaar reed met het tweespan pony´s de vaardigheid . Het parcours wat gereden moest worden leek vrij eenvoudig te zijn maar uiteindelijk bleek dat van de 79 deelnemers en maar vijf foutloos bleven. Uiteindelijk werd Rein Hazelaar 2e en daarmee reservekampioen voor het mendistrict Oost . Zowel Linda als Rein behaalden met de resultaten een startbewijs voor de Hippiade, het Nederlands kampioenschap, dat gehouden zal worden op 14 september in Ermelo.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Stefan Rutgers ontvangt erespeld van Erfgoedvereniging Bond HEEMSCHUT

Bussloo- In aanwezigheid van diverse werkgroepleden en andere belangstellenden ontving Stefan Rutgers uit handen van drs. Karel Loeff, directeur Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de Erespeld. Dhr. Loeff gaf aan dat Stefan Rutgers zich als voorzitter van ‘Werkgroep de Nijenbeek’ vanaf 2005 samen met de Werkgroep sterk heeft gemaakt om de kasteelruïne, gelegen op landgoed de Poll in Voorst, van de ondergang te redden.

In zijn toespraak refereerde dhr. Loeff er aan dat de inbreng van particuliere initiatieven van groot belang zijn bij het behouden van monumenten als de Nijenbeek. Door het organiseren van tientallen publieksvriendelijke evenementen zorgde de werkgroep ervoor dat de zorgelijke toestand van de Nijenbeek onder de aandacht kwam van de inwoners en de politiek in de gemeente Voorst.

Burgemeester Penninx haalde, in zijn toespraak, herinneringen op aan de diverse gesprekken welke hij voerde met Stefan Rutgers en de werkgroep. Hij sprak zijn waardering uit voor de vasthoudendheid en bespeurde daarnaast ook begrip vanuit de werkgroep voor zijn rol als ‘burgervader’ (lees: zijn rol als intermediair).

In zijn dankwoord gaf Stefan Rutgers aan trots te zijn op de onderscheiding en dat het resultaat, de consolidatie van de Nijenbeek, alleen maar mogelijk was door de inzet en inbreng van alle werkgroepleden. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit naar dhr. Penninx voor de betrokkenheid bij dit dossier en bedankte ook instanties als Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de Gelderse Kastelen en de Provincie.

Stefan Rutgers besloot zijn verhaal met de opmerking dat de vlag op de Nijenbeek nog niet helemaal uit kan. Tot zijn ontzetting constateerde hij bij een recent bezoek aan de Nijenbeek dat er op drie plekken bij de Donjon melding wordt gemaakt van het feit dat De Nijenbeek niet te bezoeken is.

Aangezien er in 2015 in de gemeenteraad van Voorst met ruime meerderheid een motie is aangenomen dat er een ruimhartige openstelling moet plaatsvinden deed hij een oproep aan de aanwezigen om hier actie in te ondernemen. De consolidatie heeft in het totaal bijna drie miljoen euro gemeenschapsgeld gekost. Vandaar zijn afsluitende woorden: “De Nijenbeek verdient publiek en het publiek verdient de Nijenbeek…”

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Zeer geslaagde sport- en spelmiddag bij sv VenL

De Vecht- Traditiegetrouw heeft ook dit jaar de sport- en spelmiddag plaatsgevonden bij voetbalvereniging VenL in de Vecht. Alle kinderen van de basisschool zijn dan welkom om een hele middag een spelletjesparcours af te leggen, een partijtje te voetballen, lekker uit te leven in het springkussen of zo maar lekker bouwen met mega grote legoblokken. Nieuw dit jaar was dat deze middag is georganiseerd in samenwerking met Voorst Actief on Tour. Voorst Actief on Tour organiseert gratis naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor de basisschool kinderen uit de gemeente Voorst. Het team van Voorst Actief on Tour gaat iedere dag met de High-Five bus op pad, om op verschillende plekken in de gemeente Voorst gratis sport- en beweegactiviteiten te organiseren. Voor de aanwezige kinderen die niet in de gemeente Voorst naar school gaan was dit dus een eerste kennismaking met het team.

Woensdag 5 juni was het zover. En wat een geluk dat het net die dag prachtig weer was! Dat deze spelletjesmiddag nog altijd een groot succes is, blijkt wel uit het aantal deelnemers. Bijna 70 kinderen hebben deelgenomen. Het was dan ook zeer gezellig op Sportpark Het Hul. De hele middag rennen en bewegen maakt hongerig. Uiteraard wordt er dan ook aan de inwendige mens gedacht. De kinderen zijn voorzien van ranja en na afloop een frietje. Moe maar voldaan kunnen we constateren dat ook deze sport- en spelmiddag weer zeer geslaagd was. Ook de samenwerking met het team van Voorst Actief on Tour is voor herhaling vatbaar. En laten we vooral niet vergeten dat deze middag mede zo geslaagd was door het grote aantal vrijwilligers die de groepjes kinderen hebben begeleid en de vrijwilligers achter de bar. Op naar volgend jaar!

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Stormachtig weer geen belemmering voor geslaagd paardensportweekend bij PSV Twello & Trec Twello

Twello- Afgelopen pinksterweekend vond het Jaarlijkse concours hippique van Paarden Sport Vereniging Twello e.o. plaats. Dit jaar voor het eerst samen georganiseerd met Trec-Twello. Het leverde een geweldige combinatie op van diverse disciplines in de paardensport. Het concours kon dit jaar rekenen op veel extra belangstelling van deelnemers in zowel springen als dressuur vanwege de aanwijzing als zogenaamde ‘selectiewedstrijd’ voor de provinciale kampioenschappen als opstap naar de landelijke kampioenschappen. Meer dan 325 starts zorgde voor een boeiende competitie onder de deelnemers die vanuit de wijde omgeving met paard of pony naar Wilp gekomen waren. De Trec deelnemers kwamen uit heel Nederland en hadden hun kampement voor paard en ruiters opgezet bij de boerderijcamping van Kaasboerderij Den Hoek.

Na maandenlange voorbereiding van de concourscommissie en hard werken door vele vrijwilligers kon gereden worden op het fraai aangeklede buitenterrein aan de Heeringstraat – Leemsteeg te Wilp.

Op zaterdag werkten de weersomstandigheden behoorlijk tegen en werden organisatie en deelnemers getest op ‘windbestendigheid’. Desondanks kwamen nagenoeg alle deelnemers aan de start in bij de dressuur, het springen en bij de oriëntatierit die de Trec-deelnemers door de fraaie omgeving leidde. Op zondag waren de weersomstandigheden fantastisch en hebben de Trec deelnemers nog een hindernissenparcours en MA test verreden.

De deelnemers werden gesteund door meegereisde familie en ‘aanhang’ hetgeen zorgde voor een fanatieke strijd om de prijzen in de vele rubrieken. Mede dankzij de steun van vele bedrijven was er een aantrekkelijke prijzenpot te verdelen waardoor de onderlinge concurrentie zorgde voor een gezonde spanning.

Dankzij de medewerking van Foja bood een professionele hospitality trailer uit de autosport met aangebouwde fraaie tent, een geweldig onderkomen met een verzorgde catering. Op zaterdagavond bleef het door het spare-ribs menu nog lang gezellig in de tent. Deelnemers en bezoekers waren dan ook vol lof over de wijze van organisatie, gezelligheid en professionele uitstraling. Een bondsinspecteur van de KNHS gaf na een dag keuring en inspectie van paarden aan, dat ze de volgende keer de koffer met inspectiespullen graag thuis laat om zelf te kunnen deelnemen aan dit fraaie concours.

De leden van de organiserende vereniging PSV Twello e.o. hebben natuurlijk zelf ook meegedaan en dit resulteerde in mooie prijzen en hoge waarderingen van de diverse jury’s voor o.a. Lotte van de Leur, Henriet Tol, (paarden) en Fleur Bonekamp en Lincy Oosterwegel (pony’s). De prijswinnaars van het onderdeel Trec waren bij het vertrek van uw verslaggever nog niet bekend.

De organisatie kijkt dan ook met tevredenheid terug op een goed verlopen evenement, zonder ongelukken en wanklank. Ze bedankt dan ook iedereen die steun en inzet heeft gegeven aan het wel slagen van het evenement een speciale dank gaat uit naar met name de oud leden, terreineigenaren en gulle sponsoren !

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Klarenbeekse handbal meiden kampioen

Klarenbeek- Afgelopen dinsdag konden de Klarenbeekse D1 handbalmeiden voor het 3e jaar op rij veldkampioen worden. De wedstrijd tussen de nummer 1 (Sc Klarenbeek) en 2 (Wijhe) van de ranglijst ging gelijk op en tijdens de rust was het 7-7. De tweede helft waren de Klarenbeekse meiden duidelijk beter en werd er flink uitgelopen. De eindstand was uiteindelijk 20-14 voor Klarenbeek.

Zaterdag moesten de meiden hun laatste veldwedstrijd spelen in Heino en ook deze wedstrijd werd gewonnen; 13-9. De D1 meiden zijn dit seizoen ongeslagen kampioen geworden; een knappe prestatie! De maand juni staat in het teken van beachtoernooien en op zondag 23 juni en zaterdag 29 juni spelen zij een beachttoernooi op het beachveld van Sc Klarenbeek. De D1 meiden doen dit ook niet onverdienstelijk en na 6 gespeelde wedstrijden zijn zij hier ook de nog ongeslagen koploper.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Go Ahead Eagles Soccer Camps en Keeperskampen in zomervakantie

Deventer- Go Ahead Eagles organiseert tijdens de zomervakantie twee Go Ahead Eagles Soccer Camps en Keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Van 15 t/m 17 juli zijn er een Go Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp op het sportcomplex van Sportclub Deventer. De accommodatie van DVV Go-Ahead is de locatie waar van 21 t/m 23 augustus een Soccer Camp en Keeperskamp plaatsvinden. Alle trainingen van de driedaagse Soccer Camps en Keeperskampen zijn dagelijks van 9:00-15:00 uur.

Go Ahead Eagles Skill Games

Voetbal- en keepersplezier vormen de belangrijkste uitgangspunten van de Soccer Camps en Keeperskampen. Naast de Go Ahead Eagles Skill Games en diverse partijvormen staan een Meet & Greet met spelers van de eerste selectie van Go Ahead Eagles en een kinderpersconferentie op het programma. Na afloop mogen alle deelnemende jongens en meisjes hun eigen Go Ahead Eagles Soccer Camps-tenue houden en ontvangen ze een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbal- en keepersplezier.

Inschrijven voor de Go Ahead Eagles Soccer Camps en Keeperskampen kan via www.ga-eagles.nl/soccercamps.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Concours Hippique Oortveldruiters op 15 en 16 juni.

Empe- Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni het Hunnekink-concours van de Oortveldruiters uit Empe verreden. Het betreft een selectie wedstrijd van de kring Berkel-IJssel. Met de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren en het bestuur is het mogelijk deze wedstrijd jaarlijks te organiseren. Deze keer wordt het concours gehouden aan de overzijde van manege de Oortveldruiters aan de Meeuwenbergweg 13. Op zaterdag zijn de paarden aan de beurt en op zondag is het terrein beschikbaar voor de pony’s. Ook bixie rijden is mogelijk. Aanvang beide dagen 9.00 uur en er wordt over de hele dag zowel dressuur gereden als gesprongen. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Naast koffie, thee en frisdrank zijn er ook snacks en ijs verkrijgbaar. U bent van harte welkom om (gratis) een kijkje te komen nemen op het altijd gezellige concours.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Techniekdag ook dit jaar weer een enorm succes

Twello- Fietsband plakken, brand blussen, met de hoogwerker omhoog, dakpannen leggen, onderkoeling voorkomen en nog veel meer activiteiten werden met veel enthousiasme uitgevoerd door leerlingen van de groepen 6 en 7 van alle basisscholen in de gemeente Voorst.

