Kerstconcerten De Trossen Los

TWELLO-

Ook dit jaar verzorgt het shantykoor De Trossen Los weer een eigen kerstconcert; en wel twee keer. Op zaterdag 14 december vindt dit plaats in de Dorpskerk in Twello, en op woensdag 18 december in Het Boshuis in Klarenbeek. Het bekende shantykoor zal dan weer een bijzonder repertoire van eigen kerstliederen vertolken. Het koor is al vanaf 2011 één van de vaste deelnemers aan de traditionele Kerstzang inloopmiddag in de Twellose Martinuskerk. Die Kerstzang inloop is op zondag 15 december, van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tijdens de kerstconcerten kunnen de aanwezigen genieten van een serie stemmige èn vrolijke Nederlandse kerstliederen. Maar ook prachtige Duitse en Engelse kerstliederen zullen ten gehore worden gebracht. Natuurlijk vergeet dit shantykoor met deze Kerst de zeelieden niet. Het koor zal ook enkele kerstliederen zingen wwarvan de inhoud duidelijk een eerbetoon is aan al die hardwerkende zeelieden in het verleden en heden. De Trossen Los zangers en muzikanten nodigen u uit om op zaterdag 14 december en/of op woensdag 18 december dit kerstconcert mee te vieren. Er zal ook volop gelegenheid zijn om diverse traditionele kerstliederen van harte mee te zingen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur, maar u bent al welkom vanaf half acht. De toegang voor elk concert is € 6,=. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Primera Oonk in Twello (concert Dorpskerk) en supermarkt Imanse in Klarenbeek (concert Klarenbeek).

woensdag 20 november

Deel dit bericht

Scholieren lopen warm voor Techniekdag

Twello- Basisscholieren kregen afgelopen vrijdag een uitgelezen kans om zich te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die de hedendaagse techniek als toekomstig vak te bieden heeft. Tijdens deze dag heeft de schooljeugd op verschillende manieren kennisgemaakt met de wereld van de techniek. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was wederom in handen van de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Allerlei activiteiten

Jongeren konden ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door zo’n 20 bedrijven. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in allerlei sectoren. Aan de Techniekdag werd deelgenomen door 270 leerlingen van de Voorster basisscholen.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Een tekort aan (technische) vakmensen speelt al enkele jaren, de roep om meer jongeren op te leiden voor het bedrijfsleven wordt steeds luider. Ook bij het lager onderwijs is men ervan overtuigd dat een goede opleiding in de toekomst grote kansen biedt bij het vinden van een goede baan.

De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Zoals gebruikelijk kwamen de groepen 6 en 7 op het sportcomplex van SV Twello bijeen om te ervaren wat de technische bedrijven in het dagelijkse leven presteren. Tevens werd er volop de gelegenheid gegeven om zelf de handen uit de mouwen te steken, te experimenteren, zelf iets te maken of te onderzoeken. Veel jongeren kwamen deze dag er achter dat de techniek onnoemelijk veel mogelijkheden biedt in het bedrijfsleven. Het hedendaagse bestaan kan niet meer zonder techniek, dus een goed geschoolde technicus is (vrijwel) zeker van een baan. Technici komt men overal tegen, zij zijn te vinden in de bouw, fabrieken, woninginrichting, onderhoud van cv-ketels, maar ook overal waar computers worden toegepast.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht

NETSCHRIJVEN

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je deadline van je column nadert. Dit is mijn laatste krantencolumn van 2017 en zonder melancholisch te neuzelen, het was me nogal een jaartje. Ik nam vorig jaar oktober ontslag, begon voor mijzelf en had in mijn kop dat ik ofwel cabaretière ofwel columnist wilde worden. Dat laatste leek me voor iedereen het beste en in maart begon ik met schrijven voor het Voorster Nieuws. Eng? Doodeng!

Ik ben fan van cabaret en van één persoon in het bijzonder. Na een voorstelling van mijn grote held Youp van ’t Hek had ik de eer hem te ontmoeten. We hebben afgesproken dat hij het kunstje van de oudejaarsconference nog twee keer flikt zodat hij de tien keer aan kan tikken en dat ik dan het stokje overneem. Om dat gegeven hebben we ons die avond al de ballen uit onze broeken gelachen. Ik heb diezelfde avond lang met Youp mogen praten. In een bar, met veel bier en goeie grappen. Hij vond mijn columns leuk, zei ‘ie. Een paar dagen later mailde hij dat hij er meerdere had gelezen. Technische foutjes. Meer schrijven. Maar één tip die hij me dagen later mailde zal ik nooit vergeten: hou je humor, blijf scherp en ga nooit of te nimmer netjes, politiek correct en keurig schrijven. Rens, word géén netschrijver.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als het wel in je hoofd zit maar je de woorden niet vinden kan. De hele dag door draait mijn hoofd als een soort carrousel rondjes, van grap naar beeldspraak naar bruggetje naar clou. Mensen vinden dat ik wel gezellig in het leven sta, maar dat komt omdat alles wat ik zie of hoor één grote cabaretshow is. Wij mensen zijn een raar ras. We menen het vaak niet zo slecht maar we pakken dingen af en toe zo verdomde verrot aan. De enige remedie is om het leven met een dikke pollepel zout te nemen. En te lachen. Je te verwonderen en ons kapot te brullen om onszelf. We zijn allemaal een beetje Trump. Die denken het heel goed te weten, maar ondertussen als een kleuter-oempaloempa staan te scanderen. Vaak als het wel in mijn hoofd zit maar ik de woorden niet gevonden krijg, wacht ik net zo lang totdat mijn uiterste deadline nadert. U weet dat niet, maar dat is voor mij op zondagavond, 23.59 uur. En dat is verdomd spannend bier drinken in de kroeg op zaterdagavond, kan ik vertellen. En het perfecte moment? Dat komt nooit.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn. Je met man en macht grappen bij elkaar grabbelt die leuk zijn om te lezen en belangrijker: met juist gekozen woorden. Ik kreeg afgelopen november mijn allereerste haatmail. Volkomen terecht. Ik roep dingen en dat vindt men ofwel om te grinniken, ofwel bloedirritant. Kan ik inkomen. De grap was alleen dat het commentaar over één van mijn best geschreven columns ging. Met fluwelen handschoentjes gekozen woorden met af en toe wat scherpte en een snufje peper. Ik had gebouwd en gegrinnikt, gefoeterd en geklungeld… Maar uiteindelijk stond ‘ie: de perfecte column. Maar de hater vond het verschrikkelijk. En dát, dat vond ik dan weer verschrikkelijk.

Ik wil u als lezer bedanken. Voor het feit dat u de tijd neemt even te gaan zitten en mijn woorden rijmelarij tot u neemt. Zonder lezers zijn columns nutteloos. Dan is zweten met een blanco vel en een dreigende cursor nutteloos. Dan is schrijven nutteloos. Ik wil u bedanken voor het feit dat u me haat of juist guitig vindt. Ik wens u een fantastisch kerstfeest. Dat er maar vele katers mogen heersen op de 27e. Dat de hele gemeente Voorst slingerend over de wegen rijdt, nog nahikkend en lallend van de rode wijn. Ik wens u een nog fantastischer nieuwjaar, met hetzelfde kater recept voor 2 januari.

Maar het allermeest wens ik u een hagelwit document, met een schitterend, flikkerend cursorstreepje. Doe de dingen die je al zo lang in je kop had. Doe de dingen die vragen om gedaan te worden. Het document en de cursor zijn er. Het is aan jou welke grappen je maakt. Word geen netschrijver. Wacht niet te lang tot je deadline. Want de perfecte column? Die bestaat niet.

RK

www.renskekruitbosch.nl

‘Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn.’

woensdag 20 december

Deel dit bericht

Voorst 200 jaar voor en door Voorsternaren

Regio- Nieuwjaarsdag wordt een feest door en voor Voorsternaren, dus u wordt uitgenodigd dit mee vieren. De hele happening krijgt steeds meer vorm. De werkgroep is van mening dat het beslist iets anders dan anders wordt. Oud en Nieuw en toekomst gaan elkaar ontmoeten op 1 januari, vanzelfsprekend zijn kinderen ook van harte welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Er is op diverse plekken wat te doen, rondom de Dorpskerk, restaurant Swinkels en het oude gemeentehuis wordt als ‘feestterrein’ bestempeld. Vanaf zondag 10 december zal het oude gemeentehuis sfeervol aangekleed worden, zo zal er o.a. op het dak in grote letters ‘200 jaar Voorst’ komen te staan. Vanaf Swinkels naar het oude gemeente huis zal de straat sfeervol versierd worden. Maré Elizen en stichting Dorpsverfraaiing dragen hier aan bij. Ook de ouderen worden niet vergeten op 1 januari. Voor hen is er aparte ruimte gereserveerd in restaurant Swinkels en zal er een hapje en drankje worden geserveerd.

Heeft u iets leuks te laten zien of te melden? Iets wat al b.v. 100 jaar oud is, of zo nieuw dat u er over wilt vertellen? Iets waar een ander geen weet van heeft? Dan nodigen wij u graag uit op 1 januari. Heeft u een speciale lekkernij of een “kunstje” wat niemand anders kan en bent u een Voorsternaar? Kom gezellig langs.

De werkgroep 200 jaar Voorst is op zoek naar vrijwilligers

Wie kan er een paar uurtjes helpen op nieuwjaarsdag ? Het zal variëren van stoelen klaar zetten, koffie en thee schenken, verkeer regelen etc. Wellicht ten overvloede: op 1 januari 1818 is de gemeente Voorst getekend en dat gaan we precies op 1 januari 2018 nog eens feestelijk overdoen. Het zal echt de moeite waard zijn om langs te komen. Op 27 december verschijnt er een jubileum krant met het volledige programma. Wel alvast noteren in uw agenda.

woensdag 6 december

Deel dit bericht

Uniek buurtonderzoek door studenten: Jong ontmoet oud!

Twello- Bent u 75 jaar of ouder? Studenten vinden het leuk om langs te komen voor een gezellig praatje!

Sinds enige tijd werken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn mee binnen het Buurtsportcoach project ‘Langer Vitaal, Veilig, Meedoen!’ van Mens en Welzijn Voorst. Binnen dit project gaan zij een buurtonderzoek uitvoeren onder alle 75 plussers in een bepaald gedeelte van Twello. Dit doen zij middels een enquête die bij de 75 plusser thuis wordt afgenomen. De vragen die gesteld worden gaan onder andere over vitaliteit, sociale activiteiten, een voorzieningencheck en vrijwilligerswerk. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft hierover een brief ontvangen.

Vanaf 6 december 2017 zijn de studenten iedere woensdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur ergens in Twello te vinden om de enquêtes af te nemen. Voor vragen en/of informatie over het project kunt u terecht bij Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is telefonisch of per mail te bereiken via: 0571-277941 of g.protzman@mensenwelzijn.nl.

U kunt het project ook volgen via de website en Social Media-kanalen van zowel Mens en Welzijn Voorst en Voorst Actief.

woensdag 29 november

Deel dit bericht

Inzameling oude metalen voor Vakantie Speelweek Klarenbeek

Klarenbeek- Al vele jaren worden er in het dorp Klarenbeek en omgeving oude metalen ingezameld. Met de opbrengsten van deze acties heeft het actiecomité, inzameling oude metalen, al vele goede doelen in Klarenbeek financieel kunnen ondersteunen.

Sinds januari 2016 waren de opbrengsten van de oude metalen voor Het Hertenkamp.Deze actie werd op 30 september afgesloten met een grote inzameldag, waar ruim 60 vrijwilligers aan deelnamen.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook de bijdrage van de sponsoren en de vele oude metalen die door de bewoners van in-en buiten het dorp Klarenbeek zijn ingeleverd, werd het een zeer geslaagde dag.

De opbrengst van deze dag bedroeg € 10914,19. Hiermee werd de inzameling voor Het Hertenkamp afgesloten.

Het actiecomité heeft in overleg met de Vakantie Speelweek besloten om met de opbrengst van de eerstvolgende inzameling, hen financieel te ondersteunen.

De Vakantie Speelweek Klarenbeek vermaakt tijdens de zomervakantie, in de week voorafgaand aan de Klarenbeekse Kermis, ruim 200 leerlingen van de basisscholen met allerlei activiteiten.

Deze groep werkt met ± 50 vrijwilligers. Naast de gebruikelijke onkosten hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe tent; de grote oude tent is aan vervanging toe.

Inleveradres

Bij de familie Brugman, Polveensweg 25 staat permanent een container waar de oude metalen en dergelijke ingeleverd kunnen worden.

Als men niet in de gelegenheid bent de spullen zelf te brengen, geef het comité een seintje en zij halen deze graag op.

Materialen

Wat kan er ingeleverd worden:

• Metalen: ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen(zo mogelijk zonder banden)

• Witgoed: zoals wasmachines, drogers en vaatwassers

• Accu’s en elektriciteitskabels.

Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies ingeleverd worden.

woensdag 15 november

Deel dit bericht

Crescendo toverde de Dorpskerk Wilp vol

Wilp- De belangstelling voor het concert van muziekvereniging Crescendo, afgelopen zaterdag in de Dorpskerk, was overweldigend. Crescendo had een speciale avond in het teken van betovering, licht en magie. Tovenaarsleerling en goochelaar Jan Kosters en tovenaar Andre de Jong hebben zo’n 180 mensen vermaakt met hun magische toverkunsten. Een groot aantal kinderen werden beloond met een diploma. Via getoonde silhouetten kon iedereen zien en horen hoe de tovenaar zijn drankjes brouwde. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door harpiste Lotte de Jong. Er hingen tekeningen en er waren pompoenen met lichtjes op de tafels gezet. Zowel de tekeningen als ook de pompoenen waren door leerlingen van basisschool de Hagewinde gemaakt. Door de leuke samenwerking met de Hagewinde stond de muziek al een paar weken op het schoolprogramma.

Jubilaris

De workshops die gegeven werden door Crescendo heeft veel leuks gebracht. Het is mooi om te zien hoe kinderen verbonden raken door de muziek . De leerlingen van de workshop mochten aan het eind van de avond op een instrument meespelen met het nummer `A Kind of Magic`. De allerkleinsten hadden op school een eigen instrumentje gemaakt en mochten meedoen met het nummer `Als ik kon toveren`. Tussen door werd er nog voor Jubilaris Wiel Smits een speldje uit de grote hoed getoverd voor 50 jaar muzikant zijn. Geheel in stijl van de avond te blijven speelde Crescendo nummers uit de Magie films zoals Harry Potter, The Wizard of Oz, Lord Of The Rings en Alice In Wonderland. Na afloop konden alle kinderen het drankje van de tovenaar proeven en kregen ze een lampion met lichtje mee naar huis. Crescendo kan terug kijken op een mooi project en muzikale avond.

woensdag 15 november, foto door Max Photography

Deel dit bericht

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

Tijdens de Nationale Sport Week organiseert de gemeente Voorst (Team Voorst Actief) in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders zijn van harte welkom in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Presentaties

Team Fit geeft een presentatie over ‘Rendement met de gezonde sportkantine’ waarbij VHC Twello als ambassadeur het goede voorbeeld is van de gezonde sportkantine in de gemeente Voorst.De energieadviseur van het energieloket gemeente Voorst licht de stimuleringslening duurzaamheid toe. De NOC*NSF verzorgt een presentatie over ‘een veilig sportklimaat’ en de Verklaring Omtrent Gedrag.

Na deze presentaties is er de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het nieuwe clubgebouw VHC Twello met hun gezonde sportkantine. In de horeca afdeling van SV Twello is er gelegenheid om kennis en kunde te delen met ervaringsdeskundigen op bovenstaande thema’s en sluiten we af met een netwerkborrel.

Informatiemarkt

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere: Jeugdsportfonds, Onze Clubkracht, Horesca Lieferink, JOGG, De Koepel.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!

Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Vragen

Op de website www.voorstactief.nl staat het programma van deze avond.

Mocht u vragen hebben over dit event neemt u dan gerust contact op met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, i.decroon@voorst.nl.

woensdag 6 september

Deel dit bericht

Samen eten bij Trefpunt Duistervoorde

Twello- Trefpunt Duistervoorde brengt op woensdag 19 februari a.s. wederom mensen uit de buurt samen aan tafel. Het liefst eet je iedere dag lekker, gezond en gezellig samen met anderen. Helaas is dat “samen met anderen” niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen heeft altijd zin of het vermogen om zelf uren in de keuken te staan.

Trefpunt Duistervoorde heeft daarom de uitkomst; éénmaal per twee maanden

bieden wij de mogelijkheid aan buurtgenoten om elkaar te ontmoeten en tegen een vriendelijk prijsje met elkaar te eten.

Op woensdag 19 februari is het weer zover!

Dan organiseert Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in het Trefpunt (Sint Maartenserf 85). U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we eten.

Dit keer kunt u een keuze maken uit onderstaande menu`s.

** Boerenkoolstamppot met spekjes/rookworst

** Hutspot met hachee

** Spruitenstamppot met gehaktbal ( half om half )

Met eventuele dieetwensen kan rekening gehouden worden.

De kosten hiervoor zijn € 7,50 inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie na.

Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen.

Dus vol is vol!!!!!!!!

Om deze reden verzoeken wij potentiële gasten eerst even tijdig te bellen en te vragen of er nog ruimte is.

Dat bellen ( ook voor informatie) kan naar: Joke van den Berg tel. 0612253086.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 februari a.s.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Repair Café gaat Circulair

Twello- Repair Café repareert op zaterdag 1 februari kapotte apparaten en kleding, zodat ze nog een ronde meekunnen. Zo draagt Repair Café bij aan de Circulaire Economie. Het draait niet alleen om de centen, want de vrijwilligers investeren graag hun tijd en kunde om na een geslaagde reparatie een glimlach op de gezichten van de klanten te zien!

Er is steeds meer aandacht voor het duurzamer ontwerpen en repareerbaar maken van nieuwe apparaten. Bij de TU Delft is er een hoogleraar Circulair Design actief. Jonge studenten die anders durven kijken veranderen zo de blik van vooruitstrevende producenten. Als consument kun je hieraan bijdragen door bij de aanschaf van een apparaat ook eens vragen te stellen over repareerbaarheid en hergebruik.

De reparateurs van Repair Café helpen iedereen graag bij het uitvoeren van grote of kleinere reparaties. Ze willen graag een kapot apparaat weer werkend krijgen. Ook met kapotte kleding bent u welkom, liefst van 10 tot 12 uur. Bij kapotte ritsen vragen we om de oude vast los te tornen en een vervangende rits mee te brengen. Met een beetje geduld en slim stikwerk van de vrijwilligers kun je toch nog langer genieten van je lievelingstrui of broek. Repair Café is vanaf 10 uur geopend en tot 14 uur worden reparaties aangenomen. Blijf niet in een cirkeltje ronddraaien, maar breng je reparaties mee naar Repair Café bij Kringloopwinkel Twello, Koppelstraat 57.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Zeventig kinderen op de fiets naar school

Regio- Zeventig kinderen uit gezinnen met een beperkt financieel budget kunnen dit jaar op de fiets naar school dankzij een donatie aan de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. FuturumShop.nl overhandigde dinsdag 21 januari samen met Rabobank Apeldoorn en omgeving een cheque ter waarde van 10.426,44 euro. Met dit bedrag kunnen zeventig fietsen worden gedoneerd. Kinderen ontvangen van de stichting een voucher ter waarde van circa 150 euro, waarmee ze zelf in een fietsenwinkel een geschikte fiets mogen uitzoeken.

Hiske van den Heuvel, voorzitter van de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst, is blij met de structurele donatie van FuturumShop.nl en Rabobank Apeldoorn en omgeving. De afgelopen twee jaar kon de stichting hierdoor meer kinderen helpen die in armoede opgroeien. ‘’Als alle klasgenoten op de fiets naar school gaan, dan is het belangrijk dat zo’n kind zich niet buitengesloten voelt en ook mee kan doen.’’

Maatschappelijk betrokken
Geld schenken voor de aanschaf van fietsen voor kinderen sluit mooi aan bij zijn bedrijf FuturumShop.nl, dat zich richt op onder meer wielrenners en mountainbikers, vindt Harmen van der Meulen. ‘’Als ondernemer kunnen wij op een simpele manier het goede doel steunen. Bedrijven betalen transactiekosten. Omdat wij ontzettend veel transacties hebben, heb ik met de Rabobank een maatwerktarief kunnen afspreken. Een deel van dit tariefverschil schenken wij gezamenlijk aan de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.’’

Rabobank Apeldoorn en omgeving heeft vanuit wederzijdse maatschappelijke betrokkenheid deze afspraak gemaakt. Feike Lemstra, directeur Bedrijven: “Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een prachtig goed doel. Vanwege hun structurele behoefte aan donaties kunnen we nu al melden dat we ook volgend jaar weer graag een donatie doen met hopelijk nog meer fiets(en)plezier.’’

Meedoen
Stichting Leergeld zorgt ervoor dat ook kinderen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit minder draagkrachtige gezinnen mee kunnen doen met hun leeftijdgenoten. De stichting betaalt mee aan onder meer de contributie van de sportclub, de kosten voor een schoolreisje en de aanschaf van een fiets of laptop. ‘’Op dit moment groeien er in de regio Apeldoorn-Voorst 3000 kinderen op in armoede’’, vertelt Hiske van den Heuvel. ‘’In 2017 hebben wij 1204 kinderen geholpen, in 2018 1386 kinderen en in 2019 1772 kinderen. De stijging van het aantal nieuwe aanvragen komt vooral door de toenemende armoede onder werkende ouders.’’ Meer informatie over Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst telefonisch via 085 047 17 74 of www.leergeldapeldoornvoorst.nl

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Peuterspeelzaal de Blokkentoren (locatie Teuge) doet boodschappen bij de COOP in Terwolde.

Terwolde- De peuters van de Blokkentoren zijn deze weken bezig met het thema ‘Boodschappen’. Op de groep wordt het doen van boodschappen precies nagespeeld zoals ze dat ze met hun eigen ouders doen. Er is zelfs een echte handpinautomaat met pinpas.

Bij dit thema is het natuurlijk super leuk om ook in een echte winkel te gaan kijken en dit mocht bij de COOP in Terwolde in de week van 20 tot 24 januari. Vier ochtenden, met vier keer (bijna allemaal) andere peuters, had het personeel van de COOP een uurtje voor hen vrijgemaakt. Ze mochten overal kijken zoals achter in het magazijn bij de flessenautomaat, ze zagen hoe een brood wordt gesneden en in wat voor een koude cel veel producten bewaard worden. En als kers op de taart, mochten alle kinderen, om de beurt, kassière spelen en dan gewoon even de boodschappen van de juf afrekenen. Wat een leuk en leerzaam uitje! COOP, hartelijk bedankt!

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Al veel inschrijvingen voor de Beko Jutbergtrail!

Dieren- Zaterdag 15 februari is het zover; de Beko Jutbergtrail. Inschrijven kan nog steeds maar wees er snel bij want met 750 hardlopers is de trail zo vol… en het gaat hard. Lopers uit alle hoeken van Nederland maar ook uit België en Duitsland hebben deze unieke trail door Nationaal Park "Veluwezoom” al weten te vinden.

Atletiekvereniging Gelre uit Dieren organiseert de Beko Jutbergtrail en samen met veel vrijwilligers zorgen zij voor een geweldige sportieve dag. Elke loper kiest zijn eigen uitdaging: 7,5, 15, 21,1 of zelfs 30,5 kilometer. De 21,1 km en 30,5 km start vanaf 10.30 uur en de 7,5 en de 15 om 11.15 uur.

Schrijf je vast in zodat je verzekerd bent van een startbewijs. Dit kan via www.avgelre.nl of www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is ook mogelijk tot een half uur voor de start.

Meer informatie over de Beko Jutbergtrail en (voor)inschrijven vind je op onze website: https://www.avgelre.nl/index.php/evenementen/bekojutbergtrail Of stuur een mail naar: bekojutbergtrail@avgelre.nl

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Partyverhuur Klarenbeek maakt het feest compleet

Klarenbeek- Na ruim een jaar voorbereiding gaan wij officieel van start. Partyverhuur Klarenbeek is de naamgeving van een ontstane hobby vanuit het organiseren van feesten / evenementen in Klarenbeek, en het meedoen met Carnaval. De afgelopen jaren zijn hier diverse spullen voor aangeschaft en uitgeleend aan vele bekenden en familieleden. Er werd regelmatig gevraagd of de attributen die wij met name hier voor gebruikten, ook te huur waren. Deze hobby is voortgevloeid in een klein Partyverhuur bedrijfje in Klarenbeek.

Van hobby naar Partyverhuurbedrijfje
Begonnen met een elektronische Bingo Machine, heeft Jeroen Hendriksen zijn hobby, (want zo beschouwt hij het) inmiddels een hoge vlucht genomen met Statafels, Biertafels met banken, Podium, Partytenten, Aanduidingsborden, Frames voor promotiedoeken, Verlichting, Decoratie materiaal, Karaoke Set, Spellen, Voetbalspellen en Springkussens. Daarnaast zijn er diverse ludieke Opblaasfiguren. Denk aan opblaasbare Abraham poppen en Sarah poppen,

Jarige Job en Jarige Jet poppen, Oktoberfest poppen, Geboortepoppen, Trouwdag poppen en Skydancers. In alle soorten en maten, voor elke leeftijd is er wat mogelijk door de verschillende leeftijdbanners of thema banners. De spullen kunnen zeven dagen in de week gehuurd worden, wel in overleg natuurlijk. Binnen Klarenbeek is het bezorgen en weer ophalen geheel gratis! Buiten Klarenbeek kost het bezorgen en weer ophalen een kleine vergoeding, ligt natuurlijk aan de afstand! Er wordt uitsluitend binnen Klarenbeek en omstreken verhuurd, uitzonderingen daar gelaten.

Ludieke Opblaasfiguren
Partyverhuur Klarenbeek houdt van een dolletje, en dit zie je terug in het assortiment opblaasfiguren. Denk aan de Abraham Scootmobiel, Sarah Rollator, Jarige Job Ouwe Lul, Jarige Jet Tiroler, Abraham Tractor, Sarah Feestvarken en de Baby Hoera. Maar ook Ludieke spellen zoals Sumoworstelen, Voetbal Dart, Bingo en Stropdas schieten. Dit alles tegen voordelige prijzen.

Informatie
Per heden is de website www.partyverhuurklarenbeek.nl Online. Hier staat alle informatie, maar wellicht heb je de Facebookpagina al eens bezocht of ben je via via al in contact gekomen. Kortom: Ben je op zoek naar een origineel en opvallend object voor een feestje? Of het nu een verjaardag, evenement, buurtfeest of bruiloft is. Dan ben je bij Partyverhuur Klarenbeek aan het juiste adres! Laat het feest beginnen en maak het compleet samen met Partyverhuur Klarenbeek!

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Oud papier inzameling

Welsum- De mensen van de Welsumse Zang- en Toneelvereniging Harmonie en van de Sportvereniging Welsum hebben weer een rooster opgesteld van de data dat zij in Welsum en ommelanden oud papier en oude metalen komen inzamelen om de respectievelijke clubkassen te spekken.

Zaterdag 7 maart inzameling papier.

Zaterdag 2 mei inzameling papier + oud ijzer.

Zaterdag 4 juli inzameling papier.

Zaterdag 3 oktober inzameling papier + oud ijzer.

Zaterdag 12 december inzameling papier.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Oud papier hoven

OUD PAPIER DE HOVEN

Op
zaterdag 1 februari komen

de
vrijwilligers weer door de straten

van de
wijk om oud papier op te halen.

Wilt u
het papier, graag gebundeld

op
tijd aan de weg zetten.

Dan
komen wij tussen 9 en 12 uur

het papier
ophalen.

De
opbrengst wordt besteed aan allerlei activiteiten

en voor
het onderhoud van het gebouw en de speeltuin.

Bewaar
het papier a.u.b. voor onze wijkvereniging, wij kunnen

er
weer mooi dingen van doen

Werkgroep
oud papier

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Open Huis Veluws College Twello druk bezocht

Twello- Een lange rij voor de deur van het Veluws College Twello. Veel ouders en kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om de school aan de Veilingstraat te bekijken. Tijdens het Open Huis op woensdag 22 januari jl. ontving de school honderden belangstellenden. Ook deze versie van het Open Huis was een groot succes.

Het zal je maar gebeuren dat een docent de gasbellen in je handen doet ontsteken. Een grote vlam van soms wel een meter hoog. Best spannend voor een jonge bezoeker tijdens de proef bij natuur-/scheikunde. Met grote ogen zagen de ouders het gebeuren en vele kinderen volgden. Het was best stoer om zo vuur in je handen te laten ontbranden en dan zeker met het spannende verhaal van de docent erbij.

Door een microscoop ontdekken wat er met het blote oog niet te zien is. Wat zit de wereld soms vreemd in elkaar. Programmeren voor beginners bij het keuzevak Onderzoek en Design. Je eigen kunstwerk maken of geportretteerd te worden door de tekendocent; er kon veel tijdens het Open Huis.

De school heeft leerlingen en ouders een goed beeld willen tonen van de mogelijkheden van het onderwijsaanbod aan de Veilingstraat. Het was overal erg druk. De voorlichtingsronden puilden uit, op het Talenplein was een en al activiteit, de wiskunde-raadsels deden de hersenen kraken. Moest je nu eerst iets met haakjes en ging delen nou voor of na vermenigvuldigen? Wat is het toch een bijzonder vak. Ook veel belangstelling voor de bijzondere vakken in de school. Projectonderwijs waarbij leerlingen via het ontwikkelen van vaardigheden gevolgd worden in hun persoonlijke ontwikkeling en weten te verbinden met de samenleving. Binnen en buiten leren; op school, maar ook in de omgeving. Bijvoorbeeld in het Rijksmuseum of op het vliegveld van Schiphol, maar ook dichterbij in een boerenbedrijf of in het Theaterschip in Deventer. Leren van en met elkaar. Elk week weer in een bijzonder vak dat net als de wiskunde, geschiedenis of Engels in de lessentabel is opgenomen. Projectonderwijs heb je elke week!

Enthousiasme was er ook bij de keuzevakken; sport-plus, theater-plus, multimedia-plus en onderzoek & design-plus. Er valt wat te kiezen op de school. In de eerste drie leerjaren volgen alle leerlingen deze keuzevakken. De docenten van deze vakken lieten hun bezoekers ervaren wat in de lessen wordt aangeboden.

De avond stond in het teken van kennismaken, onderzoeken, verkennen en ontdekken. Aan het eind van hun bezoek kregen alle leerlingen een kleine attentie als herinnering aan het bezoek van het Veluws College Twello in de zoektocht naar een nieuwe school. De medewerkers van de school keken aan het einde van de avond moe, maar zeker voldaan, terug op een goed bezochte en geslaagde avond.

Voor ouders die toch nog met vragen rondlopen, is er op maandag 3 februari a.s. tussen 19.30 en 20.30 uur de gelegenheid om deze vragen te stellen. In een zogenaamd ‘Vragenuurtje’ zijn medewerkers van de school beschikbaar om deze te beantwoorden.

Na alle open dagen komt het keuzemoment dan toch echt dichterbij. De aanmeldingen moeten uiterlijk 1 maart a.s. door de school ontvangen zijn. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het aanmelden bij de school naar keuze.

Het Veluws College Twello is er klaar voor en wacht in spanning af.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarswensen bij Zonnebloem Twello Oost

Twello- Voor de 61 gasten en vrijwilligers van de afdeling Zonnebloem Twello Oost was er op woensdag 22 januari 2020 een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst bij Gebouw Irene. Nadat Marietje Winterman, voorzitter, iedereen een goed nieuwjaar had gewenst onder het genot van een kop koffie en zelfgebakken appelcake kon iedereen zich opmaken voor een presentatie van foto’s.

Zoals eenieder weet worden het gehele jaar door foto’s gemaakt van alle Zonnebloemactiviteiten Twello Oost door Gerrit Bosch die te zien zijn op Flickr en Voorster Nieuws. Op deze Nieuwjaars middag werden alle foto’s van 2019 van de activiteiten via PowerPoint aan de gasten en vrijwilligers getoond. Dit was een zeer bijzondere ervaring. Na de borrel met hapjes en het bijpraten met elkaar werd er bingo gespeeld met leuke prijsjes. Zonnebloem Twello Oost bedankt Gerrit Bosch voor zijn inzet en enthousiasme. Het bestuur hoopt op een mooi goed en gezond Zonnebloem jaar. De foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst kunt u uiteraard weer vinden op

http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem in het album: Nieuwjaarsbijeenkomst Twello Oost

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Muziektheater van vocaal ensemble Foon in Dorpshuis

Voorst- Het gaat er toch nog van komen! Op 8 en 9 februari 2020 is in het Dorpshuis in voorst de voorstelling “brandmerk” te zien, gespeeld door vocaal theater ensemble Foon uit Twello.

Nadat de voorstellingen in november 2019 moesten worden afgelast als gevolg van een acuut medisch ongemak van de onmisbare pianiste, brengt Foon “brandmerk” nu alsnog op de planken. Deze nieuwe voorstelling (met 8 februari als première) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat door Foon is bewerkt tot een muzikale vertelling.

‘Brandmerk’ speelt zich af in het Amerika van de jaren 30 en vertelt het verhaal van de kluizenaar Felix Bush. Jarenlang leeft hij in afzondering nadat hij in koelen bloede iemand zou hebben vermoord. Nu Felix ouder wordt en niet weet hoelang hij nog te leven heeft, wil hij een begrafenisfeest organiseren. voordat hij uit dit leven vertrekt. Hij wil wel eens rechtstreeks horen wat de mensen allemaal over hem te zeggen hebben. Het organiseren van een ´levende begrafenis´ zet in 1938 half Amerika op zijn kop. Bush wordt een fenomeen, kranten schrijven over hem en menig radiozender wil een interview.

Maar wat is er eigenlijk gebeurd in het leven van deze Felix Bush? Heeft hij werkelijk iemand vermoord? Hoe luidt zijn ware verhaal?

‘Brandmerk’ kenmerkt zich door meerstemmig gezongen muziekstukken en humorvol acteerwerk. Een groot aantal bekende songs is daarbij door Foon speciaal bewerkt voor deze voorstelling. Ans Booy, artistiek leider van Foon, won in 2009 de Gulden Keper, een onderscheiding die eens in de drie jaar door de gemeente Voorst wordt uitgereikt aan mensen die zich onderscheiden op cultureel gebied. De muzikale leiding is in handen van de Zutphense pianiste Mirjam Wagter Smitt.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.foon.nu.

Kaartverkoop: boekhandel Oonk in Twello

Première: zaterdag 8 februari 2020 om 20.00 uur; voorstelling zondag 9 februari 2020 om 14.30 uur

Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14 7383 CG Voorst

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

LEZING MUZIEKGESCHIEDENIS BIJ KUNSTKRING

Twello- Op zondag 9 februari is om 14.00 wederom een lezing door musicologe en componist Gerda Démey in de serie muziekgeschiedenis bij de Kunstkring. Deze voordracht is bij galerie De Statenhoed van de Kunstkring aan de Dorpstraat 11 A in Twello. Het verhaal zal deels begeleid worden door live pianomuziek van Ed Krijgsveld.

Deze lezing in een serie lezingen over muziekgeschiedenis, zal gaan over de componist, dirigent en schrijver Robert Schumann. Ook zijn vrouw, een concertpianiste en componiste Clara Schumann- Wieck komt uitgebreid aan de orde. Beide componisten zijn uit de Romantische tijd en zijn heel belangrijk geweest voor de verdere ontwikkeling van de pianomuziek.

U bent van harte welkom deze lezing bij te wonen op 9 februari in het café’ De Statenhoed’ Dorpstraat 11a in Twello. Aanvang 14 uur ( inloop vanaf 13.30) Toegang voor leden en vrienden van de kunstkring gratis, niet leden 5,00 p.p.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Letterfeest groep 3 De Oase

Twello- Zelfgebakken letterkoekjes met limonade, Jenga met letterstaafjes, eendjes met letters vissen, een woorden speurtocht, letterbingo en het maken van een lettermuts. Op CBS De Oase was het afgelopen vrijdag in groep 3 één groot feest.

De kinderen kennen namelijk alle letters! Reden voor een feestje.

De kinderen uit groep 8 hebben de hele organisatie op zich genomen. Van boodschappen doen, de klas versieren, spellen voorbereiden tot het begeleiden van de groepjes. Dit ging erg goed. Dat feit beaamt Danny, die heeft meegeholpen met de voorbereiding. ´Het verloopt soepel:´ zei hij. Aan het einde van de ochtend waren alle ouders en opa’s en oma’s welkom voor de uitreiking van het letterdiploma. De kinderen uit groep 3 zongen het letterlied en kregen allemaal een diploma van een leerling uit groep 8.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

LEZING BERT NATTER

Brummen- Donderdag 13 februari komt Bert Natter naar de bibliotheek in Twello om te vertellen over zijn laatste roman ‘Ze zullen denken dat we engelen zijn’. In deze overdonderende roman zit Bert Natter de actualiteit op de hielen.

In 2012 kwam Hoe staat het met de liefde? uit. In het voorjaar van 2015 verscheen de korte roman Remington, kort daarop gevolgd door Goldberg, een roman over de beroemdste leerling van Johann Sebastian Bach. Deze laatste werd genomineerd voor de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016. In januari van 2018 verscheen de vijfde roman van Bert Natter, getiteld Ze zullen denken dat we engelen zijn. Waaronder hier een inkijkje:

Ze zullen denken dat we engelen zijn.

De laatste mooie dag van het jaar.

Op een terras aan een plein midden in de stad zitten een

man en een vrouw die elkaar net hebben leren kennen.

Met hoge snelheid rijdt een geldwagen

in op het winkelende publiek en ramt de gevel

van een café even verderop. Een explosie volgt.

Dan barst de hel pas echt los. Onder hun tafeltje

wachten de man en de vrouw in elkaars armen op

de dood, die niet komt.

Praktische informatie

Datum: donderdag 13 februari. Aanvang 20.00 uur. Locatie is Bibliotheek Twello.

Kosten donateurs gratis / € 5,00 niet-donateurs in de voorverkoop te koop. Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Rabobank en Mens en Welzijn Voorst geven knuffel aan jonge mantelzorgers

Twello- Iedereen is wel eens ziek of heeft het heel druk. Het is normaal dat we elkaar dan meehelpen in huis. Dat ligt anders als je vader, moeder, broer of zus chronisch ziek is. Of wanneer één van hen een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft of sprake is van een psychische aandoening of verslavingsproblematiek. Dan ben je jonge mantelzorger: thuiswonende kinderen of jongeren tot en met 23 jaar, die samenwonen met iemand die hulp of ondersteuning nodig heeft.

Mens en Welzijn Voorst probeert jonge mantelzorgers de steun te geven die ze verdienen. Uit een interactieve brainstormsessie met jonge mantelzorgers kwam een bijzondere wens: allemaal een knuffel uitzoeken. “Die kan je tegen je aan houden als je verdrietig bent. Of als je dingen hebt waar je mee zit. Dan kan je knuffelen, of tegen je knuffel praten en troost van je knuffel krijgen”, aldus één van de jonge mantelzorgers.

In samenwerking met de lokaal betrokken Rabobank kan deze wens nu werkelijkheid worden. Rabobank Apeldoorn en omgeving voelt zich zeer betrokken bij de inwoners van de gemeente Voorst. Zij wil daarom graag deze wens vervullen. Op vrijdag 28 februari 2020 mogen alle jonge mantelzorgers van 6 tot en met 23 jaar naar de Rabobank in Twello komen voor het uitzoeken van een knuffel en het gezamenlijk eten van een lekkere maaltijd. Alle bij Mens en Welzijn Voorst bekende jonge mantelzorgers ontvangen hierover een e-mail van Annet Reimert, Mantelzorgconsulent bij Mens en Welzijn Voorst. Wie nog niet als jonge mantelzorger geregistreerd staat, kan zich bij Annet aanmelden als jonge mantelzorger via Annet Reimert: a.reimert@mensenwelzijn.nl of 06 - 49 01 99 68. Wil je meer informatie over het steunpunt mantelzorg van Mens en Welzijn Voorst? Kijk dan op: https://www.mensenwelzijn.nl/ons-aanbod/steunpunt-mantelzorg/

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Jaarvergadering Vrouwen van Nu afd. Twello

Twello- Maandag 20 januari was de jaarvergadering van de Vrouwen van nu afdeling Twello. De avond bestond uit twee delen.

Voor de pauze is de jaarvergadering met onder meer het jaarverslag en financieel jaarverslag 2019.

De commissies doen via een PowerPoint presentatie verslag van hun bezigheden afgelopen jaar en maken ideeën voor 2020 bekend.

De jubilarissen worden toegesproken en krijgen bloemen en een speldje.

Mevr. M. Nokkert 25 jaar lid, mevr. Komduur , mevr. Kuipers en mevr. Winterman 40 jaar lid en mevr. Gerritsen en mevr. Veldhuis 50 jaar lid

Daarna hebben we afscheid genomen van Mevr. A van de Pol onze voorzitter.

De nieuwe voorzitter, Mevr. A. Schreurs wordt benoemd.

Na de pauze heeft mevrouw Schreurs zich voorgesteld door in een PowerPoint presentatie te vertellen over hoe ze van een boerderij in Limburg via de Betuwe in Twello is beland.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Inloopspreek(half)uur dorpscontactpersoon

Voorst- Iedere eerste woensdag van de maand heb ik, Eva Liem, dorpscontactpersoon Voorst, inloopspreek(half)uur. U kunt mij vinden van 20.00 uur - 20.30 uur in het Dorpshuis in Voorst.

U kunt bij me terecht voor vragen, opmerkingen, gezellig een kopje koffie of thee drinken of om gewoon even uw hart te luchten over wat dan ook. Voel u welkom om langs te komen. Alles wat we bespreken blijft privé tenzij u anders aangeeft. De volgende gelegenheid is woensdag 5 februari.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Informatieavond voor en over Voorst: Weet wat er speelt in Voorst

Voorst- Op woensdag 29 januari vanaf 19.30 uur in de Benring, vindt de eerste editie plaats van de Voorster informatieavond. Op deze avond zijn mensen aanwezig die betrokken zijn bij belangrijke projecten in en over Voorst. Zij zullen zich voorstellen, vertellen waar ze nu mee bezig zijn en open staan voor jullie vragen en/of opmerkingen.

Met deze avond willen dorpscontactpersoon Eva Liem en het Voorster Belang zorgen voor een betere communicatie met de inwoners van Voorst. Hierbij wordt een extra mogelijkheid gecreëerd om geïnformeerd te worden over wat er op dit moment speelt in Voorst. Tevens biedt deze avond de gelegenheid om betrokken partijen individueel te benaderen met uw vragen en/of opmerkingen. Deze bijeenkomst zal één keer per kwartaal plaatsvinden in de Benring.

Programma woensdag 29 januari:

Locatie: De Benring, Tuinstraat 51, Voorst

Inloop (inclusief koffie en thee): 19.15 - 19.30 uur

Voorstelronde & informatie over huidige projecten door de betrokken partijen ‘professionals’: 19.30 uur - 20.00 uur

- Willem de Groot; interim voorzitter Voorster Belang & Stuurgroep Wonen en Werken

- Wilco Jansen; wijkagent Voorst

- Chris Frencken; Coördinator maatschappelijke initiatieven, Gemeente Voorst

- Dorothy den Boer; Vrijwilligers Centrale, Mens & Welzijn

- Gerard Kooistra; Ondernemersvereniging Voorst

- Eva Liem; dorpscontactpersoon Voorst

- Henriette Wolters; secretaris Voorster Belang

- Martine Schulte; bestuurslid Voorster Belang

Na de voorstelronde verspreidt iedereen zich door de ruimte en is het mogelijk om mensen één op één aan te spreken met uw vragen en/of opmerkingen.

