Zilveren CDA-speld voor Arend Jansen

Den Haag.- Aan CDA'ers die jarenlang actief zijn geweest voor de partij kan een zilveren speld worden uitgereikt. Deze eer viel Arend Jansen uit Twello tot zijn grote verrassing vorige week te beurt. Het bijzondere aan de gebeurtenis is, dat de landelijke voorzitter van het CDA, Ruth Peetoom, zelf de decoratie bij Arend opspeldde terwijl hij aan het vergaderen was in het CDA-gebouw in Den Haag. Arend heeft in het landelijke bestuur van het CDA gezeten en is daarnaast ruim 30 jaar voorzitter geweest van de CDA Basisgroep Sociale Zekerheid.

De CDA Basisgroep Sociale Zekerheid is een werkgroep van het CDA die sinds 1986 bestaat. De doelstelling van de Basisgroep is de stem van de uitkeringsgerechtigden, evenals die van de werkende armen, zo goed mogelijk te laten doorklinken in het CDA en in de maatschappij, zodat er volwaardig rekening met hen wordt gehouden. Onlangs is er een opvolger voor Arend gevonden en kon hij zijn functie als voorzitter neerleggen.

Ruth Peetoom sprak lovende woorden over alles wat Arend, die nog altijd lid is van het CDA, voor het CDA gedaan heeft, landelijk, regionaal en lokaal.

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht