Activia boekt opnieuw overwinning op vreemde bodem

Twello- De derde uitwedstrijd van het seizoen leverde ook de derde overwinning op. Op bezoek bij de Deventer Sportclub werd een 1-3 zege geboekt.

Trainer Hulshof startte met de zelfde 11 spelers als vorige week; dus zonder de nog geblesseerde Niels Achtereekte en Arco Bergman. De eerste helft verliep erg rommelig; Activia kreeg nooit echt controle over het spel en lijn in het spel was ver te zoeken. Na een half uur kwam het op achterstand toen keeper Visch een corner niet voldoende wist weg te werken en spits Selimovic profiteerde. De achterstand bleef echter niet lang op het bord staan want amper twee minuten later werd het al weer gelijk. Michael Hubner zetten vanaf links scherp voor en Wouter Hameka kopte attent binnen. In de laatste minuten voor rust liet Activia eindelijk wat beter combinatievoetbal zien en dat leverde ook meteen enkele goede kansen op. Doelpunten vielen hieruit echter niet waardoor er met 1–1 gerust werd.

Na rust slaagde Activia er eindelijk in om de wedstrijd in handen te nemen. En vanaf dat moment kon er eigenlijk ook nog maar één winnaar zijn. Al vrij vlot kwam de ploeg op voorsprong toen de scheidsrechter wegens hands op de doellijn een strafschop toekende. De rode kaart die hier de laatste jaren standaard bij getoond werd bleef overigens achterwege. De penalty werd overtuigend binnen geschoten door Guus Leerkes die zich steeds beter gaat manifesteren als centrale middenvelder nadat hij jaren lang vooral vanaf een back-positie zijn rol had gespeeld. Hierna kreeg Activia diverse mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen; Dennis Wennink raakte uit een fraaie vrije trap variant de buitenkant van de kruising; Bart Wippert werd door een dubieus vlagsignaal de 1–3 ontnomen en zo waren er meer kansen. Toen de aanvoerder van de thuisploeg zijn 2e gele kaart kreeg (18 minuten voor tijd) ontstond er nog meer ruimte en uiteindelijk werd deze ook benut. Wouter Hameka ontsnapte over links en diens voorzet werd door Guus Leerkes binnen gegleden. In de laatste 10 minuten kreeg Activia nog een aantal grote kansen om het verschil groter te maken (en aan het doelsaldo te werken!) maar hier werd niet doortastend genoeg mee omgegaan. Zo bleef het bij 1–3. Een goede overwinning, zakelijk behaald en met voldoende vertrouwen in de eigen kwaliteiten. Volgende week komt medekoploper Broekland op bezoek.