De samenstelling kan per bijeenkomst wisselen afhankelijk van wat er op dat moment speelt.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: dcp@voorsterbelang.nl of kijken op de Facebookpagina: www.facebook.com/dcpvoorst

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Vliegtuigsuite behoort tot de beste hotels van Nederland

Teuge- Een voormalig regeringsvliegtuig in Teuge dat getransformeerd is tot een sjieke hotelsuite is tweede geworden tijdens de uitreiking van de Zoover Award ‘Beste Hotel van Nederland 2019‘. De consument beoordeelde de vliegtuigsuite te Teuge ( www.vliegtuighotel.nl ) met een waarderingscijfer van 9,8. De uitreiking vond plaats op de vakantiebeurs in Utrecht waar 16 januari de prijzen werden uitgereikt voor de beste accommodaties van Nederland.

Het toestel - een Ilyushin 18 met bouwjaar 1960 – werd in 2009 met uitzondering van de cockpit volledig gestript en omgetoverd tot een luxe hotelsuite. Het staat direct aan het platform van vliegveld Teuge in de provincie Gelderland. Ben Thijssen, eigenaar van de vliegtuigsuite is heel blij met deze prijs: “Het is nu precies 10 jaar geleden dat de vliegtuigsuite werd geopend door Jan des Bouvries. Het gastenteam bestaande uit Marjan, Tonny en Jan werkt elke dag ontzettend hard om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk fantastisch dat dit wordt beloond met de tweede prijs voor Beste Hotel van Nederland!”

Gasten waarderen met name de persoonlijke ontvangst met koffie en gebak, het uitzicht op het platform, de faciliteiten en het uitgebreide ontbijt dat ’s ochtends wordt gebracht. Zoals ook deze recensie: “Absolute topervaring, voor herhaling vatbaar. Een fantastische belevenis met alles erop en eraan”

Superstrak interieur
De vliegtuigsuite staat in Teuge, direct aan de landingsbaan. De gasten hebben uitzicht op de dalende parachutisten, vertrekkende vliegtuigen en zweefvliegtuigen. Het ontbreekt gasten aan niets in het ruim 37 meter lange toestel. Een Auping bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infrarood sauna, een lounge gedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens voorzien van blu-ray DVD spelers, een moderne pantry met koelkast, minibar, vaatwasser, inbouw koffiezetapparaat en combioven staan gasten tot beschikking.

Een bijzonder en authentiek detail is de cockpit die nog volledig in originele staat verkeert. Gasten hebben toegang tot de cockpit waar alle namen van de instrumenten in het Russisch vermeld staan. Een overnachting inclusief ontbijt is vanaf € 365,- voor twee personen. Een gastvrouw brengt ’s ochtend het ontbijt aan boord.

Tweede Vliegtuighotel
Gedacht wordt aan realisatie van een tweede Vliegtuighotel. Het beoogde toestel betreft het grootste propellervliegtuig ter wereld. Gesprekken vinden plaats met gemeente Lelystad en provincie Flevoland voor plaatsing van het toestel op vliegveld Lelystad. Maar ook vanuit Duitse luchthavens is belangstelling aangezien het toestel een echte publiekstrekker is.

Hotelsuites.nl
Thijssen richtte in 2001 de website www.hotelsuites.nl op waar bijzondere hotels, luxe suites en arrangementen in Nederland en België worden aangeboden. Hieronder bijvoorbeeld overnachtingen in een reddingsboot, een havenkraan, een vuurtoren en de vliegtuigsuite.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Lezing over Deventer heldin

Deventer- Op maandag 10 februari wordt weer een lezing gehouden in de cyclus Het IJsseldal als bakermat van het Noord-Europese humanisme. Rita Bos, verbonden aan het Etty Hillesum centrum in Deventer, zal een inleiding houden over Etty Hillesum. Een vrouw die op vele manieren buitengewoon boeiend is geweest. De lezing in De Fermerie aan het Muggeplein 9 in Deventer begint om acht uur (binnenkomen vanaf half acht) en de avond sluit om tien uur. Toegang om de onkosten te dekken slechts 10 Euro, te voldoen bij binnenkomst.

Etty Hillesum (Middelburg, 15 jan 1914 - Auschwitz, ca 30 nov 1943) Zij is geen geleerde man uit een ver verleden, zij is een vrouw uit onze tijd en zij is niet na een lange studie en leven tot haar ethische, filosofische en psychologische inzichten gekomen maar in een tijdspanne van ongeveer anderhalf jaar.

Ook in haar leven was zij een buitenbeentje: gevormd in een chaotisch gezin, een vrije geest in handelen en denken, van jongs af aan seksueel actief met mannen en vrouwen. Zoals zij zelf zegt in haar dagboek: ‘Ik heb op heel wat bedden rondgedanst.’

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

75 jaar Scouting Gelre Groep Twello

Twello- Afgelopen zaterdag vierde scouting Gelre Groep haar jaarlijkse boerenkoolparty met alle (jeugd)leden, ouders, leiding en alle andere helpers. Het was erg gezellig en de kook-ploeg (dit keer de Plusscouts) had heerlijk gekookt, waarvoor hartelijk dank! Het is prachtig om de saamhorigheid te ervaren en de energie van de groep te voelen.

2020 wordt een bijzonder jaar, want dan bestaat de groep namelijk 75 jaar! Het jubileum-jaar is op 31 december al feestelijk ingeluid door de onthulling van de jubileumpoort die het hele jaar blijft staan. De poort is ontworpen en gemaakt door het Pioniersteam (ja, zij hebben ook meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen). Twee jonge scouts viel de eer te beurt om de feestelijke opening te verrichten. Vervolgens is een wedstrijd uitgeschreven onder alle leden om een jubileumbadge te ontwerpen die op de scoutfit kan worden genaaid. Er kwamen veel inzendingen binnen en de jury had een hele klus aan de beoordeling. Zaterdag maakte voorzitter Stefan Buwalda bekend dat Britte Kalse van de scouts-woensdag het winnende ontwerp heeft gemaakt. Zij ontving van de voor-zitter een mooie rugtas waar de jubileumbadge al op zat (zie foto). De Gelre Groep is nog steeds springlevend! In mei staat een jubileumkamp met alle leden op het programma. De laatste hand wordt gelegd aan een jubileumboek en zaterdagavond 7 november is een reünie voor alle oudleden en alle huidige leden vanaf 18 jaar. Meer weten over de reünie? Mail dan naar plusscouts@gelregroep.nl, bel 0571-27 44 49 of kijk op www.gelregroep.nl, Facebook, Insta of Twitter.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Extra verkoopdagen atelier

Wilp- Na enkele gezellige en druk bezochte verkoopdagen in haar atelier aan de Rijksstraatweg in Wilp, heeft Trudy Wierdsma besloten om nog een verkoopweekend te organiseren: op 1 en 2 februari van 11 uur tot 5 uur.

Naast lesmateriaal voor teken- en schildervoorbeelden is er een ruime keuze aan huisraad. En voor de liefhebbers en verzamelaars, veel oude werktuigen uit ons erfgoed uit vervlogen jaren. Alles voor weinig geld te koop. Tevens biedt Trudy een aantal schilderijen, tekeningen en glasobjecten te koop aan. Adres: Rijksstraatweg 5, 7384 AA Wilp.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Verbinding en thuiskomen als thema schilderijen Ariadne

Twello- Na 2 maanden van prachtige groepsexposities heeft Galerie De Statenhoed weer een solo-exposant. Van 7 februari tot en met 8 maart stelt Ariadne Leefoge, beeldend kunstenaar en docent, haar jongste werk ten toon. De officiële opening van deze schilderijenexpositie is op zaterdag 8 februari om 15.00 uur. Ariadne is kersvers lid van de Kunstkring en sinds ruim drie jaar woonachtig aan de rand van het bos in Klarenbeek-Voorst.

Na een vijfjarige opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Haarlem-Leiden, en jaren van wonen en werken in de hectiek van de randstad, woont zij nu in wat zij noemt: “het inspirerende en prachtige gebied tussen Veluwe en IJssel waarin ik mij helemaal thuis voel”.

Vier weken lang exposeert Ariadne haar werken met een heel eigen signatuur: kleurrijk, indringend en met een grote gelaagdheid. Die gelaagdheid zit niet alleen in haar materiaalgebruik maar ook in de thema’s die haar hebben geïnspireerd.

‘Thuiskomst’ is zo’n thema. “Thuiskomen”, zegt Ariadne, “ is een begrip dat iedereen kent of ernaar verlangt. Het gaat veel verder dan de deur van je woning opendoen. Er zitten allerlei lagen onder dat woord. Het gaat om: weten wat je wil in je leven, daaraan vorm geven, en vooral: durven thuis te komen bij jezelf. Het is iets dat voor ieder mens heel essentieel is! Vanuit mijn eigen ervaring met thuiskomen geef ik daar in mijn schilderwerk vorm aan. Ik vind het mooi als bezoekers van mijn expositie vanuit hun eigen ervaring en emotie herkenning vinden. Of troost wellicht.”

‘Verbinding’ is een ander thema in de expositie” vertelt Ariadne. “We zoeken allemaal verbinding met anderen. Maar hoe zien verbindingen in de natuur eruit? Hoe groeien zwammen op bomen? Hoe botst het water van de IJssel tegen de oever? Hoe ziet het eruit als het tot stilstand komt? En hoe kan je dat vergelijken met onze mensenwereld waar zoveel verbindingen zijn, maar ook zoveel verbindingen ontbreken?”

Ariadne observeert, maak schetsen en foto’s en gaat dan in haar atelier aan de slag.

Of zij gebruikt haar kennis en vaardigheid voor de verdere ontwikkeling van haar leerlingen en cursisten. Want naast haar beeldend kunstenaarschap werkt Ariadne als docent tekenen en schilderen bij educatief centrum Gigant in Apeldoorn, de volksuniversiteit in Lisse en in haar eigen atelier in Klarenbeek, Daar geeft zij cursussen en workshops met diverse thema’s en technieken.

Ariadne: “Ik ervaar een grote betrokkenheid en leergierigheid bij de mensen die bij mij lessen en cursussen volgen. Dat werkt heel inspirerend als docent.”

Galerie De Statenhoed ligt aan de Dorpsstraat 11A in Twello en is geopend iedere vrijdag van 15.00 tot 18.00 en iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Deze vrijdag bij Wegrestaurant de Kar: “De Avonturen van Pascal de Baar”

Klarenbeek- Wegens het enorme succes van vorig jaar organiseert Wegrestaurant de Kar deze vrijdag 31 januari een tweede editie “De Avonturen van Pascal de Baar”. Dit jaar pakt het wegrestaurant het grootser aan met een BIVAK tent, groot scherm met professioneel geluid en Benny Wagenaar voor de afterparty!

Voor ruim 400 fans en geïnteresseerden biedt wegrestaurant de Kar de mogelijkheid mee te genieten van de Baar’s bijzondere verhalen. “De Avonturen van Pascal de Baar editie 2” bestaat uit twee delen: “Hoe bouw je een etappe winnende Dakar-truck?” en “Dakar Rally 2020 in geuren en kleuren”.

Voor € 9,95 kunnen bezoekers een avondvullend programma met lezingen, prachtige foto’s en video’s en gezelligheid verwachten. Deze € 9,95 is inclusief 2 consumpties.

“De Avonturen van Pascal de Baar” begint vrijdag om 20:30 op het terrein van Wegrestaurant de Kar aan de Zutphenseweg 17 te Klarenbeek.

Van tevoren een hapje eten? Dat kan! De Kar heeft ter gelegenheid van het evenement een speciaal Dakar-menu samengesteld met de keuze uit 3 gerechten voor slechts € 14,95.

De laatste kaarten voor dit bijzondere evenement zijn te verkrijgen via Facebook @dekarwegrestaurant! Wees er snel bij want VOL = VOL.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Beleef het magische lichtfestival

Rhenen- Bewonder nog tot en met 29 februari het lichtspektakel China Light Festival in Ouwehands Dierenpark. Metershoge lichtkunstwerken toveren het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud.

Geniet deze avond van live-entertainment zoals een traditionele leeuwendans en de wonderlijke wintershow ‘Witter dan Wit’. Laat je culinair verrassen door de Oosterse invloeden in de horecagelegenheden of geniet van een heerlijke warme Chocomel met een winters lekkernij bij één van de knapperende haardvuren.

In de ‘Witter dan Wit’ roept Koning Winter de hulp in van Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen. De dieren in het park helpen hen in deze muzikale voorstelling te ontdekken hoe het komt dat sneeuw witter dan wit is.

China Light Festival is elke vrijdag- en zaterdagavond te bezoeken van 17.00 uur tot 21.30 uur. En elke avond in de voorjaarsvakantie van 21 tot en met 29 februari.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

CHARLOTTE HAESEN ZINGT FRANSE CHANSONS

Twello- Alliance Française Zutphen en Alliance Française Deventer organiseren op zondagmiddag 2 februari a.s. om 15.00 uur bij Brasserie Restaurant Korderijnk, een muzikale middag met zangeres Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach. Zangeres Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach nemen u mee op een muzikale reis door het Franse chanson. In « Autour du monde » beweegt het duo zich door verschillende muziekstijlen met speels gemak en indrukwekkende virtuositeit. Vakkundig combineren ze originele composities en hun eigen arrangementen van bekende stukken tot een tijdloos repertoire vol verhalen en emoties.

Na het winnen van het Concours de la Chanson en haar optreden met Café des Chansons in de uitzending van Podium Witteman, werd duidelijk dat zij niet langer een publiek geheim mocht blijven.
Na afloop van deze muzikale middag biedt Brasserie Restaurant Korderijnk u de mogelijkheid te genieten van de Franse Landkeuken in buffetvorm voor € 29,50 all-inclusive. Reserveren is noodzakelijk via telefoonnummer 0571 – 27 18 51.
Leden Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Bruisende sfeer bij Jaarvergadering en nieuwjaarsreceptie

Posterenk- Op vrijdagavond 24 januari vond in de Wilpermolen te Posterenk een druk bezochte jaarvergadering en nieuwjaarsreceptie plaats. Posterenkers stelden het zeer op prijs dat burgemeester Jos Penninx en Chris Frencken, beleidsmedewerker gemeente Voorst aanwezig waren. Zij werden dan ook door André Berenschot, voorzitter van de Posterenker Belangenvereniging, extra welkom geheten.

De avond kende een gevarieerd programma waarin diverse organisaties en werkgroepen een korte presentatie hielden over de activiteiten in 2019 en 2020. Jos Penninx sprak Posterenk toe en prees het aantal vrijwilligers van Posterenk. Daarbij maakte hij een relatie met het thema van de gemeente Voorst, “Duurzame vernieuwing, met krachtige kernen.” “Posterenk is een prima voorbeeld van zo’n krachtige kern,” aldus Penninx. Hij ging daarbij dieper door op het belang van een goede onderlinge verbinding met elkaar en vooral het dragen van een gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Probeer allereerst begrip voor elkaar te hebben en elkaar te verstaan.” Dat is, aldus Penninx, een belangrijke basisvoorwaarde. Daarna kregen diverse mensen en werkgroepen de gelegenheid om iets te presenteren. Sonja de Leau van de werkgroep “Bevrijding Posterenk” vertelde over het programma 2019 wat uitstekend is verlopen en ging vooral in op wat voor 2020 op stapel staat. Posterenk zal op meerdere momenten stilstaan bij 75 jaar bevrijding. Op 13 April wordt rond de Wilpermolen opnieuw stilgestaan bij de bevrijding van Posterenk en op 8 mei zal een groots event worden georganiseerd. De basisscholen zullen opnieuw een belangrijke rol krijgen bij dit alles. Aansluitend wordt in datzelfde weekend van 9 en 10 mei het Posterenksche Feest georganiseerd en voorzitter Joan Huisman van de Stichting Behoud Wilpermolen gaf daarover uitleg.

Woningbouw
Aannemer Jeroen Bessels vertelde over de stand van zaken over de nieuwbouw in Posterenk en zoals de verwachting is kan eind van dit kalenderjaar gestart worden met de inschrijving, waarna begin 2021 de daadwerkelijke bouw aanvangt. Er zal in maart een informatieavond volgen over dit onderwerp, waarin het concrete plan gepresenteerd wordt.

Dorpscontactpersoon Monika Kleinhaar Bruntink gaf een mooi overzicht van de vele activiteiten die in 2019 plaatsvonden en gaf bovendien alle betrokken vrijwilligers een compliment. Posterenks Winterdorp werd door Leo Harmsen uiteengezet en hij gaf daarbij aan dat dit zeker een vervolg krijgt. De regionale en Voorster Energy Strategie werd uitgelegd door Jelle Bolijn en dat leidde tot een interactief gebeuren bij de vele gasten in de molen. Bolijn benadrukte het belang van een actieve deelname in dit project omdat dit onderwerp ons allen zal treffen. Frans Pol gaf uitleg over een nieuw Posterenk breed project “Vrijwilligers” en het doel daarvan is nog méér mensen bereid te vinden vrijwilligerswerk te doen. In maart start daarvoor een aparte bijeenkomst. Verder legde hij uit dat PBO dit jaar een meerjaren Dorpsplan gaat maken en deed een oproep om daarin mee te werken. Naast al deze onderwerpen vertelde Janneke Bolijn over de Speeltuin Klein Pampus en gaf penningmeester Ben Hulscher uitleg over de financiën.

Ook burgemeester Jos Penninx was aanwezig tijdens de bijeenkomst in de molen.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Een beautysalon in ‘t Oortveld?

Empe- Zaterdag 8 en 15 februari is het weer zover, de jaarlijkse toneeluitvoering van PJG afdeling Voorst. In ’t Oortveld te Empe wordt drie maal de klucht “Tante Bella’s beautysalon” opgevoerd. Het stuk is geschreven door Henk Roede. Vanaf oktober 2019 is de toneelgroep het nieuwe stuk aan het instuderen. Er lijkt zich een heuse beautysalon in Empe te vestigen.

De broers Berend en Albert zijn van plan de salon van hun overleden tante snel op te knappen en voor goed geld te verkopen. Aan de klandizie die voorbij komt hadden zij even niet gedacht. Hoe denken zij dat op te lossen? De hilariteit dat dit alles veroorzaakt werkt de lachers op de hand. En zijn de broers eigenlijk wel erfgenaam? Kaarten voor de avondvoorstellingen (aanvang 20.00 uur) zijn alleen te bestellen via www.pjgtoneelempe.nl. Kaarten voor de middagvoorstelling (aanvang 13.30 uur) zijn verkrijgbaar aan de deur. Kom op tijd, want vol = vol. De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend. Tot ziens in Tante Bella’s beautysalon, op 8 of 15 februari.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Autour du monde met Franse chansons door Charlotte Haesen

Twello- Alliance Française Zutphen en Alliance Française Deventer organiseren op zondagmiddag 2 februari 2020 om 15.00 uur bij Brasserie Restaurant Korderijnk, Stationsstraat 31 in Twello, een muzikale middag met zangeres Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach. Deze middag kunnen de bezoekers volop genieten van een zeer gevarieerd repertoire.

Zangeres Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach nemen u mee op een muzikale reis door het Franse chanson. In « Autour du monde » beweegt het duo zich door verschillende muziekstijlen met speels gemak en indrukwekkende virtuositeit. Vakkundig combineren ze originele composities en hun eigen arrangementen van bekende stukken tot een tijdloos repertoire vol verhalen en emoties.

Na het winnen van het Concours de la Chanson en haar optreden met Café des Chansons in de uitzending van Podium Witteman, werd duidelijk dat deze zangeres niet langer een publiek geheim mocht blijven.

Na afloop van deze muzikale middag biedt Brasserie Restaurant Korderijnk u de mogelijkheid te genieten van de Franse Landkeuken in buffetvorm voor € 29,50 all-inclusive. Reserveren is noodzakelijk via telefoonnummer 0571 – 27 18 51.

Charlotte Haesen (1987) werd in de jazztraditie geschoold op het conservatorium van Maastricht en Amsterdam. Ze zong regelmatig chansons ‘uit heimwee naar de Franse taal’ in de straten van Amsterdam. Met haar kristalheldere stem heeft zij verschillende prijzen gewonnen, waaronder de “EuJazz Award” en het “Concours de la Chanson” van de Alliance Française. Een enorme hausse aan enthousiaste reacties kwam na haar optreden met Café des Chansons in de tv-uitzending Podium Witteman door haar eigenzinnige en frisse manier van zingen. Onder meer De Volkskrant schreef over ‘haar onvermijdelijke aanwezigheid’, Het Parool is ontroerd door ‘haar buitengewoon indrukwekkende, dramatische, vrolijke, melancholieke en ontroerende wijze van zingen’.

Philip Breidenbach (1985) kreeg zijn eerste klassieke gitaarlessen op achtjarige leeftijd. Na de middelbare school werd hij aangenomen voor de opleiding jazz-gitaar aan het Conservatorium van Maastricht waar hij voor het eerst met Charlotte speelde. Hij behaalde zijn diploma cum laude in 2009.

Leden Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Afscheid Suzan ter Beek als vrijwilligster bij Trefpunt Duistervoorde

Twello- Vier jaar geleden is Trefpunt Duistervoorde gestart in de voormalige recreatiezaal van Woonzorgcentrum de Martinushof aan het Sint Maartenserf in Twello.

Trefpunt Duistervoorde is DE ontmoetingsplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Je kunt er 7 dagen per week gezellig koffiedrinken, op doordeweekse dagen creatief bezig zijn zoals koersballen, samen zingen, gymnastiek, jeu de boulen, spellenmiddag, bloemschikken maar ook één keer per maand een mooie bingo en tweemaandelijks samen eten.

Voor de uitvoering van de activiteiten kan de stichting een beroep doen op 60 vrijwilligers.

Vanaf de start was Suzan ter Beek als vrijwilliger actief als gastvrouw bij de “koffiecorner” en zelfs een héél bijzondere vrijwilliger vanwege haar hoge leeftijd; 94 jaar!

Suzan deed het vrijwilligerswerk omdat ze het heerlijk vind om met mensen om te gaan. Zoveel mogelijk verschillende mensen vond ze het leukst; daar werd ze blij van.

Bij Trefpunt Duistervoorde ontmoette ze andere mensen en had zo veel gespreksstof onder het gezellige koffie drinken.

