Zwembad de Schaeck denkt mee over vervoersproblemen

Twello- Regelmatig is in verschillende onderzoeken en rapporten te lezen dat ouderen vervoersproblemen hebben en bijvoorbeeld niet naar het zwembad of andere voorzieningen kunnen gaan. Sociale contacten vallen weg en daardoor worden de mogelijkheden om samen ergens naar toe te gaan kleiner. Dit is onder andere te lezen in de bloemlezing van het project ‘Voorst onder de Loep’. Dat ouderen daardoor niet meer naar het zwembad kunnen komen is natuurlijk erg jammer, want bewegen in het warme water is goed voor lijf en leden.

Zwembad de Schaeck heeft 2 verschillende groepslessen die uitermate geschikt zijn voor ouderen: AquaGym en AquaCare. Beide lessen zijn licht intensief en de oefeningen worden gedaan in half diep water. Iedere deelnemer kan dus gewoon staan op de bodem en hoeft niet te kunnen zwemmen. Bij AquaCare ligt het tempo iets lager dan bij AquaGym en wordt er iets meer gekeken naar de eventuele persoonlijke beperkingen van iedere deelnemer. Naast de verschillende lichaamsoefeningen met uitdagende materialen en conditietraining wordt de les vaak muzikaal afgesloten en is er nog ruimte om eventueel even uit te zwemmen.

Na het uitzwemmen, bubbelen of stomen staat de koffie klaar in de gezellige Schaeckelbar en wordt meestal de week nog even doorgesproken en afspraken gemaakt voor een middagje markt of een stadswandeling. Want de contacten die in de loop van de jaren zijn ontstaan, reiken verder dan alleen het zwembad.

Voorziet u vervoersproblemen om bij zwembad de Schaeck te komen? De buurtsportcoach van zwembad De Schaeck, Moniek Tiemens, denkt graag met u mee! Stuur een mail naar tiemens.m@deschaeck.nl of bel naar 0571 – 27 2166 om met haar in contact te komen.

woensdag 1 november

Deel dit bericht