Vrijdag 7 juni organiseerde de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met 20 regionale bedrijven uit de gemeente Voorst, voor de 12de keer de techniekdag op het sportcomplex van SV Twello. De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Jongeren enthousiast maken en te interesseren voor techniek is het doel van de Techniekdag.

Technieken ervaren

Alle aanwezige bedrijven lieten de kinderen hun techniek ervaren. Na een vakkundige uitleg werd de techniek door de kinderen zelf uitgevoerd. Bij muren werden stenen in verband gelegd. Marinke ging vol enthousiasme aan het werk. Ze vertelde: “Zo valt de muur niet snel om”. Dakpannen goed vastleggen was niet eenvoudig, vertelde Matthijs, je moest vooral op de oogjes letten. De joystick werd meerdere malen gebruikt. Zo kon je er een bootje mee laten varen, maar ook een bal aan een lijn in een speciekuip laten dalen. De spanning was op vele gezichten af te lezen. Renzo was onder de indruk van het landmeten. Hij had de afstand tot de kerktoren gemeten. Eva zei: “Ik heb die meneren weleens gezien, maar nu heb ik gehoord wat ze doen”.

Metaal werd bewerkt, vlaggen professioneel geschilderd, banden van de fiets geplakt en zelfs van een autoband werden de moeren losgedraaid om de band te kunnen wisselen. Ouders kunnen nu aanwijzingen van hun kind verwachten.

Bij de brandweer werden echte vlammen geblust, met de kniptang geknipt en ervaren hoe zwaar het meenemen van een zuurstoffles is. Mark was onder de indruk. Hij vertelde: “Pfff, soms moeten ze er heel lang meelopen”.

Waardevol

De kinderen zijn door de grote inzet van de bedrijven veel ervaringen rijker. Na deze dag zullen dingen herkenbaar zijn, linken gelegd worden. Waardevol voor nu en voor de toekomst.

De Rotary kan terugkijken op een zeer succesvolle dag. Er wordt al na gedacht over de volgende techniekdag. Mogelijk wordt duurzaamheid m.b.t. zonnepanelen, elektrische auto’s toegevoegd.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Laatste kaarten haringparty in de verkoop!

Twello- Voor de zesde keer op rij organiseert Rotaryclub Voorst de legendarische haringparty. Het eerste vaatje haring is onder de hamer geweest, tijd om te proeven hoe de vangst dit jaar is. De Voorster Nieuws Haringparty betekent al jaren een avondvullend programma vol lekker eten en drinken, mooie prijzen in de loterij en vooral een hoop gezelligheid. Koop nu je kaarten à €30 en maak er een leuke avond van op donderdag 20 juni.

Brasserie Korderijnk is wederom de locatie waar het grote feest plaatsvindt. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar twee goede doelen: jeugdverslavingszorg in de gemeente voorst en een waterputtenproject in Nigeria. Terwijl jij de nieuwste haring proeft en kans maakt op mooie prijzen in de loterij, steun je dus ook twee mooie doelen.

Kaarten koop je bij boekhandel Oonk, Brasserie Korderijnk, Frendz for your hair en het Voorster Nieuws. Gepaste kleding is gewenst.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Bingo tijdens Volksfeest

Voorst- Het is weer zover! De Voorster Kermis en Oranjefeesten staan weer op het punt om te beginnen. Het uitgebreide programma staat in de huis-aan-huis verspreide folder. Toch is het goed om een bijzonder programmapunt nog eens extra te belichten. Vorig jaar is de KOV gestart met de Bingo voor de wat oudere bewoners van Voorst. Dat was al een groot succes. Dit jaar werd er een gezellige middag georganiseerd in het Dorpshuis met een optreden van “de Olde Deerns”.

Maar ook tijdens het aanstaande feest wordt er op de zondagochtend 16 juni weer een gratis Bingo gehouden, met leuke prijsjes, aangeboden door de Voorster middenstand. Een heerlijk kopje koffie met iets er bij, een borreltje, een advocaatje met slagroom, een eenvoudige lunch en een schitterend lunchconcert door de Fanfare Korps Voorst.

De inloop in de feesttent aan de Wilhelminaweg is van af 10.00 uur. Voor de mensen die wat minder goed ter been zijn wordt er vervoer georganiseerd.

Geef u allen zo snel mogelijk op! Dat kan per telefoon bij Teun Baartman 06 80095913. Of op de intekenlijsten bij de COOP en in de Benring.

De KOV rekent op een nog groter succes dan vorig jaar. Kevin de Bingomaster en zijn team zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in. Net als vorig jaar is ook de iets jongere Bingo-liefhebber natuurlijk welkom.

woensdag 12 juni

Deel dit bericht

Stoom op de Veluwse Koningslijn

Beekbergen- Het stoomt op beide Pinksterdagen weer op de Veluwe! De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM rijdt met haar nostalgische stoomtrein op 9 én 10 juni tussen Apeldoorn en Eerbeek. Een machtige stoomlocomotief krijgt om 10:45u het vertreksein in het sfeervolle stationnetje van Beekbergen, om de reizigers vanuit Apeldoorn op te gaan halen. Van daaruit vertrekt om 11:45u de puffende stoomlocomotief met een sliert van ouderwetse rijtuigjes via Beekbergen en Loenen naar Eerbeek en weer terug.

Een koninklijke reis

De stoomtrein neemt de reizigers mee over een prachtig deel van de historische Koningslijn.

De grote voorvechter van deze spoorweg was Koning Willem III, die zijn eigen station bezat bij zijn paleis ’t Loo. De lijn werd al in 1887 geopend en sinds 1975 rijdt de VSM met stoomtreinen door het afwisselende Veluwse landschap.

Zo ook de komende Pinksterdagen. De akkers langs de oude spoorweg komen weer tot leven en de Veluwse bossen zijn frisgroen. Onderweg klinkt regelmatig de stoomfluit en de in stijl geklede conducteur komt onderweg de ouderwetse kaartjes knippen. Ook stopt de trein meerdere malen bij een overweg, zodat de chef van de trein het wegverkeer met een rode vlag kan waarschuwen. Beleef zelf ook deze koninklijke reis over de Veluwe.

Speciaal op deze Pinksterdagen reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee, als ze koninklijk verkleed zijn als prins of prinses.

Bezoek aan het stoomdepot

Een leuke en leerzame onderbreking op de terugweg is de tussenstop in het VSM-Stoomdepot in Beekbergen. Men ervaart daar van dichtbij, hoe het er aan toe ging in de tijd van de stoomlocomotieven. Ontdek naast de grote collectie locomotieven ook de grote draaischijf, een rijdende kolenkraan, de waterkolommen, seinpalen en een handbediende overwegen. In het stoomdepot treft de bezoeker enkele bijzondere en unieke railvoertuigen aan. Een beleving voor jong én oud.

Nieuw terras

Natuurlijk rijdt er ook een restauratierijtuig mee in de stoomtrein. Het bedienend VSM-personeel voorziet de treinreizigers daar graag van een natje en een droogje. Daarnaast is op beide Pinksterdagen de stationsrestauratie in Beekbergen open met een vernieuwd terras. Van daar hebben de bezoekers zicht op de bedrijvigheden in het Stoomdepot. De dienstregeling voor beide Pinksterdagen staat op www.stoomtrein.org

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Jubilarissen EHBO Twello-Duistervoorde

Twello- EHBO Twello-Duistervoorde kent veel trouwe leden en ook dit jaar zijn zij weer gehuldigd tijdens de algemene ledenvergadering. De jubilarissen waren Alie Veeneman met 10 jaar, Dick Klein Oonk met 15 jaar, Ben Dijkstra, Jaap van Essen en Toon Harmelink maar liefst 25 jaar. Van harte gefeliciteerd!

Bestuur

Tevens werd er afscheid genomen van drie bestuursleden die de afgelopen jaar met heel veel inzet hun bestuurstaken hebben ingevuld. Louis André als penningmeester, Richard Broekhof als coördinator/verbandmeester en Doriene van der Liende als secretaris. Hartelijk dank voor het vele werk dat jullie voor de vereniging hebben verzet.

Inzet vrijwilligers

De vrijwilligers van EHBO Twello-Duistervoorde worden ingezet bij diverse evenementen in de Gemeente Voorst. Zij kunnen eerste hulp verlenen aan jong en oud. Ook kunnen zij reanimeren en weten ze hoe een AED werkt. Zij zijn gediplomeerd via het Oranje Kruis en moeten jaarlijks hun competenties trainen om het diploma geldig te laten blijven.

Eerste hulp

Wilt u ook eerste hulp kunnen verlenen in uw eigen omgeving of als het ergens nodig is? EHBO Twello-Duistervoorde leidt u graag op via de beginnerscursus. Ook verzorgen wij reanimatie/AED cursussen en kinder of ouderen EHBO. Voor meer informatie kijkt u op de website. U kunt op de website ook het contactformulier invullen dan wordt er contact met u opgenomen of mail direct naar ehbotwellosecretariaat@gmail.com.

Nieuwe leden

De vereniging bestaat al vele jaren om een goede reden. Graag wil zij zich in blijven zetten en eerste hulp blijven verlenen. Daartoe hebben wij nieuwe leden nodig. EHBO leren, dat kan voor iedereen vanaf 16 jaar. Geef je op via: ehbotwellosecretariaat@gmail.com of check de website voor meer informatie.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Harry Kamphuis en Gerard Nieuwenhuis koninklijk onderscheiden tijdens eeuwfeest

Terwolde- Het was feitelijk een open deur dat burgemeester Penninx van de gemeente Voorst aanwezig was tijdens het eeuwfeest van de oudste sportvereniging van de gemeente. Groot was echter de verrassing toen hij na afloop van het feliciteren van club, sporters en vrijwilligers over ging naar een andere officiële plechtigheid, nl. het Uitreiken van de versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau aan twee leden die zich in en rond de vereniging langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving, zoals dat zo mooi in he protocol staat.

Harry Kamphuis

Harrry Kamphuis vervult al ruim 30 jaar diverse functies bij SV Terwolde (o.a. trainer, coach). De functie van algemeen secretaris vervult hij sinds 1992. Hij is al vele jaren vraagbaak binnen de club en op administratief gebied een duizendpoot. Hij heeft zich meer dan 20 jaar ingezet bij de afdeling voetbal, in verband met de organisatie van pupillen- en jeugdtoernooien en hij was in de jaren ‘90 tot 2014 als roostermaker betrokken bij de six-day toernooien. Midden jaren ‘90 werd de heer Kamphuis leider van het voetbaljeugdteam.

Ook was hij tientallen jaren aanjager, organisator, bestuurder en verbinder van de afdeling volleybal. Naast speler en aanvoerder van het eerste team was hij van 1979 – 1995 scheidsrechter. Bij toernooien hielp hij altijd mee in de voorbereiding en voerde hij de wedstrijdleiding. Regelmatig nam hij ook trainingen over. Ook was hij begin jaren ‘80-1992 secretaris van de afdeling volleybal. Namens het secretariaat vertegenwoordigde hij SV Terwolde bij gesprekken met gemeente, de Nevobo (voorheen volleybalbond IJsselstreek) en andere sportverenigingen. De heer Kamphuis verzorgde van 1993 tot 2013 het maandelijkse clubblad ‘de Treffer’ van SV Terwolde. Hij is lid van verdienste sinds 2007. Vanaf 2013 is hij scheidsrechter en sinds 2014 tevens assistent scheidsrechter bij de KNVB. Vanaf 2007 – 2010 was hij lid van de commissie die een Dorpsvisie voor het dorp Terwolde ontwikkelde. Daarnaast was hij van 1974 – 1984 hij penningmeester van Floralia Terwolde.

