Activia duidelijk te sterk voor Terwolde in koude derby

Twello- Na de midweekse oorwassing bij Woezik (bekeruitschakeling) moest de ploeg vandaag de competitie-draad weer oppikken in de derby bij Terwolde. Trainer Hulshof kon geen beroep doen op Frank Oosterwegel, Bas Tieman en Arjen Evers en er was daarom voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Arco Bergman (in de spits omdat Dennis Wennink achterin nodig was). Arco deed dit overigens zeer verdienstelijk; maakte de eerste goal en was het doorgeefluik in diverse goed lopende aanvallen. Zijn goal viel al heel snel, na een minuut of 6. De assist kwam op naam van de immer dreigende maar niet altijd gelukkige Wouter Hameka. Toen nog binnen het kwartier ook de 0 – 2 viel (prima aanvalsopzet via Wouter Klein Velderman en Arco waarna Bart Wippert vrij kwam en afrondde) leek er een monsterscore in de lucht te hangen. Dat het daar niet van kwam mochten de voorwaartsen van Activia zich aanrekenen want kansen waren er in het vervolg van de wedstrijd voldoende. De ruststand was 1 – 3. Eerst profiteerde Terwolde van verslapping van Activiazijde waarna Michael Hubner de marge weer op 2 bracht na goed doorzetten van Wouter Kl. V.

Na rust veranderde het beeld niet. Activia was duidelijk de betere ploeg en liet een aantal grote kansen benut. Slechts Michael Hubner profiteerde nog één keer en bracht daarmee de eindstand op 1 – 4. Meer dan drie punten waren er niet te winnen vanmiddag; aan de andere kant weet je nooit of het doelsaldo nog eens van belang gaat zijn. En de vele meegereisde supporters van Activia hadden op deze koude zondagmiddag ook nog wel iets vaker willen juichen. Maar goed: job done. Volgende week thuis tegen ABS wacht de volgende klus.