CCW’16 kan Apeldoornse Boys niet van titel afhouden

Wilp- Op een zonovergoten, druk en zweervol sportpark mocht CCW vanmiddag proberen om de thuisploeg ieder geval vandaag nog van het kampioenschap af te houden en zich zelf natuurlijk een goede dienst te bewijzen met oog op een nacompetitieplek. Trainer Bart Jan Slief had door de nog steeds vele afwezigen van middag z’n oude Klarenbeek maatje Bart de Weerd uit de zaterdag twee uit de hoge hoed getoverd om HET goudhaantje van Apeldoornse Boys Pascal van het Erve in bedwang te houden.

Bij de eerste de beste aanval dreigde dit plan al in het water te vallen, de spits was alles en iedereen te snel af maar CCW had geluk dat zeker de eerste helft doelman Joris Bruntink goed bij de les was want hij redde uitstekend op de inzet van van het Erve en bleef de vroege 1-0 achterwege. Een paar minuten later had CCW weer geluk, nu was het Nick van de Linde die op de doellijn redding bracht na een kopbal van die zelfde van het Erve. Na dit begin offensief van de thuis ploeg kwam CCW vel beter in de wedstrijd, voetballend deed het zeker niet onder voor de thuisploeg, zonder overigens echt gevaar te kunnen stichten in aanvallend opzicht dus kansen leverde het niet op, althans aan CCW zijde, de thuisclub was toch wel dreigender maar stuitte steeds weer op doelman Joris Bruntink, waarbij toch vermeldend waard is dat Bart de Weerd Pascal van het Erve weinig aan voetballen toe liet komen, maar zo vaak dat je maar denk het brein van de Boys in de zak te hebben was het toch die zelfde Pascal van Erve die in de laatste minuut voor rust toch één maal uit het oog weer verloren, hij van dicht bij de bal goed aannam, kort draaide en de uitblinkende Joris in de korte hoek kansloos liet en de 1-0 aantekende, een kleine mokerslag voor CCW zo op slag van rust.

De tweede helft begon gelijk weer met veel druk van de thuisploeg, leek een snelle beslissing te willen forceren en slaagde daar ook goed in want in de 50e minuut was het Furkan Seherli die bij de tweede paal volkomen vrijstaand uit een goede voorzet de 2-0 kon binnen koppen. CCW probeerde het daarna echt wel, maar het was met name in aanvallend opzicht allemaal net niet. In de 65e minuut was CCW voor het eerst echt gevaarlijk, het was Bjorn Hendriks die vanaf links goed naar binnen draaide maar diens goede schot boven in de hoek werd even goed door de doelman van de Boys uit de bovenhoek geranseld. Een kwartier voor het einde viel de uiteindelijk beslissing toen de op de zestien vrij staande Jeffrey Veldhuis alle tijd kreeg om uit te halen en de bal met uiterste precisie in de bovenhoek deponeerde en de 3-0 deed aantekenen. Het dichts bij een treffer hierna was toch weer CCW, maar weer was het de doelman van de Boys die nu een goed genomen vrije trap van Job Bruntink uit de bovenhoek ranselde. Uiteindelijk bleef het bij een 3-0 voor de Boys die daarmee volkomen verdiend aan het feesten mochten met hun behaalde kampioenschap. Apeldoornse Boys, gefeliciteerd met het kampioenschap en daarmee de terugkeer naar de vierde klasse. Voor CCW wacht woensdag 09 mei al weer de volgende kracht meting, en een goed resultaat, lees overwinning, in de thuiswedstrijd tegen Marienheem brengt de ploeg nog wel heel dicht bij een nacompetitie plek, aanvang woensdagavond 19.30 uur.