Gerard Nieuwenhuis

Gerard Nieuwenhuis vervult vanaf 1993 diverse functies bij SV Terwolde. Hij is het aanspreekpunt voor het dagelijks bestuur vanuit de bouw- en beheercommissie. De afgelopen jaren zijn naast het jaarlijkse onderhoud van het sportcomplex, diverse klussen opgepakt door de heer Nieuwenhuis, zoals: de verbouwing van de kleedkamers, aanleg van een groot terras, vernieuwing van de wc-units, het verduurzamen van het sportcomplex en het opknappen van het speeltuintje. Naast zijn werkzaamheden op het totale sportcomplex heeft Gerard ook een rol gespeeld binnen de afdeling voetbal. Binnen het voetbalbestuur is hij jarenlang verantwoordelijk geweest voor de elftallencommissie. Daarnaast is hij clubscheidsrechter en grensrechter bij het eerste elftal geweest en zorgt hij voor de afvalverwerking bij de club.

Daarnaast is hij vanaf 2016 vrijwilliger bij Vereniging Dorpsbelangen Terwolde. In 2016 heeft hij zich ingezet om de jeu-de-boulesbaan in Terwolde mogelijk te maken.

Pers van harte welkom

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Sport Vereniging Terwolde heeft er een eeuw opzitten en begint aan haar tweede jeugd

Terwolde- De dagen rond Hemelvaartdag stonden in Terwolde duidelijk in het teken van het honderdjarig bestaan van Sport Vereniging Terwolde. Een groot deel van het dorp was voorzien van de clubkleuren (blauw-wit) en op de velden en in de grote feesttent krioelde het van uiteenlopende gezelschappen die duidelijk maar één doel hadden, feest vieren. Die feestelijkheden werden op woensdag gestart tijdens een officiële receptie met afvaardigingen van vertegenwoordigers van een breed scala aan verenigingen uit de regio en uit de sportwereld waarin sv Terwolde acteert.

Burgemeester Penninx sprak zijn waardering uit voor het vele vrijwilligerswerk dat in Terwolde de norm is en wat vooral ook bij de sportvereniging hoog in het vaandel staat. Hij was er na diepgravend onderzoek achter gekomen dat sv Terwolde de oudste sportvereniging in de gemeente Voorst is, waarbij hij het natuurlijk niet kon laten fijntjes op te merken dat de gemeente Voorst inmiddels ruim twee maal zo oud is.

Op de trappers en later happen en trappen

De donderdag was een drukke feestdag, met in de ochtenduren een mooie gezellige fietstocht met veel bezienswaardigheden in de omgeving van Terwolde en een hapje en een drankje op zijn tijd. De middaguren waren volledig gevuld met de wedstrijd van de eeuw, een sportieve manifestatie in historisch perspectief, waarbij heel veel activit3eiten uit het verleden in spelvorm de revue passeerden. Het geheel werd gelardeerd met een keur aan eetkraampjes en afgesloten door het doelschieten door de jonge en niet zo jonge leden van sc Terwolde van honderd ballen. (ze troffen overigens niet allemaal doel).

Kinderspelen

De vrijdag was gereserveerd voor de jeugd. Op het hoofdveld van de voetbal waren heel veel spelattributen neergezet waar vooral de jongste jeugd zich helemaal in en op kon uitleven. Het was opvallend hoe geconcentreerd de meeste kinderen hun zelf opgedragen opdrachten uitvoerden. Dat varieerde van dribbelende balkunstenaars in de dop tot spectaculaire klim- klauter en of valkunsten. Niet alleen de focus van de kinderen was opvallend, ook en vooral het grote plezier dat zij met hun allen hadden was hartverwarmend.

Reünie

Natuurlijk kan een goed georganiseerd eeuwfeest niet zonder een reünie. De reünie op zaterdag was voor de vele deelnemers een feest van herkenning. Er werden oude banden hersteld en nieuwe aangeknoopt. Ook hier ontbraken natuurlijk de versnaperingen niet.

Het was weer hartverwarmend om te zien hoe alle geledingen in het dorp tegenwoordig weer samenwerken om van de activiteiten een succes te maken. De feestelijkheden rond het eeuwfeest van sv Terwolde werden regelmatig klankrijk opgeluisterd door de muzikanten van Ons Genoegen, de EHBO was zoals gebruikelijk weer aanwezig om zo nodig assistentie te verlenen en de mensen van de Stichting Tamara waren weer op hun eigen wijze actief.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

De Rallyfabriek: jakkeren over de Veluwe voor een goed doel.

Ze kennen elkaar al sinds de basisschool en delen heden ten dage hun passie voor auto’s. De een geolied spreker met heldere beelden, de ander het creatief brein met technische bagage. De mannen hebben een missie, het organiseren van een rally. Hun motivatie is te lezen op de website: ‘Voordat we het weten, proberen wij de nieuwe generatie tevergeefs onze passie van het auto rijden uit te leggen … de geur van benzine, olie en verbrand rubber, het geluid van een ronkende V8, het eindeloos sleutelen; dit mag niet zomaar verloren gaan!’

Oftewel, sneller dan verwacht verloederen de charmes van het autorijden. Een knipoog naar het elektrisch rijden is hier snel gemaakt. Daan Veenendaal en Jort Deelman maken zich dáárover vooralsnog geen zorgen. Maar ze willen wel graag de beleving van het pure autorijden onder de aandacht brengen én houden. Zondag 7 juli 2019 moet dat allemaal gaan gebeuren, met een 200 km. lange rit welke grotendeels gaat plaatsvinden op de Veluwe en een start en finish in de buurt van Apeldoorn. De inschrijving is inmiddels geopend, aanmeldingen lopen binnen en de mannen bereiden zich verder voor op alle taken welke hen staan te wachten.

De wereld van de rally is verouderd en dat is logisch, want de ouderen kunnen het betalen, aldus de organisatoren. Een auto huren is uiteraard ook een optie. Daarbij, je leert heel veel mensen kennen en niet te vergeten die koffie, dat biertje of wijntje na de tijd. Voor de een is de rit het doel, voor anderen is er een meerwaarde door te kunnen netwerken en te socializen. Jort: “de manier waarop we het willen bereiken is vrij. Wij stellen geen eisen aan auto’s.” “Je mag zelfs meerijden met de Twingo van je moeder!” vervolgt Daan. Dus worden ook de jongeren aangesproken om deel te nemen, al zullen ook fraaie bolides niet ontbreken. Daarbij vinden de mannen nog een ander ding heel belangrijk. Wat gezien wordt als een elitesport, is nu voor iedereen bereikbaar. ‘Zo kan integratie ook …’

De beleving van de rally is niet het enige, dat Daan en Jort voor ogen hebben. Aan de rally hebben zij ook een goed doel verbonden; zorgboerderij De Oldenhof te Loenen. De Oldenhof is een kleinschalig centrum dat zorg, begeleiding en ontwikkeling biedt aan kinderen, (jong) volwassenen met een zorg- en/of hulpvraag. Daarbij hebben deelnemers met een hulpvraag binnen hun eigen mogelijkheden de regie over hun eigen leven. (bron: website De Oldenhof). “We willen voor en tijdens de rally niet alleen vertellen dát we inzamelen, maar ook waarom we dat doen. We willen dat er meer interesse wordt getoond dan alleen het geld doneren. We willen het verhaal erachter duidelijk maken.” Tijdens de rally zal er dan ook aandacht worden besteed aan De Oldenhof en zal er geld worden ingezameld.

En wat kunnen de deelnemers van de rally op zondag 7 juli verwachten? Start met koffie, waarbij de schildjes worden uitgedeeld als ook de sponsoren worden voorgesteld. Op de route is een barbecue lunch met het beste van het beste. “Het is echt dik voor elkaar want er staat zelfs een chef-kok te koken op een mooie locatie! Voorts kondigen de heren aan, dat het avondeten een primeurtje gaat worden.

En de rit? Het is geen snelheidsrally en er wordt gewerkt met het ‘bolletje-pijltje’. Er zijn gratis apps waarmee je de trip kan rijden. Je moet wel met z’n tweeën zijn, de bestuurder en een navigator. “Wat wij anders gaan doen dan de rest, is mooie stukken, bochtjes, hoogteverschillen, haarspeldbochten, uitgestrekte velden, heuvels, routes langs het water. De Veluwe ontdekken in een sterk gevarieerd landschap, zónder snelwegen. Een route met humor en ook tijd om te genieten, want er zijn aangekondigde puzzelvrije zones ingericht.”

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

DAGFIETSTOCHT DONDERDAG 13 juni

Terwolde- Twee leden van de Terwoldse wandel- en fietsgroep organiseren op donderdag 13 juni de uitgestelde dagfietstocht. Vertrek om 10.30 bij de kerk in Terwolde, of om 11.00 bij fruitkwekerij Klomp aan de Kruisvoorderweg 4 in Twello Het zal een tocht worden van ongeveer 50 kilometer. We gaan richting Zutphen De route zal hoofdzakelijk over fietspaden en kleine binnenwegen gaan. We gaan er vanuit dat het een zonnige fietsdag wordt. Bij slecht weer gaat het niet door. ‘s Middags brengen we een kort bezoek aan een klein uniek museum waar we koffie/thee en gebak kunnen gebruiken. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd. Graag zelf een lunchpakket en drinken meenemen. Graag aanmelden voor 11 juni i.v.m. Uniek museum bij Diny en Stef Horstink: stefhorstink@gmail.com 0571 273238

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Allereerste jongerenweekend OgenBLIK waardevol en geslaagd

Voorst- “Ik ben ook in transitie”, zegt een jongen tegen transgender fotomodel Loiza Lamers. Het allereerste jongerenweekend OgenBLIK is gestart. Negentien jongeren met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar zitten in een grote kring rondom Lamers (24). De toon is gezet. Het gesprek gaat over uit de kast komen en andere lastige keuzes, waarvan je zeker weet dat je omgeving er moeite mee zal hebben. De sfeer is open en veilig. De jongeren kennen elkaar nog maar net.

Anderhalf uur eerder hebben de deelnemers elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een lunch in het sfeervolle Basiskamp in Voorst (Gld) op zaterdag 25 mei. Zij gaven zich op voor OgenBLIK, een initiatief van Liesbeth Eshuis en Angelo de Smit, beiden werkend in onderwijs en cultuur. Doel van OgenBLIK is jongeren met elkaar en met bekende(re) rolmodellen in gesprek te laten gaan aan de hand van uiteenlopende verwondervragen. Voorop staat dat het hun weekend is: zij stellen de vragen, zij gaan de dialoog aan, zij vertellen de verhalen.

Het levert een waardvol en gezellig weekend op met een vol en inspirerend programma. Na Lamers volgt een creatieve workshop over het vinden (en houden) van balans. VN jongerenambassadeur duurzaamheid Eefke van de Wouw (23) gaat het gesprek aan over het inzetten van je eigen kracht.

Indruk maakt de jonge Marokkaanse dichteres Siham Amghar, die in haar werk zoekt naar de betekenis van vrijheid. Openheid over seksualiteit in de Marokkaans gemeenschap is daarbij een belangrijk thema. Het brengt het gesprek andermaal op de consequenties van eigen keuzes. De gedichten die Amghar vervolgens bij het kampvuur op de camping voordraagt, maakt de jongeren stil. De zaterdag eindigt met een nachtelijke boswandeling.

Zondagochtend maakt een yogales de hoofden weer leeg. Avonturiers Wilco van Rooijen en Willem Dieleman gaan met de deelnemers in gesprek over het verleggen van je grenzen. Daarna wisselt filosoof Stefan Buijsman (24) in een humoristisch gesprek met de jongeren van gedachten over de zin en onzin van wiskunde in je dagelijks leven.

