Activia loopt opnieuw tegen een grote nederlaag aan

Twello- Vandaag mocht de formatie van trainer Hulshof het opnemen in Epe tegen de plaatselijke s.v. Een ploeg die afgelopen jaar degradeerde uit de 2e klasse en nu weer boven in meedoet om het verloren terrein terug te winnen. De ziekenboeg van Activia had een extra bezoeker gekregen want de belangrijke centrale middenvelder Frank Oosterwegel had aan de wedstrijd van vorige week een knieblessure opgelopen en kon daarom zijn ploeg niet helpen zondag. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg en Activia had moeite om in het stuk voor te komen.

Toen het openingsoffensief van Epe echter langzaam wegebde kropen de roodwitten uit hun schulp en gingen zij aan de strijd deelnemen. Hiervoor werden ze al vrij snel beloond toen Wouter Hameka de ruimte in werd gestuurd door Michael Hubner en vanaf de rand van de 16 met links de bal prachtig in de verre kruising poeierde. Kort daarna kreeg Wouter, gedurende de hele wedstrijd ongrijpbaar voor de verdedigers en uitgroeiend tot de beste man op het veld, opnieuw vrij baan; dit keer via Dennis Wennink. Dit keer had Wouter meer tijd maar kreeg hij de bal niet voorbij de doelman. Dat bleek achteraf wellicht een dure misser want meteen hierop volgend viel de gelijkmaker achter doelman Carst. Activia bleek niet aangeslagen en kwam bijna direct weer op voorsprong. Dit keer leverde Wouter de voorbereiding en schoot Bart net voorlangs. Zo leken we met 1-1 de rust in te gaan maar toch viel er nog een doelpunt. De jonge scheidsrechter paste goed de voordeelregel toe na een duel op het middenveld en opeens hadden de Eper aanvallers vrij baan en lag de 2-1 in het net. Dat was een domper voor Activia en die leek na rust nog even door te werken. Opnieuw begon de ploeg slordig en wat apathisch en Epe kreeg al snel kansen op een nieuwe treffer. Deze, allicht beslissende, goal bleef uit en opnieuw richtte Activia zich op. Toen volgden er echter snel na elkaar twee grote tegenvallers. Eerst moest Bart Wippert zich geblesseerd laten vervangen en toen kreeg Michael Hubner snel na elkaar twee gele kaarten. Vooral de tweede was zeer discutabel maar ja; de aloude voetbalwet zegt al dat als je in de hoek zit waar de klappen vallen het ook altijd extra tegenzit. Met 10 tegen 11 werd het natuurlijk nog moeilijker maar Epe had in deze fase moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en met Wouter Hameka in vorm zijn er ook aan de andere kant altijd kansen. Zo bleef de ploeg lang in de wedstrijd en leek een puntendeling niet onhaalbaar. In de laatste 10 minuten vielen toch nog de 3 en zelfs de 4-1 voordat Wouter met zijn tweede treffer weer wat terug deed. Het slotakkoord was voor Epe dat de 5-2 eindstand op het bord zette. Opnieuw een forse nederlaag dus voor Activia; maar toch voelde dit heel anders aan dan eerdere verliespartijen. Allerminst weggespeeld en, ook al zou het niet helemaal verdiend zijn geweest, tot 10 minuten voor tijd uitzicht op een punt. Wat deze nederlaag wel pijnlijk maakt is de afwezigheid van Michael en misschien Bart in de volgende wedstrijd. De spoeling wordt wel heel erg dun.