CCW’16 blijft helaas vijfdeklasser

Wilp- CCW heeft het zondag helaas niet kunnen bolwerken tegen Nieuw Heeten om promotie naar de vierde klas af te dingen. Onder zeer warme omstandigheden in Lettele onder het toeziend oog van vele meegekomen supporters waren de verwachtingen hoog, maar liep het uit eindelijk op een flinke kater uit. Het begon allemaal zo goed voor de blauwzwarten, de openingsfase was duidelijk voor CCW en binnen drie minuten kwam de ploeg al op voorsprong, na een goede aanval was het Bart Keurhorst die Mark Wolters een niet te missen kans gaf en dat bekende de 1-0.

Direct na het openingsdoelpunt weer een goede aanval van CCW was het nu Mark Wolters die de bal keurig terug lag op Bart Keurhorst maar in uitstekende positie mikte Bart iets te hoog. Groot was teleurstelling dan ook dat bij de eerste de beste aanval van Nieuw Heeten de gelijkmaker viel, uit een verre inworp viel de bal in de kluts voor een Nieuw Heeten speler, en kon deze simpel de 1-1 binnen schieten, op dat moment tegen de verhouding in. Aanvankelijk liet CCW zich hierdoor niet van slag brengen, bleef ook de beter voetballende ploeg en na zo’n twintigminuten na weer een mooie aanval stuitte Bjorn Hendriks één op één op de doelman van Nieuw Heeten die hiermee een nieuwe voorsprong voor CCW voorkwam. Hierna zag dat Nieuw Heeten meer vat kreeg op het spel vaan CCW, misschien niet altijd met het mooie voetbal maar wel met een berg onverzettelijkheid en na 35 minuten leverde dat zelfs een voorsprong op voor Nieuw Heeten, een misverstand in de verdediging werd door de spits van Nieuw Heeten keurig afgestraft, met een uitstekende lob was Joris volkomen kansloos, 1-2. Ook na dit doelpunt bleef CCW het proberen, en was het weer de doelman van Nieuw Heeten die met een uiterste kracht inspanning een inzet van Tim Alferink onschadelijk maakte, vlak hierna dacht CCW wel te hebben gescoord maar werd Mark Wolters uiterst twijfelachtig terug gefloten voor buiten spel, weer kort hierna was het Job Bruntink die op de rand van het strafschop langs z’n tegenstander ging maar werd gestopt met een overtreding, en had CCW pech dat de vrij trap hieruit voortkomend van Bart Keurhorst op de paal zag belanden, dit was tevens het laatste wapenfeit voor de rust. De tweede helft begon zoals de eerste helft, een sterker CCW en weer was het Mark Wolters die dicht bij de gelijkmaker was, maar weer redde de doelman van Nieuw Heeten fraai. Na zo’n kwartier in de tweede helft kreeg CCW achter de genade klap, volkomen uit het niets was het een net ingevallen speler na een enorme fout in de verdediging en een inschattings fout van Joris de 1-3 binnen schoot. CCW was hierna echt de kluts even kwijt had leek Nieuw Heeten opnieuw toe te slaan, maar nu redde Joris bekwaam. Direct na dit doelpunt wisselde de scheidende trainer Bart Jan Slief direct een met een extra spits en een aanvallende middenvelder om weer een aansluiting te forceren, extra spits Tom Stormink kreeg ook de ideale kans hiervoor, maar in zeer kansrijke positie miste zijn kopbal doel, naar mate de wedstrijd vorderde zag je ook de krachten en het geloof bij de ploeg weg vloeien, en daar waar het nog wel enigszins dreigend werd was het telkens de doelman van Nieuw Heeten die een sta in de weg bleek en z’n ploeg de overwinning uit het vuur zag slepen. Al met al een enorm teleurstellende einde en had de ploeg misschien ook wel iets meer verdiend maar was de berusting er na afloop ook wel dat als je met alle respect voor de tegenstander van vandaag zulke wedstrijden niet wint ook in de vierde klas waarschijnlijk tegen een super zwaar seizoen tegemoet was gegaan. Maar het was zeker een helaas gemiste kans.