Burgemeester ingezet als hulpverlener

Terwolde- Tijdens de maiscross in Terwolde, georganiseerd door Jong Gelre, afdeling Terwolde-Nijbroek heeft Burgemeester Penninx laten zien dat hij als EHBO-er met de besten mee kan.

Hij was dit jaar op een ander evenement in Terwolde aanwezig. Daar werd hij door Hans van Bussel, die de inzet van de leden tijdens evenementen regelt voor de EHBO-vereniging Terwolde-Nijbroek, aan de jas getrokken. Na wat heen en weer gepraat werd de afspraak gemaakt dat de burgemeester tijdens de maiscross aanwezig zou zijn en hij, indien nodig, zou assisteren bij de hulpverlening. Laat het geluk nu met hem zijn. Al na de eerste rit kwam een coureur zich melden bij onze post. Met zijn ene arm ondersteunde hij, met een ietwat pijnlijke grimas op zijn gezicht, zijn andere arm. Dat kwam prachtig uit, nu kon de burgemeester gelijk laten zien hoe zoiets aangepakt moet worden. En hij deed het met verve, vroeg hoe het gebeurd was, wat hij nog met de hand /pols kon of er ergens zwellingen of blauwe plekken te zien waren en wat de coureur er zelf van dacht. En die dacht alleen maar aan zo snel mogelijk weer achter het stuur te gaan zitten en de baan weer op. Er werd besloten te gaan koelen en dan maar kijken hoe het dan voelde. Het voelde schijnbaar goed want de coureur vertrok weer naar het rennerskwartier en even later draaide hij weer volop mee. Een minpuntje vonden de mede- hulpverleners dat er vergeten was de ring van de vinger te halen. Een groot pluspunt was dat de burgemeester bij het naar huis gaan de coureur nog even op heeft gezocht om te vragen hoe het nu met hem ging. Dat noemen we nu nazorg. Al met al een zeer geslaagd optreden van onze burgemeester, waarvan wij als hulpverleners vinden dat zoiets het vermelden waard is.

Burgemeester, namens Jong Gelre afdeling Terwolde Nijbroek en de EHBO vereniging Terwolde-Nijbroek willen we U heel hartelijk bedanken voor uw inzet en wij, van de EHBO, weten U in geval van nood nu wel te vinden.

woensdag 1 november

Deel dit bericht