Zondag de 11e keer Tripalon Bussloo

Aanstaande zondag 16 september vindt rond de recreatieplas Bussloo de inmiddels traditionele Tripalon voor de 11e keer plaats. Dit jaar doen er ruim 130 deelnemers uit het hele land mee aan dit evenement. Een tripalon is een wedstrijd waarin ruiters met hun paard of pony aan drie onderdelen moeten deelnemen: een dressuurproef,een springparcours en de cross

De Tripalon bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, deze telt officieel mee voor punten bij de KNHS, alle klasses van B t/m Z2 doen mee. De dressuur start om half 9 en dit jaar zijn voor het eerst alle ringen op het gras naast de recreatieplas. Daarna volgt er vanaf 10 uur een springparcours met daarachteraan de cross helemaal rondom recreatieplas Bussloo. Deze cross heeft een afstand van 8 km waarbij onderweg 18 natuurlijke hindernissen genomen moeten worden, waaronder een waterbak, maïshindernis en heel veel andere creatieve hindernissen. We beginnen met ruiters die 1 meter springen en eindigen rond half 4 uur met 40 cm.

Kom dus gerust een kijkje nemen bij deze mooie Tripalon. Moedig de deenemers en bezoek ons gezellige strodorp voor een drankje en een hapje.

Deze tripalon wordt georganiseerd door de Stichting Voorster Hippische Kampioenschappen, waarin alle rijverenigingen uit de gemeente Voorst vertegenwoordigd zijn namelijk: P.C. Hobby Horse, P.S.V. De Oortveldruiters, RV Zuidwijk, PPSV Bussloo en P.S.V. Twello.

woensdag 12 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws