Zwaar bevochten overwinning CCW ‘16

WILP- In tegenstelling tot de uitslag doet vermoeden haalde CCW vanmiddag een uiterst zwaarbevochten overwinning in de uitwedstrijd tegen Socii. Om uiteenlopende redenen kon waarnemend trainer Hans Bruntink vanmiddag niet beschikken over Job Bruntink,door ziekte, Tim Alferink door werk en de nog geblesseerden Aaron de Haan, Koen ter Riele en Tom Stormink. Het begin was echter toch voor CCW, zonder echt groots te voetballen konden ze de thuisclub hun wil opleggen maar duurde het tot de twaalfde minuut voor de eerste kans zich aandiende, maar helaas wist de nog niet echt in topvorm verkerende Mark Wolters hier geen raad mee. De enige keer dat de thuis gevaarlijk werd voor de rust kwam direct hierna, met een zwabber schot van z’n 25 meter wwerd doelman Joris Bruntink onder vuur genomen en deze moest alle zeilen bijzetten om dit te pareren. Hierna was het Sander Dokter die net te kort kwam bij de tweede paal om de 0-1 aan te tekenen, maar een minuut later viel deze toch, het was Mark Wolters die goed vrij werd gezet voor de doelman en nu het net wel wist te vinden, 0-1. Socii probeerde het wel, maar kon niet echt potten breken tegen de kort verdedigende achterhoede van CCW. Na een half uur was het een goede aanval van CCW over veel schijven waarbij Bart Keurhorst het hoofd enorm goed koel hield en Mark Wolters in staat stelde de 0-2 aan te tekenen, dit bleek later ook de ruststand te worden en dat was op dat moment zeker niet onverdiend.

Na de rust een geheel ander beeld van de wedstrijd, Socii kon in één keer wel druk zetten, CCW werd meer en meer achteruit gedrongen en het was bij vlagen echt billen knijpen voor CCW en het mocht van geluk spreken dat de voorwaartsen van de thuisclub het vizier niet op scherp hadden staan en de mooiste kansen om zeep wisten te helpen. CCW moest het in deze fase dan ook echt hebben van een paar spaarzame uitvallen, waar echter met iets nauwkeuriger spel ook meer in had gezeten. Maar zoals zo vaak in het voetbal, je zelf de kansen niet maakt krijg je vaak de deksel op de neus en dit overkwam dus ook de thuisclub, tien minuten voor het eind was het Sander Dokter die attent reageerde bij één van de spaarzame uitvallen en van dicht bij de verlossende 0-3 liet aantekenen en er dus voor zorgde dat CCW ook na deze wedstrijd de aansluiting bij in de subtop kon bewerkstelligen. Komende twee weken hoeft de formatie niet in actie te komen, kunnen blessures hopelijk opgelost worden en kan het 30 oktober in de thuiswedstrijd tegen Basteom de goede resultaten doorzetten.