Suzan zegt: “We praatten, lachten en hadden aandacht voor elkaar, ook voor een zieke”

Het gevoel bekroop haar dat ze toch maar eens een stapje terug moest doen en zodoende kwam er

op dinsdag 21 januari jl. een eind aan haar vrijwilligersperiode bij Trefpunt Duistervoorde.

Uit handen van secretaris Gerdie Wassink ontving Suzan een fraai ruikertje als dank voor haar inzet.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Afscheid Gerrit Lentink van Slanina-Cesta Musikanten

Voorst- Het is bijna tien jaar geleden dat de toenmalige postbode Gerrit Lentink door zijn grote passie voor de blaasmuziek begon met het oprichten van een blaaskapel. In gedachten had Gerrit de bezetting al op een rijtje, maar hij wist ook dat deze muziek zeker niet gemakkelijk is om te blazen. Hij ging op zoek naar muzikanten! Gerrit begon met lobbyen bij de muzikanten van het Fanfare Korps Voorst, waar Gerrit zelf al jaren trouw lid van was. Het was opvallend dat de gevraagde muzikanten meteen enthousiast reageerden en de bezetting was al snel (bijna) rond. De drummer was nog wel een probleem, maar dat werd ook opgelost. Al snel werd de blaaskapel uitgebreid met zangeres Erika Kaizer.

In de jaren trad Slanina-Cesta Musikanten veel op in de wijde omgeving. Veel gevraagde optredens waren Frühshoppen bij dorpsfeesten, personeelsfeesten, optredens in verzorgingshuizen en gezamenlijke uitvoeringen met zangkoren. In Voorst staan het openluchtconcert en het Nieuwjaarsconcert elk jaar op de agenda en is Slanina Cesta Musikanten uitgegroeid tot een volwaardige muziekkapel met een breed repertoire Egerländer muziek.

Met van tijd tot tijd wisselingen in de samenstelling kan de kapel zich opmaken voor het 10-jarig bestaan.

Helaas zonder initiatiefnemer en leider Gerrit Lentink. Om gezondheidsredenen moet hij stoppen met muziek maken. Tijdens het nieuwjaarsconcert afgelopen zondag werd op grootse wijze afscheid genomen van Gerrit.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Die Winterreisse in Dorpskerk

Wilp- De in Amsterdam woonachtige sopraan Mattanja van den Bos zingt én speelt ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert.. Dat is uniek, want gewoonlijk worden deze liederen uitgevoerd door twéé personen: een mannelijke zanger en een pianist. Zij neemt u mee op een intieme muzikale reis.

Zo heeft Schubert zelf in 1827 zijn liederencyclus onder vrienden gepresenteerd, waarbij hij zijn lichte, hoge stem begeleidde op de piano. De uitvoering wordt gecombineerd met Anna Backerra’s sprookje ‘De draailier in de sneeuw’ in twee delen, dat dit winterse verhaal spiegelt. Ze is componist en sprookjesschrijver. Ook zal ze vóór elk lied Mattanja’s beknopte vertaling van het gedicht voordragen, zodat iedereen de winterse reis goed kan volgen. De combinatie van ‘Die Winterreise’ met het sprookje en de vertaling maakt de muziek toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Belangstellenden zijn op zondag 9 februari vanaf 14.30 uur welkom in de Dorpskerk van Wilp. De toegangsprijs bedraagt € 10,- contant (kinderen van 8 t/m 12 jaar gratis, jongeren t/m 18 jaar € 5,-) Reserveren kan tot 8 februari op info.freshnotes@gmail.com

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

CCW komt slecht uit winterstop

Wilp- CCW leed vanmiddag alweer de tweede nederlaag van dit kalender jaar, vorige week tegen koploper IJsselstreek deed het zichzelf niet te belonen door het missen van enkele opgelegde kansen met name eerste half uur wat uiteindelijk een 2-1 nederlaag opleverde. Vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Mariënheem werd een dramatische eerste helft de ploeg fataal. Natuurlijk kwam het de ploeg niet ten goede dat een drietal basisklanten afwezig waren, maar wat de rest de met name de eerste helft lieten zien schoten je ook de tranen van in de ogen, werkelijk niets, maar dan ook niets ging goed. Op alle fronten werd de ploeg voorbij gelopen door een fris spelen Mariënheem die ook nog eend de doelpunten in de schoot geworpen kregen.

Invaller doelman Robin van de Linde moet zich dan ook echt in de steek gelaten voelen door zijn ploeggenoten. Al van vijf minuten was het raak voor de gasten toen na enorm klungelig balverlies Thomas Evers alle ruimte en tijd kreeg om de 0-1 binnen te werken. Tien minuten later het zelfde liedje en nu was het Stan Heetkamp die wel raad wist met de geboden ruimte, 0-2. Nog geen vijfminuten na de 0-2 was het dezelfde Stan Heetkamp die de 0-3 binnen kon wel heel makkelijk maakte, bij de thuisploeg droop het ongeloof van de gezichten, maar hadden dit toch helemaal aan zich zelf te wijten en toen Mike Kemper nog voor rust de 0-4 liet aantekenen leek een gigantische afstraffing in de maakt, gelukkig bleef het hierbij voor de rust. Weet niet wat de trainer allemaal gezegd heeft in de rust, maar na de rust zat er onder aanvoering van A junior Mika Simons in één keer veel meer beleving in de ploeg en liet het zien zeker met te kunnen met de gasten, het klasse verschil van voor de rust was nu niets meer over, echter kon Mariënheem toch nog vrij simpel overeind blijven, de drang naar voren van CCW leverde echter veel te weinig gevaar op en leverde maar een paar hele kleine kansjes op. Een kwartiertje voor tijd kon Sander Dokter eindelijk wat terug doen toen hij een goede voorzet van Mika Simons keurig binnen kopte, wat de spreekwoordelijke ere treffen op leverde, 1-4. Vijfminuten voor tijd had de thuisploeg nog wel een keer geen geluk toen Mark Wolters uit een voorzet van Tim Alferink maar rakelings naast kopte. Al met weer een bijzonder teleurstellen optreden deze zondag en is te hopen dat de ploeg zich nog een beetje weet te herpakken om toch een beetje een goed gevoel over te houden voor de rest van de competitie.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Topper in 1e klasse vrouwenvoetbal in Klarenbeek

Klarenbeek- Zaterdag 1 februari is de start van de tweede seizoenshelft. En dat is direct dé topper. SC Klarenbeek vrouwen 1 bezet de tweede plaats in de competitie en mag aantreden tegen de koploper. Dit zijn de vrouwen van Berkum uit Zwolle. Het verschil op de ranglijst is 6 punten, bij een gelijk aantal wedstrijden. Dus de opdracht is simpel. Er zal gewonnen moeten worden om uitzicht te behouden op het kampioenschap.

De openingswedstrijd van het seizoen werd nog een duidelijke overwinning voor Berkum. Toen werd Klarenbeek met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Maar trainer/coach Jan Ligtenberg heeft zijn team met nogal wat nieuwe speelsters aan het spelen gekregen en de huidige tweede plaats is meer dan verdiend.

De afgelopen weken heeft Klarenbeek een bekerwedstrijd gespeeld en vorige week een oefenwedstrijd.

De bekerwedstrijd tegen Union uit Malden, een derde klasser, werd met 13-2 gewonnen. De oefenwedstrijd tegen Blauw Geel werd een gelijkspel (2-2). Een generale waar zeker veel vanuit mee genomen zal moeten worden. Want tegen de kracht van Berkum zal ongetwijfeld uit een ander vaatje getapt moeten worden. Scherpte en maximale concentratie zal verlangd zijn om vooral de snelle aanvalsters van Berkum uit te schakelen.

Afgelopen week heeft Klarenbeek tevens de nieuwe trainer voor het volgend seizoen vastgelegd. Melvin van Schoonhoven uit Epe zal vanaf het nieuwe seizoen de vrouwen leiden. Melvin heeft de afgelopen jaren de vrouwen van Epe in vier jaar tijd van de 4e klasse naar de 2e klasse weten te loodsen. Met de 33-jarige Melvin is een jonge, ambiteuze en veelbelovende trainer in huis gehaald. Dat beloofd wederom een aantal mooie jaren in de 1e dan wel misschien de Hoofdklasse van het landelijke vrouwenvoetbal.

Maar eerst zaterdag de topper tegen Berkum. De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark De Pauw te Klarenbeek.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Verdiende nederlaag voor sv Twello tegen de Gazelle

Twello- Bij de beginopstelling van sv Twello zette menig supporter uit Twello al een vraagteken. Terecht? Ja zeker want onmiddellijk stond het 1-0 voor de thuisploeg. Menig verdediger stond verkeerd en Justin Bootsveld kon wel heel simpel scoren. Wat had sv Twello geluk in de 11de minuut. Weer stond alles verkeerd, maar Niels Rijnders schoot de bal naast het lege doel. Dit was slechts uitstel van executie.

In de 14de minuut werd de anders zo solide verdediging van sv Twello weer geheel weggespeeld en Derk Vonk maakte 2-0. Er werd vanaf de kant ingegrepen, maar het kalf was al verdronken. De spelers van de Gazelle waren veel feller en zij wilden gewoonweg ieder duel winnen. Pas in de 26ste minuut een mogelijkheid voor de gasten. Max Smaal gaf subliem voor maar Nicky Eekhuis kwam net niet hoog genoeg om de bal er in te koppen. Het schot van Edward Achtereekte had een beter lot verdiend, maar ging rakelings naast. Daarna was het weer de Gazelle die de bovenliggende partij was. Keeper Jay Koster wist tot tweemaal toe Sven Raats van het scoren af te houden anders was de achterstand voor de rust al veel hoger geweest. Ruststand 2-0 en daar was niets op af te dingen.

Na de rust weer wat omzettingen maar dat kwam het spel van sv Twello zeker niet ten goede. In de 51ste weer knullig balverlies en Niels Rijnders maakte er 3-0 van. Het was maar goed dat de spelers van de Gazelle slordig met de kansen omgingen. Thomas Uding raakte van grote afstand de paal en kopte van heel dichtbij over. Derk Vonk miste van heel dichtbij. En sv Twello? In de 81ste minuut een goede actie van Job Bruntink maar keeper Steven Smals liet zijn klasse zien. Compliment voor scheidsrechter R. Brussen. Hij was onopvallend nadrukkelijk aanwezig. Voor de ploeg uit Twello genoeg stof om over na te denken de komende week. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Beekbergen. Aanvang 14.00 uur.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

De jeugdteams van TTV Trias zijn weer begonnen!

Twello- Eindelijk kunnen de spelers, na de winterstop, weer hun eerste competitiewedstrijden spelen. Zaterdag 25 januari zijn we weer begonnen met de eerste thuiswedstrijden. En je kon wel zien dat iedereen er weer veel zin in had om weer te tafeltennissen. Voor de starters was het helemaal spannend omdat het voor hen de eerste competitiewedstrijden waren. Om 10.00 uur was het gezellig druk in het Triasspant. Ook veel ouders waren aanwezig om in een lekkere warme speelzaal de spelers aan te moedigen. En onder het genot van een kopje koffie of thee viel dit goed uit te houden.

Trias 1 speelt dit jaar weer in de eerste klasse en hun tegenstander kwam uit Staphorst. Hier moest het dubbel de beslissing brengen. Myra heeft geen partij verloren en won ze alle drie. De beide andere teamgenoten zorgden voor 2 punten. En door winst in het dubbel werd het 6-4 voor Trias.

Trias 2 speelde tegen Wezep 1. En ook hier was het erg spannend. Kyan en Mees wonnen elk 1 wedstrijd en Nienke wist er 2 te winnen. Doordat Kyan en Mees het dubbel in 5 spannende games wisten te winnen kwam hier een 5-5 op het bord te staan.

Trias 3 tegen Rijssen 2 hielden het ook spannend. Sylke wist 2 wedstrijden te winnen en Stijn wist 1 potje te winnen. Ook voor 2 punten zorgde invaller Milan. Helaas verloren Sylke en Stijn het dubbel waardoor hier ook een 5-5 op het bord kwam te staan.

In de 5de klasse speelde Trias 4 ook al zo’n spannende pot. Ze moesten tegen Swift 6 uit Deventer. Hier wist Milan 3 potjes te winnen. M.a.w. het was dus zijn dag vandaag omdat hij in Trias 3 ook al 2 potjes wist te winnen. Ravi en Wes wisten allebei een partij te winnen. Hier moest dus ook het dubbel de beslissing brengen. Helaas verloren Milan en Wes deze wedstrijd waardoor ook hier een 5-5 uit kwam.

De starters, Trias 5, hun eerste wedstrijd was tegen Swift 7. Ondanks de spanning speelden ze heel erg goed. Het was wel jammer dat Swift met een speler minder was op komen dagen. Maar ja wie treurt daarom, die punten gaan automatisch naar Trias. Joep won zijn 2 partijen en ook Roos wist haar partijen te winnen. Het moest wel in 5 spannende games gebeuren. Maar ondanks de spanning won ze wel. Het dubbel, met Toby, werd ook gewonnen waardoor dit nieuwe team maar liefst met 5-0 wist te winnen.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Gezocht: leden die willen volleyballe

De afdeling volleybal in Terwolde zoekt nieuwe leden, zowel voor het dames als het recreanten team. De dames trainen op de maandagavond en spelen (meestal) op donderdagavond hun competitie-wedstrijden. Het is een hecht team, met strijdlust en er heerst een goede sfeer.

Het recreantenteam, bestaande uit dames en heren, traint op donderdagavond. De training wordt afgesloten met een onderlinge wedstrijd. Gezelligheid staat bij dit team voorop!
Lijkt het je leuk om bij één van de teams te spelen? Neem dan contact op met Ria Sijbrand (06-23345789) of kom een kijkje nemen. Je bent van harte welkom.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Sportprogramma week 5 2020

Activia

Zaterdag
1 februari

14:00
CCW 3 – Activia 2

Zondag
2 februari

14:00
Activia 1- Colmschate 1

11:00
Activia 2 – KCVO 2

10:00
Activia 3 – Turkse Kracht 5

10:00
UD 3 - Activia 4

12:00
Witkampers VR 2-Activia VR

CCW
’16

Zaterdag
1 februari

14.00
CCW 3 – Activia 2

14.30
Rheden 5 – CCW 2

Zondag
2 februari

10.00
ABS 4 - CCW 2

11.00
CCW 4 – Twello 3

12.30
Loenermark 5 – CCW 3

14.00
Go Ahead D 1 - CCW 1

Vrouwen

10.30 Colmschate1–CCW2

12.00 Lemelerveld/Lemele1–CCW1

Terwolde

Zondag
2 februari

14.00
Wissel 1 – Terwolde 1

11.30
Terwolde 2 – Apeld. Boys 5

09.30
Colmschate 3 – Terwolde 3

09.30
Terwolde VE1 – Twello VE1

Vrouwen

11.30
Wijhe 1 – Terwolde 2

Teuge

Zaterdag 1 februari

15:00 Teuge
1 - Blauw Geel 1

12:30 Teuge
2 - DVS Ermelo 4

14:30 UD 2
- Teuge 3

14:00
Haarlo 2 - Teuge 4

14:30 Teuge
5 - Groen Wit 8

Vrouwen

14:30
Heerde 1 - Teuge 1

Twello

Zaalvoetbal zuiderlaan

Vrijdag 31 januari

19.30 Twello 2 – Twello 1

Veldvoetbal

Zaterdag 1 februari

14.00 Twello 2 – Harfsen 2

Zondag 2 februari

09.30 Terwolde VE – Twello VE

10.00 Twello 2 – Wijhe 6

11.00 CCW’16 4 – Twello 3

14.00 Twello 1 – Beekbergen 1

Volleybal

Woensdag 5 februari

20.15 Twello XR 3–Rood-Wit XR 1

V
en L

Woensdag
29 januari

Zaal

19:30
V en L VR1 - ZVH VR1

Zondag
2 februari

10:00 V en L 2 - VVOG 2

10:00 V en L 3 - Colmschate 5

10:00 Robur et Velo VE1 - V en L VE1

12:00 Warnsv Boys VR1 - V en L VR1

14:00 Marienheem 1 - V en L 1

Woensdag
5 februari

Zaal

20:15 V en L VR1 - SVI VR2

Voorst

Zondag
2 februari

14:00 De Hoven 1 - Voorst 1

11:30 Voorwaarts 6 - Voorst 2

10:00 Voorst 3 - Sallandia 3

10:00
Voorst 4 - UD 2

Voorwaarts

Donderdag 30 januari

Volleybal Jachtlust

19.00 Voorwaarts HS2-Dio Beemte HS2

19.00 Voorwaarts DR2-Wesepe DR2

21.00 Voorwaarts DS3-Spiker DS2

21.00 Voorwaarts DS5-GTH/Torpedo DS1

21.00 Voorwaarts HS4-Dros-Alterno HS8

Vrijdag 31 januari

Futsal Jachtlust

21.00 VW 1/ADAS Groep-AZC 1

Zondag 2 februari

Voetbal de Laene

09.30 Voorwaarts T 9-Heino 9

09.30 Voorwaarts T 10-Gazelle 3

09.30 Voorwaarts T VE1-AZC VE1

11.30 Voorwaarts T 2-WVV 2

11.30 Voorwaarts T 6-Voorst 2

11.30 Voorwaarts T 8-A’Boys 3

Handbal Jachtlust

12.00 Voorwaarts DS2-Huissen HV DS2

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Jeugdteams van TTV Trias zijn weer begonnen

Twello- Eindelijk kunnen de spelers, na de winterstop, weer hun eerste competitiewedstrijden spelen. Zaterdag 25 januari zijn we weer begonnen met de eerste thuiswedstrijden. En je kon wel zien dat iedereen er weer veel zin in had om weer te tafeltennissen. Voor de starters was het helemaal spannend omdat het voor hen de eerste competitiewedstrijden waren. Om 10.00 uur was het gezellig druk in het Triasspant. Ook veel ouders waren aanwezig om in een lekkere warme speelzaal de spelers aan te moedigen. En onder het genot van een kopje koffie of thee viel dit goed uit te houden.

Trias 1 speelt dit jaar weer in de eerste klasse en hun tegenstander kwam uit Staphorst. Hier moest het dubbel de beslissing brengen. Myra heeft geen partij verloren en won ze alle drie. De beide andere teamgenoten zorgden voor 2 punten. En door winst in het dubbel werd het 6-4 voor Trias. Trias 2 speelde tegen Wezep 1. En heier was het erg spannend. Kyan en Mees wonnen elk 1 wedstrijd en Nienke wist er 2 te winnen. Doordat Kyan en Mees het dubbel in 5 spannende games wisten te winnen kwam hier een 5-5 op het bord te staan. Trias 3 tegen Rijssen 2 hielden het ook spannend. Sylke wist 2 wedstrijden te winnen en Stijn wist 1 potje te winnen. Ook voor 2 punten zorgde invaller Milan. Helaas verloren Sylke en Stijn het dubbel waardoor hier ook een 5-5 op het bord kwam te staan. In de 5de klasse speelde Trias 4 ook al zo’n spannende pot. Ze moesten tegen Swift 6 uit Deventer. Hier wist Milan 3 potjes te winnen. M.a.w. het was dus zijn dag vandaag omdat hij in Trias 3 ook al 2 potjes wist te winnen. Ravi en Wes wisten allebei een partij te winnen. Hier moest dus ook het dubbel de beslissing brengen. Helaas verloren Milan en Wes deze wedstrijd waardoor ook hier een 5-5 uit kwam. De starters, Trias 5, hun eerste wedstrijd was tegen Swift 7. Ondanks de spanning speelden ze heel erg goed. Het was wel jammer dat Swift met een speler minder was op komen dagen. Maar ja wie treurt daarom, die punten gaan automatisch naar Trias. Joep won zijn 2 partijen en ook Roos wist haar partijen te winnen. Het moest wel in 5 spannende games gebeuren. Maar ondanks de spanning won ze wel. Het dubbel, met Toby, werd ook gewonnen waardoor dit nieuwe team maar liefst met 5-0 wist te winnen.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Competitieduels voor oudste Eagles-jeugd in Twello

Twello- Go Ahead Eagles Onder-17 speelde als enige Eagles-jeugdteam nog geen officiële wedstrijd in 2020. Daar komt aanstaande zaterdag (1 februari) verandering in als Onder-17 – net als Go Ahead Eagles Onder-19 – een competitieduel speelt op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Go Ahead Eagles Onder-19 hervat de competitie zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Hercules O19. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles staat sinds een aantal weken onder leiding van Lars Lambooij. De 31-jarige voormalige speler van Go Ahead Eagles won vorig weekend gelijk zijn eerste wedstrijd als trainer van Onder-19. In de beker werd Longa ’30 met 2-1 verslagen. Zaterdagmiddag neemt Lambooij het in de Tweede Divisie A op tegen Hercules O19. De ploeg uit Utrecht wist eerder dit seizoen met 2-4 te winnen van Go Ahead Eagles Onder-19, dat aankomend weekend dus aast op revanche.

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 staat dit weekend ook een thuiswedstrijd op het programma. Onder-17 speelde in dit kalenderjaar nog geen officieel duel. De ploeg van Uğur Yildirim sloot 2019 af als koploper van de Tweede Divisie A. Met Be Quick 1887 O17 is zaterdag een middenmoter de tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-17, dat eerder dit seizoen de competitie begon met een 1-4 overwinning op de club uit Haren.

Go Ahead Eagles Onder-15 is aankomend weekeinde vrij van competitieverplichtingen. Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat een uitwedstrijd op het programma. De ploeg van Jip Ellenbroek gaat zaterdagochtend op bezoek bij NAC Breda O13.

Programma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding

Zaterdag 1 februari

Tweede Divisie A (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello):

Go Ahead Eagles O19 – Hercules O19

Tweede Divisie A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello):

Go Ahead Eagles O17 – Be Quick 1887 O17

Eerste Divisie-hoog (10:30 uur, sportpark Heksenwiel, Breda):

NAC Breda O13 – Go Ahead Eagles O13

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Go Ahead Eagles organiseert Techniektrainingen

Deventer- Je voetbaldroom beleven? Op vrijdag 13 maart 2020 start Go Ahead Eagles met de Go Ahead Eagles Techniektrainingen op de velden van DVV Go Ahead. De Go Ahead Eagles Techniektrainingen zijn voor alle voetbalfans tussen de 7 en 15 jaar en bestaan uit een 10-wekelijks trainingsprogramma van 75 minuten per training.

