Activia op het tandvlees langs taai Haarle

Twello- Op de afgelopen warme zondagmiddag kwam Haarle op bezoek. Een ploeg die sinds de winterstop duidelijk beter in haar vel zit en goede resultaten boekt. Trainer Hulshof moest het nog doen zonder Bart Wippert en ook Jarle Visser was vandaag niet beschikbaar. De basiself werd aangevuld met Jay Jay van Keyzerswaard maar toen Niels Achtereekte al na 2 minuten aangaf dat zijn hamstring niet goed aanvoelde werd het toch even puzzelen. Ondanks het feit dat Niels de eerste helft nog bijna vol maakte was het toch duidelijk dat de ploeg in defensief opzicht niet goed in elkaar stak en zoekende was.

Dat was mede ingegeven door de vroege achterstand waar de ploeg tegen speelde. Waar de gasten uit Haarle al in de eerste minuut na de aftrap een goede kans misten kwamen ze amper 2 minuten later wel op voorsprong. Activia was slap aan de wedstrijd begonnen en de gasten waren wel scherp en dat leverde hen dus al vroeg de openingstreffer op. Hiermee werd de wedstrijd meteen open gebroken en moest Activia de punten achterna jagen. Dat ging niet van harte want de echte vorm ontbrak en Haarle bleef dreigend in de counter. Activia kreeg wel kansen; zo werd een kopbal van Guus van de lijn gehaald, zag Jay Jay een vrije schietkans mislukken en op slag van rust schoot Michael Hubner een vrije trap op de lat na hands op het randje van de 16.

De ruststand was 0 – 1 en dus wisten de Activianen dat er opnieuw een goede tweede helft moest volgen om zo belangrijke de punten in eigen huis te houden. Dat gebeurde in een iets gewijzigde organisatie; Dennis ging een linie naar achter en Wouter Hameka werd van middenvelder weer aanvaller, waar hij zich duidelijk veel beter voelde. Wouter werd in de tweede helft de gevaarlijkste aanvaller en het was ook geen toeval dat uit een schot van zijn voet de gelijkmaker viel. Deze kreeg wel het stempel lucky omdat Michael Hubner de bal onderweg dusdanig van richting veranderde dat de doelman kansloos was. Vlak na de 1 – 1 kreeg Haarle opeens een strafschop toen een bal van korte afstand tegen de arm van de uitlopende Bas Tieman werd geschoten. Deze penalty werd zeker niet slecht ingeschoten maar de scherpe Jory Visch had de hoek geraden en ranselde de bal fraai uit zijn doel. Was deze bal (20 minuten voor het einde) erin gegaan dan waren 3 punten vrijwel onhaalbaar geworden; maar toen Jory zijn ploeg op de been hield groeide er nieuw geloof in het elftal. In het laatste kwartier ontstond er iets wat door onze Oosterburen “offener Schlagabtausch” wordt genoemd. In het Nederlands hebben we hier niet echt een vertaling voor maar het komt erop neer dat beide ploegen voor de winst gingen, kansen kregen en het spel van 16 naar 16 heen en weer ging. Uiteindelijk was Activia hierin het meest gelukkig en 5 minuten voor tijd scoorde Dennis Wennink uit een door Guus Leerkes verlengde corner van dichtbij de 2- 1. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven en zo werd een zwaarbevochten 3 punter bij geschreven. De komende weken (met vaak programma’s op donderdag en zondag) zal het ongetwijfeld nog veel vaker spannend worden; maar deze drie punten houden het team voorlopig bovenin.