Activia houdt koploper Turkse Kracht op 1 – 1

Twello- Zondag weer een Deventer derby op de Schoapenwei waar de trotse koploper Turkse Kracht op bezoek kwam. Die ploeg heeft ten opzichte van het vorig seizoen een behoorlijke metamorfose ondergaan en steekt het doel, promotie naar de tweede klasse, niet onder stoelen of banken.

In de eerste helft waren zij ook duidelijk de betere ploeg. Ze combineerden makkelijk door het middenveld heen en dwongen door hun speelwijze de Activia defensie voortdurend achteruit en in 1 op 1 situaties. Toch was het Activia dat de score opende toen de dit seizoen al vaker attente verdediger Jarle Visser een vrije trap vanaf de zijkant achter de doelman verlengde. Voor Turkse Kracht was dit aanleiding om de druk op het Activia doel nog te vergroten en na een half uur werden zij hiervoor beloond met de terechte gelijkmaker. Voor de rust kwam er geen verandering meer in de score en dus gingen we rusten met 1 – 1. Na rust hadden de gasten moeite om dezelfde intensiteit op te brengen en de Activia verdediging kwam beduidend minder in de problemen. Een speciale vermelding verdient daarbij “good old” Jeroen (Rocky) Mentink die vandaag was opgetrommeld om enerzijds de personele problemen bij Activia op te lossen, maar ook om met name de gevaarlijke spits Bayraktar uit te schakelen. En daarin slaagde hij met verve. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Activia het gevoel dat de wedstrijd ook te winnen was want Turkse Kracht liet steeds meer gaten vallen en er ontstonden kansen voor het doel van de gasten. Deze werden echter niet benut en zo bleek de ruststand ook de eindstand. Een overwinning zou ook niet echt verdiend zijn geweest maar op basis van de tweede helft was de puntendeling ook niet onverdiend. Nog twee wedstrijden voor de winterstop; hopelijk komen we daar met meer fitte spelers uit dan dat we er in gaan.