Bij de Go Ahead Eagles Techniektrainingen ontwikkel jij je skills onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Deze begeleiding en trainingsmaterialen maken de trainingsmodule de perfecte training om je als jonge voetballer te ontwikkelen.

Je traint in je eigen Go Ahead Eagles Techniektrainingen tenue met de focus op persoonlijke voetbalontwikkeling. Kortom, een mooi voetbalevent waarbij voetbalplezier voorop staat en de kans bestaat om gescout te worden.

Kom jij jouw skills verbeteren bij Go Ahead Eagles? Ga naar www.ga-eagles.nl/techniektrainingen om je aan te melden!

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Fit & Fun Voorwaarts neemt punten mee naar huis

Twello- Om 16:45 zat de bus vol met speelsters en supporters om te vertrekken naar Kwintsheul. Daar stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma. Quintus staat als 4e op de ranglijst en zal daar ook eindigen na de reguliere competitie. Thuis werd er nipt verloren met 24-27 dus het beloofde een mooie pot te worden. De sfeer in de kleedkamer en tijdens de warming-up was goed. Toen om 20:00 de wedstrijd werd aangefloten wist Lisa al snel het doel te vinden met een hard schot van afstand.

Quintus had daarop gelijk het antwoord en scoorde door een snelle midden uit. In het begin was het wat slordig. Aan beide kanten waren er wat technische fouten en slordige afspeelballen. Quintus wist te scoren vanaf de cirkel en van afstand. Aan onze kant scoorde Alineke vanuit de hoek met een mooi lobje, en Daimy en Ellen wisten goed de ruimte in het midden te benutten. De stand ging gelijk op en na 20 minuten spelen in de eerste helft stond het 10-10. Helaas kregen wij een 2 minutenstraf waardoor Quintus voor rust 2 keer kon scoren. Ruststand 12-10.

In de rust werden er afspraken gemaakt, dekking dicht en vanuit daar in de aanval. Nou deze opdracht werd perfect uitgevoerd. De verdediging stond als een huis. Kwam Quintus er toch langs, dan stond daar Lieke nog die geweldige reddingen verrichtte. Quintus kwam 15 minuten niet tot scoren. Wij daarin tegen gingen vrolijk door. Hilke scoorde vanaf de cirkel en Aniek vanaf de hoek. Stand met nog 10 minuten te spelen, 15-21. Quintus besloot om in de aanval met 7 veldspelers te gaan spelen en de keeper eruit. Maar ook toen kwamen ze amper tot scoren. Laura stond echt te verdedigen als een beer en niemand kwam er langs. 2 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er bij iedereen een glimlach op het gezicht. De punten gingen mee naar Twello. Eindstand 16-24.

De sfeer in de bus op de terugweg was top. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de winst gevierd. Wij mogen even genieten van een korte rust, de laatste wedstrijd zal zijn op zaterdag 15 februari. Thuis in de Jachtlust zullen wij om 20:00 spelen tegen SEW. Dit zal een belangrijke wedstrijd worden en gaat bepalen op welke plek we gaan eindigen in de reguliere competitie. Wij staan nu met 3 andere ploegen op 11 punten. Zullen we in de degradatiepoule terecht komen of zullen wij stunten en in de kampioenspoule komen? Kortom alle support is nodig, tot dan.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Late gelijkmaker redt punt voor Activia

Twello- De eerste wedstrijd na de korte winterstop was op verplaatsing bij Vaassen; een directe concurrent in het rechterrijtje van 3B.

Bas Tieman moest geblesseerd toekijken en voor hem speelde Sander van der Velde centraal achterin. In de eerste helft had Vaassen een optisch overwicht; het had veel de bal maar dat kwam ook omdat Activia dat toe stond. De ploeg van Resit Schuurman liet zich namelijk wat verder inzakken om het speelveld klein te houden. Tot kansen voor de thuisploeg leidde dit niet en het was dan ook zuur dat het eerste schot tussen de palen na een minuut of 35 meteen een treffer opleverde. Een hard en laag schot van buiten de 16 verdween tussen diverse benen door in de hoek. Aan de andere kant kreeg Activia meer mogelijkheden om tot scoren te komen. Een kopbal van Guus Leerkes werd van de lijn gehaald; Michiel Mikkers kreeg een aantal schietkansen en miste één keer van dichtbij bij de grootste kans. De ruststand was echter 1 – 0 in het voordeel van de thuisclub. De eerste fase na rust was Activia niet bij de les en Vaassen profiteerde al snel van de wanorde achterin door de 2 – 0 in te schieten. 25 minuten voor tijd maakte Jarle Visser met het hoofd bij de tweede paal de 2 – 1 na een corner van Michael Hubner maar de nieuwe energie en hoop werd al heel snel weer de kop ingedrukt toen een vrije trap van 20 meter knap de kruising werd in geknald. Van deze domper moet Activia even bekomen maar in het laatste kwartier werd een slotoffensief ingezet. Mede door enkele aanvallende wissels nam Activia nu het heft stevig in handen en ging het op jacht om toch nog een resultaat mee naar huis te nemen. Een minuut of 8 voor tijd wist Wouter Hameka met een schot naar de verre hoek de defensie inclusief doelman te verrassen waardoor de slotfase erg spannend werd. Het leek op niets uit te draaien toen eerst Jarle Visser bij een corner met twee handen naar de grond werd getrokken zonder dat de scheidsrechter ingreep en toen even later Jay-Jay van Keijzerswaard van dichtbij de gelijkmaker leek aan te tekenen om door de grensrechter volkomen ten onrechte te worden afgevlagd waren we al in de (ruime) blessuretijd aanbeland. De verdiende gelijkmaker kwam er echter toch nog. De behendige Bart Wippert die de ploeg in de slotfase (samen met de ingevallen Lars Hekkert) bij de hand nam draaide zich weer eens vrij en zijn voorzet werd door Michiel Mikkers ingekopt. Er had misschien zelfs nog meer ingezeten toen de zoveelste prima pass van Lars de eveneens ingevallen Glenn Aaldering vrij leek te zetten maar vlak voordat Glenn de bal kon aannemen floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Niet het meest handige moment om af te fluiten maar goed. Een kwartier voor tijd leek een punt heel ver weg en dus mag de ploeg hier, en met het getoonde karakter, toch tevreden mee zijn. Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen een concurrent: Colmschate komt op bezoek.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

GEZINSDIENST 2 FEBRUARI

Klarenbeek- Op zondag 2 februari viert de Streekgemeente Klarenbeek-Voorst-Wilp gezamenlijk in Klarenbeek. Dit is een gezinsdienst. Er wordt aandacht besteed aan het diaconale project dat in gezamenlijkheid door bovengenoemde drie kerken, gedurende drie jaren, ondersteund wordt: de stichting Vrienden van DHAN. Deze Nederlandse stichting ondersteunt de DHAN Foundation in India. Vanuit de streekgemeente worden vooral de kinderen in India die niet mee kunnen komen in het reguliere onderwijs geholpen.

In de dienst zal een kort filmpje worden getoond van een schoolmoment. Er wordt geleerd om te tellen.. hoe belangrijk is herhaling hierin!!
In de kerk lezen we op deze zondag uit de Bijbel in Gewone Taal. In het Bijbelboek Matteüs staat een verhaal over een toespraak. Jezus staat op een berg en vertelt mensen over het echte geluk. Voor ons allen eigenlijk ook een soort van onderwijs..!
U/jij snapt het vast al: school en kerk komen samen in deze dienst.. want aan de hand van woorden en cijfers gaan jong en oud samen door deze dienst heen. Het is dus wel opletten geblazen op deze zondag!
We nodigen u/jou van harte uit in de kerk van Klarenbeek! De dienst begint om 10.00 uur en voorganger is ds. Marrit Bassa. Na de dienst is er tulpverkoop. De opbrengst is uiteraard voor het diaconale project. Hoe leuk is het om een ander (of jezelf) blij te maken met deze bloemen die de komende lente aankondigen!! Van harte aanbevolen!

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Straatvoetballen op de Parkelerweg verbindt

Twello- Op zaterdag 25 januari jl. was het dan zo ver; kinderen en ouders van de Parkelerweg, Kruisakkerweg, Kruisdwarsweg en het Cruse, speelden op straat met elkaar. Na een luid gezongen Wilhelmus speelden vier teams tegen maar vooral ook met elkaar. Koud was het wel. Maar met warme hapjes, een vuurton en flink veel bewegen was dat geen probleem.

Samen wonen en samen-leven
De laatste jaren zijn er veel nieuwe gezinnen komen wonen in de buurt van de Parkelerweg. Er zijn ook veel kinderen geboren. Inmiddels is de buurt een gezellige en kinderrijke buurt waar weer veel buiten gespeeld wordt. Waar kinderen nieuwe vriendjes maken en elkaar opzoeken om samen erop uit te gaan.“He, woon jij hier in de straat?” “We kunnen wel een keer samen spelen”. Kinderen en hun ouders ontmoetten elkaar. Jong en oud had een rol in dit straatvoetbal evenement. Prachtig hoe spelen kan verbinden. Nieuwe kinderen in de buurt leerden elkaar kennen door samen te voetballen of te spelen. Op straat. Hoe leuk is dat?

Sport- en spelactiviteiten waarin je elkaar kunt ontmoeten
Het straatvoetbal toernooi startte met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de vlag. Daarna werden de vier teams voorgesteld en konden de eerste wedstrijden beginnen. Met een zorgvuldig uitgetekend veld , midden op de straat, werd een vurige maar vooral ook sportieve strijd geleverd onder alle kinderen. Ook de ouders - veelal getrainde supporters of arbiters - moedigden de kinderen sportief aan. Of kletsen gezellig met elkaar aan de kant.

Tot slot penalty’s schieten, latje schieten, een springkussen voor de allerjongsten en natuurlijk voor ieder kind een medaille. Gesponsord door de firma Veldwijk; ook een van de bewoners van de Parkelerweg.
Een laagdrempelig initiatief van een aantal enthousiaste ouders leidde tot saamhorigheid en verbondenheid, plezier door samen in beweging te zijn en met elkaar te voetballen.

Maatschappelijk draagvlak voor nieuwe initiatieven
Inmiddels is er voor het straatvoetbal evenement een zomereditie voorgesteld. De kou speelt de toeschouwers dan geen parten; het biertje in de derde ronde des te beter!
Sporten, bewegen en samen buitenspelen krijgt weer veel aandacht in de media. Initiatieven als deze dragen daaraan bij. Maar dragen vooral ook bij aan de leefbaarheid en het plezier van samen wonen in een fijne en gezellige buurt.
En de volgende dag speelden de kinderen als vanzelf samen door

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Cadenza laat muziekstuk schrijven voor bevrijdingsfeest

Twello- Heel Gelderland kan de bevrijding straks op muzikale wijze herdenken. Muziekbond Gelderland Flevoland en muziekvereniging Cadenza Twello lieten Jan Bosveld een werk componeren. Alle Gelderse muziekverenigingen krijgen ‘Honor to the liberators’ gratis tot hun beschikking.

De compositie heeft de volksliederen van onze bevrijders als basis en heeft een waardig karakter. Het Canadese, Amerikaanse, Engelse en Poolse volkslied zijn op vernuftige wijze in elkaar verwerkt. Tussendoor steken de begintonen van het Wilhelmus de kop op. Het idee hierachter is dat het Wilhelmus nog steeds gezongen en gespeeld kan worden dankzij onze bevrijders. Aan het eind van het werk klinkt het hele Wilhelmus en is er een statig slot met daarin fragmenten van alle volksliederen.

Jan Bosveld
Muziekbond Gelderland Flevoland (MBGF) en Cadenza Twello kozen bewust voor Jan Bosveld als componist van dit werk. Niet alleen komt hij uit Gelderland, hij ontving afgelopen jaar ook de BUMA Blaasmuziek award voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de blaasmuziek. Vanwege zijn affiniteit met zowel harmonie, fanfare als brassband is hij uitstekend in staat een werk te componeren dat de juiste sfeer uitstraalt en voor alle muzikanten goed te spelen is.

Herdenken met muziek
Muziek is als geen ander in staat om herinneringen op te slaan; vrolijke en verdrietige. Het is ook een middel om dankbaarheid te laten zien naar onze bevrijders. Door de samenwerking tussen MBGF en Cadenza is het mogelijk om deze muziek in heel Gelderland te laten klinken. Cadenza doet dit op speciale bevrijdingsconcerten op 5 mei in Twello. MBGF stelt het werk gratis beschikbaar aan alle aangesloten muziekverenigingen.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Kaartavond

Voorst- Op vrijdag 31 januari is de vierde klaver- en kruisjasavond van het seizoen van kaartclub ’t pitje bij café Radstaake. Iedere deelnemer krijgt een prijs naar keuze en een gratis kopje koffie. Er zijn mooie avondprijzen te winnen en er is een verloting. Aanvang 19.30 uur. Inlichtingen: 0575-502108/502390

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Voorster Nieuws nodigt ‘schrikkeljarigen’ uit

Voorst- Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Voorst die op 29 februari zijn geboren, het is dit jaar schrikkeljaar en dus kunnen zij weer eens 'echt' hun verjaardag vieren. Het Voorster Nieuws wil deze jarigen eens extra in het zonnetje zetten en nodigt hen uit dit aan ons kenbaar te maken.

De redactie wil graag een oude traditie in ere herstellen en is op zoek naar meisjes, jongens, mannen, vrouwen, oud en jong die hun exclusieve geboortedag met de lezers willen delen. Het plan is om er een gezellige bijeenkomst van te maken. Nadere info en of aanmelden kan door te mailen naar info@voorsternieuws.nl of bellen 0571 276191. Navraag bij de Burgerlijke stand leert ons dat er in de gemeente Voorst 14 personen moeten zijn die deze speciale geboortedag hebben. Na de geplaatste oproep (vorige week) hebben zich inmiddels een vijftal ‘jarigen’ aangemeld.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Wegafsluiting Hezeweg

Voorst- Zoals eerder aangegeven is de aannemer de eerste weken van 2020 nog bezig met resterende werkzaamheden aan de Rijksstraatweg. Één van deze werkzaamheden betreft het aanpassen van de aansluiting Hezeweg op de Rijksstraatweg naar de nieuwe c.q. gewijzigde situatie.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het nodig om de Hezeweg tijdelijk af te sluiten. Dit zal plaatsvinden vanaf maandag 27 januari 2020 en zal ongeveer één week duren. Dit natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

woensdag 29 januari

Deel dit bericht

Zonnebloem De Vecht

DE VECHT- Nieuwjaarsbrunch voor de Zonnebloem Twello Noord-West

De klanten van de Zonnebloem Twello Noord-West zijn vorige week bij elkaar gekomen in de zalen van De Groot op De Vecht voor een nieuwjaarsbijeenkomst, gecombineerd met een smakelijke brunch. Deze bijeenkomsten, die behoorlijk wat vragen van de vele vrijwilligers(sters) geven niet alleen aan de ouderen een grote boost aan energie door het bijkletsen met leeftijdgenoten over vroeger en nu, ook genoemde vrijwilligers krijgen naast de vele inspanningen die zich voor de ouderen getroosten, iedere keer weer een enorme opkikker, door de saamhorigheid die iedere keer weer bij die bijeenkomsten te bespeuren valt.

Dit keer was een summier programma opgesteld, met veel onderling bijpraten, een hapje en een drankje, wat rondjes bingo en een zeer smakelijke maaltijd. Zoals zo vaak bleek ook nu weer, dat met name dat onderlinge bijpraten hét essentiële onderdeel van de bijeenkomsten van de ouderen is. ‘Het is’, zoals de heer Nikkels aanhaalde, ‘inmiddels bijna de enige gelegenheid waarbij je herinneringen uit je jeugdjaren met gelijkgestemden kunt ophalen, omdat in ieders eigen sociale omgeving de meeste leeftijdgenoten inmiddels zijn weggevallen.’ Dat ophalen van herinneringen werd dan ook ruimschoots gedaan, hoewel duidelijk bleek dat het gros van de ouderen minstens zo bezorgd blijken te zijn over de problemen van de moderne tijd dan de jongeren in ons land. Met andere woorden, stof tot bespreken te over, wat af en toe leidde tot het geluidsvolume van het bekende kippenhok. De deze middag gemaakte foto’s door Gerrit Bosch zijn te vinden op: http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem album 200114.

Bijschrift: Foto Gerrit Bosch.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Zingen doe je samen!

GORSSEL-

Canticum Gorssel zingt 16 mei Dido en Aeneas van Henry Purcell. Wil jij die prachtige kameropera ook graag eens zingen en projectlid worden? Dat kan. Een hoge sopraan en een tenor en bas zijn van harte welkom.

Canticum is een koor van 35 tot 40 leden. Het is een mooie mix van geoefende en minder geoefende zangers. Het koor staat onder leiding van Paulien Roos. Plezier beleven aan het zingen is het belangrijkste.

Wil je meer informatie? Dat kan via ons mailadres: info@canticumgorssel.nl of neem even contact op met onze secretaris Gelske Hermans, tel. 0575-492761

www.canticumgorssel.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

ZijActief de Vecht

DE VECHT- De jaarvergadering is op woensdag 29 januari 2020. Het meditatief moment wordt verzorgd door ds. Betsy Nobel uit Terwolde. Daarna de verschillende verslagen en na de pauze is Miny van der Zande uitgenodigd. Ze vertelt haar verhaal over haar overgrootmoeder Evertje, de min van Prinses Wilhelmina. De avond begint om 20.00 uur en vooraf is er koffie/thee. Locatie de Groot. Leden betalen € 5.00 en introducees € 8.00 Bekijk ook de website voor meer informatie, verslagen en foto’s zijactief.de-vecht.nl

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Winterwandeling Klarenbeek, de 5e editie!

KLARENBEEK- Op zaterdagavond 25 januari 2020 wordt in Klarenbeek alweer de 5e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema “Over de grenzen”.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Winterwandeling Klarenbeek, de 5e editie!

KLARENBEEK- Op zaterdagavond 25 januari 2020 wordt in Klarenbeek alweer de 5e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema “Over de grenzen”.

De wandeltocht begint bij het MFC aan de Bosweg 12 en komt langs verschillende locaties in Klarenbeek. Dit keer doet de route Het Boshuis (de voormalig Katholieke kerk), basisschool De Kopermolen, een buitenlocatie aan de Heideparkweg, de boerderij van de familie Elskamp en de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan, om uiteindelijk weer bij het MFC te eindigen. De hele avond staan lokale kunst en cultuur centraal en de route zal sfeervol worden aangekleed met vuurkorven en verlichting in allerlei varianten. Kijk onderweg om je heen en laat je verrassen!

Lokale kunst & cultuur

In Het Boshuis verzorgen Muziekvereniging Klarenbeek, Kinderkoor Klarenbeek en Popkoor Break Out voor de muzikale invulling. Comité Dorpsverfraaiing is daar ook aanwezig met een stand met bloemstukken, een verloting en zij laten zien wat zij allemaal doen voor het dorp Klarenbeek.

In basisschool De Kopermolen zijn de werken van diverse kunstenaars, die allemaal een link hebben met Klarenbeek, te bewonderen:

Atelier Ludiek (www.atelierludiek.com, gevestigd aan de Traandijk in Klarenbeek) is er met schilderijen en beeldhouwwerk. Sandra Bartels (www.portretinbeeld.eu) maakt prachtige portretten

van huisdieren. Anne Elijzen maakt de meest bijzondere ontwerpen van ijzer en bestek, ook te zien op haar facebookpagina Anne’s kunstige kunst. Oud Klarenbeekse Annemarie Revenberg-Mulder exposeert haar abstracte en realistische schilderijen en beeldend werk. Ammy Bedaf toont haar tekeningen van dieren die zij met pastelkrijt maakt.

Naast deze exposanten treedt in de multi-functionele ruimte van De Kopermolen “Theater zonder grenzen” uit Apeldoorn op. Deze groep bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven en uit amateurspelers die zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht brengen.

Onderweg, in de Heideparkweg, zorgt dorpskapel “De Spekboeren” uit Voorst voor een vrolijke noot. Zij maken muziek voor jong én oud. Blijf kijken en geniet, een dansje maken is uiteraard toegestaan!

De tocht gaat verder naar de boerderij van de familie Elskamp, waar naast de koeien en kalfjes, rockband Messed Up en de muzikale Klarenbeekse familie Schiphorst (bekend van Vuur en Good Things End) te bewonderen en te beluisteren zijn.

Bij de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan de Hoofdweg zorgen de Steierische Muzikanten voor de sfeer.

In het MFC tenslotte zorgt DJ Alfonso (Alfons Worm) ervoor dat de avond ook muzikaal wordt afgesloten, hij neemt zijn platenspelers en grote collectie singles en elpees mee. En onder het genot van een hapje en drankje kun je daar even gezellig napraten.

Starttijd en deelnamekosten

De route is in twee richtingen opgesplitst (een Engelse en Duitse route), zodat niet iedereen tegelijk bij de locaties aankomt. Starten is mogelijk tussen 18.45 en 19.30 uur bij het MFC. De kosten voor deelname bedragen € 3,- per persoon en € 1,- per persoon voor kinderen tot 16 jaar. De verschillende locaties zijn “geopend” van 18.45/19.00 uur tot 21.30/22.00 uur. Onderweg kunnen (tegen betaling) verschillende versnaperingen worden gehaald.

Kortom, een leuke avond, voor jong en oud, om het dorp eens op een andere manier te leren kennen. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het ook mogelijk om per auto de verschillende locaties te bezoeken, vergeet dan niet eerst een stempel als bewijs van deelname te halen bij het MFC.

Het is altijd handig om zelf een zaklamp of iets van verlichting mee te nemen. Uiteraard dient - voor je eigen veiligheid en uit respect voor flora en fauna - niet van de paden afgeweken te worden.

Volg voor meer info over deze bijzondere winterwandeltocht de facebookpagina Winterwandeling Klarenbeek.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Wintersafari op de Veluwe bij Loenen

LOENEN- Hoe komen dieren aan hun voedsel in de winter? Welke sporen laten ze na? De boswachter vertelt het je tijdens een stevige wandeling over de Veluwe bij Loenen. Prachtige winterse wandeling door de natuurgebieden Reeënberg en Hoeve Delle. Op zaterdag 1 februari

Op zoek naar de sporen van grote zoogdieren op de Reeënberg en Hoeve Delle. Wie weet vang je een glimp op van een hert, een wild zwijn, een ree of misschien wel een vos. Of misschien hoor je wel het krassende geluid van overvliegende raven die op zoek zijn naar voedsel. We kunnen geen garanties geven, maar de kans is aanwezig dat we wild zien.

Heide en bos

Kom genieten van het gevarieerde winterlandschap op de Reeënberg en Hoeve Delle. Loop mee door de bossen met stevige klimmetjes op de Reeën berg en over het glooiende heidelandschap met jeneverbessen van Hoeve Delle.

Praktische info

• Koop van tevoren online een kaartje

• Doe stevige schoenen en warme kleding aan

• Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

• Er is ook een Wintersafari voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar!

• Honden mogen helaas niet mee

• Vergeet je verrekijker niet

• De wandelafstand bedraagt circa 5-6 km

Meer informatie:

www.nm.nl/wintersafari-loenen

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo januari

REGIO- Rijkswaterstaat start eind januari met wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo op de A1 Apeldoorn-Azelo. Vanaf 27 januari rijdt het verkeer op dit weggedeelte in beide richtingen via twee versmalde rijstroken. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Op de versmalde rijstroken geldt een maximum snelheid van 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

A1 Bathmen-Markelo

Eind januari vervolgt de aannemer de wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo aan de rechterkant van de weg. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden rijdt het verkeer op dit traject in de richting van Deventer via twee versmalde rijstroken. Medio maart geldt dit voor het verkeer in beide richtingen.

Weekendafsluiting

In januari zijn vanwege werkzaamheden de op- en afrit Deventer-Oost en Lochem alsook de verzorgingsplaats Bolder geheel afgesloten.

• van vrijdag 24 januari 21.00 uur tot maandag 27 januari 05.00 uur.

We asfalteren dan de weg bij Deventer-Oost en passen vangrails aan en verwijderen barriêres op het traject Bathmen-Markelo.

Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximum snelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl.

Informatie over wegwerkzaamheden staat op www.VanAnaarBeter.nl

Achtergrondinformatie over de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo is na te lezen op www.A1Oost.nl.

Men kan ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voorster Muziek Experience krijgt mooie donatie

TWELLO- Wat doet muziek met jou? Je kent vast het gevoel van kippenvel op je armen als er een mooi liedje op de radio voorbijkomt. En ben je weleens bij een concert geweest? Hoe indrukwekkend kan dat zijn! Geweldig toch, wat muziek kan doen? Om iedereen te laten ervaren hoe mooi muziek is, houden alle muziekverenigingen uit de gemeente Voorst de Voorster Muziek Experience.

Donatie

Het Rabobank Donatiefonds heeft een bedrag van maar liefst €5000 gedoneerd om het muzikale feest tot een nog groter succes te maken. Met de donatie kan de dag groots worden aangepakt zodat iedereen kan kennismaken met muziek én lekker mee kan spelen.

Laat je verrassen

De Voorster Muziek Experience is een evenement dat alle Voorster muziekverenigingen samen organiseren. Misschien denk je bij ‘muziekverenigingen’ aan een fanfare of orkest dat ouderwetse schlagers speelt in een bijzonder kostuum. Laat je dan verrassen tijdens de muziek Experience. De muziekverenigingen laten tijdens bijzondere optredens horen dat top-40 muziek ook leuk is als het door een groot orkest wordt gespeeld. Al die verschillende instrumenten, dat levert een indrukwekkend muziekstuk op.

Zelf meedoen

Tijdens de Experience kun je niet alleen komen luisteren, het is de uitgelezen kans om zelf eens een instrument op te pakken. Misschien was je eerder lid van een muziekvereniging en zou je de draad wel weer op willen pakken. Of wellicht ben je heel nieuwsgierig naar een specifiek instrument. Tijdens allerlei interactieve workshops kun je zelf ervaren hoe het is om deel uit te maken van een groot gezelschap muzikanten.

Samenwerking

Het ZONE. College en Veluws College laten je tijdens de Experience horen wat zij allemaal in hun mars hebben en de vaste bezoekers van Younger @ Heart zijn de afgelopen tijd ook druk geweest om iets moois in elkaar te zetten. Verwacht het onverwachte en wees welkom tijdens de Voorster Muziek Experience op 17 mei in sporthal Jachtlust in Twello.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nationale Voorleesdagen

TWELLO- Luisteren naar verhalen is leuk. En hoe fijn is het om als ouder voor te lezen aan je kind of kinderen? De Nationale Voorleesdagen beginnen komende woensdag 22 januari, tijd om lekker samen te gaan lezen! Landelijk vinden er allerlei activiteiten plaats en ook bij Bibliotheek Brummen|Voorst houden we van voorlezen.

Waarom voorlezen?

Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het levert bovendien een beter begrip van de wereld om je heen en is goed voor het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Alle reden om in de wereld van verhalen te duiken dus. Dit jaar staat het prentenboek Moppereend centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op zondag 26 januari is de theatervoorstelling hiervan te zien in onze Bibliotheek in Twello.

Voorlezen bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Voorlezen is goed voor kinderen. Daarom krijgen alle nieuwe ouders na de geboorte van hun kleintje een uitnodiging voor BoekStart. Zij kunnen in onze vestigingen een koffertje ophalen met boekjes om voor te lezen aan hun baby. Aanmelden van hun kind als lid van de Bibliotheek is helemaal gratis, tot 18 jaar zijn er geen kosten aan lidmaatschap verbonden. Via VoorleesExpress ondersteunen vrijwilligers van onze Bibliotheek gezinnen waar voorlezen geen vanzelfsprekendheid is. Gedurende 20 weken komen onze vrijwilligers bij gezinnen thuis om zowel ouders als kinderen kennis te laten maken met voorlezen.

Voorleeswedstrijd

Jaarlijks worden er voorleeswedstrijden gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 door het hele land. De kwartfinales van deze wedstrijd in de gemeente Voorst worden gehouden op 1 februari in de Bibliotheek in Twello. Voorlezers uit de gemeente Brummen laten een week later, op 8 februari, in de Bibliotheek in Eerbeek horen wat zij kunnen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Veteranendag

REGIO- Op 17 april 2020 organiseren de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst, ondersteund door het Comité Veteranendag Apeldoorn-Epe-Voorst, voor de 14e maal de regionale veteranendag.

Deze zal plaatsvinden op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn van 16.30 tot 19.30 uur. Hieraan voorafgaande vanaf 15.30 uur is de gelegenheid om een static show van defensiematerieel te bekijken en zullen de Pipes & Drums City of Apeldoorn een optreden verzorgen.

Veteranen, ook de nog actief dienende veteranen, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut krijgen een formele uitnodiging op het huisadres om samen met partner of begeleider deze dag bij te wonen.

Veteranen die zich niet hebben geregistreerd zijn ook van harte welkom, maar krijgen geen formele uitnodiging. Registratie bij het Veteraneninstituut kan men doen op telnr. 088-3340050.

Geen uitnodiging, maar u wilt toch graag komen, dan het verzoek om u alsnog aan te melden via comite.veteranendag@gmail.com of telnr. 06-27070722.

De dag zal bestaan uit een officieel gedeelte gevolgd door een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje waar men oude maten kan ontmoeten. Rond 18.00 uur zal er een rijstmaaltijd worden geserveerd in buffetvorm.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met: H. Laurens telnr. 06-27070722 of comite.veteranendag@gmail.com.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Vertel me Gelre over behandeling van maag- en slokdarmkanker

REGIO- Eind januari is het maag- en slokdarmweek. Daarom organiseert Gelre ziekenhuizen op donderdag 30 januari een Vertel me Gelre over maag- en slokdarmkanker. Tijdens deze informatieavond vertellen zorgverleners meer over verschillende behandelmogelijkheden, snel herstel en voeding. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. De informatieavond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Locatie is het Auditorium van Gelre Apeldoorn. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre.

Programma

Het programma van de informatieavond ziet er als volgt uit:

Oncoloog dr. Oulad vertelt meer over de chemotherapie voorafgaand aan de operatie.

Radiotherapeut dr. Bekker gaat in op de radiotherapeutische behandelingen bij slokdarmkanker.

Chirurg dr. Wassenaar spreekt over de vernieuwingen omtrent een snel herstel.

De diëtiste gaat in op de invloed van voeding bij zowel maag- als de slokdarmkanker.

De avond wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van een ex-patiënt.

Aansluitend aan de presentaties is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers.

Vóór 19.30 uur en vanaf 21.00 uur is er tijd om de informatietafel van patiëntenvereniging SPKS te bezoeken (zie ook: www.spks.nl).

In Nederland krijgen ruim 2.300 mensen per jaar slokdarmkanker en ongeveer 1.700 mensen maagkanker, van wie driekwart mannen (voornamelijk ouder dan 60 jaar). Het aantal nieuwe gevallen neemt elk jaar toe.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Een mooie spontane actie van 2 dames uit Wilp

WILP.-

Deze twee dames uit Wilp waren afgelopen zaterdag middag tijdens hun wandeling

heel goed bezig.

Vanaf de Binnenweg in Wilp tot aan de Poll laan in Voorst

hadden ze al twee grote zware vuilniszakken vol met zwerf afval verzameld.

Bij een boerderij onderweg kregen ze twee nieuwe vuilniszakken.

Wie weet inspiratie voor wanneer je eens niks te doen hebt???

Natuurlijk moet dit niet nodig zijn….maar helaas wel….

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

Het programma EenVandaag presenteerde onlangs een eigen onderzoek, uitgevoerd onder 149 gemeenten waaruit blijkt, dat 94% dit een slechte maatregel vindt. Volgens die gemeenten is dit ook in strijd met het uitgangspunt van de Wmo, namelijk dat mensen zich zo lang mogelijk op eigen kracht moeten redden en dan pas aankloppen bij de gemeente (bron: EenVandaag).

Wij vroegen aan wethouder Wim Vrijhoef, hoe deze constateringen zich verhouden binnen de gemeentegrenzen van Voorst en concludeerden, dat de situatie zorgelijk gaat worden.

Volgens wethouder Vrijhoef heeft iedereen in 2019 gezegd, dat de nieuwe regeling onzin is; ongeacht inkomen een bepaald bedrag betalen. Neem het huishouden dat twee uren hulp per week krijgt dat 50 euro kost. Betaalden ze voorheen 20 euro eigen bijdrage per week en dus ruim 80 euro per maand, nu is dat nog slechts 19 euro. Een verdienste voor de hulpvrager, maar ook een derving aan inkomsten voor de gemeente!

“De minister zegt dat we het aan de keukentafel moeten organiseren, maar hoe kan dat wanneer er een recht is? Dan moeten we het draaien, wanneer de vraag er is” aldus Wim Vrijhoef. “We vragen bij de mensen of er een probleem is en wanneer dat niet kan worden opgelost, moeten wij leveren. De gedachtenkronkel, dat wij eraan kunnen sturen, is er dus niet” maar de wethouder ziet ook uitzonderingen. Er zijn mensen die geen hulpvraag indienen en vinden dat ze het zelf en op eigen kosten kunnen regelen.

De wethouder wijst er nog eens op, dat wie zorg nodig heeft, het ook moet krijgen. “Voor de goede orde, die het nodig hebben gaan we niet op bezuinigen. Maar voor wie het nodig hebben en het zelf kunnen betalen, kán dit niet de bedoeling zijn” waarbij de wethouder schets, dat Wmo veel diensten levert. PlusOV, algemene voorzieningen, hulpmiddelen, etc. en bij dit alles blijft de maximale bijdrage van € 19,- voor iedereen hetzelfde.

“Wij hebben vorig jaar, door de aanzuigende werking al kosten gekregen. We hebben toen ook al gemerkt dat de extra inkomsten minderden. Van 4 ton naar 2,5 ton en dit jaar naar 1,5 ton. En extra uitgaven aan de andere kant waar het nu pas begint door te dringen, dat het zo geregeld is. Daarbij is er dan nog Den Haag die heeft gezegd, dat er reële tarieven aan de dienstverleners moeten worden betaald. “Dat heeft 9% extra gekost per jaar. Dat zijn dus ook tonnen die extra uitgegeven worden.”

Op de vraag of gemeente Voorst het werk aan kan, is het antwoord van de wethouder tweeledig. “We kunnen het op dit moment gewoon aan” maar hij stelt zich ook de vraag; waar halen we in de toekomst de capaciteit vandaan? “We moeten straks iemand aannemen waar (financieel) niets tegenover staat. Een op de 4 is thans bejaard, dat wordt 1 op de 3. Ga maar rekenen wat dat met zich meebrengt.”

Wim Vrijhoef vervolgt; “Er zijn nu al veel gemeenten die de OZB gaan verhogen om de kosten te kunnen betalen. Wij vinden dat je die juist met rust moet laten. Eén uitzondering; wanneer de zorg uit de hand loopt, dan moet je wel. Solidariteit komt om de hoek kijken, dan moet je het goed gaan regelen. Het wordt heel pijnlijk om dit te gaan doen, terwijl op rijksniveau hiervoor geen begrip is. Ze maken de rijken rijker en de armen armer.”

Tot slot de vraag; wat zou de wethouder graag willen? “Dat je het kan organiseren, dat de centen er gaan komen en dat je het zo goed mogelijk gaat doen. Prima idee dat mensen thuis blijven, maar tot hoever ga je dan? Een meerjarenbeleid vanuit Den Haag zou goed zijn, dan kunnen we ons erop inrichten. Er zijn nu geen eindoplossingen.”

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

ROMMELMARKT DORPSKERK TWELLO

TWELLO-

Op zaterdag 18 april vindt er weer een rommelmarkt rondom de Dorpskerk plaats. Hiervoor zijn nog wel allerlei spullen nodig en die kunnen vanaf aanstaande zaterdag 25 januari weer wekelijks ingeleverd worden aan de Voordersteeg 12. Tussen 09.00 en 12.00 uur bent u hier van harte welkom. Voor het ophalen van de goederen kunt u contact opnemen met Bert Bresser (0621444809) of Gerrit Bokdam (0681568362). Bent u in uw omgeving op de hoogte van het ontruimen van een woning? Neem dan contact op met de heren Bresser/Bokdam.

Dus kijkt u eens in en om uw huis naar spullen die u voor dit doel wil missen? Denk aan de mooie lamp die op zolder staat of toch dat koffiezetapparaat of speelgoed, boeken, puzzels, potten en pannen, glaswerk, kleding (niet versleten), kussens, dekens, grasmaaier, tuinstoelen, fietsen enz, enz, enz. Teveel om op te noemen maar dit jaar willen we ook een aantal dingen niet. Bankstellen, Ikea kasten, kasten die uit elkaar gehaald zijn of moeten worden, groot meubilair dat wat versleten is worden n iet geaccepteerd. Als de goederen bij u opgehaald worden beslist men op dat moment of het meegenomen of niet. Dus alleen zaken die verkoopbaar zijn en waar dus andere mensen echt blij van worden.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Red de bol, help de bij

TWELLO-

Veel bloembollen worden na het bollenseizoen verwerkt tot compost. Dat is heel jammer voor alle bijen en insecten die het stuifmeel van de bloemen goed kunnen gebruiken. En elke bloem telt voor de bijen! En door de zachte winter kunnen de bollen nu nog steeds de grond in. Bij 20 basisscholen in de gemeente Voorst en wijde omgeving werden de afgelopen week daarom duizenden bollen uitgedeeld.

De firma Baltus Bloembollen uit Vaassen heeft hun overgebleven bollen gratis geleverd en de werkgroep Groene Kerk Twello heeft de verdeling op zich genomen. Imkerij de Werkbij uit Vaassen heeft een fotowedstrijd aan deze actie gekoppeld waarbij een leuke prijs is te winnen. Als over een paar weken de lente in aantocht is en de bollen in bloei komen kun je gaan speuren naar bijen en andere insecten die de bloemen bezoeken. Maak daar snel een foto van en stuur deze naar Imkerij de Werkbij. De mooiste foto wordt beloond met een educatief bezoek aan de nieuwe natuurbeleeftuin van de Werkbij, de Gatherhof, in Vaassen met de hele klas. Ruim 3.000 kinderen kregen een zak bloembollen mee naar huis om in de tuin te poten en dat leverde veel blije gezichten op! En voor de werkgroep Groene Kerk leverde het heel veel helpende handen om de 100.000 bollen in de grond te krijgen. Kortom kinderen blij, ouders blij en de bijen blij.

Meester Arnold van de Hietweide met enthousiaste kinderen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voorverkoop Paas Party XXL is begonnen!

KLARENBEEK-

Carnavalsvereniging Pacelli organiseert samen met ADAS Events op paaszaterdag 11 april hun traditionele Paas Party XXL. Vanaf veertien jaar is iedereen van welkom op dit jaarlijks terugkomend evenement met de Pasen in Klarenbeek. Jong en oud kunnen weer los gaan in de grote zaal van Partycentrum

De Klaarbeek (voormalig Partycentrum De Nieuwe Zweep) aan de Klarenbeekseweg 93.
Met 1000 bezoekers is de Paas Party XXL het ultieme feest om Pasen te vieren, want Pasen vier je met Carnavalsvereniging Pacelli!

Voorverkoopadressen & Online Voorverkoop
De Online voorverkoop is per zaterdag 11 januari van start gegaan via de website www.paaspartyxxl.nl. De Online voorverkoop gaat erg hard, dus wees op tijd voor je tickets. Online kost een ticket € 13,30 (dit is inclusief € 0,80 servicekosten) Scheelt 5 euro met aan de zaal. Dus de moeite waard om een ticket te bestellen via www.paaspartyxxl.nl, blijf lekker thuis in je luie stoel zitten en bestel snel en simpel via deze website! Per 5 februari gaat de voorverkoop van start bij de volgende verkooppunten: Klarenbeek - Cafe/Snackbar De Klaarbeek, Wolters Tweewielers, Plus Imanse. Twello - Primera Oonk. Voorst - Coop Versluis. Apeldoorn - Hans z’n Frietje. Teuge - SJW Peco. Beekbergen - Primera de Damper. Eerbeek - Primera Tabor. Loenen - Cafe de Kroeg. Persoonlijke kaartverkoop - Klarenbeekse Bus (reserveringen klarenbeeksebus@hotmail.com) Carnavalsvereniging Pacelli leden - Erwin Klumper & Jeroen Hendriksen. Geen zin om zelf tickets te halen? bij afname van 4 tickets komen we ze bezorgen. Mail naar cvpacelliklarenbeek@gmail.com of stuur een WhatsApp bericht naar 06-30932755. Verzeker je van een ticket voor Stuk, Rene Karst, Buren van de Brandweer, hele avond danseressen, DJ Sander, Lasershows, Stef Ekkel en Partyfriex voor maar €12,50 in de online voorverkoop en bij de verkooppunten.

Stuk (00:00 uur tot 01:00 uur)
StukTV, ook wel Stuk is een Nederlands You Tube Kanaal. De presentatie word verzorgd door Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. Dit trio maakt online video’s, wat vooral jong publiek trekt. Met 2,27 miljoen abonnees is StukTV het grootste Nederlandstallige You Tube kanaal. De video’s zijn in totaal meer dan 1 miljard keer bekeken.
Dit trio treed ook op als DJ op grote festivals en evenementen in het land. Ze hebben zelf ook singles uitgebracht die je zeker gaat horen op Paas Party XXL.

Rene Karst en Stef Ekkel (22:15 uur tot 22:55 uur)
Deze feestgangers hebben al veel hits op hun naam staan. Denk aan De Woonboot van Stef Ekkel en Atje voor de Sfeer van Rene Karst. Ook brengen ze samen veel nummers ten gehore, denk aan natuurlijk Liever te dik in de kist, als weer een feestje gemist en We zijn nog beter als we dronken zijn. Deze heren gaan zeker voor sfeer zorgen tijdens Paas Party XXL.

Partyfriex (23:15 uur tot 23:45 uur)
Tom Wilborts & Bart Coppens vormen sinds 2013 feestduo PartyfrieX. De uit Budel afkomstige Bart is sinds jaren een bekende verschijning in de plaatselijke carnavalswereld. Café eigenaar Tom pakt achter zijn bar regelmatig de microfoon. Op deze plaats komen ze op het idee om samen een carnavalsnummer uit te brengen. Hun debuutsingle Allemaal Voor Jou is direct een knaller en sindsdien zetten ze vele café‘s en feesttenten volledig op zijn kop. Nieuwe krakers volgen, zoals Elke Keer Hetzelfde, Deze Kroeg (Ya Ya Yippie), Meter Bier, 90’s Medley, Turbonaise, Leef Voor ’T Weekend. Voor hun single Ik Moet Zuipen zijn ze een samenwerking aangegaan met Schorre Chef. De plaat breekt alle records en wordt o.a. beloond met een Buma.NL Award voor beste single.

Buren van de Brandweer (21:00 uur tot 22:00 uur)
Uitgefikte speakers, smeulende dansvloeren en doorgebrande sneakerzolen is het enige wat nog zal worden aangetroffen na een optreden van Buren van de Brandweer.In 60 minuten pompen zij een vuurzee van klappers door de mengtafel. Gegarandeerde chaos en energie in een opbouwende set met eigen hits en bekende knallers! Natuurlijk staat DJ Sander ook weer op het podium tijdens Paas Party XXL, met zijn legendarische lasershows. Sander maakt van elk feest een succes, of het nu feest, dance of house betreft, niets is hem te gek. En natuurlijk zullen de mooie uitgedoste danseressen ook weer op het podium staan. Aanvang 20:00 uur!
Want Pasen vier je met Carnavalsvereniging Pacelli!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Overname DGTF (WGTF) door Golfbaan de Breuninkhof in Bussloo

BUSSLOO-

Golfbaan de Breuninkhof is dit jaar goed begonnen! Twee Jaar geleden is Unigolf Bussloo BV (de golfbaan) overgenomen door een volledig nieuwe partij die onder andere het clubhuis volledig gerenoveerd heeft. Daarop volgde een stabiele ledengroei, waarbij ook de jeugd hun intrede heeft gedaan. Door het aantrekken van ondernemers, krijgt het geheel nu ook een professionelere uitstraling.

