Activia met ruime cijfers langs concurrent Diepenveen

Twello- Op eerste paasdag ontving Activia op het eigen veld Diepenveen, concurrent om de plaatsen bovenin de 4e klasse H. De uitwedstrijd was teleurstellend maar terecht verloren dus op dat vlak was er iets recht te zetten. Tel daarbij ook de twee nederlagen die de laatste weken waren geleden bij Broekland en Davo en het was duidelijk dat er gewonnen moest worden om niet te veel achterop te raken.

Trainer Hulshof kon geen beroep doen op de vakantie vierende Bart Wippert; voor hem speelde Michael Hubner op 10 en kreeg Wouter Hameka een plek in de voorhoede. Verder waren zowel Guus Leerkes als Frank Oosterwegel deze week eerder van het trainingsveld gestapt met fysieke klachten maar beiden konden gelukkig wel starten. Samen met Bart vormen zij het hart van het elftal dus de beschikbaarheid van beide vormde een welkome opsteker voor de thuisploeg. De wedstrijd kwam moeizaam op gang; van actie in de strafschopgebieden wilde het maar niet komen en de man die het meest de aandacht op zich vestigde was de man in het zwart die zich wat al te nadrukkelijk deed gelden. Pas in blessuretijd was er opwinding toen de gasten uit Diepenveen plotseling vrij voor het doel van Jory Visch opdoken (de doelman redde knap) terwijl de rebound hard op buitenkant paal werd geschoten. Geen doelpunten dus bij de rust en vooral Activia zal het gevoel hebben gehad dat er meer moest gebeuren om tot winst te komen. De tweede helft liet inderdaad een heel ander beeld zien. Waar Diepenveen de eerste grote kans net voor rust had gemist slaagde Activia er vlak na rust wel in om de eerste kans te benutten. Ook nu wist de doelman in eerste instantie redding te brengen op de schietkans van in dit geval Michiel Mikkers maar dit keer werd de rebound wel benut. Good old Dennis Wennink knalde technisch fraai en hard binnen tussen een aantal benen door. Amper 5 minuten later gaf Mikkers een steekpass oor het centrum op de snelle Wouter Hameka en die wist wel raad met dit buitenkansje. Zo stond er opeens 2 – 0 op het scorebord en van die tegenslag wist Diepenveen niet meer te herstellen. De overtuiging verdween uit het spel van de geelzwarten en in de laatste 20 minuten wist Activia nog uit te lopen naar een eclatante 5 – 0 overwinning. De derde goal kwam op naam van spits Michiel Mikkers op assist van Jarle Visser (die zich bijna geruisloos heeft opgewerkt tot een niet meer weg te denken speler in de basis van Activia). De 4 – 0 werd op het bord gezet door de wederom koelbloedige Wouter Hameka terwijl de eindstand werd bepaald door de voor Wouter ingevallen Jay Jay van Keijzerswaard. Zeker ook gezien de andere uitslagen deze middag (met nederlagen voor Davo, ABS en Lettele) werd dit uiteindelijk een heel goede middag voor Activia. Nog 11 wedstrijden te spelen dus er is nog heel veel mogelijk. Maar na deze middag staat Activia er weer helemaal bij.