CCW’16 neemt pas in tweede helft afstand van Sallandia

Wilp- Even als de thuiswedstrijd kon CCW zich ook zondagmiddag pas in de tweede helft ontdoen van hekkensluiter Sallandia. Dat de ene week de andere niet is bleek vanmiddag ook maar weer eens. Na naar verluid de beste wedstrijd van het seizoen vorige week tegen Wissel was het zondagmiddag één van de mindere wedstrijden dit seizoen en leek het toch op zware onderschatting van de tegenstander, ook nog eens na een vroege openingstreffer. Het was al in de 4e minuut Tim Alferink die een slechte breedte pass wist te onderscheppen en alleen voor de Sallandia doelman geen fout maakte door de bal beheerst in de lange hoek binnen te schieten, 0-1. Wie dacht dat CCW nu wel gelijk door zou drukken kwam bedrogen uit, al na 8 minuten was het alweer gelijk, het was knullig balverlies van Frank van de Linde die Rick Wolvenne in staat stelde een perfecte voorzet af te leveren die door Dailey Klomp even zo fraai werd binnen gekopt, 1-1. Hierna bleef Sallandia de betere ploeg en het was aan doelman Joris Bruntink te danken dat het tot de 30e minuut duurde alvorens Sallandia de trekker over kom halen, in dit geval was het Rick Wolvenne die een vrije trap van zo’n 20 meter steehard langs de muur in de beneden hoek binnen schoot, 2-1 en op dat moment ook zeker verdient. In de 37 minuut kreeg Mark Wolters de uitgelezen mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen, maar een dot van een kopkans was niet aan hem besteed. In de laatste minuut voor rust kwam CCW toch nog op gelijke hoogte, al had het daar wel de hulp voor nodig van een Sallandia speler die een terug springende inzet op de paal van Bart Keurhorst pardoes achter z’n eigen doelman deponeerde, 2-2. Dit was ook de ruststand en daar mocht CCW zeker niet over mopperen.

De tweede helft toonde toch een heel ander gezicht, het leek erop dat Sallandia al hun krachten al hadden verbruikt in de eerste helft want in de tweede helft kwamen ze zeker conditioneel niet meer aan te pas en kon CCW ondanks dat het zeer matig bleef spelen toch nog vrij eenvoudig de overwinning naar zich toe trekken. In de 53e was het Tom Stormink die na een goede voorzet van in Tim Alferink zijn tegenstander goed uitspeelde en de 2-3 binnen schoot. Drie minuten later was het alweer raak, nu was het Job Bruntink die op maat werd bediend door de ingevallen Luuk Jansen en beheerst de 2-4 aantekende. Vervolgens duurde het tot de 79e minuut alvorens de wedstrijd definitief beslist werd, nu was het Mark Wolters die na voorbereidend werk van Job Bruntink de 2-5 liet aantekenen. Tussen de bedrijven door kon trainer Bart Jan Slief het zich ook nog permitteren om zowel de B junioren Jari Simons en Thijs Smit hun minuten nog te laten maken, en voetballend werd het hier zeker niet minder van, en met een klein beetje meer scherpte had de score dan ook nog veel hoger moeten uitvallen. Volgende week wacht een zwaardere beproeving en komt nummer drie IJsselstreek op bezoek, een goed resultaat tegen deze ploeg, de enige waarvan tot nu werd verloren, zou een enorme stap in de goede richting van de plaatst bij de eerste drie kunnen opleveren, een plek die nagenoeg zeker een periode zal opleveren. Aanvang 14.00 uur.