Negentien vermoeide jongens en meisjes sluiten het weekend af met pannenkoeken bakken, onder leiding van pancake adventurer Dieleman. En met één op één doorkletsen met de sprekers die, zoals gehoopt, nog even blijven hangen om met de jongeren in gesprek te blijven.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Theatervoorstelling kinderen Ut Trepke

VOORST/EMPE.- Nadat de hele maand mei over het thema feest was gewerkt, was het nu de hoogste tijd voor een feestje voor de kinderen. Alle kinderen hadden begin mei een officieel uitnodiging ontvangen voor een feest op woensdag 29 mei om het 10-jarig bestaan van Ut Trepke te vieren. Niet zoals je zou verwachten op de opvang locatie maar in het Dorpshuis waar de zaal was omgetoverd tot een echte feestlocatie. Alle kinderen keken er erg naar uit en kwamen in hun mooie/feestkleding naar het Dorpshuis.

De ochtend was bestemd voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. Bij binnenkomst was er voor iedereen wat te drinken en toen begon de meespeel voorstelling door theatergroep Kaleidoscoop uit Oene. Er lagen heel veel paraplu’s in het decor, daar achter en daar mee konden er van allerlei dingen gemaakt worden. Een bootje of een haai, een tijger of een zebra, heel leuk. De kinderen hebben zich prima vermaakt. Daarna was het tijd voor een korte disco en als afsluiting patat en een frikandel en dat liet iedereen zich goed smaken.

Na schooltijd werden alle kinderen van de BSO de Bonte Bende opgehaald voor hun feest.

Toen ze aan kwamen lopen/rijden zagen zij de snackwagen van Het Zwientje al staan en mochten zij zelf patat en een frikandel halen. Hierna kregen ze allemaal wat te drinken en begon hun voorstelling. Deze voorstelling ging over een mevrouw die lekker buiten in de tuin van haar rust wilde genieten. Maar zij kreeg een nieuwe buurman die hééél vééél herrie maakte. In haar huis woonden nog een koning, een specht, een schildpad, een slang en een baby. Een deel van de rollen werd ingevuld door de kinderen zelf dus het was een interactieve middag met hilariteit ten top. Hierna was er ook nog tijd voor een disco en rond 14.45 na een heerlijk ijsje ging iedereen voldaan naar huis.

Het was mooi om deze feestmaand te starten met een feestdag voor het personeel en af te sluiten met een meespeel theatervoorstelling voor alle kinderen van Ut Trepke.

Langs deze weg iedereen hartelijk bedankt voor alle kaarten en cadeaus. Het maakte het 10-jarig jubileum tot een mooie herinnering.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Wilps Volksfeest 2019: drie dagen feest in de tent!

Wilp- In het Pinksterweekend, op 7, 8 en 9 juni staat de tweeëntwintigste editie van het Wilps Volksfeest op het programma. De organisatie heeft vol gas gegeven om een gevarieerd programma samen te stellen voor jong en oud. Alle remmen gaan los in de feesttent op het evenemententerrein aan de Sleedoorn in Wilp want het dak moet eraf!

Vrijdag 7 juni

Om 18.30 uur openen de kinderen het feest met confetti gevolgd door de dorpsloop voor de leerlingen van de basisschool. Om 19.00 uur begint een volleybaltoernooi voor vriendengroepen. De titel wordt verdedigd door de volleyballers van Team Tropicana die de winst vorig jaar wisten te pakken. Na afloop van het volleybaltoernooi is er vanaf 22.00 uur een optreden van de coverband Cabrio. Een energieke band bestaande uit vijf enthousiaste muzikanten met een veelzijdig repertoire verpakt in een wervelende show. De toegang is gratis!

Zaterdag 8 juni

Op zaterdagmorgen zijn er activiteiten voor de kinderen. De jongste kinderen gaan placemats maken en koekjes bakken. Voor de oudere kinderen is er in het dorp een spannend spel uitgezet met diverse opdrachten en verborgen aanwijzingen. Op zaterdagmiddag vindt het vogelschieten plaats. Coco Zwiers, de jeugdschutterskoningin van 2018 opent het jeugdvogelschieten om 13.30 uur. Het vogelschieten voor de volwassenen begint om 14.00 uur. Het eerste schot wordt hier gelost door Niels Klein Koerkamp, de schutterskoning van 2018. Voor de kids is er om 15.00 uur een voorstelling van Huub Cooijmans.

Zaterdagavond: Q Music the Party

Op zaterdagavond gaan alle remmen los want dan beleef je het leukste feest van Nederland in de feesttent van Wilp. De dj’s van Q Music draaien om 21.00 uur de volumeknop open voor een knalfeest. Zij pakken uit met een complete show, entertainment en een grote video wall. Een publiekstrekker van formaat met humor, energie en een absolute feestgarantie. De hele avond feesten op de aller-aller-foutste hits. Trek je leukste party outfit aan en laat je helemaal gaan! Are you ready to party?

Zondag 9 juni

Eerste Pinksterdag begint met een koppelklaverjastoernooi. Koppels kunnen vanaf 10.30 uur inschrijven en de wedstrijd begint om 11.00 uur. Wie worden de opvolgers van Marlies van Oorspronk en Maaike de Boer die vorig jaar als winnaars uit de strijd kwamen. Na afloop van het klaverjassen is er vanaf 14.00 uur gelegenheid om gezellig bij te praten onder het genot van een drankje. Familie, vrienden en kennissen schuiven aan op het grote terras voor de feesttent. De Bottleneck Rockers zorgen voor live muziek.

De verloting is om 17.00 uur op het buitenpodium en na de verloting wordt het feest afgesloten met een knallend optreden van The Rousers uit Bathmen die het dak van de tent blazen. Deze energieke coverband heeft al een keer eerder op het Wilps Volksfeest opgetreden maar keert op veler verzoek terug. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is een draaimolen, een springkussen en een touwspringmachine: de Turbo Touw Tornado. De toegang is gratis en ook alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Iedereen is het komende weekend van harte welkom in de feesttent in Wilp.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

CCW’16 blijft helaas vijfdeklasser

Wilp- CCW heeft het zondag helaas niet kunnen bolwerken tegen Nieuw Heeten om promotie naar de vierde klas af te dingen. Onder zeer warme omstandigheden in Lettele onder het toeziend oog van vele meegekomen supporters waren de verwachtingen hoog, maar liep het uit eindelijk op een flinke kater uit. Het begon allemaal zo goed voor de blauwzwarten, de openingsfase was duidelijk voor CCW en binnen drie minuten kwam de ploeg al op voorsprong, na een goede aanval was het Bart Keurhorst die Mark Wolters een niet te missen kans gaf en dat bekende de 1-0.

Direct na het openingsdoelpunt weer een goede aanval van CCW was het nu Mark Wolters die de bal keurig terug lag op Bart Keurhorst maar in uitstekende positie mikte Bart iets te hoog. Groot was teleurstelling dan ook dat bij de eerste de beste aanval van Nieuw Heeten de gelijkmaker viel, uit een verre inworp viel de bal in de kluts voor een Nieuw Heeten speler, en kon deze simpel de 1-1 binnen schieten, op dat moment tegen de verhouding in. Aanvankelijk liet CCW zich hierdoor niet van slag brengen, bleef ook de beter voetballende ploeg en na zo’n twintigminuten na weer een mooie aanval stuitte Bjorn Hendriks één op één op de doelman van Nieuw Heeten die hiermee een nieuwe voorsprong voor CCW voorkwam. Hierna zag dat Nieuw Heeten meer vat kreeg op het spel vaan CCW, misschien niet altijd met het mooie voetbal maar wel met een berg onverzettelijkheid en na 35 minuten leverde dat zelfs een voorsprong op voor Nieuw Heeten, een misverstand in de verdediging werd door de spits van Nieuw Heeten keurig afgestraft, met een uitstekende lob was Joris volkomen kansloos, 1-2. Ook na dit doelpunt bleef CCW het proberen, en was het weer de doelman van Nieuw Heeten die met een uiterste kracht inspanning een inzet van Tim Alferink onschadelijk maakte, vlak hierna dacht CCW wel te hebben gescoord maar werd Mark Wolters uiterst twijfelachtig terug gefloten voor buiten spel, weer kort hierna was het Job Bruntink die op de rand van het strafschop langs z’n tegenstander ging maar werd gestopt met een overtreding, en had CCW pech dat de vrij trap hieruit voortkomend van Bart Keurhorst op de paal zag belanden, dit was tevens het laatste wapenfeit voor de rust. De tweede helft begon zoals de eerste helft, een sterker CCW en weer was het Mark Wolters die dicht bij de gelijkmaker was, maar weer redde de doelman van Nieuw Heeten fraai. Na zo’n kwartier in de tweede helft kreeg CCW achter de genade klap, volkomen uit het niets was het een net ingevallen speler na een enorme fout in de verdediging en een inschattings fout van Joris de 1-3 binnen schoot. CCW was hierna echt de kluts even kwijt had leek Nieuw Heeten opnieuw toe te slaan, maar nu redde Joris bekwaam. Direct na dit doelpunt wisselde de scheidende trainer Bart Jan Slief direct een met een extra spits en een aanvallende middenvelder om weer een aansluiting te forceren, extra spits Tom Stormink kreeg ook de ideale kans hiervoor, maar in zeer kansrijke positie miste zijn kopbal doel, naar mate de wedstrijd vorderde zag je ook de krachten en het geloof bij de ploeg weg vloeien, en daar waar het nog wel enigszins dreigend werd was het telkens de doelman van Nieuw Heeten die een sta in de weg bleek en z’n ploeg de overwinning uit het vuur zag slepen. Al met al een enorm teleurstellende einde en had de ploeg misschien ook wel iets meer verdiend maar was de berusting er na afloop ook wel dat als je met alle respect voor de tegenstander van vandaag zulke wedstrijden niet wint ook in de vierde klas waarschijnlijk tegen een super zwaar seizoen tegemoet was gegaan. Maar het was zeker een helaas gemiste kans.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Clubkampioenschap van de afd. gymnastiek SC Klarenbeek

Klarenbeek- Maandag 27 mei vond de onderlinge wedstrijd plaats van de afdeling gymnastiek. De kinderen hadden er allemaal weer zin in. Sommige hadden ook last van “gezonde” spanning en wisten even niet meer precies de oefening. Gelukkig stonden de hulpjes aan de kant om af en toe wat voor te zeggen. Boven op de tribune mochten familie en bekenden kijken naar de kinderen. De 1e wedstrijd was voor niveau 1 en 3. De 2e wedstrijd was bestemd voor niveau 2.

Op ieder niveau waren prijzen te winnen en degene met de hoogste totaalscore kreeg natuurlijk de felbegeerde wisselbeker. Die ging dit jaar naar Jippe Buchner. Voldaan gingen alle kinderen weer huiswaarts met hun presentje van de juffen en natuurlijk hun diploma en voor de winnaars nog een medaille erbij. Dit moest natuurlijk de volgende dag wel mee naar school.

In sommige groepjes zaten drie of vier kinderen, vandaar dat er besloten is om niet een 1, 2 en 3 een medaille te geven. Anders zou dat niet eerlijk zijn voor de rest van de kinderen.

De prijzen per niveau zijn: Niveau 1: 1e prijs: Jurre Elskamp Niveau 2 (6 tot 8 jaar) : 1e prijs: Wictoria Grzeskowiak, 2e prijs: Isa Berenschot, 3e prijs: Marinthe Rutenfrans. Niveau 2 (9 en 10 jaar): 1e prijs: Liz Mensink, 2e prijs: Noor Borgonjen. Niveau 3 (9 en 10 jaar): 1e prijs: Jippe Buchner, 2e prijs: Fien Harmelink, Niveau 3 (11 +): 1e prijs: Merle van Veldhuizen, 2e prijs: Lisanne Rutenfrans.

