Zwemmen met Dementie

Twello- Heeft uw partner of ouder dementie en wilt u graag eens samen zwemmen? Dat kan in zwembad De Schaeck in Twello. Een paar keer per jaar is het zwembad helemaal gereserveerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. U kunt dan een uur lang bewegen in het water. Het bad heeft een fijne temperatuur en de bodem is op stahoogte. Er is een extra ruime kleedkamer en een rolstoel aanwezig.

Voor de rust is het aantal deelnemers beperkt. De toegang is gratis, maar u moet zich wel aanmelden. Opgeven kan bij Moniek Tiemens en Gerran Protzman. Hun gegevens vindt u onderaan deze pagina.

De eerstvolgende keer is op zondag 29 oktober. Zwemtijd van 15.45 tot 16.45 uur.
Mirjams moeder heeft dementie. Samen zwemmen ze graag. “Mijn moeder heeft Alzheimer en bewegen doet haar goed. Het contact met warm water geeft haar zoveel ontspanning dat ze minder met haar hoofd hoeft te doen en ze zich zichtbaar gelukkiger voelt. In het water voelt ze zich lichter, letterlijk en figuurlijk. Het verrast me wat ze dan kan.”
“Het betekent veel voor mij om dit met anderen te kunnen doen. Zij begrijpen welke begeleiding mijn moeder nodig heeft en het is een plezier dit met elkaar te delen als mantelzorgers onder elkaar.”

Moniek Tiemens 0571-272166 tiemens.m@deschaeck.nl
Gerran Protzman: 0571- 277941 g.protzman@mensenwelzijn.nl

woensdag 11 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws