Activia goed op dreef

Twello- Op deze warme zondagmiddag ontving Activia buurtgenoot Terwolde. Trainer Hulshof had wat te kiezen: een fitte selectie betekende een goede bank en ook enkele spelers die met het tweede elftal mee mochten. De opdracht vooraf was duidelijk: tijdig het verschil maken en de wedstrijd beslissen en geen overbodige energie verspillen met het oog op de drukke weken die volgen. Hierin slaagde de ploeg met verve: al binnen 10 minuten kwam de voorsprong op het bord nadat Wouter Hameka een voorzet van Dennis Wennink met de borst klaar legde voor Michiel Mikkers die knap uit de draai binnen schoot.

Niet lang hierna kreeg Activia een strafschop; een omstreden beslissing die ook voor de Activia supporters uit de lucht kwam vallen. Nadat de stofwolken waren neergedaald toonde Guus Leerkes zich koel en hij schoof de 2 – 0 binnen. Toen even later Terwolde geen strafschop kreeg nadat een aanvaller in botsing kwam met de Activia doelman sloegen bij de Terwolde bank en sommige toeschouwers de stoppen door; maar gelukkig werden de gemoederen snel weer bedaard (voor de meesten althans).

In het tweede deel van de eerste helft liep Activia verder uit naar 5 – 0 . Mikkers maakte zijn tweede na een prima actie van Wouter Hameka; diezelfde Wouter maakte na een fraaie combinatie met Bart Wippert de 4e en vlak voor rust maakte Michael Hubner met een goed geplaatst schot de 5 – 0. Na rust was het tempo en de beleving veel minder; niet vreemd gezien de tussenstand en de temperatuur maar toch wel jammer. De toeschouwers hadden nog wel iets meer willen zien en het doelsaldo kan ook nog van belang zijn; maar heel veel gebeurde er niet meer. Er vielen nog twee doelpunten, Michael Hubner rondde op technisch knappe wijze een pass va Bart Wippert af en in het eindsignaal maakte de ingevallen jeugdspeler Siebe Koers nog de 7 – 0. Tussen door werden er enkele grote kansen gemist door de Activia voorwaartsen want eigenlijk hadden de dubbele cijfers er ook wel in gezeten vandaag. Maar de 7 – 0 eindstand is natuurlijk prima. Door de winst van Davo blijft de achterstand op die ploeg 3 verliespunten maar het is ook zo dat uit de kopgroep die enkele weken geleden nog uit een ploeg of zeven bestond er nu een aantal zijn weggevallen waardoor het iets overzichtelijker wordt. Voor Activia volgen er nu nog enkele thuiswedstrijden; donderdag komt ABS op bezoek, zondag Raalte en de donderdag daarop Sp. Deventer. Als die 3 wedstrijden zijn omgezet in 9 punten gaan we opnieuw kijken hoe we ervoor staan.