ACTIVIA

TWELLO- Zwaar verlies Activia

Activia trad vandaag op eigen veld aan tegen KCVO en eenieder was er vooraf van overtuigd dat dit een wedstrijd was waarin punten gepakt moesten gaan worden. Op een zwaar maar wel goed bespeelbaar veld ontspon zich een rommelige openingsfase waarin de gasten enkele dikke kansen kregen (doelman Locht bracht een aantal keer goed redding) en waarbij ook Activia aanspraak maakte op een eerste goal. En die viel ook; goed doorzetten van Wouter Hameka (en zoals vaak, een poging van de KCVO-grensrechter om de wedstrijd te beïnvloeden, dit keer vergeefs) bracht hem weliswaar in een moeilijke hoek maar toch wist hij de bal in het net te krijgen. Deze openingsgoal leek het geloof nogal uit de Vaassense ploeg te halen maar slap (of niet?) verdedigen bracht hen terug in de wedstrijd. Een ogenschijnlijk onschuldige verre bal verraste het centrum en dit keer werd de geboden ruimte wel benut; en dit leverde de 1 – 1 op. Kort voor rust kwamen de gasten nog goed weg toen een overtreding op de doorgebroken Wouter Hameka slechts werd bestraft met een gele kaart; de scheidsrechter gaf na afloop al aan dat een rode kaart ook mogelijk was geweest. Na rust had Activia moeite om weer in de wedstrijd te komen en KCVO kreeg een paar open kansen om op voorsprong te komen. Deze werden echter niet benut en de wedstrijd kwam weer meer in evenwicht. Een minuut of 12 voor tijd werd de status quo echter doorbroken na balverlies in de opbouw en dit keer werd de kan wel benut. Deze 1 – 2 dwong Activia tot nieuwe aanvalsdrang en die kwam er ook. Kansen leverde dit ook op; de grootste voor de ingevallen Leroy Fernandes die een van de lat terugkomende bal onbeheerst over schoot. Hoe het ook kon bewees een KCVO-aanvaller even later: na een door doelman Locht gekeerd afstandsschot werd nu de rebound wel benut. De 1 – 3 besliste de wedstrijd en al moet gezegd dat Activia niet naliet om op een beter resultaat te jagen kwam er in de stand geen verandering meer. Een pijnlijke nederlaag dus; en één die Activia voorlopig veroordeelt tot een plek in de onderste regionen van de 3e klasse B. Volgende week volgt nog een bezoek aan TKD voor de korte winterstop. Er zijn nog voldoende wedstrijden; voor paniek is geen aanleiding. Koppen bij elkaar; bij elkaar blijven en door gaan.