Activia bekert door na knappe winst op WAVV

Twello- Na de winst in de bekerpoule bezorgde de loting ons een thuiswedstrijd tegen het Wageningse WAVV (Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging) dat uitkomt in de 2e klasse en daarin onder meer buurtgenoot Voorwaarts Twello tegen komt.

Het feit dat we thuisvoordeel hadden geloot was ook meteen het grote winstpunt van deze bekerstrijd. Immers, we weten nog goed van vorig seizoen toen we een uitwedstrijd hadden geloot tegen De Bataven in Gendt. Daar heb je als vierdeklasser dus helemaal niets aan. Maar dit was op ons eigen complex en dat maakt het veel leuker en interessant voor de penningmeester bovendien. Trainer Hulshof had niet iedereen beschikbaar; Frank Oosterwegel was een weekend weg (wel goed gepland!); Bart Wippert en Arjen Evers waren licht geblesseerd en werden vandaag niet geriskeerd. Het tekent echter de huidige staat van de eerste selectie dat we die afwezigen (waarbij ook nog Michiel Mikkers en Arco Bergman mogen worden genoemd) gewoon kunnen opvangen. Achterin heerste Bas Tieman weer als een vorst, geflankeerd door de sterke mandekker Niels Achtereekte. Op het middenveld excelleerde Guus Leerkes en naar voren toe vormden Michael Hubner en Dennis Wennink een sterk duo. Ik wil echter niemand tekort doen; Jory Visch keepte een uitstekende wedstrijd en niemand verzaakte in het duel dat Activia vandaag op de mat legde. Het waren de gasten die op voorsprong kwamen en die goal kwam uit hun eerste kans na 9 minuten. Op dat moment vrees je even voor wellicht een demoraliserend grote nederlaag maar die dreiging werd nooit serieus. Activia rechtte de rug en knokte zich in de wedstrijd. Na een half uur scoorde Guus Leerkes uit een directe vrije trap de gelijkmaker (de afstand was groot dus de keeper en/of verdediging van WAVV mocht zich dit aanrekenen) en hoewel de gasten in het laatste deel voor rust sterk op kwamen zetten en ook kansen creëerden kwam er geen wijziging meer in de stand tot aan de thee.

Na rust werd het al heel snel 2 -1 voor Activia; een doelpunt dat veel toeschouwers waarschijnlijk gemist hebben. Een lage voorzet vanaf rechts werd door de attente Michael Hubner (dit seizoen beter spelend dan wij ooit van hem gezien hebben!) binnen getikt en de gasten leken hierdoor behoorlijk van slag. De tweedeklasser die in de eerste helft af en toe had laten zien niet voor iets op dat hogere niveau te spelen kwam er in de tweede helft gedurende lange tijd nauwelijks aan te pas tegen het gretige en felle Activia. De 3 – 1, zo’n 8 minuten voor tijd kwam dan ook amper als een verrassing. Nadat Guus (knap vrijgespeeld door Wouter Klein Velderman die gedurende de wedstrijd steeds beter tot zijn recht kwam op het centrale middenveld) eerst nog op de doelman stuitte was het Dennis Wennink die ontsnapte aan zijn verdediger en op het moment dat de restverdediging zich op hem richtte gaf hij tijdig af op Wouter Hameka die hard de 3 – 1 binnen schoot. WAVV gaf niet op; kreeg in de slotfase ook nog kansen (raakte zelfs de paal nog) maar kwam niet meer dichter bij. Zo boekte Activia een knappe overwinning op een hoger aangeslagen tegenstander. Komende week volgt de loting voor de volgende ronde en we hopen met zijn allen op een mooi en aantrekkelijk affiche. Zondag wacht voor de competitie echter Diepenveen op ons. En dat is nog veel belangrijker.