Zoek je eigen stukje in het kerstverhaal

De Vecht- Brede School Antonius heeft hun kerstverhaal in losse, eigentijdse fragmenten uitgespeeld in school. Leerkrachten schitterden in verschillende personages. Het kerstverhaal is een eeuwenoud verhaal, maar eigenlijk ook een heel nieuw en vooral ook actueel verhaal waarin we elkaar kunnen herkennen.

Bij binnenkomst in school- er waren echte schapen en een herder- kregen alle kinderen met hun ouders een plattegrond. Daarmee konden ze langs Jozef, Maria, de drie Koningen, keizer Herodes, de engel en natuurlijk de stal waarin de baby van kerstmis was geboren.

In elke ruimte was een deel van het verhaal op te halen. Kinderen maakten buideltjes met gouden munten om Herodes te betalen. Ze versierden lantaarntjes en aten soep bij Maria. Er werd gegeten en gedronken. Overal vertelden de personages hun verhaal.

Het verhaal eindigde in de herberg waar weliswaar geen slaapplaats was voor iedereen maar wel glühwein en warme chocolademelk. Tot slot zong een koortje van kinderen ’midden in de winternacht’ op het nieuwe buitenpodium. Het was nog lang gezellig onder de boom…en in de herberg.

woensdag 3 januari

Deel dit bericht