De organisatie wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen op welke manier dan ook. Speciale dank voor de beide jury-dames. De docenten Sandra en Linda en beide hulpjes Esmee en Lisette. Ook de fotograaf Tonnie willen we bedanken voor de mooie foto’s. Deze staan op de website.

Als je graag een keer mee wil sporten bij de afdeling gymnastiek of dans kijk dan voor meer informatie op www.scklarenbeek.nl

Maandag 17 juni is er een speciale vriendjes- en vriendinnetjes les. Kom je ook mee doen?

Woensdag 19 juni geeft de afdeling dans ter afsluiting van het seizoen een mini showtje. Kom je kijken?

Met ingang van het nieuwe seizoen is de club we op zoek naar een penningmeester, bardienstcoördinator en gymdocent voor om de week. Kijk voor meer informatie op de site of mail naar gymnastiek@scklarenbeek.nl.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

SV Voorwaarts zoekt turnleiding

Twello- Plezier tijdens het sporten is een doelstelling waar iedereen binnen de afdeling zich voor inzet. Voor de meiden vanaf 6 tot 13 jaar is sv Voorwaarts op zoek naar professionele turnleiding, die naast plezier ook een stuk techniek kan bijbrengen. Ben jij in het bezit van een KNGU diploma niveau 2/3 óf heb jij veel ervaring met turnen, meld je dan aan. We gaan dan graag in gesprek om de verschillende mogelijkheden met je te bespreken.

Als leider krijg je een uurvergoeding en dat is in een familie- en vrijwilligersvereniging als Voorwaarts uitzonderlijk, maar dat hebben wij er graag voor over. Wij bieden verder een prettige werkomgeving met een enthousiast jeugdteam, waarin je meer dan welkom bent.

Alle lessen vinden plaats in de Multizaal van Sporthal Jachtlust in Twello. En als je aanvullende opleidingen wil volgen, dan is dat ook bespreekbaar. Voor meer informatie kun je mailen naar info.gymnastiekvoorwaarts@gmail.com.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Een prachtig slotakkoord!

Voorst- De vrijdagavondcompetitie is voorbij: helaas. Wat was het een mooi seizoen en wat fijn dat het afgelopen vrijdag gezellig druk was langs de velden. Onder prachtige weersomstandigheden waren er drie thuiswedstrijden te spelen.

Het gemengd dubbel 17+ team, dat dit voorjaar voor het eerst in deze samenstelling tenniste, heeft zich goed geweerd en deed er alles aan om niet als laatste te eindigen in de competitie. En daar waren dan opeens Rob Tempert en Jose Massink die het beslissende punt scoorde in de weliswaar verloren wedstrijd (1-3), maar juist dat ene punt zorgde ervoor dat het team boven Deventer 3 eindigde op de 7de plaats. Eén keer gelijk en zes verliespartijen is het resultaat van een leerzaam voorjaar en reken er maar op dat zij terugkeren in de vrijdagavond najaarscompetitie. Want als de derde helft zo goed voor elkaar is als bij dit team dan ga je graag nogmaals samen de strijd aan.

En dan de heren en dames van het gemengd dubbel 35+ team: wat een prachtige prestatie. Ongeslagen het seizoen doorkomen, deze avond was er zelfs een 4-0 overwinning tegen Eerbeek 2. Net geen kampioen omdat de Zweepslag 1 uit Klarenbeek (gefeliciteerd dames en heren aldaar) ook geen verlies hoefden te incasseren. Oh, oh, oh, dan denk je even terug aan die avond dat we daar in Klarenbeek moesten aantreden. Na de heren en dames dubbel stond het 0-2 en de Zweepslag 1 wankelde op eigen terrein. Dat hadden ze dit seizoen nog niet eerder meegemaakt twee partijen verliezen. Voorst had de kans, maar liet de overwinning , dat heeft u in een eerdere editie kunnen lezen, tussen de vingers glippen. Revanche in de najaarscompetitie lijkt mij op zijn plaats! Kijken we naar de prestatie van de individuele teamleden dan stak Gerda Lammers er met kop en schouder boven uit. Negen partijen gespeeld en negen keer winst: Gerda chapeau. Samen met één speler van de Zweepslag 1 boven aan het totaalklassement van alle spelers en speelster in deze competitie. Ook de andere teamspelers bedankt voor een prachtig seizoen met een uitstekend resultaat; drie keer winst en vier keer gelijk en dat voor de eerste maal in deze samenstelling. Dat smaakt naar meer.

Maar dan dit. De dames dubbel 17+. Het seizoen begon met twee gelijke spelen en toen volgde vier winstpartijen achterelkaar en afgelopen vrijdagavond kon het kampioenschap binnen geslagen worden. Eén punt was nog nodig. En uitgerekend Cindy de Boer, die haar eerste partij speelde deze competitie, sloeg in haar dubbel met Paula Stalenburg, het winnende punt binnen. De eerste set was moeizaam, maar werd gewonnen met 7-6 en daarna volgde een onverklaarbare 0-6 in de tweede set. Dus supertiebreak en die ging gelukkig overtuigend naar de dames van Voorst. Kampioen ondanks dat de wedstrijd in 2-2 eindigde, maar ook dit team was dit jaar niet te verslaan en dus de terechte kampioen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat dames. En ook jullie ziet de VTC graag terug op de vrijdagavondcompetitie in het najaar en dan wellicht een klasse hoger!

Als er liefhebbers zijn van het tennisspelletje die naar aanleiding hier van (weer) het racket willen oppakken, jullie zijn van harte welkom bij de club aan de Beelelaan 3 te Voorst. Aanmelden kan via info@voorstertc.nl

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Nipponners dwingen promotie af.

Twello- Afgelopen weekend vonden te Harderwijk in sporthal "de Sypel" de nationale Dan examens K.B.N. plaats. De Twellose karatevereniging Nippon was met twee deelnemers van de partij. Na een meer dan uitstekend optreden van onze kandidaat, werd Jan Willem Hartgers bevordert tot 2e Dan, Selena Karrenbeld pakte op sublieme wijze haar 1ste Dan karate, tevens werd Selena eigenaresse van de welverdiende zwarte band. Ook de partners van onze kandidaten Edwin Strijk en Rene Smeitink verdienen een dikke pluim voor hun inzet tijdens het examen. In Twello kan men zowel op de woensdag als de vrijdag van karatetrainingen genieten, al deze sportlessen staan onder leiding van rijks erkend Budoleraar Harry Naberhuis 6e Dan. Plaats van handeling sportzaal W. van Obdamstraat in Twello, voor inl. bellen met 0313 651961.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Fokke Jonkman prolongeert titel open Voorster kampioenschap

Voorst- Afgelopen week werd in Voorst de slotronde geschaakt van het open Voorster kampioenschap ook wel bekend als het OVK. Traditiegetrouw was het weer een gezellig toernooi verdeeld over zes maandagavonden. Zoals al jaren, zo’n 50 deelnemers van alle speelniveaus uit de wijde omgeving. Na gelang speelsterkte werd er om de prijzen gespeeld in drie poules. De mooie prijzen waren dit jaar mogelijk gemaakt door Job van Bosheide schilderwerken. In de c-poule ging de zege verrassend naar Mohammed Almatni.

De even buiten Damascus geboren Syriër wist de weg naar Voorst te vinden en bleef met 5,5 uit 6 ongeslagen. In deze poule is het altijd een mooie mix van club- en huisschakers en is iedereen aan elkaar gewaagd. De ervaren rot Stef Boog werd 2e met 4,5 uit 6. Huisschaker Johan de Boer werd 3e met 4 uit 6.

In de B-poule mag Bert Ekkelboom terugkijken op een goed toernooi. In de laatste ronde verloor hij helaas zijn koppositie en zakte naar de 3e plaats. De jeugdige Onno Wolters uit Ermelo bleek een maatje te groot en passeerde hem met 4,5 uit 6. Trouwe deelnemer Marco van Sittert wurmde zich ertussen op de tweede plaats door een overwinning op Edwin de Jong.

In de A-poule was Fokke Jonkman dit jaar gedreven om de titel van vorig jaar te behouden. Hij deed zichzelf een goede dienst door in de 3e ronde Rudy Bloemhard te verslaan. In de 4e ronde deed hij dit dunnetjes over door de andere concurrent Jeroen Bosch te verslaan. Het waren de schakers die buiten de prijzen vielen die het weer spannend maakten. In de 5e ronde wist Marcel Kraaijkamp een remise tegen Fokke te spelen. Tot dusver zijn alle genoemde namen voormalig winnaars. In de laatste speelronde mocht Wobbe de Vries het proberen. Met een punt achter op Fokke had hij nog kans op de bovenste plek. Tot in de laatste speelminuten heeft hij geknokt en het Fokke lastig gemaakt. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan remise en moest hij genoegen nemen met een jammerlijke 5e plaats in de rangschikking. Rudy Bloemhard en Jeroen Bosch werden uiteindelijk 2e en 3e.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Ben jij op zoek naar iets leuks?

Twello- Het bestuur van Sportief Evenwicht Twello is naarstig op zoek naar helpende handen. Dit om alert te blijven en de behoefte van de sporters en vrijwilligers te volgen. Zo zijn o.a. de tijden van het zwemmen op zaterdag aangepast naar 11 uur tot 12 uur . Veel vrijwilligers zijn al jaren met veel plezier actief bij het sporten op vrijdag aan de Zuiderlaan, fitness in combi met sport en spel, het zwemmen, of in het bestuur. Heb jij zin om iets leuks op te pakken wat je veel voldoening en energie geeft? Wie weet kunnen wij je blij maken met een coördinerende- of bestuursfunctie. Het valt best mee hoeveel tijd het je kost, wat je ervoor terug krijgt is veel, heel veel, heel uitbundig blije sporters. Neem eens een kijkje op de website, daar vind je ook telefoonnummers van bestuursleden die je eens kunt bellen, je kunt ook vrijblijvend eens langskomen op een activiteit om een indruk te krijgen. www.sportiefevenwichttwello.nl

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Beachclinic voor de jeugd, tweede pinksterdag!

Klarenbeek- Op maandag 10 juni organiseert de afdeling handbal het jaarlijkse buurtvolleybaltoernooi. Dit jaar wordt er tussen 12.00 een 13.00 een beachclinic georganiseerd voor de jeugd tot 15 jaar op de beachvelden van SC Klarenbeek. Zij kunnen dan kennismaken met beachhandbal en beachvolleybal. Wil je meedoen? Kom dan 10 juni bij de beachvelden van SC Klarenbeek en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee! Tot dan!! Opgeven is niet nodig voor deze activiteit.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Bart van der Zanden Nederlands Kampioen Para tafeltennis

Twello- Trias coryfee Bart van de Zanden heeft zich afgelopen weekend gekroond tot Nederlands Kampioen Paratafeltennis. Op zaterdag 1 juni 2019 werd er in het Topsportcentrum in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis georganiseerd, met medewerking van de Nederlandse Tafeltennis Bond en de Dirk Kuyt Foundation. De NK paratafeltennis is het laatste toernooi van het seizoen waar alle spelers naar uitkijken. Het seizoen start in september met 6 pararanglijsttoernooien waarna de NK in juni het hoogtepunt is.

