Activia ruim langs Lettele

Twello- Onder tamelijk moeilijke omstandigheden (een kletsnat en glad veld) moest Activia vandaag aantreden tegen Lettele. Een ploeg die vorig jaar een periodetitel pakte en het hele seizoen bovenin meedeed maar dit seizoen nog niet echt op dreef is. Trainer Hulshof moest wederom aanpassingen doen in zijn basiself; dit keer waren Arjen Evers (geblesseerd) en Frank Oosterwegel (geschorst) niet beschikbaar. De eerste selectie van een man of 15 is echter breed en goed genoeg om dat op te vangen; en dat bleek ook vandaag. Van meet af aan zette Activia collectief veel druk op de Letteler defensie en die ploeg bleek daar veel moeite mee te hebben. Dat resulteerde in een groot overwicht voor de thuisploeg en daar werden ook veel kansen uit gecreëerd. Nadat er in de eerste minuten al een aantal waren gemist viel toch de 1 – 0. Bart Wippert zette zijn handtekening eronder met een knappe volley vanaf 22 meter. Diezelfde Bart had meteen daarna ook de 2 – 0 op zijn voeten maar die liet nog even op zich wachten. Een kwartier voor rust maakte Bart toch zijn tweede na een prima aanval die door Wouter Hameka werd besloten met een al dan niet bewuste assist. Deze 2 – 0 was ook de ruststand en ondanks het feit dat Lettele ook enkele kansen had gehad om te scoren was dit absoluut verdiend.

Na rust veranderd het beeld niet. Activia was duidelijk de betere ploeg en de gasten kwamen maar mondjesmaat aan voetballen toe. Nu was het Guus Leerkes die de hoofdrol opeiste met twee doelpunten. Beide even fraai: de eerste met een vliegende kopbal na een prachtige voorzet van Wouter en de tweede met een zeer precies schot van 16 meter in de kruising. Dit leverde bij elkaar een overtuigende 4 – 0 op; en geen mens kon daar iets op afdingen want Activia was vanmiddag ook minstens 4 doelpunten beter dan de opponent. Donderdag gaan we voor de beker naar hoofdklasser Woezik; zondag mogen we op bezoek bij onze goede vrienden van Terwolde.