CCW’16 nipt langs Klein Dochteren

WILP- CCW moest van middag op bezoek bij Klein Dochteren, een ploeg die ook nog niet veel potten heeft kunnen breken dit seizoen. Onder een heerlijk zonnetje, maar op een bijzonder moeilijk bespeelbaar veld, zonder de geblesseerde Tim Alferink en afwezige Aaron de Haan werd het een bijzonder matige wedstrijd.

De openingsfase was nog wel voor CCW, eerst was het de doelman van de thuisclub die erg veel moeite had met een inzet van Bas ter Riele, even later was het Job Bruntink die echter niet verder kwam dan een inzet op de paal. Bij de eerste de beste keer dat de thuisclub over de middenlijn kwam was het Joris Bruntink die goed redde op een schuiver onder in de hoek nadat de spit van Kl. Dochteren alle ruimte kreeg om uit te halen. Hierna zakte het voetbal van beide kanten naar een zeer bedenkelijk niveau. Bij CCW lukte werkelijk niets en de thuisclub deed niet veel anders dan de ballen naar knotsen.

In de rust moest trainer Harold Gierman noodgedwongen Niels v/d Linde vervangen, omdat die door een blessure niet verder kon en kwam hiervoor Mark ter Riele in het veld. Nadat er in de eerste minuten van de tweede helft vrolijk werd doorgegaan met aan beide zijden hotseknotse-voetbal was het in de tiende minuut na de rust kwam de thuisploeg zelfs op een 1-0 voorsprong, bal verlies op het midden werd afgestraft met een lob over doelman Joris Bruntnk. Of CCW deze achterstand eerst nodig had valt moeilijk te zeggen, maar plots lukte het even wel bij de blauwzwarten. Twee minuten na de openingstreffer was het de tot op dat moment onzichtbare Mark Wolters die de bal uit de draai hard en laag inschoot 1-1. Amper een minuut later was het Bart Keurhorst die na een afgemeten pass van achteruit eerder bij de bal was als de doelman en zodoende de 1-2 kon aantekenen. Het was dezelfde Bart Keurhorst die nog geen vijf minuten hierna de mooiste goal van de wedstrijd maakte, na een goede combinatie wist hij met een schitterende lob de doelman van de thuisclub het nakijken te geven.

Gek genoeg was het na deze goede tien minuten ook weer gedaan. Klein Dochteren kwam zelfs weer terug in de wedstrijd toen een vrij trap vanaf de zijkant ongehinderd ingekopt kon worden. Bij CCW werd na dit doelpunt de Sander Dokter vervangen door A-junior Emiel de Jong, die voor de eerste keer in de senioren z’n opwachting maakte en dat zeker niet onverdienstelijk deed. Voetballend heeft dit manneke zeer zeker wat in huis wat ook zeker hoopvol is de toekomst. Klein Dochteren probeerde het nog wel met een portie werklust maar voetballend konden ze het CCW echter ook niet erg lastig meer maken. Uiteindelijk dus een 3-2 overwinning , maar is ook alles mee gezegd. Volgende week moet CCW op bezoek bij buurman, en koploper SV Twello. Er zal dan uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om het de koploper lastig te maken. Aftrap 14.00 uur aan de Zuiderlaan.