Activia verzekert zich van nacompetitie

Twello- Activia boekte op bezoek bij het bijna gedegradeerde Hoonhorst de 6e overwinning op rij; houdt daardoor de 1e plaats op de ranglijst en won en passant de 2e periode. Dat was reden voor een bescheiden feestje; het winnen van prijzen moet je tenslotte vieren. De wedstrijd was niet geweldig; zeker de eerste helft niet. De thuisclub nam brutaal de leiding na 20 minuten toen één van de lopende middenvelders niet werd afgestopt en er achterin een ondertal ontstond. De achterstand bleef niet lang staan want amper 2 minuten later scoorde Activia via Wouter Hameka ook: hij werd vrij gespeeld op de rand van de 16 en schoot hard en laag binnen.

Toen nog eens 5 minuten later Michiel Mikkers Activia op voorsprong zette (knap schot met links) leek de koploper orde op zaken gesteld te hebben. Hoonhorst gaf zich echter nog niet gewonnen en op slag van rust schoot een aanvaller de bal van 16 meter fraai in de kruising; daarmee de ruststand op 2 – 2 zettend.

Na rust (met Arco Bergman in de spits voor de niet fitte Mikkers) toonde Activia meer concentratie en scherpte. Dit leverde al snel kansen op en uit één ervan wist Wouter zijn tweede goal te maken. Dat was wel zijn laatste actie want ook hij moest zich geblesseerd laten vervangen. Het drukke programma van de afgelopen twee maand eist duidelijk zijn tol want er zijn diverse pijntjes en blessures! Voor Wouter kwam Siebe Koers in de ploeg en hij liet zich nadrukkelijk zien in het half uur dat hij mee deed. Zo kopte hij op de lat en even later werd zijn inzet gestopt door de keeper. Van Hoonhorst was in de tweede helft niet veel meer te duchten alleen duurde het te lang voor dat de vierde goal werd gescoord en daarmee de beslissing geforceerd. Dat gebeurde pas een minuut of 12 voor tijd en het was Bart Wippert die het doelpunt op zijn naam schreef. Zijn loopactie was niet te stuiten door de defensie en ook de keeper werd handig omspeeld. Hierna mocht ook Michael Hubner naar de kant en kwam Lars Hekkert het veld in. Arjen Evers had nog pech toen de scheidsrechter net te vroeg floot na hands van de doelman die ver uit zijn doel was gekomen: Arjen won namelijk de bal en schoot fraai binnen maar dit telde dus niet. Toch kwam er nog een vijfde treffer en het was zeer verdiend dat Siebe die scoorde na zijn goede invalbeurt. Deze treffer viel in de laatste minuut en aangezien het doelsaldo de winnaar van de tweede periode ging bepalen (Activia stond precies gelijk met Haarle; ook qua doelsaldo!) was dit nog een belangrijke goal. Nu werd de periode dus door Activia gewonnen met een doelsaldo van + 15 ten opzichte van de + 14 van Haarle. Deze wedstrijd kunnen we weer afvinken; uiteindelijk zijn het gewoon weer drie punten en in deze zware maanden is dat al wat telt. Hoonhorst uit was overigens ook het vorig seizoen doelpuntrijk; toen werd het 3 – 6 na een 2 – 3 ruststand. Vergelijkbaar dus. Nu nog drie finales: zondag Lettele uit (nummer drie in de stand) ; dan ditzelfde Hoonhorst thuis en tenslotte nog een bezoek aan ABS, winnaar van de eerste periode. Een zwaar programma dus nog; zeker als je dat vergelijkt met de enig overgebleven concurrent om het kampioenschap Davo. Maar ondanks de diverse lichamelijke klachten: de selectie is breed en er zit veel karakter in de ploeg. Daarom hebben wij vertrouwen.