Ronde-tafelgesprekken gemeenteraad op maandag 10 oktober 2016

U bent welkom om mee te spreken tijdens het ronde-tafelgesprek van de gemeenteraad op maandag 10 oktober vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis te Twello.
Doel ronde-tafelgesprekken
In de ronde-tafelgesprekken wordt de raadsvergadering voorbereid. De raadsleden vormen zich dan een beeld van de geagendeerde onderwerpen. Dat doen zij door te inventariseren en vragen te stellen. Er wordt in de ronde-tafelgesprekken dus geen politiek debat gevoerd of een besluit genomen. De onderwerpen die op de agenda van deze ronde-tafelgesprekken staan, worden geagendeerd voor een debat tussen de raadsfracties in de raadsvergadering van maandag 24 oktober 2016, aanvang 10.00 uur. Via

deze link kunt u de agenda en alle vergaderstukken bekijken.
U bent welkom!
U bent van harte welkom om deze gesprekken in het gemeentehuis in Twello bij te wonen. Ook hebt u de mogelijkheid om in het ronde-tafelgesprek met raadsleden in gesprek te gaan over de geagendeerde onderwerpen. Via de griffie kunt u zich hiervoor melden via nummer (0571) 279 387, e-mailadres raad@voorst.nl óf bij aanvang van de vergadering. Het aanvangstijdstip van de gesprekken na de pauze is een richttijd; deze gesprekken kunnen eerder/later beginnen.
Maandag 10 oktober 19.30 uur (raadzaal)
1. Bestuursrapportage 2016
De Bestuursrapportage geeft de gemeenteraad zicht op wat gerealiseerd is van de begroting, over de eerste acht maanden van 2016. Waar nodig worden in de bestuursrapportage voorstellen gedaan om de budgetten aan te vullen of af te ramen.
2. Meerjarenprogrammabegroting 2017 – 2020
Met de Meerjarenprogrammabegroting 2017 – 2020 stelt de raad de beleidsdoelen en het financiële kader voor het begrotingsjaar 2017 en verder vast.
Maandag 10 oktober 21.15 uur (raadzaal)
1. Kredietaanvraag t.b.v. aankoop en investeringen pand Oude Rijksstraatweg 38, Twello
Het college van burgemeester en wethouders heeft het pand Oude Rijksstraatweg 38 te Twello aangekocht. Met dit raadsvoorstel wordt formeel aan de raad voorgesteld het krediet beschikbaar te stellen en een krediet beschikbaar te stellen voor de investeringen die aan en in het gebouw gedaan moeten worden om het pand geschikt te maken voor statushouders.
2. Concept risicoprofiel en beleidsplan crisisbeheersing Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)
De VNOG werkt aan een veilige samenleving. Afhankelijk van de kenmerken van een gebied kunnen de risico’s op incidenten en rampen verschillen. Dit regionale risicoprofiel is een inventarisatie en analyse van de in deze veiligheidsregio aanwezige risico’s op waarschijnlijkheid en impact. De risico’s bepalen mede de thema’s waar de VNOG zich de komende 4 jaar op gaat richten. Voordat de VNOG het risicoprofiel en het beleidsplan vaststelt kunnen de 22 betrokken gemeenteraden hierop reageren.
Meer informatie
Alle stukken, die betrekking hebben op de vermelde agendapunten vindt u hier. In de raadzaal en trouwzaal is WiFi aanwezig, zodat u tijdens de vergaderingen de stukken ook digitaal kunt bekijken via uw eigen apparatuur. Wilt u per e-mail een attendering ontvangen dat de vergaderstukken voor de ronde-tafelgesprekken en de raadsvergadering beschikbaar zijn, dan kunt u dit doorgeven aan raad@voorst.nl. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met mevrouw B.J.M. Jansen, griffier, (0571) 279 217 of raad@voorst.nl

maandag 10 oktober 2016

Deel dit bericht
Advertentie