CCW’16 niet opgewassen tegen koploper

Twello- Onder prachtige weersomstandigheden moest CCW het vanmiddag in de thuiswedstrijd opnemen tegen de koploper en toekomstig kampioen sv Twello. Dat Twello de terechte koploper is liet het vanmiddag ook weer zien. De ploeg straalde vanaf begin af aan uit waar het voor kwam, en dat was winnen, daar leek het met name de eerste helft bij de thuisploeg niet op, op alle fronten kwam het tekort.

Al in de derde minuut kwam sv Twello op voorsprong, zwak verdedigen werd afgestraft door Cihan Ozer, en net iets eerder bij de bal was dan doelman Joris Bruntink en de bal in het doel wist te deponeren, 0-1. De gehele eerste helft bleef Twello de bovenliggende partij en het mocht een klein wonder heten dat het bij de rust slechts bij 0-1 bleef. De tweede helft begon de thuisclub wat energieker, kon ook even een periode goed mee met de koploper en dat leverde zelfs twee gevaarlijke momenten voor het doel van sv Twello op, eerst was het Bart Keurhorst die zich van z’n tegenstander wist te ontdoen, maar zijn inzien vloog buiten bereik van de doelman in het zijnet. Even daarna was het weer diezelfde Bart Keurhorst die vanaf links de bal strak over de grond voorgaf, doelman Jay Koster toch enig sinds in de problemen bracht die de bal niet goed vast kon krijgen, en geluk had dat een medespeler hem de reddende hand bood. In de 60ste minuut werd het toch vrij verrassend 0-2, het was Twello topscoorder Nicky Eekhuis die goed zag dat doelman Joris Bruntink wat ver voor z’n doel stond en de bal op prachtige wijze scoorde. Twello bleef daarna ook weer gevaarlijker kwam ook een paar keer aardig door maar het was telkens Joris Bruntink die groter onheil voor de thuisploeg wist te voorkomen. De laatste vijf minuten beet de thuisploeg weer war meer van zich af, kwam ook wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Twello, maar was niet bij machte de trekker over te halen. Al met al een verdiende overwinning voor de koploper.

Volgende week zondag 2 april is CCW vrij en een week later, zodag 9 april krijgt CCW Socii op bezoek, hopelijk kan het dan weer wat goed maken wat vanmiddag niet lukte, aanvang 14.00 uur op locatie Bussloo.