Broekland troeft Activia af

Twello- De eerste wedstrijd na de 2e winterstop was voor Activia een lastige: namelijk op bezoek bij Broekland. Waar de thuiswedstrijden tegen deze tegenstander meestal wel (ruim zelfs) gewonnen worden zijn wedstrijden op het Broeklandse kunstgras voor ons niet vaak succesvol. Zondag vormde geen uitzondering want na ongeveer 100 minuten voetbal stond er 3 – 1 op het scorebord. De score werd na 12 minuten al geopend toen een mislukte uittrap van keeper Jory (er zouden er vandaag nog een paar volgen) na wat omzwervingen toch werd afgestraft.

Hierna kwam Activia wel beter in het spel echter zonder echt te overtuigen. Voetballend kwam de ploeg van Sander Hulshof vandaag niet uit de verf tegen het felle en fysiek sterke Broekland die de opbouw aan banden legde en daarnaast ook nog veel tweede ballen won op het middenveld. Ook in de tweede helft was er vooral heel veel strijd en Activia ontbeerde de finesse of de rust om via het middenveld tot goed aanvalsspel te komen. Gaandeweg moest er wel meer ruimte worden weggegeven in de jacht op de gelijkmaker en dat leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Jory. Een kwartier voor tijd werd de naar het leek beslissende 2 – 0 binnen geschoten na een steekpass achter de verdediging. Toch gaf Activia zich nog niet gewonnen en bleef het op zoek gaan naar een beter resultaat. Te laat (want in de 90e minuut) viel nog de 2 – 1 toen Guus Leerkes vanaf de rand van de 16 fraai uithaalde en vlak daarna slaagde de thuisploeg er koppend in om Jory voor een derde keer te passeren. Al met al een terechte nederlaag tegen een ploeg die meer duels won en op de beslissende momenten ook daadkrachtiger was. Volgende week komt Sportclub Deventer op bezoek en zal Activia weer op jacht gaan naar drie punten om de strijd boven in de spannende 4e klasse H vol te houden. In de stand is het nu Davo dat de minste verliespunten heeft (12). Daarna volgen Activia, Lettele en ABS met 13 verliespunten en dan volgt Broekland met 14 verliespunten. Door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden zal het voorlopig nog lastig zijn om uit te maken wie het meeste kans maakt op de prijzen.