Activia verliest bekerwedstrijd van Voorwaarts

Twello- Het bekertoernooi is een vast onderdeel van de voorbereiding en de laatste jaren is Activia gewend aan één of twee extra rondjes die zorgen voor leuke potjes in een sporadisch vrij weekend. Vandaag was er weer zo’n wedstrijd; thuis tegen buurtgenoot Voorwaarts Twello. De gasten spelen al enkele jaren in de 2e klasse en dus een niveau hoger dan Activia dat bovendien moest aantreden zonder Bart Wippert, Bas Tieman en Michael Hubner (naast de langdurig geblesseerden Jory Visch, Machiel Achtereekte en Arco Bergman).

Activia begon goed aan de wedstrijd maar toch was het Voorwaarts dat al vroeg (na 7 minuten) op voorsprong kwam. Hierna volgde een fase waarin de gasten echt beter waren maar keeper Carst Winter toonde zijn kwaliteiten in een paar 1 op 1 situaties en bokste bovendien een bal uit de kruising na een bekeken schot van randje 16. In de laatste fase van de eerste helft was er meer evenwicht en kwam Activia ook enkele keren gevaarlijk door. De ruststand was echter 0 – 1. Na rust trachtte Voorwaarts de wedstrijd snel te beslissen en zette het Activia vast op de eigen helft. De ploeg van trainer Hulshof had het lastig in deze fase maar was daar soms ook zelfs debet aan door in balbezit slordig te spelen en vaak de verkeerde keuzes te maken. Uit het offensief creëerde Voorwaarts een paar grote kansen en raakte het twee keer de lat alvorens de tweede goal te maken. Die was op dat moment verdiend maar wel vermijdbaar want er ging slordig balverlies aan vooraf. Het laatste half uur werd gekenmerkt door diverse wissels aan beide kanten en het beeld van de wedstrijd veranderde daar ook door. Activia groeide in de wedstrijd en wist na voorbereidend werk van Wouter Hameka en Wouter Klein Velderman via Michiel Mikkers de aansluiting te forceren. In het laatste deel van de wedstrijd ging bij Activia laatste man Dennis Wennink in de voorhoede lopen en werden jeugdspelers Siebe Koers en Lars Hekkert ingebracht. Dit leverde nog wel wat drukte en onrust op in de Voorwaarts defensie maar de gelijkmaker kwam niet op het bord. Zo wist buurman Voorwaarts met 1 – 2 te winnen en gaan zij de koker in voor de volgende bekerronde. Volgende week gaan we weer door met de competitie; dan komt stadgenoot Colmschate op bezoek.