Nieuwe eigenaar Bjorn Beekman: “Dit is het juiste moment en ook de juiste A1-locatie om de DGTF over te nemen!’

De Dutch Golf Teachers Federation (ook wel de WGTF: World Golf Teachers Federation) is een stichting met een groot aantal leden, die fanatieke golfer opleidt tot een serieuze golf teaching professional. Door deze stap maakt Golfbaan de Breuninkhof tot een heus ‘Headquarters’ voor een groot deel van de landelijke golfprofessionals aangesloten bij deze stichting, waarbij de mogelijkheden tot uitbreiding, training en opleiding aan het begin van een prachtige carrière staan. De doelgroep van de DGTF/WGTF is de carrière-switcher die van zijn hobby een parttime of fulltime beroep zou willen maken.

DTGF
Wil je golfprofessional (golfleraar) worden? Dan is de opleiding van de DGTF de ideale route. In tegenstelling tot andere is de DGTF-opleiding voordelig, compleet en binnen een afzienbare tijd te behalen. Golf is een steeds verder groeiende sport. Vanaf het begeleiden van beginnende golfers tot het opbouwen van de swing en het coachen van het spel in de baan zorgt de DGTF dat alle aspecten van het lesgeven uitvoerig worden behandeld. Ook worden onderdelen als de balvluchtenwetten, de principes van de swingbeweging alsmede de versnellingen in de swing goed uitgelegd. Materiaalkennis, BHV en biomechanica zijn onontbeerlijke onderdelen. U dient een week vrij te houden voor een practicum seminar dat buiten Nederland plaatsvindt en waarin het lesgeven aan de mat in al zijn aspecten gedoceerd en getraind wordt. De vervolglessen vinden in de school in Utrecht of Bussloo plaats, op onze eigen driving range of op een bekende golfbaan. Er is een uitgebreid programma en alle opleidingmodules worden aan u uitgelegd. U kunt hierna aan bijna alle handicapcategorieën lesgeven. U bent na de opleiding lid van een organisatie die wedstrijden organiseert en u bezit een diploma dat erkend wordt door de World Golf Teachers Federation. Ook kunt u met een portfolio nog examen doen bij de Nederlandse Golf Federatie.

Heeft u ook interesse om ‘golf teaching professional’ te worden?

Business Meets Golf
Aankomende 13 februari organiseert de golfbaan een Businessclub-dag voor ondernemers, welke zijn gevestigd in de Stedendriehoek. Op deze dag zullen we een toernooi spelen met en tegen een aantal golf professionals van de DGTF. Wij laten u graag kennis maken met zowel de DGTF als Golfbaan de Breuninkhof. Heeft u interesse voor deze dag? Vraag naar meer informatie of meldt u aan bij Laura Pladdet: zij is bereikbaar via info@debreuninkhof.nl.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Oud papier inzameling

WELSUM-

De mensen van de Welsumse Zang- en Toneelvereniging Harmonie en van de Sportvereniging Welsum hebben weer een rooster opgesteld van de data dat zij in Welsum en ommelanden oud papier en oude metalen komen inzamelen om de respectievelijke clubkassen te spekken.

Zaterdag 7 maart inzameling papier.
Zaterdag 2 mei inzameling papier + oud ijzer.
Zaterdag 4 juli inzameling papier.
Zaterdag 3 oktober inzameling papier + oud ijzer.
Zaterdag 12 december inzameling papier.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Vernieuwing. Vooruit met de geit en met de baas!

Dee spreuk van Loesje kreeg ik opgestuurd van goede vrienden, geïnspireerd door een project van onze stichting El Mundo Thailand /Nepal. We zochten financiën voor de aankoop van geiten voor enige dorpen in Nepal.

Wat prikkelde mij nu toch zo in deze spreuk? Twee woorden: Vernieuwing en baas. Vooruit met de geit zeg je wanneer het allemaal niet erg opschiet, terwijl je gewoon vaart wilt maken (handen uit de mouwen wilt steken, de boel eens flink wilt aanpakken enz.).
In dit geval is de baas oud, 82 jaar. Ouderdom wordt niet ze snel in verband gebracht met vernieuwing. En daar zit ‘m nu de kneep: het beeld dat de Ouden geen zicht zouden hebben op de veranderende tijdgeest, dat de Ouden bang zijn voor verandering (lees= vernieuwing). Enige jaren geleden interviewde ik voor het toen nog Deventer Dagblad een aantal senioren over hun leesgewoontes. Ik was verbaasd, toen, hoe bij de tijd deze senioren waren en hoe dicht zij stonden bij de vragen die de maatschappij stelde. En hoe dicht zij qua opvatting over menige levensvragen bij hun kleinkinderen stonden.
Ik kan me wel voorstellen dat vernieuwing je onzeker maakt. Met je rollator een bos ingaan dat je niet kent, vraagt toch een beetje durf en ondernemingslust. Je kent de hobbels niet, ziet de kuiltjes niet en de bovengrondse wortels van de oude bomen als door de artrose gekromde tenen.
Wij, Ouden, kunnen niet stilstaan, ons in een hoekje terugtrekken, wachten tot ons wat gevraagd wordt. Want dat laatste kun je wel vergeten. Wij moeten blijven zoeken en sjouwen, zoals Hein Tijssen het zegt in zijn boek ‘Leeg en bevrijd. Verslag van een mensenleven: ‘Ik was nieuwsgierig naar alle soorten levenswijsheid op elk gebied.’. Tijssen: ‘Hoe meer kennis ik opdeed -met name op het gebed van de oosterse wijsheid- hoe meer ik afdwaalde van mijn thuisbasis en mijn erfgoed. Ergens deed me dat verdriet. Ik stond alleen…in het onbekende’.
Ik zou zeggen: stap in die onbekende wereld en je komt in een constant vernieuwingsproces terecht en gedurende dat proces geef je inspirerende signalen af aan de ook zich steeds veranderende samenleving, je kleinkinderen bijvoorbeeld.
Wiel Palmen (palme060@gmail.com)

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

‘HET BUREAU’ GEOPEND

TWELLO-

Meer dan 400 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag HET BUREAU bewonderen tijdens de inloopmiddag. Het compleet vernieuwde pand aan de Veilingstraat in Twello biedt kantoorruimtes en flexplekken aan ZZPers, Start-ups en MKB. Tijdens de inloopmiddag konden bezoekers de nog beschikbare ruimtes bekijken en hadden de 10 bedrijven die er inmiddels al zijn gevestigd ook de deuren geopend. Van het oude politiebureau is niets meer over. De ruimte is omgetoverd tot een inspirerende plek waar ondernemers naast een eigen plek ook een sfeervolle gezamenlijke ruimte en vergaderruimte hebben. Een mooie aanwinst voor Twello waar ondernemers kunnen ontmoeten en (samen)werken.

Het voormalige politiebureau aan de Veilingstraat heeft een nieuwe bestemming gekregen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

OPEN DAG AVENTUS

Woensdag 29 januari open dag bij Aventus

REGIO.- Op woensdag 29 januari 2020 organiseert mbo-school Aventus een open dag van 17.00 – 21.00 uur. Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs met hun ouders én volwassenen die zich willen (om)scholen zijn welkom op de locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De bezoekers kunnen zich oriënteren op een vervolgstudie in het mbo en maken kennis met Aventus. De school biedt kansrijke mbo-opleidingen in de richtingen Zorg, Welzijn, Techniek, Automotive, Economie, Handel en Creatieve industrie.

Zoveel keuze. No stress.
Met de open dag helpt Aventus toekomstige mbo-studenten bij hun beroepskeuze. Docenten en studenten bieden informatie aan over 200 verschillende beroepsopleidingen en beantwoorden vragen van leerlingen en ouders. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig op de grotere locaties voor leerlingen die nog twijfelen over hun vervolgopleiding. Zij gaan in gesprek met hen en helpen met een interessetest.

Maak kennis met de Topopleidingen volgens Keuzegids mbo 2020
Net als de vorige jaren zijn de opleidingen in Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Luchtvaartdienstverlening en Juridische dienstverlening opnieuw aangemerkt door de Keuzegids - een onafhankelijke gids over het mbo - als Topopleiding 2020. Daarnaast komen de opleiding Allround vakkracht onderhoud en de opleidingen in de Afbouw, zoals Schilder en (Decoratie) Stukadoor, nieuw in het overzicht van de Topopleidingen voor. Deze opleidingen werken nauw samen met het regionale bedrijfsleven om de baankansen van de studenten te vergroten.

Geïnteresseerd in deeltijd mbo?
Iedereen die belangstelling heeft voor de combinatie werken en leren op het mbo (=BBL) kan terecht bij de opleidingen die deze opleidingsroute bieden, o.a. in de zorg, techniek, logistiek, industrie en ICT. Jongeren, volwassenen, carrière-switchers, zij-instromers of werkzoekenden kunnen hier al hun vragen stellen over het studeren op het mbo in deeltijd.

Handig om je bezoek van te voren aan te melden
Iedereen kan zich van te voren aanmelden voor de open dag via aventus.nl en ontvangt dan een persoonlijke bevestiging met de locatie-adressen van de opleidingen waar bezoekers in geïnteresseerd zijn. Alle 8 locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen openen hun deuren. Op aventus.nl staat ook welke opleidingen waar zijn. Voor meer info bel gratis met het Service-en Informatiepunt op 0800 – 444 5555.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Onbedaarlijk lachen bij toneelgroep Voorwaarts

TWELLO-

Een avond lang schaterlachen, dat is waar ze het bij toneelgroep Voorwaarts uit Twello voor doen. Op 7, 8, 14 en 15 februari a.s. speelt de toneelgroep de hilarische klucht ‘Pension van lichte zeden’ van Carl Slotboom.

Het huis waar Cor en Betty van Ginkel onverwacht op moeten passen blijkt tot hun verrassing een pension te zijn. Er moet vegetarisch gekookt worden. Daarnaast moet Cor voor het eerst in zijn leven hard aan het werk; er moet namelijk gemasseerd en gemagnetiseerd worden. Allerlei gasten van uiteenlopende pluimage arriveren. Zo ook de ietwat zonderlinge Joep Vriezenkolk. Hij komt logeren samen met zijn moeder (‘mama’) en kan het -naar zijn zeggen uitstekend vinden met de aanwezige jonge dames. Ook opera zangeres Adele Zwaanswijk laat zich van haar beste kant horen, dit tot ergernis van Cor. Voldoende ingrediënten zijn aanwezig voor een uiterst vermakelijke avond. De voorstellingen (aanvang 20:00 uur) worden opgevoerd bij Restaurant Brasserie Korderijnk in Twello. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Oonk en via de website van de toneelgroep: www.toneelgroepvoorwaarts.nl. Kaarten voor het diner & theater arrangement kunt u rechtstreeks bestellen via de firma Korderijnk.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsdiner Wilp-Achterhoek

WILP-

Ons Nieuwjaarsdiner zit er alweer op. Met dank aan Jumbo Binnendijk die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Afgelopen woensdag 15 januari hield Wilp-Achterhoek wederom het nieuwjaarsdiner met veel succes. Met veel vrijwilligers hebben we samen gekookt en gebakken voor onze dorpsgenoten. Dit alles vond plaats bij Kookstudio Den Hoek.

Nadat een ieder het welkomstdrankje had genuttigd en elkaar het beste voor 2020 te hebben toegewenst, zocht een ieder zijn plekkie op. Het diner bestond uit drie gangen. Op het menu stond als voorgerecht een groenten- of champignonsoep. Het hoofdgerecht bestond uit kip met mascarpone, verschillende soorten warme- en koude gerechten. En als dessert een warme appelbol met vanille-ijs.
Bij het welkom woordje werd al verteld dat er nog een verrassing kwam. Wij hadden de eer dat “De Olde Deerns” kwamen op treden. Zij zongen en voerden een paar mooie schetsjes op waar het publiek actief aan mee kon doen. Ter afsluiting was er koffie of thee. En zoals altijd komt aan alles een eind en dus ook aan deze hele gezellige middag.
Wij kijken terug op een mooi samenzijn en hopen dit in de toekomst nog vaak te mogen doen met elkaar. Aan het enthousiasme van zowel de vrijwilligers als de gasten zal dit niet liggen. We kunnen terugkijken op een hele gezellige middag. Dank aan de sponsoren die dit ook voor de kern Wilp-Achterhoek mogelijk hebben gemaakt.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsconcert Slanina-Cesta Musikanten

VOORST-

Blaaskapel Slanina-Cesta Musikanten uit Voorst organiseert zondag 26 januari een Nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis te Voorst. Naast een eigen repertoire van Oostenrijkse en Tsjechische muziek zijn er dit keer weer gastartiesten. Vaste gasten zijn natuurlijk het harmonicaduo Annie & Marie dat het publiek bij het binnenkomen van de zaal en tijdens de pauze vermaken met hun gezellige muziek.

Het succes van een gezamenlijk concert samen met het Oosterhuuzens Dialectkoor van enkele jaren terug, wordt nog eens een keer overgedaan. De samenwerking tussen de blaaskapel en het dialectkoor was toen wel bijzonder en daarom heeft de organisatie besloten om dit Nieuwjaarsconcert nog eens samen te doen. Een verrassende muzikale middag met veel muziek en gezellige samenzang van het dialectkoor.
Wie deze muzikale middag wil bijwonen heeft een entreekaart nodig. Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Bakker Bril Rijksstraatweg 24 te Voorst, Dorpshuis aan de Schoolstraat 14 in Voorst en bij boekhandel Oonk aan de Stationsstraat 4 te Twello. Natuurlijk zijn er aan de zaal ook kaarten verkrijgbaar.
Afscheid Gerrit Lentink
Voor oprichter en muzikaal leider Gerrit Lentink is het Nieuwjaarsconcert zijn laatste optreden. Gerrit is vanwege zijn gezondheid genoodzaakt om te stoppen. Vorig jaar was het blazen op zijn geliefde ba instrument al niet meer mogelijk en nu is zijn gesteldheid zodanig verslechterd dat hij deze inspanning niet meer aan kan. Voor de kapel is het vertrek van Gerrit een groot gemis, want Gerrit is altijd de stuwende kracht achter de kapel geweest. Na het Nieuwjaarsconcert wordt er gekeken naar een nieuwe muzikale leider.
Het nieuwjaarsconcert is zondag 26 januari 2020 in de grote zaal van het dorpshuis in Voorst. Het concert begint om 14.00 uur en de zaal is vanaf 13.30 uur open voor publiek. Bij het Dorpshuis is voldoende ruimte om gratis te parkeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsconcert Excelsior schot in de muzikale roos

TWELLO-

2020 is muziekvereniging Excelsior uit Twello anders gestart dan andere jaren. Voor het laatst in 2002 een nieuwjaarsconcert, dat werd dus tijd voor een herhaling van toen. Nou het werd natuurlijk geen blauwdruk van 2002, maar een zeer flitsend programma om het nieuwe jaar mee te gaan starten.

Vorige week zondagmiddag, 12 januari, werd in sporthal Jachtlust in Twello het nieuwjaarsconcert georganiseerd. Met ruim 200 toehoorders in de zaal werd om 16.30 uur begonnen aan een non stop programma. Presentator Jos Bosch gaf met zijn fijne uitleg over de te spelen werken de muzikanten even wat ruimte om zich op te laden voor het volgende muziekstuk.
Een grote wens vanuit Excelsior was om eens een concert te organiseren met solisten die niet standaard in een fanfare bezetting spelen. Er werd door de concert- en muziekcommissie gezocht en 2 solisten, Freke van Krimpen (viool) en Tom Gregoor (gitaar) werden bereid gevonden om samen met Excelsior te gaan optreden.

Tijdens het binnenlopen van de gasten werden zij muzikaal onthaald door vioolleerlingen van Katerina. Zij is o.a. verbonden aan muziekles Twello.

Excelsior openende haar nieuwjaarsprogramma met Feierliche Einzug van Strauss, een muzikale knipoog naar het traditionele nieuwjaarsconcert wat op 1 januari op televisie te zien is vanuit Wenen. Freke van Krimpen soleerde tijdens Tango Esplendido, in dit prachtige werk zijn drie bekende tango’s verwerkt. Een groot compliment voor de solist hoe zij zich muzikaal wist te presenteren. Ook het orkest wist op zeer muzikale wijze deze jonge soliste te begeleiden.
Tijdens Innuendo, Europa, A night like this en Another brick in the wall was het de beurt aan de Winterswijkse gitarist Tom Gregoog. Op fenomenale wijze nam hij de gitaar solo’s voor zijn rekening. Zowel solist als orkest genoten zichtbaar van deze samenwerking.

60 jaar muzikant
In 1960 werd Gerda Borger – Denekamp, lid van Excelsior, samen met andere kinderen van Demmerskamp en haar broers begon ze aan haar muzikale carriere. De eerste jaren speelde op de alt hoorn en nadat deze instrumenten niet meer gebruikt werden in de fanfare maakte ze de overstap naar de bugel. Gerda heeft zich in de afgelopen 60 jaar op allerlei manieren ingezet voor de vereniging. Vanuit de muziekbond KNMO kreeg zijn een prachtige gouden speld met 2 zirkonia’s.
Excelsior spreekt de hoop uit dat Gerda nog vele jaren muziek kan blijven maken en dankt haar voor alles wat zij voor de club heeft gedaan.

Het nieuwjaarsconcert werk afgesloten met het overbekende Happy New Year van Abba.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuw seizoen Jonge Meesters

WILP-

Zondag 26 januari speelt celliste Eline Hensels om 15.00 uur in de Dorpskerk van Wilp. Zij is winnaar van het Nationaal Cello Concours 2018 en won ook de publieksprijs. De overige concerten zijn op 16 februari 2020, Helikon Kwartet en 15 maart 2020, Lunette Saxofoonkwartet. Meer informatie en kaartverkoop: www.jongemeesterswilp.nl. Stichting Jonge Meesters Wilp presenteert sinds 2016 ieder seizoen een serie bijzondere concerten van jonge, klassiek geschoolde musici. Deze organisatie heeft twee doelen voor ogen: een breed publiek kennis laten maken met het werk van jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land en het bieden van een coachingstraject aan deze musici. Ze krijgen een aantal dagdelen professionele coaching om zo een fundament te leggen onder hun cultureel ondernemerschap.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Introductiemiddag tekenen en schilderen

NIJBROEK-

Op woensdag

29 januari kunnen kinderen en jongeren kennis maken met teken- en schilderlessen.
Leuke, creatieve en inspirerende lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Op
verschillende locaties in de regio worden al meerdere jaren teken- en
schilderlessen voor kinderen en jongeren gegeven onder leiding van de zeer
ervaren en gedreven docente Marianne ten Hoove. Waarom Marianne? Nu, allereerst
omdat zij beschikt over heel ruime ervaring op het gebied van het verzorgen van
teken- en schilderlessen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar
Marianne biedt meer : Zoals een leerling van haar dat verwoordt: ”bij Marianne
leer je echt wat!”. Begrippen als
kleur(-menging), licht/donker, enzovoorts
komen tijdens haar lessen aan de
orde. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het “kijken” naar
vormen. Op die manier wordt er haast spelenderwijs gewerkt aan het ontwikkelen
van de eigen creativiteit van een kind/jongere. “En… daar heb je je hele
verdere leven plezier van”, aldus een oud-leerling van Marianne.

Tijdens
de lessen wordt er gewerkt aan de hand
van verschillende thema’s, waarbij te denken valt aan seizoenen, landschap,
fruit, dieren of de wereld op allerlei soorten papier/canvas. Marianne heeft
ervaring met verschillende materialen:
houtskool, aquarel, pastel(potloden), plakkaat- en acrylverf, inkt, potlood,
aquarel(potloden),etc. Al dan niet in
combinatietechniek. Ze kan de verschillende technieken die bij de materialen
horen goed overbrengen. Hoog tijd dus om eens vrijblijvend kennis te maken met
de lessen van Marianne. Dat kan dus op
woensdag 29 januari van 13.15 tot 14.45 uur. De locatie is : CBS ten
Holtens Erve, Middendijk 53, 7397 NC, Nijbroek. Bij voldoende deelname starten
de lessen in februari 2020 op deze locatie. Dus ook op de woensdagmiddag van
13.15 tot 14.45 uur. Uiteraard kan uw
kind ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, graag zelfs. Wilt u zo
vriendelijk zijn uw kind van de voren aan te melden op onderstaand mailadres. Voor
meer informatie en aanmelding : mail met m.tenhoove@chello.nl of bel 057857597.
Ook kunt u kijken op de site van www.vaassencreatief of facebook:
Marianne ten Hoove.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Deelnemers Sportcafé bouwen samen aan lokaal sport- en beweegakkoord in de gemeente Voorst

KLARENBEEK- Donderdag 16 januari werd tijdens het Sportcafé op sportpark De Pauw in Klarenbeek duidelijk dat sport en bewegen in de gemeente Voorst een belangrijk thema is. Tijdens deze bijeenkomst werd input verzameld voor het lokale sport- en beweegakkoord. In dit akkoord maken lokale partijen als gelijkwaardige partners afspraken over de sportieve ambities binnen de gemeente Voorst.

Voor én door iedereen

De gemeente Voorst ging, net als tientallen andere Gelderse gemeenten, aan de slag met de ambities uit het in 2018 afgesloten Nationaal Sportakkoord. Dit akkoord wil bereiken dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Doelen op het gebied van bijvoorbeeld vitale sportorganisaties, sporten met een beperking en het stimuleren van jeugd en ouderen zijn hierin opgenomen. Wethouder Hans van der Sleen: “De doelstellingen zijn alleen te halen als hier op lokaal niveau op wordt ingezet, met alle organisaties samen. Het opstellen van een lokaal sportakkoord voor én door de inwoners van een gemeente is daarbij een belangrijke pijler.” Naast de wereld van sport en bewegen was er sprake van een grote diversiteit aan maatschappelijke organisaties.

