CCW’16 niet opgewassen tegen sc Doesburg

WILP- CCW ’16 werd vanmiddag weer met beide voetjes op de grond gezet na twee eerdere overwinningen. Het moest het vanmiddag, in vergelijking met voorgaande wedstrijden, doen zonder Sander Dokter die door werkzaamheden verhinderd was en Freek Westerveld die op de bank begon, omdat hij afgelopen week door een opgelopen blessure niet had kunnen trainen. Tel daarbij nog steeds de blessure van Koen ter Riele op en dit betekende toch wel een behoorlijke aderlating voor de ploeg.

Het leek er echter ook op dat men dacht ook dit klusje, na twee eerdere overwinningen, wel even te klaren, maar het oogde ongeïnspireerd en zeer slapjes wat met name de eerste twintig minuten aan de dag werd gelegd. Al in de tweede minuut komen de gastheren goed weg na de eerste goede aanval van de bezoekers, direct hierop kreeg de thuisclub echter ook een levensgrote kans, maar Mark Wolters schoot in kans positie hoog over. Hierna werden de bezoekers alleen maar sterker en CCW had geen enkele grip op met name Mustafa Alemdar van de bezoeker. In de veertiende minuut was het dan ook diezelfde Alemdar die ongehinderd iedereen uit kon spelen en de 0-1 liet aantekenen. Twee minuten later was het alweer raak en was het wederom Alemdar die iedereen van CCW te kijk zette om zo de 0-2 binnen te schuiven. Na dit doelpunt werd men blijkbaar wakker bij de thuisclub en ging het plotseling wat beter voetballen. Dat leverde in de 28e minuut de aansluitingstreffer van Tim Alferink op die van dichtbij de doelman van Doesburg kansloos liet. Vlak hierna moest diezelfde Tim Alferink geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Freek Westerveld. Vijf minuten voor de rust kwam CCW zowaar weer op gelijke hoogte, knullig uitverdedigen van de bezoekers leidde tot een onderschepping van Aaron de Haan, deze was niet zelfzuchtig, legde de bal goed breed op Bart Keurhorst en die kon de 2-2 binnen schieten. Direct hierop kreeg Mark Wolters nog weer een mogelijkheid maar zijn inzet was veel te slap en kon zodoende makkelijk door de doelman worden gekeerd. Ruststand derhalve 2-2.

Twee ongewijzigde ploegen kwamen terug voor de tweede helft en wie dacht dat de thuisploeg de lijn van het tweede gedeelte van de eerste helft wel door kon zetten kwam echt bedrogen uit. De tweede helft was volledig voor de bezoekers, veel feller en met bij vlagen zeer goed voetbal werd de thuisclub hun wil opgelegd. Het was dan ook niet verrassend dat het wederom Mustafa Alemdar was die na een kwartier spelen de 2-3 scoorde. Het enige wapenfeit wat de thuisclub hier tegenover kon zetten was halverwege de tweede helft een schot uit de tweede lijn van Bas ter Riele, dat overigens zeer knap door de doelman van Doesburg onschadelijk werd gemaakt. Een kwartier voor tijd probeerde trainer Harold Gierman met dubbele wissel het tij nog te keren. Aaron de Haan en Bas ter Riele werden vervangen door Tom Stormink en Sjoerd Post, maar hier werd het allemaal niet beter van. De thuisclub mocht in deze fase hun doelman Joris Bruntink dankbaar wezen dat de uitslag niet groter werd, want als sc Doesburg de kansen die ze kregen beter had uitgespeeld had het zomaar een grote afstraffing voor de CCW kunnen worden. Toen de, overigens goed leidende, scheidsrechter Meijnen uit Wageningen een einde aan de wedstrijd maakte was de CCW een illusie armer en kon sc Doesburg met een volledig verdiende overwinning huiswaarts keren. Volgende week moet CCW op bezoek bij Klein Dochteren en mag dan laten zien wat het waard is na deze afstraffen van afgelopen weekend.