BWO - Voorwaarts 2-3

Twello- Basisopstelling: Jelmer Clemenkowff, Matthijs Kamphuis, Nino Wattimena, Dave Bijsterbosch, Mark Mulder, Rick te Riele, Joost Hulsebos (65. Ismar Maglajlic), Niels Pereboom (86. Bas Ruijsch), Luuk Grieving, Simon Rutgers (86. Joey Teering) en Bruce Schotman.

Dit keer is het wedstrijdverslag tot stand gekomen met hostwriter Ismar Maglajlic. Ismar is weer hersteld van een teenblessure en kon tot aan de 65ste minuut vanaf de bank de wedstrijd bekijken. Daarna kon hij nog een belangrijk aandeel hebben in de 2-3 overwinning. Volgens Ismar was op basis van het spelbeeld in de eerste helft het een verdiende overwinning. In de tweede helft had Voorwaarts het moeilijker met het meer directe spel van BWO. Voorwaarts begon in een ongebruikelijke opstelling. Rick Timmermans was geschorst en Matthijs Straatman geblesseerd. Voorwaarts had desondanks in het eerste half uur het initiatief. Maar de dominantie leidde echter nog niet tot het gewenste resultaat. In de 28ste minuut kwam het elftal op achterstand doordat de rechtsbuiten van BWO doorbrak en keeper Jelmer Clemenkowff passeerde. De bal vloog echter tegen de binnenkant paal, waarna de spits van BWO in de rebound Jelmer wist te verschalken (1-0). Een stand die voor rust toch nog werd rechtgezet door een assist en doelpunt van Niels Pereboom. Hij schoot in de 38ste min. de bal rechtstreeks uit een corner bij de verste paal in het doel (1-1). Na rust speelden beide teams vol op de winst. Dat leverde vooralsnog geen doelpunten op. Pas in de 81ste minuut brak Ismar de wedstrijd open. Na een steekbal van Mark Mulder (die een uitstekende wedstrijd speelde tegen BWO ‘s gevaarlijkste aanvaller Bilanovic) kwam Ismar net iets eerder bij de bal dan de keeper, die ver voor zijn doel stond. Ismar moest eerst nog een verdediger uitkappen, voordat hij de bal over enkele spelers in het lege doel kon stiften (1-2). Volgens Ismar “best wel een mooi doelpunt”. De wedstrijd leek daarmee een winnaar te hebben, maar het was maar even of de bal lag aan de andere kant in het netje. Nu werd uit een corner de bal in het doel gekopt (2-2). Een enorme domper aangezien evenals vorige week een zwaarbevochten voorsprong binnen no time weer werd weggegeven. Maar evenals vorige week werd ook dit keer veerkracht getoond. In de slotfase wankelde Voorwaarts soms onder de druk van het directe spel en de hoge ballen van BWO en het kwartje kon nu alle kanten opvallen. Na de winterstop lijkt echter vrouwe fortuna weer op de hand van Voorwaarts, want in de 89ste minuut kreeg Voorwaarts nog een corner. De bal komt uit de kluts voor de voeten van Matthijs Kamphuis die vanaf 16 meter de bal met een volley raak schiet (2-3). Dolle vreugde aan de kant van Voorwaarts dat daarmee goede zaken doet in de aanloop naar de derby tegen WSV van zondag 12 maart.