Activia overtuigt in topper tegen Broekland

Twello- In de wedstrijd tussen twee van de koplopers in 4H kon trainer Hulshof geen beroep doen op de geblesseerde Arjen Evers. In de voorhoede was daarom verrassend een plek ingeruimd voor Dennis Wennink; in de wetenschap dat met Bas Tieman dit jaar een uitstekende vervanger beschikbaar is voor de plek van Dennis centraal achterin. Die keuze pakte prima uit. Bas speelde (wederom) een sterke wedstrijd als laatste man (misschien wel MOTM) terwijl Dennis als “valse” spits belangrijk was in het aanvalsspel van de roodwitten en bovendien de openingsgoal maakte. Die openingsgoal kwam niet uit de lucht vallen want Activia domineerde vanaf de aftrap en had met name het middenveld stevig in handen. De 1 – 0 leek van de voet van Guus Leerkes te komen maar diens vrije trap van 20 meter spatte op de kruising uiteen. De doelman was volkomen kansloos maar het geluk ontbrak hier. Het werd even later toch 1 – 0 toen Dennis Wennink een afgeslagen bal met dank aan zijn prima traptechniek in de hoek volleerde. Die voorsprong was absoluut verdiend en bleef ook staan tot aan de rust. Broekland wist niets te creëren en Activia wist uit het overwicht niet een tweede goal te forceren (Bart Wippert was hier vlak voor rust nog het dichtste bij na een snelle uitbraak via Michael Hubner).

Na rust had Activia, zoals wel vaker, even moeite om het ritme weer te vinden maar toen de centrale middenvelder van Broekland 10 minuten na rust tegen zijn 2e gele kaart aanliep (hij bezorgde Frank Oosterwegel alweer een hoofdwond!) werd het heft weer in handen genomen. De 2 – 0 was een absolute wereldgoal; op een diagonale pass van Guus Leerkes toonde Michael Hubner zijn geweldige techniek met een fraaie aanname waarna hij schuin voor de goal met links een schitterend schot afvuurde dat in de verre hoek insloeg als een granaat. Een doelpunt dat je niet verwacht in de vierde klasse van het amateurvoetbal. Niet lang hierna viel ook de 3 – 0; een prima aanval over rechts speelde Guus Leerkes vrij voor het doel en hij werd bij zijn poging om af te ronden onreglementair gestuit. De strafschop werd door diezelfde Guus binnen geschoten en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansen om tot scoren te komen maar de scherpte bij de voorwaartsen was er aan beide kanten af. Zo boekte Activia een overtuigende en dik verdiende overwinning op een directe concurrent voor de bovenste plaatsen. Niets dan tevredenheid dus na afloop in de drukke kantine.