Zomervakantie-activiteiten op Recreatie- en Hertenboerderij De Weerd

Nijbroek- Bij de Hertenboerderij doen ze alles op z’n ‘boerenbest’, met eenvoudige middelen maakten ze hier een ontzettend leuke beleving voor ouderen en jongeren. Naast herten zijn er ook ezels, geiten, schapen, pony’s en andere leuke en kleine boerderijdieren. Een superhartelijk ontvangst in de groepsruimte door de boerinnen wordt gevolgd door leuke activiteiten.

De Bambi-morgens zijn op wo 12, 19, 26 juli en 9, 16 en 23 augustus van 10.00 – 12.00 uur. De boerin vertelt over de herten waarna de 2 roedels herten samen mogen worden gevoerd. Daarna is er een interessante videopresentatie over de herten het hele jaar door. Voor de kinderen is er als afsluiting een speurpuzzel en ringen gooien om een echt gewei. Een heerlijke ontspannen morgen dus (kids t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 12 jaar € 2,50, volwassenen € 3,50 incl. drinken).

Daarnaast is het mogelijk voor de kinderen om in de zomervakantie hun boerendiploma te behalen in één morgen. Dat kan op 11, 18, 21, 25 juli. De boerin begint om 10.00 uur met het boerenoverleg en in de 2 uur die daarop volgen, helpen de kinderen de boerin. Eerst de vele dieren voeren, dan pauze en daarna in kleine groepjes onder begeleiding van boeren en boerinnen de dieren knuffelen en borstelen. Zoals konijntjes knuffelen, varkens borstelen en… Wie durft de alpaca’s brokken te geven? Voor kinderen vanaf ong. 4 t/m 12 jaar € 6,- per kind incl. diploma, drinken, iets leuks en iets lekkers. 1 volwassene verplicht (gratis). Meerdere volwassenen € 2,- p.p. incl. koffie/thee.

Graag voor beide activiteiten vooraf even aanmelden bij de boerin: info@hertenboerderij.nl of 0571-291996. Voor meer info www.hertenboerderij.nl, Middendijk 22, Nijbroek

woensdag 12 juli

Deel dit bericht