CCW’16 wint van Emst

Wilp- CCW’16 wist zondagmiddag haar eerste thuiswedstrijd op het vernieuwde complex in Wilp met een 3-1 overwinning op Emst af te sluiten en blijft meedoen in de subtop van de 5e klasse F, al ging dit niet vanzelfsprekend. Al in de eerste minuut kregen de bezoekers uit Emst een levensgrote kans om de score te openen, maar slecht ingeschoten bal ging ruim voorlangs. Direct in de tegen aanval had CCW ook de score kunnen openen, maar het was Bjorn Hendriks die een teenlengte te kort kwam om dit ook te doen. Hierna ontstond een vrij open wedstrijd waarin de veel lager op de ranglijst staande bezoekers zeker niet onderdeden voor de thuisploeg en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren, maar goed ingrijpen van beide doelmannen voorkwam dit. In de 32ste minuut kwam CCW toch wel verdiend op voorsprong, bij een aanval over vele schijven was het uiteindelijk Tim Alferink die bij de eerste paal Mark Wolters wist te vinden en die wist wel raad met deze kans, 1-0. Enkele minuten hierna kreeg diezelfde Tim Alferink een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, hij werd de diepte ingestuurd, maar één op één met de doelman wist hij deze kans niet te verzilveren. Hierna kwam CCW weer goed weg toen na een goede aanval van Emst de bal in de uiterste hoek buiten bereik van Joris werd ingeschoten, maar op miraculeuze wijze caramboleerde de via de ene paal naar de andere paal, maar uiteindelijk niet in het doel. Uit de tegenaanval kreeg CCW op z’n 25 meter van het doel een vrij trap na stevig ingrijpen van de verdediging van Emst en het was Job Bruntink die met een werkelijk fantastische vrije trap in de uiterste bovenhoek de doelman van Emst volkomen kansloos loos liet en voor de 2-0 zorgde, dit werd ook de rust stand.

In de tweede helft werd het er niet beter op bij de thuisploeg, Emst pakte het spelletje iets anders op en kwam CCW maar moeilijk onder deze druk vandaan, zonder dat Emst echter grote kansen kreeg, In de 57 minuut had CCW geluk dat de overigens goed leidende scheidsrechter Veliz uit Deventer niet naar de strafschopstip wees toen Nick van de Linde een overtreding beging door z’n tegenstander vast te houden binnen het strafschop gebied. Tien minuten later ging de bal wel op de stip, ditmaal had Emst geluk dat een overtreding die duidelijk buiten het strafschopgebied werd gemaakt wel met een strafschop werd bestraft, en hier wisten ze wel raad mee en zette zodoende de 2-1 op het bord. Hierna wisselde de trainer van Emst vrij aanvallend, maar kreeg CCW ineens veel meer ruimte om te voetballen en was het wederom Mark Wolters die met een knappe schuiver in de benedenhoek de doelman van Emst weer kansloos liet en de 3-1 aantekende. Hierna kreeg de thuisploeg nog enkele mooie kansen om de score uit te breiden maar het was met name Bart Keurhorst die het geluk niet mee had, eerst werd hij op maat bediend door de ingevallen Jur Ouwehand maar ging z’n inzet rakelings over en vlak daarna spatte een inzet van hem buiten bereik van de keeper op de paal uitéén en bleef het uiteindelijk bij een toch wel verdiende 3-1 overwinning. Volgende week, zondag 8 april wacht weer een thuiswedstrijd en komt achtervolger Wissel op bezoek, aanvang wederom 14.00 uur.