Activia wint opnieuw uitwedstrijd; nu bij Raalte

Twello- Nadat vorige week het bezoek bij Haarle winnend was afgesloten ging de ploeg van Sander Hulshof vandaag op bezoek bij Raalte; gepromoveerd uit de 5e klasse en de verrassende koploper na 2 gewonnen wedstrijden. Hulshof kon geen beroep doen op basisspelers Bart Wippert en Frank Oosterwegel en die afwezigheid, gevoegd bij de eveneens niet beschikbare Dennis Wennink en Michiel Mikkers bracht het aantal afwezige spelers uit de as op liefst vier. Het zou de Activianen die wel in het veld verschenen echter tekort doen door er al te veel nadruk op te leggen. Het elftal dat startte, na rust aangevuld met invaller Siebe Koers, legde namelijk een prima wedstrijd op de mat en sloot deze verdiend winnend af. De openingsfase was absoluut voor Activia; met de sterk spelende Michael Hubner (vandaag “op 10”) en de zeer actieve Arjen Evers als blikvangers werden kansen gecreëerd maar nog niet benut. Na een minuut of 20 kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en zij kwamen nu enkele keren dreigend door voor het doel van Jory Visch. Het was echter op slag van rust Activia dat de eerste goal maakte. Eén van de vele gevaarlijke voorzetten van Arjen kwam voor het doel en via het hoofd van een verdediger belandde deze in de verre hoek achter de keeper. Deze 0 – 1 betekende ook de ruststand.

Na rust duurde het even voordat de wedstrijd weer op gang kwam maar in het laatste half uur gebeurde er genoeg. Eerst kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Centrale verdediger Bas Tieman speelde een uitstekende wedstrijd maar helaas voor hem leverde zijn enige foutje ook meteen een tegendoelpunt op. Een lange bal werd niet goed ingeschat (de laagstaande zon speelde daar ook een rol in) waardoor één der spitsen opeens vrij voor Jory kwam en dit buitenkansje werd benut. Nog tijdens het twitteren over de gelijkmaker kwam Activia echter opnieuw op voorsprong. Een hard schot van Guus Leerkes van een meter of 30 verraste de doelman volledig en hij zag de bal over zich heen in het doel verdwijnen. Deze goal, zo snel na de gelijkmaker, nam de wind een beetje uit de zeilen van de Raalter ploeg en tot aan de absolute slotfase kwam Activia niet meer in de problemen. Door de minimale achterstand bleef Raalte echter in een puntendeling geloven en in de ruime blessuretijd werd het toch nog serieus spannend. Er kwam echter geen verandering meer in de stand waardoor Activia, dank zij een sterke teamprestatie, de tweede achtereenvolgende uitoverwinning behaalde en nu samen met Broekland de ranglijst aanvoert in 4H.