Sportakkoordenspel

Het door de Gelderse Sport Federatie ontwikkelde ‘sportakkoordenspel’ werd gebruikt om op een interactieve manier de belangrijkste kernpunten op sport- en beweeggebied in de gemeente te benoemen. Tijdens het spel werden in vijf groepen de thema’s uit het Nationaal Sportakkoord besproken: inclusief bewegen, duurzame sport- en beweegomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig in bewegen en topsport die inspireert duurzame sportomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders, inclusief sporten en vaardig in bewegen. Het spel werd afgesloten door de belangrijkste tips, onderwerpen en wensen op puzzelstukken te schrijven. Zo dachten de aanwezige organisaties (waaronder o.a. verenigingen, gemeente, zorg & welzijn, onderwijs en commerciële partijen) mee over de inhoud van het lokale sport- en beweegakkoord.

Vervolg

Na het verzamelen van alle puzzelstukken werden een aantal opgeschreven ambities kort plenair besproken. Aan de sportformateur en de kerngroep de vervolgtaak om samen met alle overige betrokken organisaties de puzzel ‘op te lossen’ en tot een passend Voorster sport- en beweegakkoord te komen.

Vragen

Als u ook mee wilt denken of vragen heeft over het lokale sport- en beweegakkoord, kunt u terecht bij sportformateur Annemiek van de Grint via annemiek.van.de.grint@geldersesportfederatie.nl.

Fotograaf: Paul Meima

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gered Gereedschap Voorst

TWELLO-

De Stichting Gered Gereedschap Voorst, die met zo’n 30 vrijwilligers actief is met het restaureren van (oud) gereedschap, heeft ook in 2019 weer een flink aantal projecten weten te realiseren.

In totaal 9212 stuks gereedschap opgeknapt met een gewicht van 4370 kg. en een volume van 8,9 m3 en 194 naaimachines met een gewicht van 3489 kg en een volume van 19 m3, verdeeld over de volgende projecten: UGANDA: 85 naaimachines, 9 vakgerichte opleidingssets voor 10 personen, 10 sets voor uitoefenen vak door 1 persoon.

CAMEROEN: 3 naaimachines, 1 vakgerichte opleidingsset voor 10 personen.

PHILLIPIJNEN: 10 naaimachines. MALAWI: 20 naaimachines, voor uitoefenen vak. TANZANIA: 76 naaimachines, 1 vakgerichte opleidingsset voor 10 personen.

Hierdoor kunnen: 194 mensen zichzelf, met de naaimachines, van inkomen voorzien.

110 personen gelijktijdig, binnen verschillende vakgebieden, opgeleid worden tot vakman of vakvrouw en 20 mensen individueel een inkomen verwerven door hun vak uit te oefenen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Extra media-inloop

TWELLO-

Een smartphone, tablet of computer is hartstikke handig. Maar… hoe ga je er nou precies mee om? En hoe zit het als je even niet meer weet hoe je verder moet? Dan zijn de

vrijwilligers van SeniorWeb er.

Media-inloop

De vrijwilligers staan wekelijks tijdens de reguliere media-inloop klaar om alle vragen over

digitale media te beantwoorden. Op 25 januari is er een extra media-inloop in de Bibliotheek

in Twello.

Voor iedereen

Van 11.00 tot 14.00 uur is iedereen welkom, zowel leden als niet-leden van SeniorWeb.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

4* HOTEL DE SLAAPFABRIEK IN TEUGE WINT GOUDEN ZOOVER AWARD EN BEHOORT TOT DE BESTE ACCOMMODATIES VAN

TEUGE-

Op 16 januari 2019 zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Ontbijthotel De Slaapfabriek wint een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2019 zijn er voldoende reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Een 9.5 voor De Slaapfabriek

Tijdens de feestelijke award uitreiking waren de beste accommodaties van Nederland aanwezig om de award in ontvangst te nemen. De consument beoordeelde De Slaapfabriek met een waarderingscijfer 9,5.

“We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten. We werken elke dag ontzettend hard om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk fantastisch dat dit wordt beloond met een Gouden Zoover Award, aldus Marjo Prigge- van der Linden.”

Gouden en zilveren Awards

De best gewaardeerde accommodaties zijn beloond met een Gouden Award. Alle accommodaties die tussen een 8 en 9 scoren, krijgen een Zoover Award Zilver.

Uniek concept en exclusiviteit

Het exclusieve 4-sterren hotel biedt een uniek concept en is prachtig gelegen in het landelijke Teuge. Het hotel beschikt over 12 eigentijdse design hotelkamers. Met elk een eigen wereldthema. Zonder te vliegen, kan men in New York of Sydney slapen! Uiteraard omringd door alle luxe en comfort. Sinds kort heeft de Slaapfabriek er ook een fantastische vergaderruimte erbij welke 3D-geprint is.

De Vergaderfabriek is de eerste 3D-geprinte vergaderruimte van Europa en een toonbeeld van duurzame innovatie. Hier wordt u ontvangen in een perfecte cirkel van 9 meter met uitzicht over de weilanden. Dit bijzondere gebouw met dubbel gekromde wanden, stoelen gemaakt van gerecyclede petflessen, een plafond van gerecyclede kranten en isolatiekorrels gemaakt van melkzuur is ook ontwikkeld om uw beleving optimaal te ondersteunen. De wandvullende projecties op maat zorgen voor een juiste sfeer en setting.

Ook bijzonder is de mogelijkheid die De Slaapfabriek biedt om de beslotenheid en exclusiviteit van een private hotel te ervaren. Het gehele hotel staat ter beschikking om in alle rust te vergaderen en nadien te genieten van een heerlijke nachtrust.

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Door gasten simpelweg een review te laten schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige jaar 2019 worden meegenomen. In januari 2020 worden de Awards op een feestelijke manier uitgereikt.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Natuurwerkgroep Voorst in een nieuw jasje

VOORST-

Afgelopen zaterdag 18 januari was het al vroeg een gezellige drukte bij het gagelven in de bossen van landgoed Beekzicht. Terwijl de zonnestralen de ochtendkou langzaam verdreven gingen de leden van de Natuurwerkgroep Voorst aan de slag. Om ervoor te zorgen dat de gewenste vochtige heidevegetatie zich in het gavelven kan ontwikkelen is het belangrijk dat het gebied open blijft. Daarom werden opslag (kleine opkomende boompjes) van vuilboom en berk weggehaald. Ook werd er een amfibiehoop gemaakt. Dit bestaat uit een constructie van takken en grassen waar allerlei soorten amfibieën zoals salamanders en kikkers zich thuis kunnen voelen. De werkochtend werd afgesloten met een gezellige buitenborrel met als verrassing voor iedereen een nieuwe werk jas. Zo is de club nog beter herkenbaar! Lijkt het je ook leuk in de natuur te werken, nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van aanpakken en gezelligheid? Voel je dan welkom om een keer te komen kijken. Neem contact op met coördinator Ewald Vredegoor op nummer 06-22618839.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

30 jarig bestaan en nieuwe naam!

TEUGE-

Afgelopen vrijdag werd het 30 jarig bestaan van kwekerij de Croon gevierd, ook tijd voor een nieuwe naam De Croon Plants. Geweldig om te zien hoeveel capaciteit de pas aangeschafte Robot heeft in de nieuwe productiehal. Typetje “Selaginel”vertolkt door Carolien Elizen-Klunder( Selaginella is één van de twee specialismen van het bedrijf naast de Sempervivums) wist de mensen goed wegwijs te maken binnen het bedrijf. Een leuk weetje dat de planten met paspoort de deur uit gaan, registratie op de potjes. Geweldig zon mooi bedrijf in onze regio, wat ook voor veel werkgelegenheid zorgt, ze zijn altijd op zoek naar jongelui van 14 / 15 jaar. De plantjes worden ook geleverd aan plaatselijke supermarkten, dicht bij huis.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

“Nacht van Klarenbeek” ook met 20 km wandeling.

KLARENBEEK-

Op 20 en 21 maart strijken wandelaars van heinde en ver weer neer in Klarenbeek voor de monsterwandeltochten Long Distance Walk 110 km en de Kennedymars van 80 km. Tijdens deze wandeltochten wordt ook rekening gehouden met minder getrainde wandelaars. Zo was er ook al de 60 km en de 40 km in de nacht onder de naam “Nacht van Klarenbeek”. Daaraan is nu ook de 20 km toegevoegd.

20 km is voor de beginner net een beetje aantrekkelijker om te kunnen wandelen. Deze afstand is vooral bedoeld voor de wandelaars uit de regio die ook wel eens van dit evenement willen proeven. Deel uit maken van het evenement, zien wat een wandelaar er toe beweegt om voor de grote afstanden te gaan, samen met ze optrekken, maar wel op een gegeven moment kunnen zeggen “we stoppen er mee” als de rest nog heel ver door moet. Het mysterieuze van de nacht, de sfeer van allemaal dezelfde kant op gaan en met z’n allen een prestatie leveren. Je wilt er bij geweest zijn. Na 20 km wandelen even lekker uitblazen met de benen omhoog in horeca “de Brug” met een lekker versnapering en vervolgens rust. Wie wil dat niet?

De “nacht van Klarenbeek” is onderdeel van het evenement de Kennedymars Klarenbeek. Afstanden die op het programma staan zijn: LDW 110 km start 15.30 uur, Kennedymars 80 km, “Nacht van Klarenbeek” 60 km , 40 km en nieuw 20 km: start 22.00 uur. Verder is er ook nog een dagprogramma op zaterdag vanaf 07.00 uur met “Rondje Klarenbeek” Met de afstanden 40 km, 20 km, en ook nieuw de Lions Voorst 10 km loop. Aan deze laatste afstand mogen wandelaars van onder de 16 jaar gratis deelnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Lionsclub Voorst. Zij willen hiermee jeugd uit de omgeving stimuleren om ook lekker in beweging te komen.

Alle info op www.scklarenbeek.nl/kennedymars.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Camping de Bosrand in Lieren wint Gouden Zoover Award 2019

LIEREN-

Camping de Bosrand in Lieren behoort tot de beste accommodaties van het land. Op de vakantiebeurs in Utrecht zijn de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping de Bosrand wint een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2019 zijn er reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. De best gewaardeerde accommodaties zijn beloond met een Gouden Award.

Tijdens de feestelijke award uitreiking waren de beste accommodaties van Nederland aanwezig om de award in ontvangst te nemen. De consument beoordeelde Camping de Bosrand in Lieren met een waarderingscijfer 9.1. “Wij zijn ontzettend blij met de erkenning van onze gasten. Het is een tweede prijs die wij dit jaar winnen, na al de 1e plaats bij Eropuit in Eigen Land. Het is een beloning voor elke dag hard werken om het onze gasten naar hun zin te maken. Een Gouden Award, die komt te hangen naast onze eerdere Zoover Awards”, aldus Krista Meeuwsen.

Camping de Bosrand

Midden op de Veluwe, buiten de bebouwde kom bij Beekbergen, ligt minicamping De Bosrand. Camping de Bosrand omvat 27 toeristische plaatsen en 7 seizoenplaatsen. Het zijn allemaal mooie, ruime plaatsen verdeeld over drie velden. Daarnaast zijn er twee ruime 5-persoons stacaravans te huur, “De Eikenhorst” en “De Zonnehoek”. Er is ook gedacht aan de mensen die geen eigen caravan hebben maar toch een weekend of week weg willen. Zo zijn er drie 2-persoons B&B’s te huur. De Bosrand is een echte familiecamping, dat merk je bij aankomst direct door de vriendelijke, gastvrije ontvangst. Een mooie receptie met leuke (streek/kado)producten van o.a. Zuster Evie. Om nog meer gemak te bieden, bieden zij de gasten diverse arrangement aan”. “Wij luisteren heel goed naar onze gasten. Zij komen ook met ideeën of tips waar wij weer iets aan hebben”. “Wij proberen continu te verbeteren en te vernieuwen”. “Het is belangrijk dat onze gasten dit ook zien”.

Camping de Bosrand is de perfecte uitvalsbasis voor uw weekendje weg of vakantie. Er is veel te doen in de omgeving, zoals fietsen, wandelen, pretparken en de leuke steden Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zutphen.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.debosrand.nl.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Lions Voorst helpt Terwolde verbinden

TERWOLDE en haar muziektent zijn al decennia lang met elkaar verbonden. Deze verbintenis is de reden dat Lionsclub Voorst Steentjesambassadeur is geworden van dit bijzondere, historische bouwwerk. Zaterdag 4 januari reikte voorzitter Wilco van Eck een cheque van € 500 uit aan de projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’

In de jaren ‘50 bundelden muziekvereniging Ons Genoegen, zangvereniging Eendracht en de Vereniging Plaatselijke Belangen de krachten om de muziektent te bouwen. Op 2 september 1955 was het een feit: de muziektent van Terwolde werd officieel in gebruik genomen.

Voor het hele dorp

De muziektent is een uniek bouwwerk met een geweldige akoestiek en wordt nu onder meer gebruikt voor openlucht kerkdiensten, concerten, musicals en volksfeesten. Ook de nabijgelegen basisschool De Bongerd maakt er, voor afsluiting van projecten, af en toe gebruik van. Sinds 2010 is de muziektent een gemeentelijk monument.

Elk jaar wordt bij de muziektent op de 3e zaterdag in september het beregezellig Terwolds Oktoberfest gehouden. Noteer dit alvast in je agenda als je van gezelligheid houdt.

Nu ook samen renoveren

De muziektent is na al die decennia toe aan een grondige renovatie. Lionsclub Voorst ondersteunt met € 500 de voorgenomen renovatie ten behoeve van het behoud van de muziektent Terwolde. Niet alleen vanwege de bijzondere en rijke historie maar vooral om het mogelijk te maken dat ook de huidige en volgende generaties kunnen blijven genieten van dit prachtige bouwwerk met haar vele verbindende sociale culturele activiteiten.

Doe mee aan het behoud van de muziektent en wordt Steentjes Ambassadeur. Al voor € 5 kun je je steentje bijdragen. En je krijgt er ook nog een leuke steentjessleutelhanger voor terug. www.onsgenoegenterwolde.nl/behoudmuziektent/

Connie van Mourik en Jos Bosch - Behoud Muziektent Terwolde overhandigen Wilco van Eck, Voorzitter Lionsclub Voorst de Steentjessleutelhanger.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Cadenza haalt weer rommelmarktspullen op!

TWELLO- We gaan weer van start! De nodige voorbereidingen voor de jaarlijks terugkerende rommelmarkt van Cadenza Twello, dit jaar op zaterdag 20 juni worden weer getroffen. Maar zonder ‘rommel’ is er natuurlijk geen ‘markt’. Iedereen die spullen heeft kan vanaf nu weer bellen voor een snelle ophaalafspraak.

Een doos met kerstballen over? In 2019 een nieuwe inrichting gekocht en nu besloten dat die oude keukenstoelen echt weg mogen? De afgelopen weken besteed aan het opruimen van de zolder? Speelgoed, pannen en potten of andere rommel en curiosa over? Goede voornemens om veel te lezen maar eerst ruimte maken in de boekenkast? Zaterdag 8 februari gaan we weer op pad.

Bel Sebastiaan Ribbink (0641942030) voor een afspraak. Hij komt met het rommelteam snel bij u langs. Wilt u met ons meedenken en voor zover mogelijk de rommel in handzame en draagbare dozen (bijvoorbeeld bananendozen) of plastic (vuilnis)zakken aanbieden?! Dit helpt ons enorm. Bij voorbaat dank!

tCadenza, meer dan muziek.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Ouder-kind Yoga Bibliotheek groot succes!

TWELLO-

Afgelopen zaterdag was de eerste proefles ouder-kind Yoga in de Bibliotheken Twello en Brummen. Dit is onderdeel van verschillende activiteiten die de Bibliotheek organiseert voor ouders met jonge kinderen.

Net voordat de yogales begon, druppelden de ouders met kinderen binnen. Iedereen werd voorzien van een yogamatje. En al snel waren de yogamatjes gevuld met peuters, kleuters en hun ouders. Een knus ‘samen-moment’ in het weekend. Yogadocente Nynke Bos neemt de groep mee op yoga-avontuur. Samen fietsen - met de grote voeten tegen de kleine, rondlopen als giraffen en vliegen in de grootste luchtballon. De kinderen genieten zichtbaar als ze op de rug van hun ouder mogen klauteren en er even later juist weer onderdoor mogen kruipen. Ook het kriebelen op de rug is voor groot en klein een geliefd onderdeel van de yogales. Het is een groot succes voor allemaal en zeker voor herhaling vatbaar!

Om zelf thuis van ‘samen yoga’ te genieten heeft Nynke Bos het prentenboek Yo-ga je mee? geschreven. Het boek neemt je mee op avontuur, de yogaoefeningen zijn duidelijk beschreven en getekend. www.kinderyogadieren.com

Bibliotheek Brummen|Voorst (Twello, Brummen en Eerbeek) organiseert verschillende activiteiten voor ouders met kinderen. De ouder-kind yoga wordt dit jaar nogmaals aangeboden. Voor meer informatie kijk op de website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Optreden Southern Comfort in galerie De Statenhoed

TWELLO- Ben je liefhebber van JJ Cale, Nora Jones of John Hiatt? Dan kun je zaterdagmiddag 1 februari volop genieten van het duo Southern Comfort in de galerie De Statenhoed in Twello. Het duo brengt eigen arrangementen van Americana-covers: authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Het optreden in het kader van de door de Kunstkring Voorst georganiseerde muziekcafé’s ‘Muziek op Zaterdag’ begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

Southern Comfort bestaat uit Rianne Leusink en Bart Zee. Beiden hebben ruimschoots hun sporen verdiend in de muziek, Rianne zingt, speelt én danst in Los Pajaritis, de bekende flamencoformatie uit Deventer. Bart was jarenlang de gitarist van de formatie Hubdah.

Roanne en Bert begeleiden hun mooie samenzang met zuidelijke klanken uit gitaren, ukelele en accordeon. Hun muziek is nu eens intiem en melancholisch en dan weer stuwend en vol energie. Het duo speelt met veel gevoel en grote passie de mooie muziekstijlen die de laatste eeuw in Noord-Amerika zijn ontstaan.

Kortom, de moeite waard om de Statenhoed op 1 februari te bezoeken en vanaf 15.00 uur te genieten van dit bijzondere optreden. De toegang is gratis, maar een gift voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a is geopend vanaf 14.00 uur. Je kunt dan alvast de groepsexpositie van de Kunstkring bezoeken en genieten van een lekker drankje.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voetbalavond Voorwaarts

TWELLO- Komende zaterdag een primeur op Sportpark De Laene. Voor het eerst speelt het 1e elftal van Voorwaarts een competitiewedstrijd op een zaterdagavond. De tegenstander is één van de meest gerenommeerde clubs uit de regio: ROHDA. De Club uit Raalte speelt sinds jaar en dag in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Éénmaal (in 1979) werd de club zelfs algeheel Landskampioen bij de amateurs. Sindsdien heeft de grootmacht uit Raalte (ruim 1500 leden) wel een sportieve veer moeten laten. De club is echter ambitieus, en maakt er dan ook geen geheim van voor niets minder dan de titel te gaan. Terug naar de Hoofdklasse is het streven.

Voorwaarts grijpt deze veelbelovende wedstrijd aan om er een ware happening van te maken: de Voorwaarts Voetbalavond. Zo is er vooraf voor alle sponsors en overige liefhebbers een stamppotbuffet. Aansluitend zullen een aantal prominente gasten worden geïnterviewd: Kick Maatman, Marcel Geestman en Martin Berends

Kick was in de afgelopen jaren hoofdtrainer bij zowel ROHDA als Voorwaarts;

Marcel Geestman (huidig Hoofdtrainer bij Schalkhaar) speelde in het verleden bij beide verenigingen, en ex CUPA-speler Martin Berends is na een periode bij ROHDA nu actief als techniektrainer bij de jeugd van Voorwaarts. Gastheer Stefan Rutgers zal samen met hen diverse onderwerpen de revue laten passeren. Tegelijkertijd wordt er een voorwedstrijd afgewerkt tussen jeugdteams van beide clubs.

Om 1900u wordt er gefloten voor de aftrap. Zal de ploeg uit Twello op kunnen tegen grootmacht ROHDA? We gaan het zien op zaterdagavond de 25e. Voor de inwendige mens wordt in ieder geval goed gezorgd: Langs de lijn kunt u terecht voor warme chocolade en Glühwein, en uiteraard is de keuken open voor een warme hap

Na de wedstrijd is de kantine geopend voor een gezellig feest, met muziek verzorgd door DJ Remco. En feestvieren kan men aan De Laene.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

LED it go VHC!

TWELLO- Tijdens een goed bezochte nieuwjaarsborrel heeft hockeyclub VHC op 4 januari jl. de compleet nieuwe LED-verlichting officieel in gebruik genomen. De eer voor deze handeling kwam toe aan Thijs Merks, een jonge en betrokken VHC-er. Met een simpele vingertip van hem startte muziek en een lichtshow. Het gehele VHC-terrein is nu met LED verlicht.

Martin Bolderman van Sportverlichting.com regelde de aanleg van de lichtinstallatie en vertelde hoe verfijnd het systeem met een app bediend kan worden. Zowel de lichtsterkte als de precieze light-spots kunnen worden bepaald, zodat nooit onnodig licht brandt.

‘‘De kleine handeling van Thijs, staat voor een grote stap voor VHC. De club geeft hiermee verder vorm aan haar ambitie om een maatschappelijk verantwoorde vereniging te zijn,’’ sprak voorzitter Johan Homan. VHC had al de gezonde kantine, het rookvrije terrein, een clubhuis met gerecyclede autobanden en daar komt dus nu duurzame verlichting bij. Van het nieuwe licht kon meteen dankbaar gebruik gemaakt worden bij de onthulling van een nieuwe banner van de hoofdsponsor van VHC. Twee van de jongste VHC-leden -Jorn en Lars- trokken de banner in vorm. Een prachtige start dus van het nieuwe jaar voor VHC. Iedereen die een keer wil komen kijken, is welkom aan de Zuiderlaan!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws