CCW boekt weer ruime zege in thuiswedstrijd

Wilp- Vooraf werd best wel tegen de thuiswedstrijd tegen Go Ahead opgezien, gezien de resultaten van de Deventenaren toe nu toe, en de verhalen over de aanwinsten die ze er bij hebben gekregen . Met name voor de rust bleek die angst totaal ongegrond, CCW opende bijzonder fris en gedreven aan dit duel en gaf Go Ahead zeker voor de rust het idee dat er niets te halen viel vanmiddag in Wilp.

Al in de eerste minuut kwam Tom Stormink een teen lengte te kort om de score te openen na een goede aanval over veel schijven, dit bleek al een opmaat te zijn voor een zeer goede eerste helft van de thuisclub, waar de ene aanval nog mooier uitgespeeld werd als de ander. In de 8e minuut was het Mark Wolters die de score opende, hij nam op rand zestien bijzonder goed de bal aan, speelde in èèn beweging goed vrij en ronde zeer fraai af, 1-0. Hierna kwamen de bezoekers pas voor de eerste keer voor het doel va de thuisclub, was ook gevaarlijk, maar het was Joris Bruntink die met een geweldige redding de aansluitingstreffer voor kwam. Een kleine tienminuten later was het Bart Keurhorst die aan het eind stond van weer een goede aanval, 2-0. Twee minuten later werd om onbegrijpelijke redenen de 3-0 afgekeurd, maar dit was uitstel van executie wand weer twee minuten later was het Mark Wolters die z’n tweede van de middag aantekende, 3-0. Nog binnen het half uur kwam de thuisploeg op 4-0, nu was het Tom Stormink die een werkelijk prachtige aanval binnen werkte. Toen nog geen vijf minuten na dit doelpunt Job Bruntink aan mocht leggen voor een strafschop na dat Mark Wolters onderuit werd gehaal, en onberispelijk binnen schoot, 5-0 begon menig fan al weer te denken aan de vorige thuiswedstrijd toe de dubbele cijfers werden gehaald. Toch zou alles anders worden. Op slag van rust raakte de wederom zeer sterk spelende Luuk Jansen dusdanig geblesseerd dat hij de strijd moest staken. Dit bleek grote gevolgen te hebben voor het spel van de thuisclub. Zo goed als de eerste helft was, zo matig was de tweede helft, en of het door de omzettingen kwam die gedaan moest worden of de door de manier van voetballen van Go Ahead, maar de thuisclub was het helemaal kwijt, niet lukte meer en het leek Go Ahead het idee te geven dat er toch nog wat te halen viel. Al na twee minuten was slecht ingrijpen er de oorzaak van dat Go Ahead de 5-1 op het bord kon zetten. De bezoekers bleven dreigender en net voor het uur viel ook de 5-2. Menigeen langs de kant werd plotseling angstiger dat er niet nog één zou vallen en het toch nog billen knijpen zou worden. Gelukkig kwam het zover niet, want een kwartier voor tijd was het Tom Stormink die de bevrijdende 6-2 binnen schoot. Direct hierna was het de ingevallen Stan de Haan die zijn inzit op de lat zag belanden. Vijf minuten voor het einde scoorde Go Ahead nog de 6-3, maar dat bracht de overwinning niet meer in gevaar. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning, maar groot was het contrast tussen de eerste en tweede helft. Volgende week, zondag de 21e moet CCW op bezoek naar Emst, aanvang weer 14.00 uur.