CCW’16 wint nipt van Go Ahead

Wilp- CCW’16 heeft het zich vanmiddag in oervervelende wedstrijd onnodig moeilijk gemaakt en komt uiteindelijk goed weg met overigens wel volkomen verdiende overwinning. Wedstrijden tegen Go Ahead waren de laatste paar uitgaves al niet altijd even prettig, de wedstrijd van vanmiddag bracht daar geen verandering in. CCW begon bijzonder matig aan de wedstrijd en slordig balverlies in een eigen aanval leverde in de tegenstoot al gelijk een 0-1 achterstand toen ook nog eens de gehele achterhoede het liet afweten. De thuisclub speelde aanvankelijk de gasten precies in de kaart door te weinig de bal het werk te laten doen, toen men na een minuut of twintig dit wel gingen doen sneden ze ook als een mes door de Deventer verdediging, een mooi voorbeeld hiervan was de gelijkmaker in de 22e minuut, met een schitterende cross pass van Bart Keurhorst wist hij Tom Stormink te bereiken, deze wist op z’n beurt met een goede voorzet Mark Wolters te bereiken en die maakt dit heel bekeken af, 1-1. Hierna bleef de thuisclub heer en meester maar met name Tom Stormink ontbrak het deze middag aan geluk, paal, lat en toch ook wel enkele misser stonden z’n treffer in de weg. Toch kwam CCW vlak voor de rust nog op voorsprong toen Sander Dokter als een duveltje opdook bij de tweede paal na een voorzet van Job Bruntink en de 2-1 in de touwen joeg. Een volkomen verdiende ruststand.

In de tweede helft leek de thuisclub de zaak al snel te beslissen, het was weer Mark Wolters die aan het eind stond van een goede aanval, en dat betekende 3-1. Hierna verzuimde men echt om de trekker over te halen door kans op kans niet te verzilveren, toen Go Ahead zelfs met tien man te staan toen hun laatste man een tweede gele kaart ontving, leek het helemaal een gelopen koers, maar niets bleek minder waar. Go Ahead gooide hierna letterlijk nog iets meer geweld in de strijd en niet zonder resultaat, eerst was het een wel enorm gemakkelijk gegeven strafschop waardoor ze weer terug kwamen in de wedstrijd 3-2. De thuisclub was de kluts helemaal kwijt en de gelijkmaker kon dan ook bijna niet uitblijven, deze viel een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd dan ook toen hun spits op onbegrijpelijke manier toch weer vrij kon opduiken voor Joris en deze dan ook volkomen kansloos liet, 3-3. Toch ging de thuisclub nog met de zege aan de haal toen Bjorn Hendriks in de laatste goed doorging op een bijna onmogelijke bal, en daarbij door de doelman van Go Ahead onderuit werd gehaald, en Mark Wolters dit keer wel liet zien dat ook hij nog kan scoren uit een strafschop 4-3. Toen even hierna zelfs de spelers van Go Ahead het met elkaar aan de stok kregen maakte de scheidsrechter gauw een einde aan de wedstrijd. Uiteindelijk een volkomen verdiende maar ozo benauwde overwinning voor de thuisclub. Komende week is CCW weer vrij om het over twee weken, zondag 19 november op te nemen in de uitwedstrijd tegen Emst. Aanvang wederom 14.00 uur.