CCW’16 wint eindelijk op kunstgras

Wilp- Onder miezerige omstandigheden heeft CCW`16 van middag eindelijk een keer aan de Overijsselse kant van de IJssel op kunstgras gewonnen, in en tegen Mariënheem werd een uiteindelijk verdiende 3-1 overwinning uit het vuur gesleept, CCW moest het vanmiddag doen met een drie tal afwezigen,m aar kon gelukkig wel weer beschikken over Luuk Jansen, wat zeker verdedigend toch wel meer rust bracht aan de rechter zijde.

Het begon allemaal echter maar bijzonder matig van CCW zijde, enorm veel bal verlies en slechte passes kenmerkte een beetjes het spel op nepgras zoals we de laatste tijd wel vaker zagen, In de vierde minuut kwam de ploeg dan ook al op achter, enorm gepruts in de achterhoede leidde tot simpel balverlies en daar wist de thuisclub goed van te profiteren, ook na dit doelpunt bleef het ff rommelig wat de ploeg liet zien en kreeg Marienheem ook wel enkele kansen om de score wat uit te breiden, wat gelukkig voor CCW niet lukte. Na pakweg 10 minuten kreeg CCW eindelijk wat vat op de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang alvorens de gelijkmaker viel, uit een goede voorzet van Tim Alferink was het Tom Stormink die met een geweldige kopbal de 1-1 binnen joeg. Hierna bleef CCW de beter voetballende ploeg, maar door onnauwkeurigheid bleef de thuisclub in de omschakeling de betere kansen krijgen, maar gelukkig was doelman Joris Bruntink echt op z’n hoede vanmiddag en voorkwam dat CCW niet met een achterstand ging rusten. In de tweede helft was er zeker maar èèn ploeg die het voetballend bleef proberen en dat was CCW, de ploeg kreeg mede door het zeker aardige voetballen ook enkele keren een zee van ruimte, maar de precisie ontbrak om dit goed uit te buiten en moest de thuisclub het met name van die lange ballen op het natte veld hebben, wat enkele keren ook wel best dreigend was. Toch was het CCW dat volkomen verdiend op 1-2 kwam toen wederom Tom Stormink, dit maak uit een hoekschop van Bart Keurhorst goed binnen kopte. Na dit doelpunt bleef CCW de betere ploeg, kreeg ook nog wel enkele kansen maar het was uiteindelijk pas drie minuten voor het einde toen de ingevallen Jur Ouwehand en vrij schop bal Bart Keurhorst goed met het hoofd verlengde en de bevrijdende 1-3 op het bord bracht. Al met al een verdiende overwinning. Volgende week weer een thuiswedstrijd, om 14.00 uur krijg CCW bezoek van Sallandia, een ploeg die ongetwijfeld wat goed te maken heeft na de gigantische afstraffing vanmiddag tegen SDOL, waar het maar liefs een 12-1 nederlaag leed en CCW een goed resultaat nodig heeft om de aansluiting met de subtop te houden.