Activia toont karakter en wint onder moeilijke omstandigheden in Holten

Twello- Na de goede serie overwinningen die op het eigen veld werden behaald volgde vandaag de eerste in een serie van drie uitwedstrijden op rij: op bezoek bij Holten. Een ploeg die we de laatste jaren vaker zijn tegen gekomen en waar we niet vaak van weten te winnen. Die overwinning echter was wel precies wat we nodig hadden om de koppositie in 4G te behouden en daarmee het initiatief in de spannende kampioensrace.

Vooraf was niet iedereen er gerust op: de tegenstander is geducht, de topvorm was de afgelopen weken niet echt aanwezig en daarnaast was de belangrijke middenvelder (en topscorer dit seizoen!) Guus Leerkes niet beschikbaar vanwege een familietrip. De wedstrijd begon furieus met een dikke kans voor beide ploegen in de eerste twee minuten. Holten kreeg de eerste en schoot naast, Bart Wippert schoot aan de andere kant met links over. Dit was het beginsein voor een levendig eerste half uur waarin veel gebeurde. Aan het eind van die openingsfase was het Activia dat op voorsprong kwam: een scherpe corner van Michael Hubner bleef even liggen in de 5 meter en daar was Jarle Visser het meest attent door de 0 – 1 binnen te tikken. In het laatste kwartier voor rust gebeurde er veel minder: meest opvallend was een ongelukkige botsing tussen Niels Achtereekte en een tegenstander. Niels had hier veel last van en moest zich uiteindelijk (al hield hij het vol tot 10 minuten na rust) laten vervangen. Toen vervolgens in de tweede helft er meerdere Activia spelers met fysieke klachten gingen kampen (ook Bas Tieman en Michiel Mikkers moesten zich laten wisselen) werd de selectie van trainer Hulshof stevig op de proef gesteld. De ploeg bleef echter uitstekend overeind en gaf nauwelijks kansen weg. Complimenten daarom naar de uitstekende mandekkers Jarle en Machiel die hun sterke tegenstanders meest de baas waren en ook Dennis Wennink mag vandaag extra genoemd worden. Begonnen als tweede spits en geëindigd als laatste man viel weer zijn geweldige gevoel voor de juiste positie op. Niet alles van wat hij bedenkt gaat goed, maar hij staat wel altijd daar waar de ploeg hem nodig heeft en is daarmee enorm belangrijk voor de ploeg. Halverwege de tweede helft kwam Activia op 0 – 2 toen bij een scherpe counter Michiel Mikkers (toen nog binnen de lijnen dus) met een sliding Wouter Hameka wist te bereiken. Die was zijn tegenstanders veel te snel af en voor het doel bleef hij ook bewonderenswaardig koel. Holten bleef hierna wel druk zetten maar gecreëerd werd er nauwelijks iets en Activia bleef eigenlijk eenvoudig overeind. Bij het laatste fluitsignaal van de arbiter barstte er een klein feestje los binnen de Activia gelederen: dit was een uiterst belangrijke overwinning, dat was voor iedereen duidelijk. Nu snel de wonden likken, blessures laten behandelen en rust nemen. Donderdag reizen we af naar Hoonhorst waarna zondag Lettele klaar zal staan om ons pootje te lichten. Aan Sander, Coen en zijn mannen de opdracht om dat niet te laten gebeuren.