Activia blijft overeind tegen Holten

Twello- In de uitwedstrijd tegen Holten kon trainer Hulshof geen beroep doen op de buikgrieperige Bart Wippert of de geblesseerde Jory Visch. De startende elf: Thomas Polman, Dennis Wennink, Machiel Oosterwegel, Chiel voor de Poorte, Guus Leerkes; Arco Bergman, Frank Oosterwegel, Niels Achtereekte; Wouter Hameka, Michael Hubner en Michiel Mikkers.

Holten kwam beter uit de startblokken en greep het initiatief. Uit een corner maakten ze ook al snel de 1 – 0 maar daarna ging ook Activia aan de wedstrijd mee doen. Na amper 10 minuten kwam de 1 – 1 al op het bord toen er een strafschop werd toegekend na een overtreding van de Holtense keeper op Arco. Guus benutte de penalty waarmee de wind uit de zeilen van het offensief van de thuisploeg werd gehaald. Activia werd sterker; won meer duels en ging verder van het eigen doel af spelen. Nadat Michiel Mikkers eerst een grote kans had gemist maakte hij toch de 1 – 2 door de bal over de uitstormende keeper heen te stiften. Nog voor rust werd het zelfs 1 – 3 toen Niels over het hoofd werd gezien na een corner en hij benutte deze buitenkans. Een comfortabele ruststand daarmee maar het fanatieke Holten was nog niet uitgeteld. De wedstrijd was nu in evenwicht met veel fysieke duels en een stevig tempo. 20 minuten voor tijd werd het weer spannend toen Holten de 2 – 3 scoorde maar ondanks een zeer spannende slotfase bleef Activia overeind en ging er met een knappe overwinning vandoor. Hierdoor blijft de ploeg meedoen in de derde periode en dat is vanzelfsprekend wat we willen.