Het toernooi wordt gespeeld in verschillende klassen, rolstoelklassen, lopers klassen en 1 klasse schuiftafeltennis. De Nederlandse Top, waaronder Bart van der Zanden, speelt in klasse 1. Voor Bart is dit kampioenschap een belangrijke stap richting eventuele kwalificatie voor de Paralympische Spelen volgend jaar in Tokyo. Er worden heel wat trainingsuren gemaakt door Bart, en inmiddels heeft Bart noodgedwongen het vertrouwde Trias nest tijdelijk moeten verlaten om op een nog hoger niveau te spelen (landelijke 2e divisie). Zodoende kan Bart zich optimaal voorbereiden voor zijn kwalificatiestrijd. In de finale wist Bart meervoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen Ronald Vijverberg te verslaan. Een topprestatie.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Gregoriaans Jubileumconcert in Sint Martinuskerk

Bussloo- De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo heeft in samenwerking met In Goede Handen Management dit voorjaar al drie concerten georganiseerd. Het vierde en tevens laatste concert heeft plaats op zaterdag 22 juni om 20.00 uur.De Schola Sancti Gregorian Lebuini Daventriae bestaat 25 jaar. Ter ere van het zilveren jubileum heeft de Schola een CD opgenomen met Gregoriaanse gezangen door het liturgisch kerkjaar heen. Tijdens dit concert presenteert de Schola deze CD en laat daar vele nummers van horen. De prachtige éénstemmige gezangen zorgen voor een sonore klank die een rustige impressie achterlaat bij de toehoorders.

Kaarten bestellen

Minstens elke maand verzorgt de schola, destijds opgericht en lang gedirigeerd door Prof. Dr. Jan Bernards, de Gregoriaanse muziek bij een viering in de verschillende kerken van de R.K. Heilige Lebuinus Parochie, onder leiding van de dirigent Clemens Nieuwenhuis. Na afloop kunt u de nieuwe CD kopen als herinnering. Kaarten voor dit unieke concert kosten 15 euro in de voorverkoop. Aan de kerk 17,50, studenten en CJP betalen 10 euro. Kinderen hebben gratis toegang. Kaarten bestellen op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org of via 085-8770376

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

‘Klein Twello’ officieel geopend

Twello- Dinsdag 28 mei j.l. was het dan zover. Voormalig basisschoolgebouw ‘De Kleine Wereld’ aan de Maarten Tromplaan 2 te Twello werd door wethouder Wim Vrijhoef officieel geopend en omgedoopt tot ‘Klein Twello’.

Voorafgaand aan de drukbezochte opening bracht Olga Commandeur, oud-atlete en bekend van TV, de bezoekers in beweging op het geheel vernieuwde omliggende speel- en beweegplein. Mens en Welzijn Voorst (Roel Terwijn) en ABC De Cirkel (Annie Terwischa) leidden vervolgens gezamenlijk de officiële opening in met een korte terug- en vooruitblik. Daarna verwoordde Wim Vrijhoef wat er wordt beoogd met Klein Twello: organisaties in het sociale-maatschappelijk domein samenbrengen om de samenwerking te vergemakkelijken én het creëren van een maatschappelijke ontmoetingsfunctie in Twello met en voor de buurt.

Zes sociaal-maatschappelijke organisaties komen samen in Klein Twello: Mens en Welzijn Voorst, ABC De Cirkel, Voorst Onder de Loep (ZoDus!), Werk en Inkomen Gemeente Voorst, Riwis en EnergieRijk Voorst. Voor de lokale brede welzijnsorganisatie Mens en Welzijn Voorst, voorheen gevestigd in het Kulturhus, wordt Klein Twello de nieuwe thuishaven. Zij zijn dagelijks aanwezig en bieden verschillende vormen van dagbesteding en welzijnsdiensten. ABC De Cirkel, nieuw in de gemeente, biedt drie dagen dagbesteding in Klein Twello. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Voorst verzorgt trainingen die mensen helpen om werk te vinden. Ook Voorst onder de Loep (ZoDus!) heeft in Klein Twello een nieuwe thuisbasis gevonden. In de loop van dit jaar komen hier nog twee organisaties bij: Riwis en EnergieRijk Voorst.

Maar Klein Twello wil óók ruimte bieden voor ontmoeting en sociaal-maatschappelijke initiatieven. De inrichting, sfeer en indeling biedt alle mogelijkheden om als buurtbewoner, inwoner van de gemeente Voorst of voorbijganger gewoon eens binnen te stappen voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook biedt Klein Twello ruimte voor maatschappelijke initiatieven zoals bijvoorbeeld een praatgroep, ontmoetingspunt of informatiebijeenkomst. Als je een idee hebt en ruimte zoekt, kun je hierover contact opnemen met Mens en Welzijn Voorst, info@mensenwelzijn.nl of 0571-279090.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Aftellen geblazen

Twello- Nog heel even en Cadenza Twello is klaar voor haar 36e rommelmarkt. Zaterdag 15 juni trappen we om 09:00 uur af en we hopen dat al het ingezamelde tegen de eindtijd van 13:00 uur een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Cadenza Twello zoekt nog steeds mooie spullen. Aanstaande zaterdag 8 juni gaan ze voor de laatste keer op pad. Aan opruimen toegekomen? Moeten we voor een tweede keer bij u langskomen voor nog meer gave spullen? Bel dan met Sebastiaan Ribbink op telefoonnummer 06 38 25 37 83 (bij voorkeur bellen in de avond) en dan komen wij aanstaande zaterdag langs.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Pinksterfeesten sv V en L

De Vecht- Tijdens de komende Pinksterdagen is het weer feest in De Vecht bij voetbalvereniging V en L. Met zoals gebruikelijk op tweede Pinksterdag 10 juni het familievoetbaltoernooi. Maar we starten de feestelijkheden met een gezellige braderie op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag vanaf 13.30 uur. Verscheidene standhouders met allerhande spullen, kleding, lekkernijen en spelletjes staan opgesteld op het V en L terrein.

Deze braderie zal tot een uur vijf duren en ondertussen start op het veld om 16.00 uur het jaarlijkse vogelschieten. Waar de schutterskoning van 2018, Harm Kamphorst zal proberen zijn titel te verdedigen. Natuurlijk staat er gedurende deze dagen ook een feesttent waar het altijd gezellig is met een drankje en een lekker muziekje, verzorgd door Dj Bart en de band X PLAIN. Op de maandag het jaarlijks terugkerend familie voetbaltoernooi, start eerste wedstrijden om 11.00 uur. Acht families zullen weer strijden om de beker. Maar eigenlijk staat dit evenement bekend om zijn gezelligheid, ongedwongen voetballen. Ook deze dag zal het tijdens en na het toernooi lang gezellig blijven in de feesttent in De Vecht.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht

Wil jij ook voordelig zwemmen deze zomer?

Twello- Tot en met vrijdag 31 mei is het mogelijk om tegen het voorverkooptarief een zomerabonnement te kopen bij zwembad De Schaeck. Tijdens de voorverkoop profiteer je van maar liefst 15% korting op de reguliere prijs van een abonnement.

Met een zomerabonnement kun je zo vaak zwemmen als je wilt tijdens de recreatieve uren. Maar er zijn nog meer leuke voordelen. Zo zijn er diverse horeca-aanbiedingen en krijg je korting op deelname bij groepslessen! Haast je dus naar de receptie van het zwembad en koop nog snel je zomerabonnement in de voorverkoop. Meer informatie nodig? Kijk dan snel op www.deschaeck.nl .

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Suikerfeest in ‘Klein Twello’

Twello- Na een maand vasten kijken veel moslims uit naar het Suikerfeest. Met deze feestdag wordt het einde van de ramadan gevierd. In ‘Klein Twello’ wordt hier op 6 juni, vanaf 14.00 uur, aandacht aan besteed. Het doel is om iedereen deze traditie mee te laten vieren en kennis te laten maken met de heerlijke lekkernijen die hierbij horen. Het idee komt van Hava Cetin uit Twello. Ze woont in de buurt van het multifunctionele gebouw dat sinds kort de naam ‘Klein Twello’ draagt. Toen ze hoorde dat de voormalige basisschool ook dienst doet als ontmoetingsplek kreeg ze het idee om er iets rondom het Suikerfeest te organiseren. Mens en Welzijn juicht dergelijke ontmoetingsactiviteiten toe en ondersteunt haar in deze.

Hava vertelt wat mensen kunnen verwachten: “Met een paar vriendinnen gaan we lekkere hapjes maken die typerend zijn voor het Suikerfeest. Daarbij mag Turkse thee niet ontbreken. Natuurlijk mogen mensen ook zelf lekkernijen meenemen, want eigenlijk begint het Suikerfeest al op 4 juni en het zou zonde zijn als mensen daarna eten weggooien. Neem het dan op 6 juni lekker mee naar ‘Klein Twello’. Dan komt het nog goed terecht.”

Hava hoopt op een mooie en gemêleerde opkomst. “Het lijkt me leuk om verschillende culturen samen te brengen. Het is absoluut niet alleen voor islamitische mensen” benadrukt ze nog meer eens. Vanaf 14.00 uur staat de deur dus voor iedereen open. Ze licht ook nog toe dat er geen kosten aan verbonden zijn. We zal er de mogelijkheid zijn om een eigen bijdrage te leveren voor de onkosten, maar dat is dus niet verplicht.

Om een beetje te kunnen inschatten hoeveel mensen er komen wil men graag dat geïnteresseerden zich vooraf opgeven. Dit kan bij Guus Kroes van Mens en Welzijn Voorst. Hij is bereikbaar via mail (g.kroes@mensenwelzijn.nl) of telefonisch (06-40103611). Geef hierbij ook aan wanneer je zelf hapjes meeneemt. Opgeven kan t/m maandag 3 juni.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Stand van zaken herinrichting Rijksstraatweg

Voorst- Door de onverwachte problemen met een kruisende gasleiding is er wat vertraging opgelopen. Hierdoor waren er extra werkzaamheden van de Siers Groep nodig. Vanaf de Wilhelminaweg gezien, zijn al de nieuwe openbare verlichtingskabel en de masten geplaatst. NTP is zelf bezig met het maken van de huisaansluitingen op het nieuwe riool. Met veel verschillende werkzaamheden en ook verschillende bedrijven, op een kort stuk kan het niet anders dat je elkaar in de weg gaat lopen. En juist de weg wil men zo kort mogelijk achter de aanleg van de riolering klaar hebben.

Daarom wordt er volgende week ‘opgeschaald’ met extra personeel voor het aanbrengen van de nieuwe verhardingen.

Omdat de werkzaamheden aan de gasleiding gereed gekomen zijn, kan er volgende week weer volop in het ‘treintje’ gewerkt worden. Maandag en dinsdag wordt het ‘vergeten’ stuk riool, ter hoogte van huisnummer 61, aangebracht. Woensdag 29 mei breekt de aannemer de asfaltverharding op tot de kruising met de Kerkstraat. Hierdoor kan op maandag 3 juni het aanbrengen van de riolering worden voortgezet.

Start fase 3, riolering

Maandag 3 juni wordt de verharding tot en met de kruising met de Kerkstraat opgebroken. Ook wordt de verharding van de Kerkstraat tot de kruising Hoflaan opgebroken. Dit voor de aanleg van nieuwe riolering en verharding. Cafetaria ’t Hoekje komt even in een moeilijke positie qua bereikbaarheid maar blijft altijd lopend te bereiken. Laat dit u niet weerhouden om hier gewoon uw inkopen te doen!

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

CCW blijft tweede seizoenshelft ongeslagen

Wilp- CCW heeft vanmiddag de competitie afgesloten met een 2-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Go Ahead en bleef daardoor de tweede seizoenshelft ongeslagen, drie gelijke spelen en negen overwinningen, tel daarbij op dat het ook de laatste zes wedstrijden van de eerste seizoenshelft al allemaal werden gewonnen mag er rustig gezegd worden dat het een zeer fraai seizoen heeft gespeeld en uiteindelijk stevig op de tweede plaats is geëindigd.

Zondag, de laatste pot, stond in het teken van geen gekke dingen doen, geen schorsingen oplopen en zeker geen blessures oplopen, met name dat laatste was zeer goed te zien vanmiddag, het was allemaal heel erg voorzichtig en daardoor misschien ook wel iets te ongeïnspireerd. Voetballend had het veel meer balbezit als de thuisclub en met name de eerste helft kon het hiermee Go Ahead niet echt van stuk brengen, sterker nog, het was Go Ahead wat bij èèn van de spaarzame uitvallen vlak voor de rust zelfs de leiding nam toen Jordy Weimer de bal uit een voorzet in één keer op z’n pantoffel nam en doelman Robin Strunk doelman van de JO19-1, die vandaag werd beloond met een basisplaats voor z’n goede trouw, volkomen kansloos liet. Dit was tevens de ruststand. Na de rust werden preventief nog enkele wissels doorgevoerd maar veranderde het spelbeeld niet veel, met die verstande dat CCW nu wel veeel mee kansen kreeg als voor de rust maar hier slecht mee om ging. Ook Go Ahead kwam er wat meer uit als voor de rust en met name de acties van de doelpuntenmaker Jordy Weimer zorgde voor veel meer dreiging als de CCW aanvallen. Een kwartier voor het einde viel zowaar de gelijkmaker, het was Job Bruntink na enkele gestrande pogingen nu wel met een inzet vanaf de zestien met een laagschot in de hoek de doelman van de thuisclub het nakijken gaf, 1-1. Terwijl iedereen zich al verzoend had met puntverlies als gevolg van een gelijkspel was het echt in de slotseconden Mark Wolters die goed doorliep op een diepe bal en met een uiterste inspanning de bal met de punt van de schoen net voor de grijpgrage handen van de doelman in het doel deed belanden en zodoende toch nog CCW een nauwelijks verdiende overwinning bezorgde, 1-2. Zoals vorige week ook al gememoreerd mag CCW volgende week zondag proberen het mooie seizoen nog meer kleur te geven met promotie naar de vierde klas wanneer het moet aantreden tegen de herkanser uit de vierde klas Nieuw Heeten om in één onderlinge wedstrijd uit te maken wie daadwerkelijk volgende seizoen in de vierde klas zal spelen. Deze wedstrijd zal op een neutraal veld gespeeld worden, maar waar dat is op het moment van dit schrijven nog niet bekend. Houd hiervoor de media komende dagen goed in de gaten.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Voorwaarts 1 kampioen in de 2de klasse

Twello- Doelpunten van Luuk Grieving en de allesbeslissende 3-2 van Nino Wattimena zorgen voor grote euforie in Hengelo (Ov). Dit elftal heeft Voorwaarts een fantastisch 85-jarig jubileum bezorgd. Tien jaar na het eerste kampioenschap in de 2de klasse werd het nu opnieuw geflikt. Voorwaarts mocht zondag in Hengelo met twee doelpunten verschil verliezen om zich kampioen te mogen noemen.

Achilles ‘12 had zich, getuige het programmablad, vereenzelvigd met Liverpool en ging vanaf het begin op zoek naar de drie benodigde doelpunten. Voorwaarts was echter het eerste uur niet onder de indruk. En het oranje legioen, dat in groten getale aanwezig was in Hengelo, leek zorgeloos op het kampioenschap af te stevenen. Zeker toen Luuk Grieving Voorwaarts na een uur op een voorsprong zette leek het slechts een kwestie van tijd. Daarna ontspon zich echter een bizar scoreverloop dat menig meegereisde supporter en spelers in het veld een hartverzakking bezorgde. De eerste helft was qua kansenverhouding voor Voorwaarts. Na een kwartier schoot Joey Teering vanaf de linkerkant op de benen van de keeper. Na een half uur schoot Luuk Grieving in een kansrijke positie in de handen van de keeper. Na 30 minuten de eerste kans van Achilles, waarbij de uitblinkende Yoel Finke bekwaam redde. Daarna was het Simon Rutgers die tegen de lat kopte uit een voorzet van Nando Manuputty. Lars Teunissen kreeg de rebound en kopte ook nog eens tegen de lat. In de 40ste minuut kwam Simon Rutgers alleen op de keeper af. Zijn schot stuitte vanaf 11 meter op de keeper. Achilles ’12 beantwoordde met een kans voor open goal. Een katachtige reactie van Yoel voorkwam dat Voorwaarts met een achterstand de rust in moest. Ruststand 0-0. Na rust zette Voorwaarts het goede spel voort. De eerste kans was voor Joey Teering. Hij onderschepte een uittrap van de keeper en leek de bal in het lege doel te kunnen deponeren. Een verdediger van Achilles kon de kans echter ternauwernood verijdelen. Achilles voerde daarna de druk op en in het eerste kwartier na rust is het aan de sterke defensie, onder leiding van Matthijs Kamphuis, te danken dat doelpunten uitbleven. Toen in de 60ste minuut Nando zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien en onreglementair door de laatste man in het strafschopgebied werd gestuit leek de wedstrijd beslist. Luuk Grieving schoot zijn zevende penalty van dit seizoen binnen, 0-1. De wedstrijd leek beslist, maar binnen tien minuten werd het duel op z’n kop gezet. Voorwaarts liet zich terugdringen en de aanvallende wissels van Achilles deden de rest. Een comfortabele voorsprong voor Voorwaarts was 10 minuten later omgezet in een 3-1 achterstand. Voorwaarts leek de weg kwijt. De spanning sloeg in de benen en meerdere spelers vielen uit door krampaanvallen. Het leek een kwestie van tijd. Het was opnieuw aan Yoel te danken dat hectische situaties voor het doel niet tot doelpunten leidden. Achilles moest even later met 10 man verder. De overtredingen van de rechtervleugelverdediger werd bestraft met zijn tweede geel. Het wedstrijdbeeld werd niet anders. Achilles pompte blijvend de bal in de zestien maar de verdediging, met de ijzige Yoel Finke, hield stand. Er was één man die in de eindfase besefte dat de oplossing niet in de verdediging lag, maar in de aanval. Nadat invaller Marcus van Geelen nog een kans liet liggen was het Nino Wattimena, de sierlijke centrale verdediger, die mee oprukte naar het vijandelijke doel. Hij had alle ruimte richting het doel en schoot de bal vanaf 16 meter in de verre hoek langs de keeper, 3-2. Daarna stortte hij zich in het oranje legioen en zag de scheidsrechter dat de wedstrijd beslist was. Er werd niet meer afgetrapt. Het feest op het veld kon beginnen. Met vier bussen toog de schare fans weer terug naar Twello. Voorwaartssupporters haalden de kampioenen op grootse wijze binnen aan de Laene, waar de sportminnende burgervader de spelers als eerste kwam feliciteren.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Veluws College Twello organiseert Voorster Sportdag 2019

Twello- Ook dit jaar stond hij weer op de planning; De Voorster Sportdag 2019! Georganiseerd door het Veluws College Twello in samenwerking met de Sport+ leerlingen uit klas 1, 2 en 3, voor de groepen 7 van verschillende basisscholen in de gemeente Voorst.

De dag begon al vroeg met het opbouwen van de verschillende activiteiten. Een grote hoeveelheid activiteiten, van looprupsen tot vliegende tapijten en van levend tafelvoetbal tot de stormbaan.
De helpende leerlingen van Sport+ hadden belangrijke taken. Na een uitleg in de ochtend konden zij aan de slag. Klas 1 had de verantwoordelijkheid over de groepjes. Per Sport+ leerling kregen zij een groepje basisschoolleerlingen toegewezen, waarmee zij langs de verschillende activiteiten gingen. Wat deden ze dat goed! Klas 2 was verantwoordelijk voor de activiteiten. Per tweetal legden ze de activiteit uit aan de basisschoolleerlingen en namen zij de begeleiding op zich. Hierdoor was het duidelijk wat de bedoeling was en werd er fanatiek en sportief gesport. De scores werden verzameld en het klassement werd gedurende de dag bijgehouden. Een mooi taak voor klas 3. Daarnaast was klas 3 ook verantwoordelijk voor de catering. In de pauzes stonden de bekertjes water klaar en konden er appels gepakt worden. Voor de groepsleerkrachten werd er gezorgd voor koffie en thee met wat lekkers erbij.
En zo is de Voorster Sportdag bezig, 13 verschillende basisscholen, 348 basisschoolleerlingen verdeeld over 48 team. Een drukke maar gezellige en sportieve bedoeling. Met fantastisch weer! En voor je het weet zit de dag er alweer op. We hebben ons als Veluws College Twello weer van een goede kant kunnen laten zien, mede dankzij onze enthousiaste Sport+ leerlingen. Op naar volgend jaar, de 10e editie!

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Monsterzege voor sv Twello tegen EDS uit Ellecom

Twello- De spelers van sv Twello hebben het seizoen 2018-2019 met een grote score tegen het al gedegradeerde EDS afgesloten. Met liefst 14-0 werden de gasten naar huis gestuurd. Je kunt nu ook nog niet echt zeggen dat deze score geflatteerd was.

Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij. In de 4de minuut was Quillan de Fretes iedereen te snel af. Werd niet op de juiste manier afgestopt op de rand van de 16 meter en de vrije trap werd door Yannick Gorter met behulp van de keeper binnengeschoten 1-0. Even later zette Quillan de Fretes goed door en de verdediger van EDS schoot de bal knap achter zijn eigen keeper. Nauwelijks een minuut later scoorde Quillan de 3-0. Daarna werd de thuisclub wat slordiger. Tim Evers en Frank Wijnbergen kregen echte kansen, maar schoten hoog over. Nadat Yannick Gorter de bal voor het inkoppen had scoorde Tim Evers met behulp van een verdediger 4-0. Na een half uur spelen maakte Yannick Gorter met een subtiele beweging de 5-0. Pas in de 37ste minuut kwamen de gasten in de buurt van het doel van keeper Jay Koster. De spits zag zijn schot op de lat belanden. Nadat Max Smaal van dichtbij naast had geschoten floot scheidsrechter F. te Neijenhuis voor de rust. Ruststand 5-0 en daar was niets op af te dingen.

Na de rust hetzelfde beeld. De thuisploeg in de aanval en gewoon wachten wanneer het volgende doelpunt zou vallen. In de 50ste minuut gaf Frank de Croon op maat voor en Nicky Eekhuis schoot de 6-0 binnen. Nadat Jeroen Verhagen voor open doel gemist had maakte Tim Evers na een mooie combinatie met Max Smaal 7-0. Binnen zeven minuten wist Max Smaal driemaal te scoren en stond er 10-0 op het bord. De knap ingevallen Tristan Roeterd, die evenals zijn broer Jorden goed speelde, wist ook driemaal te scoren en de 13-0 stond op het scorebord. Pal voor het einde maakte Max Smaal zijn vierde doelpunt en zo werd de monsterscore van 14-0 bereikt. Op een mooie achtste plek is sv Twello dit jaar geëindigd. Dit had echt wel iets hoger kunnen zijn, maar met deze kleine selectie en de vele blessures moet je simpelweg dit jaar tevreden zijn. Zeker de jongens van onder de 19 jaar verdienen een compliment. Ieder week opnieuw waren zij bereid het eerste aan te vullen.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Tweemaal winst en één nederlaag op de vrijdagavond

Voorst- Het gemengd dubbel team 35+ blijft prima presteren op de vrijdagavond en pakt thuis een keurige overwinning op Welgelegen 2 uit Warnsveld. De damesdubbel wedstrijd was duidelijk voor Voorst, maar in de herendubbel was meer strijd nodig. Door de afwezigheid van een aantal heren was Appie Nieuwenhuis vanavond de partner van Henry Bossenbroek en jammer genoeg kon deze nieuwe combinatie het winstpunt net niet over de streep trekken. In een spannende supertiebreak trokken de Voorster mannen aan het kortste eind (9-11) en werd het 1-1. Bij de gemengd dubbel wedstrijden stond Henry samen met Gerda Lammers op de baan en zij lieten weinig heel van hun tegenstanders, ze wonnen overtuigend met 6-1 en 6-2. Ruth van Bosheide moest in de andere gemengd dubbel samen met Appie Nieuwenhuis het laatste punt binnenhalen voor de overwinning en nu viel het in de supertiebreak wel naar de goede kant voor Voorst (10-8). Een mooie 3-1 overwinning en nog steeds ongeslagen. Volgende week thuis tegen Eerbeek 2, al weer het laatste duel in deze competitie.

