CCW’16 wint ruim van Wissel

Wilp- Na enkele weken niet gevoetbald te hebben vandaag de eerste wedstrijd van 2019 op eigen, overigens moeilijk bespeelbare, bodem. Tegenstander het laag geklasseerde Wissel. Wissel had het in tegenstelling van voor de winter stop in 2019 tot nu toe zeker niet slecht gedaan, drie overwinningen en een gelijk spel, dus oppassen was zeker aan de orde vanmiddag. CCW moest het vanmiddag stellen zonder drie basis krachten om uiteenlopende redenen en had vanmiddag noodgedwongen ook enkel jeugdspelers op de bank zitten. In het begin was het ook Wissel wat iets feller aan de wedstrijd begon maar voetballend de thuisploeg niet echt moeilijk maakte, CCW had daarin tegen heel veel moeite om te gaan met het moeilijk bespeelbare veld, een keer de rol er over zou niet verkeerd zijn, maar blijkbaar is de Gemeente hier nog niet voor.

Gaande weg kreeg de ploeg toch meer het initiatief, en dat leidde halverwege de eerste helft ook tot de voorsprong, na goed uitgespeelde aanval was het Mark Wolters die attent reageerde en de 1-0 aantekende. Acht minuten later was het Nick van de Linde die net binnen de zestien de bal goed aannam en onberispelijk de 2-0 binnen schoot, dit was ook gelijk de ruststand.

Na de rust kwam de thuisploeg duidelijk beter uit de startblokken en in de vijftigste minuut was het na een goedlopende aanval Tim Alferink die niet zelfzuchtig was en uitstekend breed lag op Bart Keurhorst en die wist wel raad met geboden kans, 3-0. Toen amper vier minuten later na een hoekschop Sander Dokter als een duveltje op dook bij de tweede paal en de 4-0 binnen schoot was de wedstrijd gespeeld. In de zestigste minuut scoorde Wissel tegen toen Joris verast werd met een overigens bewust genomen vrij trap in de korte hoek. Direct na dit doelpunt maakte de nog B junior zijnde Mika Simons zijn debuut, iets wat absoluut naar met smaakte. Ook jeugdspelers Jur Ouwehand en Robin van de Linde kregen even later nog speelminuten van trainer Bart Jan Slief. In de 85ste minuut was het Mika Simons die brutaal op z’n 20 meter afstand een vrij trap opeiste en deze met een fantastische trap de doelman van Wissel volkomen kansloos liet en de uiteindelijke 5-1 op het scorebord liet aantekenen. Dit beteken de de vierde overwinning op rij na de winterstop en doet de ploeg nog nadrukkelijk mee in de strijd om een periode plek aan het slot van de competitie.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, om 14.00 uur tegen Wesepe.