CCW’16 zet goede reeks door tegen Wesepe

CCW heeft vanmiddag een goede gevolg gegeven aan de goede serie waar het mee bezig is, van de laatste tien competitie wedstrijden werd één maal gelijk gespeeld en maar liefs negen keer gewonnen waarvan vandaag de zevende op rij. Vandaag werd de overwinning met name na een zeer sterke eerste helft binnen gehaald. Al in de vierde minuut kwam de ploeg op voorsprong toen Bart Keurhorst goed wegdraaide bij z’n tegenstander de en bal stijf in de kruising buiten bereikt van de doelman binnen joeg, 1-0. Vijf minuten later was het de zelfde Bart Keurhorst die aan het eind stond van een goed lopende aanval na keurig aangespeeld te worden door Mark Wolters en de 2-0 kon aantekenen.

Nog geen vier minuten later was het Wesepe die de aansluitings treffer liet aantekenen toen Rens Broekhof met een schitteren steekbal vrij voor doelman Joris Bruntink werd gezet en uiterst beheerst de 2-1 op het bord zette. Hierna bleef CCW de wedstrijd beheersen, en speelde bij vlagen ook uitstekend voetbal. In de 26ste minuut wist het dan ook het verschil weer op twee doelpunten te brengen, nu was het club topscoorder Mark Wolters die binnen de zestien uitstekend werd aangespeeld en de doelman van Wesepe in de korte hoek kansloos liet. Vijfminuten later volgde de mooiste treffer van de middag, na weer een uitstekend lopen de combinatie was het Mark Wolters die de bal uitstekend voor de mee opgekomen uitblinker Job Bruntink klaar lag en deze met een uitstekende schot in de verre hoek de 4-1 zag binnenschieten, voetballend een geweldig doelpunt. Wesepe kon er in deze fase niet echt veel tegen over zetten en mocht dan ook niet klagen dat het uiteindelijk maar bij 4-1 bleef bij rust.

De tweede helft liet toch wel een iets ander beeld zien als de eerste helft, Wesepe had meer grip op het spel van CCW, dat ook lang niet zo fel oogde als voor de rust, maar kon aanvankelijk nog niet echt veel dreiging uitoefenen op het doel van Joris. Halverwege de eerste helft wisselde trainer Bart Jan Slief twee spelers tegelijk en dat leek even een niet zo gelukkige keuze. Koud in het veld was het Nick van de Linde die op het middenveld wat nonchalant balverlies leed wat de 4-2 inleidde, nu was het Bart Spoler die uitstekend werd bediend door Rens Broekhoef en Joris volkomen kansloos liet. Toen nog geen twee minuten later Wesepe weer zo door de verdediging van CCW kon lopen en Jarno Rouwerder de 4-3 liet aantekenen werd het toch nog volledig onnodig weer spannend mede door wat slordig voetbal en rook Wesepe uiteraard bloed. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Wesepe dan ook een behoorlijke kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar gelukkig voor CCW wist Joris dit een goede redding te voorkomen, in de tegenaanval kreeg CCW wat gelukkig een vrij trap mee aan de zijlijn op z’n twintig meter van de achterlijn. Het was Job Bruntink die de bal uittrust scherp voor het doel kon slingeren en in de kluts situatie hier hieruit ontstond was het weer Bart Keurhorst die een van de lat terugspringende bal van dichtbij kon binnen schieten en de uiteindelijk 5-3 uitslag op het bord zetten. Al met al een zeker verdiende overwinning voor de thuisploeg.

A.s. donderdag wacht de volgende uitdaging tegen het na de winterstop ook uitstekend presterende, en op de vierde plaats staande Kon. UD, aanvang donderdag avond in Deventer is 20.00 uur. Volgende week zondag wacht weer een thuiswedstrijd en dan tegen Sallandia, aanvang van deze wedstrijd weer gewoon om 14.00 uur