Het gemengd dubbel 17+ team kon het ook deze week niet bolwerken tegen haar tegenstander. Nu was Wildbaan 1 uit Borculo een maatje te groot. Met een beetje geluk had er een gelijkspel in gezeten, maar tweemaal werd een supertiebreak verloren waardoor de cijfers, 0-4 verlies, harder over komen dan de werkelijkheid op de baan weerspiegelde. Gelukkig is het team wel de kampioen van de derde helft en heerst er een prima sfeer.

De dames van het damesdubbel 17+ team zijn op stoom en wonnen nu met 3-1 van Vaassen 1 en doordat directe concurrent TC ’91 Stadshagen een verrassende nederlaag moest noteren, staan de dames drie punten los en geheel alleen aan kop. In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Heino 1, een gedegen team dat al vijf maal gelijkspeelde, kan het kampioenschap binnen gesleept worden.

Vrijdagavond 31 mei is de laatste speelronde en alle teams spelen weer thuis. De dames dubbel 17+ kunnen kampioen worden en ook het gemengd dubbel 35+ team speelt nog voor een ereplaats. Kom allen kijken en genieten, vanaf 19.00 uur, van gepassioneerd tennis onder het genot van een drankje.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Isidorushoeve toernooi weer zeer geslaagd

Teuge- Zaterdag 25 mei stond het hele tennispark Teuge weer in de bloemetjes voor het Isidorushoeve tennistoernooi. De samenwerking tussen tennisclub en hoveniersbedrijf gaat voor de tweede keer bloemrijk gestalte krijgen. Vorig jaar voor het eerst gehouden en meteen al een enorm succes. Enthousiaste tennissers die zich voluit in het zweet werken en toeschouwers die de spelers tot het uiterste opzwepen. Tegen 5 uur in de namiddag is de strijd gestreden, trekken de stofwolken op en zijn de winnaars duidelijk in beeld. Drie bij de dames en drie bij de heren. Fem Pas, Ingrid Smit en Henriette Nijhof respectievelijk derde, tweede en eerste nemen vol trots hun prijzen in ontvangst uitgereikt door Johnny Dijkman (Isidorushoeve). Bij de heren zijn de prijzen gewonnen door Aron de Haan (eerste prijs), George Fest (goede tweede) en aan Seno Albers (derde prijs). De laatste kaapte op finishfoto de prijs weg voor de neus van Frans Koers, waarmee vermeld is dat Frans het ook heel goed heeft gedaan. Een leuke tennismiddag bij tennisclub Teuge. Wilt u meer weten over tennisclub Teuge kijk dan even op onze website www.tennisclubteuge.nl of wordt volger op onze FB-pagina Tennisclub Teuge.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

SV Twello grossiert in Nederlandse titels op NK 2e divisie RG

Twello- Op zondag 19 mei 2019 vond het Nederlands Kampioenschap 2e divisie Ritmische Gymnastiek plaats in Hilversum, waar meerdere gymnasten van sv Twello zich voor geplaatst hadden. In de Dudok Arena mochten de junioren de spits afbijten met een bal- en een hoepeloefening. Norah eindigde op een prachtige zesde plek, Sahra werd vijftiende. Maar de duo-oefening van beide dames samen ging fantastisch! Zij werden Nederlands Kampioen duo lint. Na de junioren was het de beurt aan de Benjamins. Hier mochten drie meiden van sv Twello hun kunsten laten zien met een hoepeloefening. Simran werd keurige 14e, Manou werd 21e en Robin 22e. De dames hebben keurige oefeningen neergezet aangezien het voor alledrie de eerste keer was dat ze op zo’n podium mochten aantreden. Simran en Manou vormden ook nog een duo Zonder Materiaal en zij werden net als Norah en Sahra Nederlands Kampioen! Huilende ouders op de tribune, gillende meiden in de zaal en met een grote grijns stonden zij op het hoogste podium. Na de lunch ging het programma verder met de pre-junioren individueel en duo. Hier deden twee dametjes van SV Twello mee. Anouk en Jaleey draaiden beiden een keurige hoepeloefening. Anouk werd zelfs Nederlands Kampioen en Jaleey werd 2e. Wat een geweldige dag al tot nu toe. Samen deden zij ook nog een duo-oefening zonder materiaal, waarmee zij ook nog eens Nederlands Kampioen werden. Een prachtige oefening op muziek uit de film en musical De Lion King en een zeer terechte overwinning.

Nog één categorie te gaan en wel de senioren, meiden uit het geboortejaar 2003 en eerder. Dan ben je in deze sport inderdaad al een senior. Kim mocht hier individueel aantreden met een bal- en een hoepeloefening. Deze materialen zijn allemaal al vastgesteld na de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Kim draaide een prachtige hoepeloefening, maar in haar baloefening zaten een paar kleine foutjes. Toch mocht zij trots het podium beklimmen omdat ze gedeeld 3e is geworden op maar 0.05 punten van de nummer 2, hoe klein kan een verschil zijn.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Meimarkt

Voorst- Foenix, ’s Heeren loo, Pluryn, de Openbare Bibliotheek en De Benring werkten samen bij het organiseren van de meimarkt. Foenix verzorgde een workshop ‘vintage’decoratie en de leerlingen van De Bolster-Pluryn werkten aan plantjes en kaarsen die te koop waren. En ook de cliënten van ’s Heeren Loo hadden zelf cadeautjes gemaakt die zij verkochten op de markt. De bibliotheek was aanwezig met boekspot en de VoorleesExpres voor de allerkleinsten.

Voor de kinderen was er een springkussen, kon je worden geschminkt en werden bezoekers verrast door de belevingsclown. Meedoen aan Oudhollandse spelen in een nieuw jasje kon ook. En natuurlijk was er ook muziek van Ben Wagenaar.

Het mooie weer trok velen naar de Benring, waar het even zoeken en dringen was op het terras. Dat alles onder het genot van verschillende hapjes en drankjes, waarbij de pannenkoeken niet ontbraken!

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Sixday sv Terwolde

Terwolde- Zondag 16 juni vindt de jaarlijkse Sixday van sv Terwolde plaats op sportcomplex Woldermarck. Er kan in de volgende categorieën worden ingeschreven: Gemengd team/Jeugd t/m 15 jaar; (gemengd team = 2 kinderen – 2 dames – 2 heren; er moeten wel steeds 2 dames en 2 kinderen spelen); Heren senioren (16 jaar en ouder); Dames senioren (16 jaar en ouder) [alleen bij voldoende deelname]. U kunt zich tot vrijdag 7 juni om 18.00 uur opgeven. Hierna is opgave absoluut niet meer mogelijk. Wees dus op tijd, want vol is vol. Het inschrijfformulier is te vinden op de website van sv Terwolde: www.svterwolde.nl. Inschrijving (formulier of strook s.v.p. meesturen) kan per e-mail naar sixday@svterwolde.nl. De strook kunt u ook inleveren in de daarvoor bestemde bus in het clubgebouw. Nadere informatie bij Henk Klein Lankhorst; tel. 0614368550.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Mennen: Maurice Goedkoop wint dagprijs op DOE

Utrecht- De hele wintercompetitie en een aantal wedstrijden in het voorjaar waren voor alle jeugdmenners van de KNHS tot 20 jaar selectiemomenten voor de Voskampjeugdbokaal. De menners moesten zowel dressuur als vaardigheid rijden om zich hiervoor te kwalificeren. De grote finale vond zaterdag 25 mei plaats op DOE (Diergeneeskunde Outdoor Event) in Utrecht. De beste zes jeugdmenners uit Nederland kwamen hier aan de start om te strijden om deze Voskampjeugdbokaal. Zoals de naam doet vermoeden, werd deze bokaal gesponsord door Voskamp Hall uit Eerbeek.

Maurice Goedkoop (15 jaar) was een van de menners die zich gekwalificeerd had voor deze finaledag. Hij ment pas een jaar en doet dit met de 19-jarige Sir Wopeti van Onne en Natasja Verheul uit Klarenbeek. Maurice komt uit voor Het Apeldoorns Gerij en woont zelf in Loenen.

Op DOE begon Maurice met een dressuurproef die beloond werd met 195 punten, wat hem twee winstpunten opleverde. Toen was het tijd om voor de Voskampbokaal te strijden. Deze strijd zou bestaan uit een zeer technisch vaardigheidsparcours. De deelnemers moesten dit parcours twee keer afleggen. Maurice was het eerste rondje de enige deelnemer die het gehele parcours foutloos en binnen de tijd kon afleggen. De tweede manche werd in omgekeerde volgorde verreden. Dit betekende dat de menner met de meeste fouten als eerste moest starten en de beste als laatste. Maurice moest dus nog even wachten totdat hij aan de beurt was en men zag elke seconde de spanning toenemen. Samen met zijn geweldige pony Wopeti lukte het weer om als enige foutloos rond te rijden, helaas wel met een tijdfoutje. Dit leverde hem wel de dagprijs op. Hij was die dag de beste jeugdmenner van de KNHS.

woensdag 29 mei

Deel dit bericht

Drie jeugdvoetbalteams van SC Klarenbeek Kampioen!

Klarenbeek- Het beloofde een spannende dag te worden voor de JO-13-1, de JO15-1 en de JO17-1 op zaterdag 25 mei. Om 10:30 uur trapte de JO13-1 af in Colmschate. Na een zenuwachtige start wist het team een 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-6 overwinning. Een hele knappe prestatie, kampioen in de eerste klasse! Knallende kurken, confetti en een mooi feestje op het veld.

Snel door naar Klarenbeek, waar een aantal grote broers met hun team in de JO15-1 waren begonnen aan hun kampioenschapswedstrijd tegen Diepenveen. Ook hier was de spanning groot, zeker toen Diepenveen het eerste doelpunt maakte. Maar ook dit team heeft met grote veerkracht en inzet de overwinning binnengesleept. Na 70 minuten stond er 2-1 op het scorebord en kon het feest beginnen. Kampioen in de eerste klasse! Medailles werden uitgereikt en de kampioenschapsschaal kon de lucht in.

De grootste broers van de JO17-1, waren een week eerder onverwachts kampioen gewonnen in de tweede klasse, door het verlies van hun grootste concurrent. Er werd wel in stijl afgesloten met een 1-6 overwinning bij de Apeldoornse Boys. Bij thuiskomst stonden de platte wagens al klaar en werden de drie voetbalteams als ware kampioenen door het dorp gereden.

De huizen liepen leeg om deze kampioenen toe te juichen op straat. Je kon ze van verre aan horen komen, er werd met volle borst meegezongen door de jongens, de meiden en hun begeleiders. Zo werd het een unieke dag bij SC Klarenbeek, maar ook zeker bij de familie Brink. De broertjes Mees (JO13-1), Gijs (JO15_1) en Jesse (JO17-1) werden zo alle drie kampioen! Een kampioenschapsfeest om nooit te vergeten!

woensdag 29 mei

Deel dit bericht
Advertentie