Activia verzuimt te winnen van Davo

Twello- Trainer Hulshof kon in de thuiswedstrijd tegen Davo geen beroep doen op de geschorste Jarle Visser en hield Bart Wippert na zijn vorige week opgelopen liesblessure op de bank. De startende elf waren Jory Visch, Dennis Wennink, Machiel Oosterwegel, Chiel voor de Poorte, Guus Leerkes, Niels Achtereekte, Arco Bergman, Frank Oosterwegel, Michael Hubner, Wouter Hameka en Michiel Mikkers.

Deze elf startten furieus, zetten vroeg en hoog druk en werden daarvoor al na drie minuten beloond met de openingstreffer. Na een ingooi van Guus belandde de bal voor de voeten van Michael die tijd had om een hoek uit te zoeken achter de niet overtuigende doelman. Hierna trachtte Davo in de wedstrijd te komen maar daar hadden ze veel moeite mee. Activia hield het initiatief en kwam binnen het half uur ook op 2–0. Een verre trap van Jory, gedragen door de wind, werd geschampt door een verdediger waardoor Michiel alleen op het doel af kon. In de zestien koos hij voor een breedtepass maar raakte de bal verkeerd waardoor deze achter de verbaasde doelman belandde. In het restant van de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, maar curieus genoeg gingen we toch met een 2–2 stand aan de thee. Eerst was er in de 44e minuut een heel lichte overtreding van Chiel in een luchtduel waar de scheidsrechter een directe vrije trap voor gaf. Deze werd in één keer achter Jory geschoten die zich bij zijn duik tot overmaat van ramp ook nog blesseerde aan de heup. Hij leek hierop niet verder te kunnen maar gezien het feit dat de klok inmiddels op 45 stond werd de wissel uitgesteld tot aan de rust. Er werd echter veel blessuretijd bijgeteld en Davo profiteerde van het momentum om ook nog de gelijkmaker in te koppen. Een gelijke stand dus bij rust; veel meer dan waar Davo recht op had maar wel realiteit.

Na rust, met Thomas Polman op doel, had Davo de wind mee en leek daarmee favoriet om met drie punten terug te gaan naar de Rielerenk. Gedurende een half uur was het spel aardig in evenwicht en waren er geen grote kansen. Het laatste kwartier echter was het louter Activia dat aandrong en voor de winst ging. De tegenstander toonde zich tevreden met een puntendeling en leek conditioneel ook duidelijk de mindere. Er waren grote kansen voor Michiel en Guus, de paal werd geraakt en vlak voor tijd was de grootste kans voor de ingevallen Jay Jay van Keyzerswaard die na een scrimmage de bal van dichtbij tegen een op de lijn staande verdediger aanschoot. Voor de vaste volgers van Activia 1 een symbool voor het huidige seizoen van de ploeg waarin geluk zelden op onze hand is; tegenstanders (te) makkelijk tot scoren komen en er te vaak gelijk wordt gespeeld waar een overwinning verdiend zou zijn.

Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Holten. Drie punten zijn gewenst.